Pedig mifelénk nem is kevesen dolgoznak 40 bruttó alatt.
8 órában, ha kell hétvégén is. Hóban, sárban, stb...
Ja és ha nem tetszik, jön a szöveg:
hosszú sorokban állnak az emberek az ajtó előtt, hogy dolgozhassanak...
En tudok egy ilyen allast, de mint mindennek, ennek is meg van az ara.
A lenyeg az az, hogy egy manapsag meno szakmat kell valasztani es elhelyezkedni egy jo nevu magyar ceghez, kitanulni a fortelyait, majd eladni magad kulfoldre kb. az otthoni szinten sem keves fizetesed 10-20-szorosaert.
Ezekkel a melokkal altalaban az a bibi, hogy nem lehet sokaig csinalni (2-3 evig), nem szabad, hogy csaladod legyen, mert annak eleg hamar kampec (napi 12-15 ora melo, nagyon sokszor hetvegeken is es Szent Este), valamint ciganykodni kell es 3-6 havonta mas es mas nem feltetlenul kellemes orszagba (India,Kina,Romania,Ukrajna) kell dolgoznod.
De !! 2 ev alatt osszehozhatsz egy egesz komoly hazat, egy Astra-nal jobb autot es meg penzed is maradhat a bankba.
Ha bovebben is erdekel dobj egy mailt.
aSk !
A kerdesedre valaszolva szerintem borzalmasan rossz fizu (hacsak tenyleg nem napi egy ora es meg kozben netezhetsz is :)).
Ugyanis a szuleim sima hetkoznapi panelban laknak (64 nm) es a teli rezsijuk 20-25e Ft.
Valamint mindketto nyugdijas es ebbol nem 18e forint a telefonszamla!
aSk: Mi az, hogy jó? Kiváló. Persze csak ha naponta 36.800...
Na jó, ez csak egy tré fa volt.
De a közalk. területen általában még betartják a 8-9 órás munkaidôt és nem 12 óra, mint a pénzesebb helyeken. És néha még jut idô a netezésre is (persze ez inkább a vezetôk által elkövetett rossz munkabeosztás miatt van, mert gyakrabban van olyan, hogy napokig még pisilni se tudsz elmenni. Meg a szabi elôtti hajtások 10-12 órában...).
Az igazán jó fizetés szerintem brutto 250.000-nél kezdôdik, abból már telik minden hónapban egy új ingre/blúzra és félévente újabb cipôre. De az ilyen helyeken napi 13 órában kell frissen-fitten-ügyesen teljesíteni. Ahol nincs family, ott ez nagyon jó is lehet...
Szerintem a jó fizetés, mindenkinek a saját maga igényeitől függ.
Én azt nevezem jó fizetésnek, amiből mindent meg tudok venni, amit szeretnék (már ruhák, kaja, egy CD, ilyesmi)+ fenn tudom tartani magamat és családomat (majd ha lesz saját), és még marad is nagyobb beruházásokra, mint kocsi, ház, bútorok, stb.
Mindent összevetve, mostanában egy olyan 4-500e nettóval meg lennék elégedve, a többi csak megalkuvás.
Azért szóljatok, ha tudtok vlami ilyesmi melót. :)
Na, ketten reagáltunk, így eltűnt az eredeti kérdés. Ha jól emlékszem, aSk valami olyat írt, hogy:
"Egy főnököm szerint bruttó 36.800 Ft az egy jó fizetés. Mi erről a véleményetek?"
Egyébként tudom, hogy vannak szakmák, ahol ekkorák a fizuk, vagy még alacsonyabbak is. A párom is ilyet tudott választani. Őszintén sajnálom a közalkalmazottakat, és szivem mélyén fel is nézek rájuk, mert fel nem foghatom, hogy tudnak kijönni annyi pénzből.
Én a helyedben biztos belemásztam volna az arcába és egy kicsit átrendeztem volna az értékkészletét. Bár mitagadás én köztisztviselőként 40e bruttót viszek haza az jó esetben is 30e kp, pedig egy 170 fős hivatal egyetlen informatikus+rendszergazdája vagyok. (kihangsújozom EGYETLEN)
Mond meg a főnöködnek hogy a haverjaim minden nap ércelődnek hogy iljen hülye vagyok és ők ennyi pénzért még a feneküket sem vakarnák meg.