Keresés

Részletes keresés

Adani12345 Creative Commons License 2 napja 0 0 113610

Hát igen az sosem derült ki, hogy Deziré miér volt unszimpatikus Lenkének, mert eleinte SudárBíró Laci is az volt ugye motoros huligán. Aztán megette a mákostésztát és kiderült, hogy van érettségije már nem. Gondolom Dezirének is volt, igaz mákostésztát nem evett.

Előzmény: Babetta anyo (113609)
Babetta anyo Creative Commons License 2 napja 0 0 113609

Babetta anyo Creative Commons License 2 napja 0 0 113608

Nem tudom, mi a nagyobb scifi, hogy Julcsi discoba hívja a Takács házaspárt*, vagy, hogy a suliba találnak új tanárt, amikor kell...

 

(tényleg volt ilyen is? Etus és Virágh nyilván mindenkinek megvan, aki csak egyszer is látta, de erre -már?- nem emlékszem)

Előzmény: funfun111 (113607)
funfun111 Creative Commons License 2 napja 0 0 113607

A bemásolt szöveg nem jelenet meg, íme:

 

"ulcsi diszkóba hívja a Takács házaspárt, Lenke néni kapva kapna az alkalmon. Az iskolába végre találnak egy új tornatanárnőt.

 

A műsor ismertetése: Magyar valóság a rendszerváltás idejéből a Gazdagréti lakótelepről."

Előzmény: funfun111 (113606)
funfun111 Creative Commons License 2 napja 0 0 113606

https://www.blikk.hu/sztarvilag/hazai-sztarok/zavodszky-noemi-szineszno-orokbefogadas/c78lte2

 

Friss hír: Antóóónija Mijjja örökbe fogadott egy kislányt - 4 éve.

 

Ahogy kicsit rákerestem a műűűűvésznőre, a porton ez a szöveg jött fel: a magyar valóság, mikor egy tini elhívja a nyugdíjas szomszédait a dizsibe.

 

 

https://port.hu/adatlap/sorozat/tv/289/szomszedok-szomszedok/episode-4649

janderka Creative Commons License 3 napja 0 0 113605

Hirtelen jó ötletnek tűnt. A stábban pedig (a főszereplőktől kezdve a segéd-helyszínbiztosító helyettesig bezárólag) örültek, hogy megszabadulhattak valami ürüggyel ettől a helyes, de mélyen elmaradott szellemi szinten mozgó kisfiútól. 

Előzmény: Babetta anyo (113600)
Generic Jingle Creative Commons License 3 napja 0 0 113604

Amikor meg néha kiderül valami jó, akkor azt a többiek vagy nem veszik észre, vagy negatív színben van feltüntetve, pl. GG nem várja, hogy a sült galamb a szájába repüljön, hanem próbál tenni valami az ügy érdekében.

Előzmény: Generic Jingle (113603)
Generic Jingle Creative Commons License 3 napja 0 0 113603

Hibátlan hősök témában...

 

Egy jó szerző művében, akár könyv, akár film, akár színdarab, nem onnan lehet tudni a karakterekről, hogy milyen jellemek, hogy a több szereplő elmondja ezt róluk, hanem a cselekményből kiderül.

 

Ezzel szemben a Szomszédokban a főszereplők pozitív jellemvonásai csak onnan derülnek ki, hogy mások elmondják ezeket, de nem cselekedeteket ismertetnek, csak jelzőkkel dobálóznak. Pl. Etus laza és jófej. Nyoma nincs ennek Etus tetteiben, szövegeiben, mert semmit nem tesz vagy mond, amiből ez kiderülne.

Előzmény: Babetta anyo (113599)
Adani12345 Creative Commons License 3 napja 0 0 113602

Simán lehetett volna az, hogy ha nem a Matyiiii tyiii tyiiii-vel van vége, hogy világgá szalad mikor a fater nekiáll verekedni, mindenki a házból szétrebbenne keresni még Sümi és Bumm apó is, és valaki 2 háztömbbel odébb megtalálja, mert lendületből addig futott, a rész végén meg hazaviszi. Esetleg pont Sümi, és Hero úgy köszöni meg mintha a fogát húznák, mert korábban annyiszor beszólt neki és része lehetett volna Sümi változásának ,hogy pozitívvá lép elő. 

Előzmény: Babetta anyo (113600)
Racilaci Creative Commons License 3 napja 0 0 113601

Ott tartunk, hogy volt

- egy tehetségtelen író, aki írt

- ennek a kreálmánya sok egydimenziós,épp ezért unalmas, életszerűtlen, hiteltelen karakter

- akiket még el is cseszett, így minden karakter kapcsán tömérdek következetlenség fejthető fel

- akikkel semmilyen érdemi nem történt

- ezért minden történés egyszerre volt unalmas és hiteltelen.

 

Ebben azt nem értem, hogy azok a szíííínészek, akik eljátszották ezt a szart - ki miért: pénzért, hírnévért, az egyetlen lehetőségért, amit ajánlottak akkoriban nekik, stb. - hogy képesek 25 évvel később sem szembesülni azzal, hogy a karakterük nemcsak unalmas és hiteltelen volt, de tökéletes következetlen is. 

Előzmény: Babetta anyo (113599)
Babetta anyo Creative Commons License 3 napja 0 0 113600

Nyuszi vagy, McFly magyar módra :-D

 

Ja, és ha már volt a szanalom.com, akkor tényleg mennyire az, hogy ezek szerint minden szirszart beleírt a forgatókönyvbe, mert nem volt ötlet? De ha még beleírt volna, mert ugye a valóságban annyi történt, hogy meglett a kissrác, nála meg nem csak elvitték (ami még megeshet), de hetekig nem lehetett tudni, hogy hol van (mert hogy Matyi 1,0 nem beszélt, a hatóságok meg impotensek voltak és mindez csak akkor derül ki, amikor az elrablója több nap után -alighanem ráébredve, hogy ebből sose lesz gyerek- meg nem szabadul Matyitól.

Szóval elhiszem, hogy az ember, ha ilyen szappanopera forgatókönyvét írja, lehajol minden ötletért, de miért nem lehetett Matyit megtalálni? Akár csak a szavak szintjén (már nem emlékszem, miért húzódott el ennyire a szál), de simán levihette volna az elrablója vidékre, ahol a falubélieknek szemet szúr, a felhívásra szólnak a rendőröknek, Jutka és Feri meg rohannak hozzá. Elég lett volna egy fél mondat Mágentől vagy Lenkétől, amit valakinek újságol a lépcsőházban, hogy megvan Matyi, a szülei elmentek érte. Molnár unoka...ja.

Előzmény: Adani12345 (113598)
Babetta anyo Creative Commons License 3 napja 0 0 113599

Na, akkor megint kivesézhetjük, mennyire idegesítő Horváth Ádám azon törekvése, hogy hibátlan hősöket alkosson, akiknek nincsenek hibái. Pontosabban, pont, hogy vannak, de ezt senki nem látja, illetve tőlük észre sem lehet ezeket venni. 

Mert igen, Jutka nem volt jó tanár, emlékezzünk, jó kolléga. Hogy jó anya volt-e... rávágnám, hogy nem, de ugye ez inkább dramaturgiai baki, hogy Molnár Ferenc unokája megteremtett egy fiatal anyukát az írományában, de nem tudta megoldani, hogy hol legyen a gyerek, ha nincs képernyőn.

Cserébe ezért Ivancsics is úgy emlékszik vissza a karakterére, mint egy hibátlan valakire....

Nem is értettem soha a koncepciót, miért kell, hogy ilyen kritizálhatatlan, megkérdőjelezhetetlen hősök legyenek, akik véletlen sem azt mutatják be a nézőknek, hogy ő jó emberek akarnak lenni, jól teljesíteni, de bizony nap, mint nap küzdenek ezzel, mert nem könnyű.

Miért ne lehetett volna Mágen is az önfeláldozás mintaképe, mint orvos, a laza csákó, akinek nem számítanak az anyagi dolgok ÉS kicsit boldogtalan a gyerekkori szerelme oldalán, akit folyton megcsal (és amiért nyilván lelkiismeret-furdalása van)

Jutka is mennyivel emberközelibb lett volna, ha mondjuk nem csak leosztja a tanáriban Hávelt és az összes kollégáját, mert ő mindent is jobban tud, majd persze nem fogadja el, ha kineveznék valaminek, hogy akkor csinálja, hanem olyan tanár lenne, aki javítani akar a rendszeren és tesz is érte...aztán hibázik, de megint nekifut? (pláne, ha a hibát el is ismeri a kollégák előtt, és nem csak a maga javaslatait akarja mással megvalósítani, hanem a közösség motorjaként ötletel a többiekkel és közösen csinálnak dolgokat...anélkül, hogy aki valamiért nem akar résztvenni benne (anélkül, hogy lenézne érte bárkit, mint Vilmát és anélkül, hogy mindezért bárki is beleszeretne)

És persze Etus... sokkal kisebb művész lett volna vagy rosszabb nagymama, szülő, ha Julcsi szemtelenkedhez vele és megmondhatja, hogy azért a diszkóba ne menjen már vele? Vagy ha nem ismerik fel úton-útfélen, hanem pont, hogy megmutatta volna, hogy a nagy művész tök hétköznapi ember? (igen, kellett volna a bökdösésen kívül egy-két kiállítást -külföldid is, ahová elutazhatott volna, beleírni vagy tévé riportot vagy mentorálhatott volna fiatal művészeket (ahogy egyszer a legelejeén bele is került) És ezzel állt volna szemben, hogy kurvára NEM ismerik fel az utcán, a zöldségesnél, ő mégis szerény és segítőkész...

Ááááááááááááááááááááááá. Hagyjuk.

Előzmény: bendeguz90 (113596)
Adani12345 Creative Commons License 3 napja 0 0 113598

Hero, aki fontosabbanak tartotta a susogós mackót Mercist elverni mint a gyereket hazavinni.  Nem hagyhatott megtorlás nélkül egy olyan beszólást, hogy ha elütöttem volna a gyereket akkor kifizettem volna.

Előzmény: funfun111 (113597)
funfun111 Creative Commons License 3 napja 0 1 113597

"Emlékszem, hogy hétvégente voltak a suliban a forgatások, és azok a gyerekek lehettek itt, akik egész héten jól viselkedtek. Jutalom volt, hogy a sorozatban szerepelhettek."

 

Ez volt a gázsi???

 

"Mondtam is Ádámnak, hogy írjon nekem kicsit mást, de ő ragaszkodott ahhoz, hogy Jutka igazi példakép maradjon. Végül persze igaza lett, a közönség szeretete mindenért kárpótolt."

 

 


 

Matyi 1.0 a szekrényben, 2.0 szigorúan rövid pórázon, kis hazudozásra tanítva, ha Janka néni bekukkant. Iskolában karácsonyi szünet után a szegények megszégyenítése a "ki mit kapott karácsonyra" kérdéssel - jó pedagógus ilyesmit nem kérdez. A házasélet gyakorisága meg... nem csoda, hogy szegény Vágáschi Feri inkább keccsölésben vezette le a felgyűlt energiáit. Pedig lehet, jobban járt volna, ha megkóstolja Vilma tanárnő tejszínes málnáját.

Előzmény: bendeguz90 (113596)
bendeguz90 Creative Commons License 4 napja 0 0 113596

https://www.blikk.hu/sztarvilag/filmklikk/ivancsics-ilona-szomszedok-jutka/h91lkk4?art_fx_ps=d_1

 

 

 

 

 

 

"Jutka egy mintatanár, mintaanya, mintafeleség volt, ettől mindig ódzkodtam, mert én az életben sokkal szertelenebb voltam."

 

Jutka nagyon messze volt a mintatanártól, a mintaanyától, talán mintafeleségnek lehet mondani. (bár ahogy vezette a háztartást az a no comment kategória volt)

 

 

 

" Miután megszületett a kisfiam, hoztam magammal őt is a forgatásokra, ha felvétel volt, kint az udvaron játszott. Egyik alkalommal hiába végeztem a munkával, mentem ki, és kerestem, nem találtam a gyereket. Kiderült, hogy egy apuka elvitte biciklizni. Egyből lezajlott előttem, hogy gyermekrablás történt… Fél óra is eltelt, mire visszajöttek. Elmeséltem Horváth Ádámnak, hogy majdnem ellopták a gyerekem, erre ő pár hét múlva beleírta az egyik epizódba, hogy eltűnt Matyi, a filmbeli kisfiam. Nemcsák Karcsival, a gazdagréti Batmannel kerestük meg - emlékezett vissza."

 

Az utolsó mondat már nem stimmel.

janderka Creative Commons License 5 napja 0 0 113595

Szánalmas.kom

Előzmény: Babetta anyo (113594)
Babetta anyo Creative Commons License 5 napja 0 0 113594

Tudom, h nem szamit, de csak en emlekszem rosszul, h anno Nemcsak fel volt haborodva, hogy politikai memekhez hasznaltak fel Hero bekopeseit? 
Jo, ha a fofonok is rendszeresen mond mast par ev elteressel.
https://hvg.hu/elet/20240504_nemcsak-karoly-szentkiralyi-alexandra-fopolgarmester-valasztas-kampany

(Amugy, nem mindegy Vagasi Ferinek, akinek sose volt autoja, milyenek az utak?)

funfun111 Creative Commons License 6 napja 0 0 113593

https://nepszava.hu/3234150_kulka-janos-nemzet-szinesze

 

Lenke néni, Taki bácsi és Kutya úr külön koccintanak vele a Madaras(i) Bandikámnál beszerzett pezsgővel.

Alpári Gnác Creative Commons License 2024.05.01 0 0 113592

Nahát, ma is tanultam valamit, tényleg fogalmam sem volt arról, hogy Keszég László Ónodi partnere, köszi!

 

Na de Janka néni nyilván a színpadi szerepeire gondolt, amiket nem kapott meg, így Fullajtár filmes mellőzése sem releváns.

Ami amúgy nem feltétlenül baj, van, akinek a film egyszerűen nem áll jól, ilyen Fekete Ernő is, akit én a jelen legjobb színpadi színészének tartok.

Fullajtár színpadon verhetetlen, olyan jelenléte van, hogy az valami fantasztikus és ami a kamerán nem feltétlenül jön át.

 

Ezek alapvetően extrovertált emberek, akiknél a kognitív disszonancia is hangsúlyosabb, mint egy átlagembernél, igazából a szociopátiához állnak igen közel.

Olyan nincsen, hogy ők nem elég jók valamihez, csak az igazgató valaki mást kúr, nyilván. Vagy a rendező. Vagy a bonviván. Vagy a tűzoltó...

 

Gobbi Hildát sosem hallottam azon borongani, hogy nem játszhatta Júliát, mert a rendező nem volt leszbikus.

Ő a Mágnás Miskában, ami 1949-ben készült, a lopkodós nagymamát alakította, miközben 36 éves volt konkrétan.

Az "unokája" mindössze 2 évvel volt fiatalabb nála, a "fia" pedig 14 évvel idősebb...

Olyan, mintha Feleki Kamill is mindig öreg lett volna, pedig Glauziusz bácsiként is csak 44 éves volt, 15-tel kevesebb, mint én most...

Megtalálták őket a szerepek és mert kurva jó színész volt mindegyik, el is tudták játszani.

Ha a Veri az ördög... amerikai film lett volna, ami nyilván hülyeség, mert azt a filmet csak itt lehetett megcsinálni, de ha mégis, Pásztor Erzsi Oscar díjat kaphatott volna rá.

 

Egy szó, mint száz: fogalmam sincs, hogy az a színész, akit minden létező elismeréssel illettek és eljátszotta a modern magyar filmművészet egyik legjobb filmjének a főszerepét úgy, hogy mindenki leteszi a haját tőle, az mit hiányol a pályafutásából?

Mit szeretett volna, ki dugja meg...? (Na, most voltam gonosz)

Előzmény: Babetta anyo (113582)
Babetta anyo Creative Commons License 2024.05.01 0 0 113591

Beszel:

https://ripost.hu/huha/2017/05/szomszedok-ujra-beszologatott-egymasnak-abel-anita-es-nemeth-kristof

 

De tenyleg akkora bun, hogy mondjuk penzert ott maradt? Nem lopott vagy embert olt, es most is elismeri, amit elert altala, csak epp nem isteniti a produkciot (ahogy Ti sem itt, szoval azert sem ertem)

Nyilvan Kulka elegansabb volt, de o ugye egy sikeres palyat futott be utana, inakbb lehet nagyvonalu, illetve az ilyen celeb helyzetektol is joreszt tavol tartotta magat es igy szvsz nem kerult olyan helyzetbe, h kerdezzek vagy ha kerdeztek, megtehette, h egyszeruen nem valaszolt.

Meg ugye ugy magyarazza, h szeretett filmezni es elvezte a vele keresett penzt is

https://168.hu/szorakozas/abel-anita-szomszedok-vallomas-sorozat-256858

Előzmény: Mazsola0070 (113588)
Babetta anyo Creative Commons License 2024.05.01 0 0 113590

Akkor en vedem meg. Pontosabban, vedi a fene, de ezer es egy lehetoseg van.
Az egyik, hogy akkor sem volt ugyan komfortos neki, de meg a ekeregeny vegen is csak 24 eves volt, nyilvan maskepp nez vissza dolgokra 40+- os nokent. Okosabb, tapasztaltabb, igy mar tudja, amit akkor csak erzett, masreszt atszinezi az is, ami tortent vagy nem tortent vele a koztes idoben. Mondjuk, nem lett nagy szineszno, ami esetleg anno szeretett volna lenni es remele, ha marad, akkor majd onnan jobb eselye van.

A masik, h mintha meselt volna olyat is (vagy csak en keverem?) , hogy az apja halala utan o tartotta el a csaladjat.

Persze nyilvan mindket eset kvazi megalkuvas, valamiert cserebe lenyelte es maradt... No de epp az ilyesmirol szokott az ember 10-20 ev mulva cinkusan es duhosen nyilatkozni (tobbek kozt, mert mondjuk magara is merges a megalkuvas miatt)

De alapvetoen o akkor meg szinte gyerek volt, nem tudjuk, kik es mennyire befolyasoltak, keltettek benne buntudatot vagy remenyeket. (Akar az anyja, akar Horvath)

De nem ertem, ettol nekunk miert kellene ra haragudni? Igen, nem csak a szepet latja, mint Ivancsics, aki nem is erti, mi baj leheta sorozattal, amiben o aaaanyira jol erezte magat? Nekem ez sokkal nevetsegesebb, mint AA hozzaallasa. Egyebkent o az, aki szerintem ezzel pont nem turazik korbe a mediaban (van neki mas: a sulya es a parkapcsolatai), ha kerdezik az eleterol, nyilvan szoba kerul, de legalabb nem erzi a megszolallasi kényszert, mint Pasztor es Ivancsics meg Bujtas. Pedig nyiltan most is bologathatott volna, h igen, szerintem meg igaza ban Bochkornak. Az elott meg akkor beszelt rola, mikor vokt a nagy evfordulos talalkozo, h koszoni, o nem megy. Az vesse ra az elso kovet, aki minden osztalytalalkozojara, regi munkahelyi kollegakkal, egyetemi csoporttarsakkal osszeroffenesre lelkesen elment. 

Előzmény: bendeguz90 (113585)
Babetta anyo Creative Commons License 2024.05.01 0 0 113589

Amirol ir, az nagyon erdekel, de a stilusa egy kozhelygyujtemenyes stilusparodia. Meg ertem a vagy jot vagy semmit koncepciot (ami, gondolom, hozzajarul, h "tisztekettudo" legyen, ne csamcsogo), de nekem valahogy egy csomo rossz dologrol ugy ir, mintha az illeto nem tehetett volna maskepp. Persze, ezek bonyokult dolgok, egy alkesz sem azert iszik, mert akar, de nem is csak ugy megtortenik vele pusztan a vilag hibaja miatt.

Mar tobbszor bekovettem, kqjd mikor telitodom, akkor kikovetem...

Előzmény: janderka (113584)
Mazsola0070 Creative Commons License 2024.05.01 0 0 113588

Gondolom volt az a pénz, amennyiért elviselte azt a hatalmas megrázkódtatást, amelyet a Szomszédokban való szereplés és a Maestro akkori fiatalokkal kapcsolatos, akkor már némileg meghaladott beficcenéseinek az elviselése jelentett neki. (Bár nyilván nem kapott annyit mint a felnőtt szereplők, bár ki tudja - ő biztosan, csak nem mondja.)

Előzmény: bendeguz90 (113585)
janderka Creative Commons License 2024.05.01 0 0 113587

Mert egy álságos 3,14-csa. Akinek csak a kép nagyobb a teheségtelenségénél. Na de majd Racilaci megvéd - neki nagy liblingje :)))

Előzmény: bendeguz90 (113585)
bendeguz90 Creative Commons License 2024.05.01 0 0 113586

Amúgy Bockhor hogyan kapcsolódott áttételesen a Szomszédokhoz?

bendeguz90 Creative Commons License 2024.05.01 0 0 113585

Elnézést, hogy megint kezdem, de ÁA-nak miért nem szólt a Mesternek,hogy bocs ezt nem bírom tovább és kilépek? Akkor szépen csendben ment volna tovább minden csak annyi, hogy mondjuk Julcsi hasonlóan Gyulához vagy Gézához még említést szintjén sem kerül soha többet a sorozatban.

Előzmény: F1 Hierro (113568)
janderka Creative Commons License 2024.05.01 0 0 113584

Nekem bejön az ÚM stílusa. Kicsit persze könnyzacskórángatósra van hangszerelve. De mindig tisztelettudó és korrekt. 

Előzmény: Babetta anyo (113581)
funfun111 Creative Commons License 2024.05.01 0 0 113583

Pont a Katonás szíííínműűűűvészek szerepelnek szerintem elég sok magyar filmben, sorozatban, még akár szinte társulatilag is. BÚÉK, Csak színház és más semmi, így hirtelen. Amúgy Jocóra, akinek nem volt elég széles az utca Elek Ferencre például nem nagyon szoktak úgy hivatkozni, hogy a Szomszédok sztárja, saját jogon is ismert, már amennyire magyar színész ismert lehet.

 

Egyébként szerintem nem csak a színész szakma működik úgy, hogy ki kinek a kije, de ugye leginkább az előadóműűűvészet szereplői kapnak publicitást. Ugyebár Görbe Nóra sem egy casting-cég által végzett válogatáson kapta meg Linda szerepét. Ráadásul belterjes a magánéleti kapcsolatrendszer és a házasság is sok esetben, színész szakmabelit választ: színészt, rendezőt, dramaturgot, főőőőügyelőt. Meg ugye az életvitel is lazább, ebben az évadban X rendező szeretője a Y színésznő, aki így 3. szobalányból Júliáig is viheti. Következő évadban viszont már a színházhoz frissen odakerült Z kapja valami okból kifolyólag Iluskát. Idősebb korra már sok mindenkinek sok mindenki megvolt. Tehát nem minden esetben igaz, hogy csak a házasság vagy szeretői státus segít valakit végig a színészi pályán. Lehet, az illető rendező 3x vált el, több tucat szeretője volt, mégis mondjuk csak egy volt feleség/szerető lett igazán nagy színésznő a háremből.

 

 

 

 

Előzmény: Babetta anyo (113582)
Babetta anyo Creative Commons License 2024.05.01 0 0 113582

Mondjuk pont Fullajtarral nincsenek tele a magyar filmek es tevejatekok, o "csak" a Katonaban sztar, Onodi ferje meg rendezo 😂

De amugy egyet ertek Veled, csak ezek a peldak nem biztos, hogy ultek 😉

Előzmény: Alpári Gnác (113580)
Babetta anyo Creative Commons License 2024.05.01 0 0 113581

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!