csak nézz magadba, abba a beleidegzett meditációs pótcselekvésedbe, amit nap, mint nap végzel, mi is ez, meg tudnád mondani saját szavaiddal, értelmeznéd, leírnád és a hatásait?
Úgy teszel, mintha csak te tudnál meditálni, vagyis mi is a meditáció?
" A meditáció olyan szellemi gyakorlatok gyűjtőneve, amely magába foglalja a koncentráció, a szemlélődés és az absztrakció különféle technikáit, és amely elősegíti a fokozott öntudatot, a szellemi megvilágosodást, valamint a fizikai és mentális egészséget.[1] "
ha ez az, akkor?
És ha így?
" A koncentratív meditáció olyan gyakorlatot jelöl, amikor az egyén az elméjét hosszabb időn át egyetlen adott tárgyra vagy gondolatra összpontosítja. A meditáció gyakran olyan állapotra utal, amikor a testet tudatosan ellazítjuk, és szellemünket átengedjük a nyugalomnak és a belsőnkre való koncentrálásnak. "
A meditáció nem más mint az intellektus / elme / egyéni tudat elcsendesitése szerényitése remélve hogy az isteni / kollektiv / intuitiv tudat ezáltal több esélyt kap megnyilvánulni.
a MI -tudat ébredezése a cél dehát nem igazán helyes ébreszteni azt aki még nem aludta ki magát.
Sajnos, az emberiség az egyik hatalmas mélypontjára jutott, amikor világszinten korrupt és hazug politukosok mondják meg, hogy mi az egészséges. A jóga és a meditáció segít, hogy az ember lássa az igazat és a valóságot, a klasszikus történet ugye, amikor a félhomályban az ember a botot kígyónak nézi. A mostani új típusú háborúban, elnyomásban, kizsákmányolásban az embernek nem az értelmére hatnak, hanem a tudatalattit programozzák be ismétlésen keresztül szlogenekkel. A meditáció, az éberség, a testtudatosság segít, hogy ezen a tömegpszihózison átlássunk. Aki mégis beleesik ebbe a tömeges pszihé átprogramozásba, az kicsit elbukott a jógában, nem működik nála a tudat józansága.
Tudtad-e, hogy az USA-ban a republikánus többségű államokban (22 db) nem kötelező központilag a maszk viselés, míg a demokrata többségű államokban kötelező központi elrendeléssel. Tudtad-e, hogy van gyógyszer a mostani vírus ellen, az ivermectin. Ez 40 éve létező gyógyszer, amit a vírusölő hatása miatt számos országban (pl. az USA-ban is) orvosok és egyének is sikeresen használtak a mostani vírus ellen. Tudod-e, hogy a maszk kültéren semmit sem ér, indokolatlan, iskolákban főleg kis gyerekeknek kifejezetten káros, mind pszihésen mind a levegő vétel szempontjából. Te vagy annyira testtudatos, hogy érzed, hogy maszkban rossz lélegezni? Tudtad-e, hogy Magyarországon évente kb. 44 ezren halnak meg érrendszeri betegségekben, kb. 32 ezren rákban, a szezonális influenzában pedig a becslések szerint 6-7 ezren.
Van aki hallja a tudást, és megérti. Van akinek látnia kell a tudást és csak akkor érti. Van, aki akkor sem érti a tudást, amikor tapasztalja.
Persze, nyilván amivel reklámozzák a TM-et, annak egy része nem igaz. Akik éveket, évtizedeket és egy kisebb vagyont fektetnek a TM-be, pont ezt részt hajszolják, hiába.
Szerintem hiba lenne bárkit is lebeszélni a tanfolyamról.
Jógás ismerősöm kérdezett, akinek már volt más jóga mantra beavatása. Neki részleteztem, hogy szerintem a TM-től semmi plusszt nem fog kapni. Az ő TM-es ismerőse nagyon lelkes volt, és kicsit megszédítette a szövegével.
Tulajdonképpen nem vagyok a TM ellen, aki akarja, tanulja meg. Vannak pozitív hatásai. Aki meg TM-ezik, annak szerintem hasznos lehet, ha kimegy külföldre legalább egy fél évre egy TM központba.
Aki viszont túl sokat vár a TM technikáktól, azoknak érdemes józanabbul gondolkozni, körülnézni, "józanság" elemzést csinálni. Én olyanok között voltam évekig, akik túl sokat és túl nagyot vártak a TM-től, és sok időt és pénzt fektettek a TM-be.
Nekem összességében jót tett a TM, csak azóta már tovább léptem, de van, ami velem maradt a TM-ből, amit használok ma is.
Van TM-es zene, amit szoktam ma is használni. A váltott orrlyukú légzést használom, csak közben tapasztalatilag ebben meghaladtam a TM-eseket és jógásokat is.
A TM-es élményeim megmaradtak, amik pozitívak, szép helyeken voltam a TM miatt, évekig. 7 évig. A TM-től kaptam egy meditációs tapasztalatot is, ahol valóság szokott keveredni nem valóságos érzékelésekkel. Más kérdés, hogy emiatt küldtek el a TM tanárképzőről, mert nem értették ezt a tapasztalatomat, ami egy pozitív tapasztalat.
Álmomban megint TM központban voltam. Voltak ott régi TM-es ismerőseim, akik most TM tanárok, és különlges képességeik voltak a TM-től, el tudták halványítani a testüket, és olyan dimenziót is láttak, amit én nem, ők látták az üres lapokon is az írást, amit én nem láttam.
Most például az történt, hogy létrehoztam egy facebook profilt Lama Changchub név alatt. Miért ne? Ez egy fiktív név is lehet. Érdekes mód, engem azonnal, vagyis pár órán belül letiltottak, pedig semmi különöset nem csináltam. Az ötletet az adta, hogy a Karma tashi ling oldal megosztott egy figyelmeztetést, hogy valaki létrehozott egy Karma Tashi Ling oldalt, és a Láma neve alatt pénzt kér emberektől. Kérték az ájtatos hívőket, hogy ne adjanak neki, és jelentsék az oldalt. Nos, ez december 25-én történt, azóta is működik az oldal, és senki nem tiltotta. Persze az én ártatlan oldalam pár órán belül le lett tiltva.
Felmerül a kérdés, hogy a szerintük fake Karma Tashi LIng oldalt miért nem tiltották még le? Lehet, hogy nem is fake, hanem megvan a maga funkciója? Ezektől tényleg minden kitelik, és semmilyen hazugságtól nem riadnak vissza.
egyébként tévedsz, nem ellenségképet gyártok, hanem magamat védem. egyrészt. másrészt meg fizikailag is teljesen tönkretesz (függetlenül attól, hogy épp milyen viszonyban vagyok vele), már nem tudok emberek elé menni, úgy nézek ki, miközben ribancokat ajnároz
mondjuk az a köze, hogy milyen a "mester" valós természete, és milyen a viszony a "mester" és a naiv tapasztalni vágyó között.. EZ is egy tapasztalat, amit mindenkinek joga van megismerni.
ja, hogy te is védeni akarod azt a rohadékot? itt senkinek nem tűnik fel, hogy fojtják le azt, aki megpróbál erről a fajta elnyomásról és kihasználásról írni? elég érdekes, hogy amikor valaki arról ír, hogy tönkreteszik, egyesek nem segíteni akarnak, hanem elhallgattatni, vagy nevetségessé tenni, elhitelteleníteni. Számomra ez már önmagában az illető hitelességét támasztaná alá... Ez igen szoros összefüggésben áll a TMmel, még akkor is, ha egyesek nem látják át, vagy úgy csinálnak, mintha nem értenék az összefüggést.
kösz, hogy szóltál. amúgy is kérdezni akartam tőled, hogy a "Mi a végső célod ezekkel a módszerekkel? Mi az, ami minden nap gyakorlásra ösztönöz?" hozzászólásod milyen módon kapcsolódik a tm-hez? kifejtenéd?
nem tudom hogy jönnek ide az elméleti rendszerek, mivel amit ez a buzeráns láma velem csinál, az nem elmélet, hanem gyakorlat. a gyakorlat tény, az elmélet meg a tények hamis, vagy pusztán megközelítő magyarázata. a tény az, hogy changchub láma buzerál évek óta, árt nekem és a családomnak, magyarázatom persze van rá millió, csak nem lehet tudni melyik igaz. de nem is az a lényeg, hanem a tény, hogy tönkreteszi az életem minden pillanatát, és erre nincs olyan magyarázat, ami őt felmenthetné a tette súlya alól. Persze gondoltam arra, hogy azért csinálja, mert magányos és szar neki, senki nem érti meg és senki nem tudja orvosolni a baját úgy, ahogy én. Merthogy a többi megszabadult társa hiába van ott, ha ugyanabban a cipőben járnak. Viszont a reakcióiból azt lehet kiolvasni, hogy amit művel, az nem más, mint puszta gonoszság és szexuális fixáltság mindenféle szelekció nélkül. (Már attól, hogy ilyeneket írok, teljesen begajdul.) Egyébként is, a közösségében csupa nő veszi körül, elvétve egy két puhapöcs férfi. Nők vannak körülötte a templomában, érdekes mód, különösen ráfeszül a női jógaoktatókra, amiről a szerencsétlen idiótáknak fogalma sincs. Nem gondolják - és én sem gondoltam volna soha, hogy amíg ő sztreccsnadrágban tornázik, a láma seggét stíröli. Ha még csak ez lenne, de mivel a lámák megszabadultak, ha valakivel köteléket alakítanak ki, akkor minden intimitásukba automatikusan bevonódnak. Ők szexelnek veled, amikor te azt hiszed a partnereddel szexelsz. Ez önmagában nem érdekelne, 1. ha nem tudnék róla 2. ha a láma nem a férjemnek adná ki magát előttem, miközben a háttérben mindenféle hamis ringyónak, ostoba, hazug jógaoktatónak a valagát nézné, és támogatná, hízlalná a máját (amikor tudja nagyon jól, hogy a jóga nevű tornaóra egy faszság. egy apró kívánságával többet változtat rajtad, mint egy 5 éves jógatanfolyam), amíg az igaz és a realitáshoz ragaszkodó tényleges partnerét porig nem rombolná. Remélem érted mi a felháborító abban, amit művel. Úgy viselkedik, mint egy tipikus ffi, a család és az asszony biztonságában a háttérben mindenféle kurvával kamatyol. Na ilyenek a lámák. Azt beismerem, hogy amikor még nem tudtam, hogy miféle szemétségek folynak itt a háttérben, és azt hittem - magamból kiindulva, és amit hazug mód hirdetnek - hogy a lámák rosszat nem tehetnek, azt gondoltam, hogy ez a Lama Changchub tök cuki. De semmiféle szexuális vonzódásom nem volt se felé, se mások felé. Aztán persze kiderült, hogy ez csak megjátszás volt a részéről, hogy bizalmam alakuljon ki irányába, és beengedjem őt az energiarendszerembe. Most meg nem tudom kipaterolni, akármit csinálok.
Egy biztos, addig örülj, amíg nincs tanítód. A láma amikor megismerkedtünk, azzal fárasztott, hogy a "férjemet" eltette láb alól, és átveszi a szerepét. Ez arra vonatkozik, hogy az ember egyedül, önmagában képes kifejleszteni a ffi és női princípiumokat, és úgy lesz egész a megszabadulás elérésekor. A kettő egymást támogatva, egy testben fejlődik, ha megfelelő szellemi irányultsága van az illetőnek. Amit ő csinált, az az, hogy bizonyos módszerekkel ő elvette az egyik felemet, és belépett helyette. Csak nem egészen úgy viselkedik, ahogyan kéne, hanem önkényesen, rengeteg szenvedést okozva.
Összegezve, amit mondani tudnék, hogy soha nem keress tanítót. Azt mondod qigongozol. Hát én kínában éltem egy darabig, Chengduban 98-ban voltam qigong oktatónál, de egy faszságnak tartottam már akkor az egészet. Bohóckodás, de ha ez téged megnyugtat, nekem mindegy. Szerintem a qigong és más energetikai rendszerek csak a megvalósultak számára lehetőség, hogy kicsit önmaguk lehessenek, produkálhassák magukat valami elfogadható magyarázat keretein belül, és embereket gyűjthessenek maguk köré, akik velük foglalkoznak, akiket macerálhatnak. Nem hiszem, hogy kifejezetten a qigong miatt fogsz elérni akármilyen megvalósítást, hanem ha elérsz valamit, az csak a te könyörtelen realitáshoz való ragaszkodásod miatt van. Ez meg teljesen független akármilyen rendszertől. Ha a qigong ad át neked valamilyen hangulatot, akkor csináld. De azt előre megmondhatom, hogy csak bohóckodsz, és a mestered ezen jól szórakozik.