Keresés

Részletes keresés

kaviat Creative Commons License 1998.09.11 0 0 65
Tájbor!

mivel szeded le a cucczokat ? tényleg www-röl, vagy ftp-röl szecc ? mert:

www-röl lehet hogy nem binárisan jön le a cucc, ami valami brózerbeállítás lehett...

ftp-nél pedig szintén baj lehet ha nincs Binre átállítva...

winamp2

persze leszettem, hátha nem akad, nem szeretem ha ott is scratchel ahol nem kéne. bufferek jó nagyra, igy lehet hogy jobb. persze az excel-lel ugyanúgy +akadt /még kisebb bufferrel/, amikor recalculate volt egy big síten... :-((

viszont ti már próbáltatok mp3-ból CD-t csinálni ? mert én csináltam 256-ból is /ez jó lett/ ill 128-ból is /ez se rossz/.

kqviqt

Tájbor Creative Commons License 1998.09.10 0 0 64
Acosh!

Nem hiszem, hogy ez a baj, mert PII-266-os a szerkezetem, szerintem ennek bírnia kell.

A probléma az, hogy nem tudok mindenhonnan úgy letölteni, hogy le is tudjam játszani!
Az egyik helyről letöltött működik, a másikról pedig nem. Olyan jelenséget produkál , mint mikor két-három számot egymásra kevernek.

Üdv:
Tájbor

MGperY Creative Commons License 1998.09.09 0 0 63
megjelent a winamp 2.0, nézzük meg.
Acosh Creative Commons License 1998.09.09 0 0 62
Nem lehet Tájbor, hogy a procid nem bírja?
Tájbor Creative Commons License 1998.09.09 0 0 61
Segítséget kérek Tőletek!

Miért van az, hogy ha "véletlenül" letöltök egy mp3-at a Netről és lejátszom, illetve lejátszanám akkor csak egy gusztustalan lebegő kavalkád tör elő a hangszóróból?
Rosszul van beállítva a lejátszóm, vagy a letöltéssel van probléma?

Előre is köszönöm!

Üdv:
Tájbor

Sawyer Creative Commons License 1998.08.26 0 0 60
Sagittar:
Win NT 4.0 alatt tökéletesen használható a WinDAC. A paraméterezésnél mindent maximáltam (jitter correction). Így ugyan sokkal lassabb, de legalább minden CD-t le tudtam szedni recsegés nélkül (24x-es ATAPI Panasonic-kal).
A kódolást pedig a jó öreg DOS-os l3enc-el csinálom, nálam az már bevált (tudom, elég gagyi NT alatt ezt használni, de már megszoktam).
Árpi Creative Commons License 1998.08.24 0 0 59
Alien !

A Smartdrive-os problémára:
A Smartdrive csak azokat a meghajtókat cache-eli, amik az ő betöltésekor már léteztek a DOS számra. Amíg nem fut az mscdex.exe, addig a CD mint DOS-os meghajtó nem létezik, tehát teljesen jogos a tünet, amit leírtál.
Egyébként ez egy tanulság arra is, hogy a DOS-os driverek is csinálhatnak, amit akarnak, vagy ismered őket, vagy nem. Én egyébként most próbálkozom NT alatt, ha lesznek eredmények, szólok.

Csülök Creative Commons License 1998.08.10 0 0 58
A Microsoft új média lejátszója már az MP* file-okat is lejátsza.
sagittar Creative Commons License 1998.08.10 0 0 57
Segitségre lenne szükségema következőkben:
- Win NT4.0 alatt futó grabber
- MP3 encoder

Melyik lenne alkalmas a feladatra..

Kösz!

kaviat Creative Commons License 1998.08.06 0 0 56
thx Valentine mester!

picit ránéztem JOzsika szerverére, és kicsit elállt a lélegzetem!! hihetetlen cuccokat láttam ott! sajna nekem nincsenek magyar midi fáljaim, de majd körül nézek... :-))

kaviat rondaemberbácsi

Valentine Creative Commons License 1998.08.03 0 0 55
Az Internetto Midiforumon is előkerült már ez az MP3 ügy. Külön megemlegette valaki az analóg felvételeket - nézzétek meg ott, nem akarok hülyeségeket írni ide. (Írtak már eleget oda :))

Kavi,
Tudok egy helyet, ahol biztosan szivesen lát a tulajdonos (JOzsika, a MIDIforumon elég gyakran feltűnik) ilyen szoftvert. Ha neki nincs még meg. Ide tucc uploadolni:

IP: 194.108.141.67
port: 1998
Login: midi
passw: forum

És ha küldesz neki pár magyar MIDIt, akkor még downloadhoz is ad saját logint meg passt. (legalábbis nekem adott, pedig nem ismerem személesen)

Val

kaviat Creative Commons License 1998.07.28 0 0 54
és tudod mi az érdekes Rock ? de ez már a misztikum határát súrolja, de nekem úgy tünik, hogy az eredetileg analóg forrásból csinált dolog, plánne ha régebbi mesterszalagról csinálták, az uj digitálisokhoz képest nehezebb dió - enkóder szemszögből. a régi cuccon lehet, hogy valami eredetileg nem hallható suhogás csinál valami kellemetlen zaj...

tugggya a fene. mindenesetre a komolyzenével is meglepően jó eredményt produkált - persze 256kbps...

kaviat mp3manAGER

Rock Creative Commons License 1998.07.28 0 0 53
100 evben egyszer szolok hozza a Torzsasztalhoz, inkabb csak olvasni szoktam
(ha van idom). De ha hozzaszolok akkor mar hosszaban...

Kaviat!

Nagyon koszi a beszamolot, en is sokat kiserletezgetek mp3-mal, nezegetem a
web-site-okat, miegymas. Viszont minden objektiv osszehasonlitas mellett
a legjobb dolognak a _tapasztalat_ atadasa szamit, azaz amit te is leirtal:
enek ilyen lesz, kaloz koncert olyan. Sajnos, ahogy irod, ez szamtol szamra
valtozik, igy az egyetlen valamennyire biztos mod tenyleg a 256 kbps hasznalata,
mert altalaban nincs ido tobb fajta tomorites mindenfele parameterevel
probalkozni. (Es persze az _egesz_ CD-t vagy szamot vissza kell/kene hallgatni!)

Csak egy szemelyes tapasztalat: A Monty Python "Accountant Shanty" zeneszamat
tomorgettem mindenfele verzioval (CD-rol grabbelt wav). Mindig volt benne egy
resz (2-3 mp) ahol olyan flanger szeru lett a zene (nem enek), hogy csak na.
Napokon at kiserleteztem mindenfele programmal/parameterekkel de meg a
legjobbnak tartott "MP3 Producer Professional" 256 kbps modjaban is hallatszik
a dolog, bar nem tulsagosan, csak ha figyel az ember. Ja az egesz szam
talan 1 perc ha van.

kaviat Creative Commons License 1998.07.28 0 0 52
Valentine igaztudatú lényemberem!

ha acc egy public ftp cimet, ahova annonymousként be tudok hussani, akkor felgyüröm neked, kb 1-1.5 +a, regkód minden ami kell...

kavi

Valentine Creative Commons License 1998.07.27 0 0 51
Az AB tesztet egy-két számmal végeztem el - stúdiófelvételekkel, szép magasakkal, mélyekkel - 112k-nál, mint írtam, minden a helyén maradt. De ha ez az empeg ennyire forrásspecifikus... L3enc-et használok, nagyon lassú, de állat! Honnan lehet azt a másikat letölteni?
kaviat, köszi a részletes magyarázatot, nem vettem ömlengésnek.

ValentYne

Valentine Creative Commons License 1998.07.27 0 0 50
Az AB tesztet egy-két számmal végeztem el - stúdiófelvételekkel, szép magasakkal, mélyekkel - 112k-nál, mint írtam, minden a helyén maradt. De ha ez az empeg ennyire forrásspecifikus... L3enc-et használok, nagyon lassú, de állat! Honnan lehet azt a másikat letölteni?
kaviat, köszi a részletes magyarázatot, nem vettem ömlengésnek.

ValentYne

Alien Creative Commons License 1998.07.27 0 0 49
Kaviat - Valentine!

Köszi a válaszokat!

zsiguli Creative Commons License 1998.07.25 0 0 48
nesztek, itt egy jo link: http://mp3.box.sk/.
A kollegam szerint a legjobb az MP3 Compressor, de ez valahogy eltunt errol a website-rol ...
kaviat Creative Commons License 1998.07.25 0 0 47
mp3, mid, mod, s3m és egyebek:

Alien!

nincs ilyen hogy wav-ot generál valami lejátszáskor, mivel a wav az egy file formátum, a lejátszás az meg lejátszás.

a mid az csak a hangok magasságát, hosszát tartalmazza, /vibrátó és bender meg egyéb szarokon kivül/ és egy hipotetikus értékét a program change-t azaz hogy az 1-128ig terjedö bankban melyik hang szólal meg. innentöl kezdődik a handszer amin +szólal. lehet hogy az egyik hangszeren ugyanaz a midi file elviselhetetlenül szarul szól, mert a hárfa helyett sax van az adott banban. a mod, s3m, és egyéb trackerek viszon a hangmagasságokon és hoszokon kivül /itt nincs meg a midi szabadsága ld. késöbb/ magát a hangmintát is tartalmazza. lejátszáskor a szoftware mixeli össze 1 digi sávvá, vagy ahogy a GUS teszi, a midi csatornákat használja /már amelyik program/. /ugye nem mindegy hogy 16 biten mixelsz, vagy pl. 16x16 biten/. a trackerekkel az a bajom, hogy semmi humanise nincs benne, azaz a hangok szigorúan 1/16 vagy 1/32-ek lehetnek. azaz amitől a zene élővé válhat, hogy a midiben lehet kicsit pontatlanul jáccani. persze mindennek megvan a helye: a trackeres cuccokkal tchnoszerü ökörködéseket lehet csinálni, a midivel meg zenélni :-)) pl el nem tudom képzelni hogy Wakeman papa mit csinálna egy trackerrel. a midi-hez hozzátenném még a különféle hdrecorder opciókat, pl a cakewalk el tudja menteni a midi-t a direct felvett audiotrack-ekkel /persze ez már nem hagyományos midi file, mert ez egy cakewalk formátum .bun/. a midi még tartalmaz egy jó kis featuret, a sysex-eket, amit az adott hangszer speckó beállitásait tölti le a hangszerbe...

mp3 hangja 112 versus 256 kbps:

az mp3 az egy nagy becsapáson alapúl. okos bácsik kitalálták, hogy ha a fülünk nem annyira érzékeny mint a cd, akkor felesleges cd minöségbe tárolni minden hangot, van amit elég a fülünk minőségében tárolni. mit csinál?: fogja a forrást, feldarabolja kis blockokra ugyn. frame-ekre, amiket furie analizissel felbont különböző frekikre, különbontja hangkra. ekkor kezd el optimalizálni, és a hallásnak megfelelően kisebb bifelbontással tárolja. továbbá ha nagyon sok hang van eccerre, akkor az egymáshoz közel lévö hangokat megritkitja /ugye ha 1000 ember énekel, vagy 700 akkor nem nagyon hallani már külön külön minden hangot, lehet hogy 200 ember is ugyanugy szól/. mennél kisebb a bitráta, annál több hangot optimalizál a kukába. továbbá kavarnak a szereóval: azaz a 112, 128, 192 lófasz! nem sztereó! bizonyos frekiken ketté szedik ott lesz sztereó, valahol csak egy közös van, ahol az emberi fül nem annyira irányhalló. ez a kis trükk általában nem nagyon hallaccik, csak akkor ha a bal és a jobb csatorna között fázis eltolódás van /pl. fézer a vocalon ez-az/, vagy kazettás magnóról digiztél /igen mivel a szalag hintázik a fej elött minimális fáziscsúszkálást okozva/. a fázis elromlik, mert nem minden összetevő kerül a helyére, ennek a hatása suttyogás, cicergés, tehát uj hang, ami nem volt az eredeti anyagban. konkluzió: 256, mert ott 2x 128bit van. érvek:hosszas kisérletezgetés. volt egy kalóz koncert cd-m, amit valamikor begrabboltam és rettnetesen szólt 128-al. a cdhez képest valami eszement gusztustalan csúszkáló lihegő kásás trutyi lett a magas hangokból. ugyenez 256-al érezhetően jobb lett /jellemzően hogy milyen nehéza anyag volt, még igy is hallható különbség a cd és az mp3_256 között/. másik példa: unokaecsém küldött saját anyagot kazettán, ami rettenetesn szólt 128kbps-el, ellenben 256-al már jobb lett. az anyagban csak ének volt, meg némi efektezés.

grabberek:

azt hiszem hogy cdrom specifikus hogy melyik grabber fut rajta jol. de azt viszon ki fogom próbálni, hogy különböző driverekkel mit csinálnak a grabberek u.azzal a cdvel... /magam a cdcopy-t használom, a benti cdromokkal jó, itthon eddig egyik sem ment:sony cdu55ide/.

enkódrek:

nagyon sokáig dosos l3enc-et júztam, de kb. 1 hónapja áttértem a "MP3 Producer Professional"-re. nekem nagyon teccik, valamivel gyorsabb az l3enc-nél, tudja a 256-ot /ez a lényeg/. a nagyon gyors enkdóderek gyanusak. valószinüleg nem iterálnak az optimális minőségre. az egyik trükk amivel kavarnak /pl a xing enkóder/ hogy 16-18 Khz felett vágnak. ami annál magasabb azzal nem kell szarakodni :-)) direkt megnéztem spektroszkóppal, és állat volt vágott mint ha ollóval alázták vólna. persze most ujra bele lehetne kezdeni abba, hogy ki hány Khz-et hall meg, de ha hiányoznak a felharmónikusok, akkor a magas hangok kicsit természetellenesen hangzanak. ha jól emléxem, a producer 256-n már nem vágott semmi.

utolsó szó: másrészt annyit még hozzátennék /mielött +lincsetek a hosszú irás miatt :-))/ hogy zenénként rendkivüli eltérés van abban, hoyg mi marad pl egy 112 vagy 128 után. élő zene, ahol sok hang van, örjöngő emberek, ott csúnyán szól, érdemesebb 192, 256. magam mindent 256-at csinálok, mert az a tutti. egyébként nem véletlenül hogy az MD is kb 1/5 1/6 od arányt csinál, azaz kb 256-nak felel meg, persze az kicsit máshogy müxik.

türelmeteket próbára tettem ezzel a hosszú ömlengéssel, elöre is elnézést kérek azon soxámú olvasótol akinek nem a kérdésére válaszoltam...

kaviat rondaemberbácsi

Cserfa Creative Commons License 1998.07.25 0 0 46
Elnézést a sok helyesírási hibáért. Szégyen ...
Cserfa Creative Commons License 1998.07.25 0 0 45
Én egy DIRECTCD nevű windózos progit használok wav fájlok készítéséhez.
Teljes hosszúságú Sounblaster AWE 32-m van.
A wav fájl és a CD egyidejű lejátszása lehetővé teszi az AB tesztet. A CD és az mp3 fájl egyidejű lejátszása is. Merthogy ugyanaz a hangkártya dolgozik, torzít, miegymás. A direct CD tisztán digitális úton állítja elő a wavot. Egyébként igen gyorsan, a szám elhelyezkedésétől függ a sebessége, de fél percen belül 6-8 perces számokkal elbír.
32x sebességű Sony CDU 711 CD-m van, meg egy kártyás 2x sebességű Panasonicom, meg más, említésre sem méltó. A Panasonicnak szerintem is nagyon jó a hangja (azért tartottam meg), de a Sony veri.

A wav fájlt tömörítve bizony ki lehet hallani a 192 kbps és a 128 kbps közötti különbséget, ahol énekhang, basszus, vagy erős beütések vannak. Ezek mellet romlik az ének (női hang) és a csilindelések. Egyébként alig, vagy egyáltalán nincs különbség.
Mindenesetre nem véletlenül használok 192 kbs tömörítést.
A hankártyámmal meg igen elégedett vagyok, egy időben kivezettem a CD vonalkimenetét de sok sok tesztelgetés után merem a kártyára bízni.
Az is igaz, hogy többféle chipkészlettel és alakban jöttek ki Soundblasterek, de ez a teljes hosszúságú jó darab. Csak beépíteni nehéz. És ismerőseim körében jobban szóló 16 bites hangkártya még nem akadt. (20 bites Turtle-t Kruizwveil chippel, –ha nem így kell írni elnézést– még nem hallgattam, de szinte minden egyebet igen)
Gondolom, az AWE 64 Gold is jó lehet.

Nien Numb Creative Commons License 1998.07.24 0 0 44
Fehér Farkas!
Ha elfogadhatónak tartod a 128kbps-t, akkor mehet a csere, megvan az egész Pulp Fiction music. Esetleg nincs meg vkinek Deák 'Bill' Gyulától a Bűnön, Bánaton, Börtönön túl c. album? Nekünk van 5-6 Giga music.

For all!
Mi WinDAC32-vel grabbelünk (1.41-es + crk) az én CDmmel 7-8x sebességel megy, hiba nélkül. Tömörítésre régebben MP3 Compressor v0.9f-t használtunk (ezért a 128 kbps, viszont elég gyors), mostanában Sound Limit 1.5-öt, nagyon cool cucmó, még 320kbps-t is tud, lehet high quality-re és turbo speed-re is optimalizálni, egyetlen baja, hogy nem működik a crack, szóval 1szerre csak 1 file-t kezel (de ha 4-szer elindítom párhuzamosan... :). Az "MP3 Producer Professional", amit említettetek, mit tud?
Lejátszáshoz WinAmp aktuális verzióját, illetve én mostanában hűtlen lettem a WinAmphoz a JetAudio 3.12 miatt. Nagyon mexerettem ezt a programot. Egyetlen -eddig felfedezett- hátránya, hogy kb. dupla annyi memóriát zabál, mint a WinAmp, viszont tud Audio CD-t lejátszani (természetesen tud cddb-t), MP3-at, WAV-ot, Real Audiot, MIDI file-okat, MOD-ot, XM-et, S3M-et, többfajta video formátumot (AVI, QTW, MPG, RM, etc.), tud fölvenni WAV-ba és RA-ba, effektek, equalizer, kultúrált setup, sok opcióval úgyhogy mindenki saját ízléséhez igazíthatja, felismeri a WinAmp album list-jeit, sőt menteni is tud ilyen formátumban, of-course kezel ID3 Tag-et; na jó, nem dícsérem tovább. Én anno dacumnál az AstalaVista-ról töltöttem le, de lehet, hogy ez a site már nem műxik, akkor keressetek rá, a 30 napos próbaverzió sok helyről letölthető, crackot meg szívesen küldök annak, aki rámzörget egy emillel, de azt is lehet találni a Weben. Röviden: cool a cucc.

Nien

ui: Ja, van hozzá "távirányító" is! És az egyetlen cddb-s program (azok közük amikkel találkoztam) ami működni képes a proxynkon keresztül.

Alien Creative Commons License 1998.07.24 0 0 43
Valentine!

Még azt szeretném megkérdezni, hogy az s3m, mod, it, xm és társainál mi a helyzet. Ezek hasonló szerkezetűek a mid-ekkel? Vagy itt is wav-ot generál a lejátszó software? És itt számít-e a memória mérete? Az xm, s3m,... is hangmintákat töltenek fel a mem-be?
Alien

Valentine Creative Commons License 1998.07.24 0 0 42
Alien,

Köszi a grabbelési typpeket. Nagyon idegesítő tud lenni, hogy CDre írás előtt mindent az első bittől az utolsóig végig kell hallgatni, nem hagyott-e ki a kedves CDROM egy-két ms-t. Mintha az a cd2wav már megvolna.. De azért megnézem.
Pattogás koszos CDknél van ált.-ban, viszont a kihagyás koszmennyiségtől független.

Mint már írtam, én nem vagyok botfülű, a hangkártyám is eléggé "rulez"(ejtsd: ru:lez), és nem zavar a 112kbps..
Ami pedig a hangkártya-memóriát illeti, csak akkor van rá szükség, ha hangszer-mintákat akarsz a hangkártyára letölteni, ezeket a mintákat pedig MIDI-zenék használhatják.
Az mp3 lejátszásánál a progi folyamatosan tömöríti ki a streamot, és ugyanúgy működik a hangkártya, mint amikor wavot játszik le, ez a hardver szempontjából indifferens.
A hangkártya milyenségétől nagyon függ a lejátszott WAV minősége: a zajszint, átvitt frekispektrum, színezés,... A valódi CD minőséghez kell egy Turtle Beach, APEX, EWS64 vagy valami hasonló, ezek a kártyák pedig 50-60k-tól kezdődnek (HUF, +ÁFA)

Val

Alien Creative Commons License 1998.07.24 0 0 41
Valentine

Lehet, hogy konzervatív vagyok, de jobb szeretek dos alól grabbelni. Ki tudja, mit kavarnak a win95 driverek. Sokan mondják azt, hogy drivertől is függ az, hogy lehet-e grabbelni jól az adott cdromon. (Van néhány cd-rom driver, mint pl:az aoatapi.sys, vagy a btccdrom.sys ami sokfajta cd-rom típust ismer. Olyan, mint a vga kártyáknál az univbe). Érdemes kísérletezni ezekkel. Tök jó, hogy ha a BTC cdrom drivert használom, nyugodtan lehet tesztelni különböző cd-romokat, mert nem kell szerencsétlenkedni azzal, hogy mindíg telepítem a cd-romhoz adott (ha adott) install lemezt,csak felteszem az ide-portra, és már működik is.
A patoggás a leszedett wavban attól van, hogy a CD-rom pozicionálási hibát vét. Ez sajnos a Mitsumi és a Pioneer cd-romokra általában jellemző. Van néhány grabbelő program, ami megpróbálja korrigálni a pozicionálási hibát. Azt hiszem ezt nevezik jitter korrekciónak. Nekem az a véleményem, hogy megéri inkább 2000 ft-tal
többet fizetni egy Panasonic cd-romért, mint mondjuk egy noname-ért.
Állítólag a 4X Sony is jól grabbel. Ha van rá lehetőség, érdemes egy 2x kártyás Panasonic-ot venni. Nekem egy ilyen cd-rom van a munkahelyemen, és még nem volt cd lemez, amivel hibázott volna. Mellesleg ha van valahol eladó 2x kartyás Panasonic, az biztos, hogy elég olcsón megkapható, hisz lassan muzeális darab lesz. Grabbelés szempontjából viszont nagy érték.
Van egy cd2wav nevű grabbelő program. Ezt érdemes lenne megpróbálnod. És ki is írja grabbelés közben, hogy hányszor vét pozícionálási hibát a meghajtó.
Leirom az elérési utat, ahonnan letölthető. Zipbe tömörítve kb 18Kbyte.
http://sunny.aha.ru/~gw/#cd2wav

Lehet, hogy botfülű vagyok, de én sem tudom felfedezni a 128-256khz mp3-ak közötti különbséget.
Egy-két kérdés: wav lejátszásnál számít a hangkártya milyensége, és hogy mennyi memória van rajta?
Vagy ez csak a midinél lényeges? (Mármint a memória). Az xm, s3m és társainál van szerepe a hangkártyán lévő memóriának?
Az mp3-lejátszók wav-vá alakítják az mp3-at, mielőtt lejátszanák? (GUS Pnp 8MB ram)
Üdv:Alien

Valentine Creative Commons License 1998.07.24 0 0 40
Nekem van egy Mitsumi és egy Pioneer CDROMom, mindkettő grabbel. Néha vannak gondok - a leszedett anyag pattog, esetleg skippel.. grabbelő szoftvertől függetlenül mind2. (se Smartdrv, se mscdex: win95 driverek)
Ha a grabbelés sikerül, a minőségromlás nem lehetséges, hiszen digitális a jel - vagy sikerül elolvasni vagy nem, köztes állapot nincs, zaj nem keletkezhet.
Nem tudom milyen hangkártyát használtok, hogy meg tudjátok hallani a különbséget a 112kbps-sel és a 192 kbps-sel kódolt mpegek között. Mindenféle Gusokrat és egyéb zajos játékkártyákat emlegettetek. Nekem Turtle Beach Tahitivel, AKG stúdiófülhallgatóval, és zenészfüllel nem sikerült megkülönböztetni a grabbelt WAWot a 112kbps-sel tömörített mpegtől, úgy, hogy 1xre elindítottam a SoundForge-ot és a Winamp-et, majd felváltva hallgattam a két file-t. Nem hiszem hogy a különbség egy átlagos soundblaster-kompatibilis noise factoryn vagy akár egy Gravis Ultrasoundon kijönne. Bocs, ha ilyen kártyája van valakinek, nem őt akarom sértegetni, de tény, hogy ezek nem tartoznak a HiFi kategóriába (megjegyzem, egy vérbeli HiFista már az mpeg karaktersorozat említésétől sokkot kap és egy hétre kómába kerül). Próbáljátok meg A/B hallgatni (hogy mondani ezt magyar?) a különböző sávszélességet használó mpegeket, aki meghallja a különbséget, az megérdemli...

Üdv,

Val

Alien Creative Commons License 1998.07.24 0 0 39
Csülök!

Valamit még elfelejtettem megemlíteni.
A Winamp Skin konverter Yamp design-ná nem hiszem, hogy benne van a 3.2 verzióban. Csak a 3.1 ben volt benne (asszem), ha mégis érdekel, írdd meg, hogy elküldjem-e a mail címedre.
Alien

Alien Creative Commons License 1998.07.24 0 0 38
Csülök!

A Yamp homepage-e a következő:
http://www.tu-chemnitz.de/~aka/
Üdv:Alien

Csülök Creative Commons License 1998.07.24 0 0 37
Alien,
van valami címed ahonnan a Yamp letölthető? Kipróbálnám.
Alien Creative Commons License 1998.07.24 0 0 36
Grabbelés Dos alatt a cdgrabpro-val megy nálam egy 24xmax Panasonic cdrommal. (Egyébként elég gyorsan leszedi a hangtrack-et). Okozhat ez minőség romlást? Én nem vettem észre minőség romlást. Rengeteget szívtam vele, mert sosem akart tisztességesen grabbelni. De ahogy letiltottam a smartdrive-ot, azonnal elkezdett tökéletesen működni. Tehát dosos grabbelésnél ajánlatos a smartdrive letiltása. Vagy a smardrive hamarabb legyen betoltve, mint az mscdex. A munkahelyi gépen ez volt a sorrend, az othonin meg fordítva. Nem értettem,
hogy ugyanolyan hardver mellet bent miért működik az, ami otthon nem. Hát a sorrend volt a lényeg.
Ki, milyen típusú cdrommal grabbel? Úgy hallottam a Mitsumi például nem tud grabbelni.
Meg tudnátok írni azon Tisztelt Törzsasztaltársunk web lapjának címét, ahonnan le lehet tölteni a korlátlan 32 bites mp3 tömörítőt?
Ezek a gyors mp3 tömörítők ugyanolyan jó minőségben tömörítenek, mint a dosos l3enc?

Mp3 lejátszáshoz régebben a WinAmpot használtam, de mostanság áttértem a Yamp-ra.
A Yamp most a 3.2 verziószámnál tart. Az mp3-on kívül lejátszik még xm, s3m, mod, it,
wav, midi... zenéket is. És van benne cddb support is. (Ez persze inet elérésnél érdekes.)
Van hozzá egy segédprogram is, amivel WinAmp skineket lehet Yamp design-ná konvertálni.
Összeségében nagyon jól néz ki.
Üdv:Alien

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!