Bármennyi rövidujjú mezed is van, kizárt dolog, hogy két egyforma hosszúságú szárú legyen közöttük. Így aztán szép vonalkódosra süttetheted a karjaidat.
Ha bicajjal mész, 1 (jó) bringás csajjal sem találkozol. Bezzeg ha villamossal mész....(tapasztalat)
Ha a járda közepén megy előtted egy gyalogos neked háttal, akkor ha balról akarod előzni, akkor balra, ha jobbról akarod előzni, akkor jobbra kezd tartani.
Ha autóúton mész, és az eddig piros lámpa zöldre vált, akkor az előtted álló autó - amely mellett nem férsz el - vezetője biztos, hogy el fog mélázni és csak néhány másodperc múlva indul el.
Ha mégsem a fák dőltek az utadba, akkor mondjuk félúton eltűnnek a jelzések (levakarták őket), vagy simán felszántották az ösvényt, hogy több időd legyen a természet szépségeiben gyönyörködni...
Ha az az elvetemült ötleted támad, hogy márpedig a túristajelzésen tekersz el A-ból B-be, az erdő összes fája az ösvényre keresztbe dőlve végezte földi pályafutását, s mind legalább akkora, hogy a lánckerék leérjen.
Rég nem látott barátod nagy unszolások árán ráveszed egy kis bicajozásra. Tuti, hogy pont akkor fog leszakadni az ég, amikorra a kirándulást terveztétek.
Rosszabb esetben féltávnál következik be az évszak legkiadósabb esőzése, és ráadásul jó messze van a legközelebbi aszfaltcsík. :)))
"Sebaj, végül több használt alkatrészből rakod össze (akarnád összerakni) a bringát. Úgy gondolnád, hogy minden rendben van, de a végén kiderül, hogy mindegyik alkatrész mindegyikkel inkompatibilis."
- az inkompatibilitás miatt jópárat le kell cserélni. Azt hitted jó éron vetted őket, de feleannyiér se tudod őket eladni. Sőt, egyáltalán semmilyen érdeklődés nincs irántuk. Mire végül negyed áron eladod, kiderül, hogy egy haverod dupla áron megvette volna, amennyiért te eladni tervezted, mer tpont olyan kellett volna neki.
- miután összállt a gép, egyes részalkatrészeket (vagy a tiednél sokkal jobb részalkatrészeket) látsz negyed olyan áron árulva, mint amennyiért te vetted őket.
- azt hiszed teljesen körültekintően jártál el, de mindegyik alkatrésznek kijön valamilyen rejtett hibája."
Biztosan nem kapsz olyan geometriájú és felszerelésű gépet, ami neked megfelelő lenne.
Ha árulnak akkor nincs pénzed rá, és használt cucc vásárlása mellett döntesz.
Sikerül találnod egy tuti ajánlatot, de különböző okokból kifolyólag (hol te, hol az eladó nem ér rá) elhúzódik az eladás. Ezek után az eladó nem válaszol, majd mikorra újra sikerül vele felvenni a kapcsolatot, kiderül, hogy már szétszedte a gépet.
Sebaj, végül több használt alkatrészből rakod össze (akarnád összerakni) a bringát. Úgy gondolnád, hogy minden rendben van, de a végén kiderül, hogy mindegyik alkatrész mindegyikkel inkompatibilis.
Egyedül a kormány részéről (elsó villa, stucni, kormány, ...) döntesz úgy hogy új alkatrészek lesznek. Megveszed az a-head-es villát, elfelejtetted lemérni milyen hosszúnak kell lennie, de ránézésre tutira jó, biztos vagy benne, hogy jó lesz. Ezek után kiderül, hogy hiányzik 1 centi, hogy biztonságosan megfogja a stucni.
Mire kiderül ez, addigra már beépítetted, rákalapáltad a csapágyakat. Mivel már beépítetted, ezért már csak féláron veszik vissza, és az a villa, aminek elég hosszú már a nyaka az neked túlméretezetten erős és kétszer annyiba kerül, mint a másik újan volt.
Amelyik külsőt kinézed magadnak olyan éppen nincs a megnézett 6 üzlet egyikében sem, de rendelésre tudnak hozni.
Végül mindenhol össze-vissza kompromisszumokat kötöttél, és sehogyse olyan lesz, mint amilyennek tervezted, pedig alaktrészekből van összerakva.
Végül aztán összeáll a gép, de az örömöt kicsit beárnyékolja, hogy ha összeadod a ráköltött pénz mennyiségét, akkor kiderül hogy sokkal jobb gépet tudtál volna venni újonnan, mint amelyikért csorgattad a nyálad újonnan.
Én is itt a fórumban tanultam ezt a szót a kerékpárosoktól, hogy királydinnye, de sajnos nem kell botanikusnak lenni hozzá, hogy a hatásaival nyáron összetalálkozzál, akár kerékpárúton is.
Na azért ANNYIRA nem érdekel, csak kíváncsi voltam, kösz :))) Városi csibész vagyok, aztán nem nagyon ismerem az ilyen-olyan növényeket, de azért igyekszem... :)
Pontosan én sem tudom... egy olyan növény aminek -talán- a termése rendkívül kártékony a kerékpár belsőjére nézve. Kb egyforintos nagyságú és minndenfelé tövisek állnak ki belőle. Én eddig még csak a vasút területén találkoztam vele de ott nagyon. Ajánlatos elkerülni...:)))) Ha bővebben érdekel utánanézhetek növényhatározóban! :)))))
Persze ezek csak hirtelen eszembe ötlött sztorik voltak (amik akár meg is történhettek ;)) de mint mindenkinek, vannak történeteim (pedig alig több, mint egy éve szoktam rá a bicajozásra). Utólag mindig nagyokat nevetünk (van, amikor már akkor, amikor megtörténnek). Pl. a királydinnyés eset miatt tanultam meg belsőt cserélni, tesóm pedig azóta tart magánál cserenadrágot, mióta egyszer egy túrán felszállás közben kettérepedt a hátsóján jó egy arasznyi hosszan! :))) Mindig tanul valami újat az ember! :))
Sziasztok! Ahhoz mit szóltok, ha többnapos túrából (jól felpakolva) szeretnétek vonattal hazatérni. Bejön a vonat az állomásra, olyan hosszú, hogy épp a peron végéig ér (még magatokban ujjongtok is, hogy most legalább nem lóg le...). Sajnos nem nyílik minden ajtó, így végül az utolsó előtti kocsi első ajtajánál szándékoztok felszállni. Már csak a ti bicajotok van lent, meg az útitársatok, amikor a vonat elindul, automata ajtó becsukódik, vészfék nem működik, hoppá... van egy bicajotok, ami nem a tiétek, valamint annyi cuccotok, hogy kicsi az esély, hogy egyedül képesek lesztek leszállni (ja, ha nem nehéz, képzeljétek hozzá, hogy nők vagytok! :))))
Vagy: a vonat első kocsija, amivel szintén túráról jöttök haza, félig meg van rakva kerékpárokkal, de az egyik állomáson még rátolnak pár kocsit, így muszáj áttenni őket a vonat "új" elejébe. Csakhogy nem tudtok peronra lepakolni (fizikailag lehetetlen, mivel az ajtót kerékpárok torlaszolják el). Viszont, miután már toljátok a vonat mellett egy ideje a drótszamarakat, rendellenes kis pöttyöcskéket vesztek észre a gumikon... egy ún. királydinnye-mezőn toltatok át húsz bringát, ami kb 3-4 defektet jelent minimum, kerekenként... a képzeletetekre bízom, hogy tettük meg a vasútállomás és az otthonunk közötti távolságot! :)
Vagy: túrára indultok, jól megpakoljátok amúgy sem könnyű bringátok, de lift, az sehol... lecipelitek (még mindig nő létetekre...:)), az 50 kilósnak érzett kétkerekűtöket a 10. emeletről. Amikor egy hét múlva hulla fáradtan hazaértek, meglepődve tapasztaljátok, hogy a lift már megint (még mindig?) nem jó. Előkerül a kétajtós házmester hölgy(?) az ötödik táján, és arról panaszkodik, hogy most sűrűbben kell takarítania a lépcsőt...
A fent említett történtek vagy megtörténtek, vagy a képzelet szüleményei... ki-ki döntse el maga! :)))
off: én képtelen lennék elindulni, ha nem enném tele magam bicózás előtt. huhh, még belegondolni is rossz, milyen pocsék érzés ha úgy megyek el bicózni, hogy pár órája ettem utoljára.
Első Spd-s utadon tuti, hogy meg kell állnod minden kereszteződésben és ha olyan szerencséd van, hogy ki tudod rángatni az egyik lábad a pedálból, akkor is a másik felé fogsz dőlni.