Örülök hogy tetszik az újítás, igaz nem nagyon látszik ezeken a képeken.
A kárpátmedencébe én urániumot, búzát, lovat és erdélybe sót(luxus cikk), raktam, hiszen a középkor sóbányái jelentős bevételt jelentettek a királyoknak, most készül az európa térképem ott minden jó lesz, így helyi jellegű errrások(racka juh, magyar-szürke marha és helyi nyersanyagok itt majd jobban fér mint a világtérképemen.
Kösz a kritikát értem mi a probléma, de úgy látszik ez a honlap lekicsinyíti a képeket és tényleg alig látszik rajta valami, talán segíthetnél abban ,hogy méretben maradjanak a képek ne zsugorodjon azáltal, hogy felteszem, te milyen megoldással küldöd el a képeket(persze ha küldesz). Láttam sokan egy másik oldalról teszik ezt ezzek a képek játék méretűek
Legyártani egy jaguár warrior-t az 10 kör, léphetsz vele 10-et (max 20 mezőt) és máris letelt az ezer év. És akkor a városod őrizetlen ésatöbbi ésatöbbi :)). egyébként hány db. goody hut-ot lehet felveni az elején? én csak egyet találtam..
Hát brutál mákkal esetleg meglehet, 3000, re
ehez kell pár hut amitekket ad és jókat, akkor már csak a filozófiát kell neked...
én code of lawsot voltmár hogy kaptam hutból pl. az mindjárt vagy 20 kör.
Lehetséges, hogy nem 3000 volt, de elég korán sikerült felfedeznem. Őszintén szólva nem igazán néztem az időt, ezért is lepődtem meg, hogy még csak AD 190-ben járok.
Télleg, igazad van. Már emlékszem. Goody hut-ból kaptam... Még mérgelődtem is, hogy ha ezt tudom, 0-ra rakom a tudományt az elejétől. Persze akkor nem biztos, hogy megkaptam volna.
Nem igazán tudod elcserélni az alphabetet, mert a két szomszédodnak nincs meg és hajót meg csak azután tudsz építeni, ha már kifejlesztetted. Ha mázlid van esetleg elkezdik kifejleszteni a szomszédaid, de akkor addig Te mást kutatsz.
A republic leggyorsabban 4 tech kifejlesztésével van meg: alphabet, writing, Codeoflaws, philosophy-ingyen republic-. én 2000-ben már kapcsolatban voltam 7!! civvel kb. akkora kutattam ki a writing-ot, odaadtam mindenkinek mégse segítettek be a republic kutatásába, tehát magamnak kellett a code of laws-t (kb 20 kör) majd a philosophy-t (még 8 kör) kikutatni. így lett meg 1300-ban.
Miért nem építettél bányát pl. washington környékén a vasra és a szénre? Mert vasutat azt tettél ugyan de az semmit se segít, ha nincs bánya. A domb alapból 1 shield-et ad, bányával 3-at, bánya+ vasúttal pedig 4-et. ezért mondom, hogy nem teljesen logikus a város fejlesztésed. Ha az én állásomat megnézed 70 AD-ból, ott a hegyek dombok többségén van már bánya valamiért én mégse tudtam legyártani annyi épületet és egységet mint Te.
Az ie 3000-es republic szerintem is lehetetlen... Az azt jelenti, hogy a 20. (!) körben megvan a rebuplic. Alig hiszem, hogy 3 tech kifejlesztése, amit leírtál, hogy nem kellett cserélni, 20 kör alatt megvan.
Mondjuk én már az elejétől csak akkor cseréltem tech-et, ha az amúgy is meg lett volna nekik. Így sikerült a folyamatosan fenntartható tech előnyt megszerezni, meg persze a Nagykönyvtárral, és közbeni fejlesztéssel. A korok elején persze kicsit feljöttek a németek meg az oroszok a plusz technológiával, de aztán pár kémügylettel visszavettem az előnyt. Majd én is behozok némi dokumentációt.
A kérdésedet nem teljesen értem. kb 1200-ig 10-év egy kör, 3000-ig meg kb 40 év és fokozatos az átmenet. Nálad ez nem így volt?? Hanyadik kört ír ki F8-as panelnél? A 3000-es republic lehetetlen, de szerintem még a 2000-es is. Egyébként elnézést, ha sokat kérdezek, de az eddigi játékaim alapján úgyszólván lehetetlennek tartom azt az állást, amit becopyztál. Nem hiszek a szememnek :))). Azt se értem hogyan van ennyi 12-es városod pl. az 1*1-es kockán- jó ha egy hala van szegénynek :). Az ÉNY-i vas melletti városod is 12-es. honnan van annak annyi kajája? 10% lux mellett minden lakos dolgozik? Nyílván megvetted a katedrálist és a colosseumot minden városban (mert bánya nélkül kevés lehet a produkciód), de honnan van ennyi pénzed? ebben a korban a többi civ nem tud még több száz aranyakat fizetni körönként főleg ha ütöd őket :). Kíváncsi vagyok a mentett állásaidra, ilyen mázlista állást még nem láttam. :)))
Csomó tech-et?. Azt hiszem kb 2-t lehet felvenni már ha azokat se szedik össze a környező civ-ek :). Milyen találmányokat kaptál?
3000 körül nekem már megvolt : alphabet, bronzew.,ceremonilb.,masonry.,mysticm(?) pedig nem találtam semmit, csak cserélgettem. Utána már nem ment nagyon gyorsan mert a writing-ot, codeoflaws-t, philosophy-t mind magamnak kellett felfedezni. mett valahogy ennek nem akartak nekiállni a többiek. Így 1300-ra lett meg a republic. neked mikor?
Az elején szerencsém volt, kaptam egy csomó techet, a Jaguar Warriorokat felderítőnek használva lépkedtem azokra a házacskákra, amiből a barbárok is kiugrálnak. (nem tudom minek nevezzem őket.)
Ma rengeteg dolgom van, küldök majd állást. A workereimmel hol bányát csináltatok, ha a népet akarom szaporítani akkor viszont irrigálni kell a területet.
A telepesekre hajtok főként az elején, hogy nagyobb legyen a kiterjedés.
Tegnap sikerult befejeznem A vege 1665AD, 4981 pont.
Kezdeskent 3 warriort, majd 1 settlert gyartottam, utanna archereket es rogton nekimentem Amerikanak. Hamar enyem lett Washington es a vas. (vas-ington erted! :-) ) Az amcsik elleni haboru elegge elhuzodott, tobbszor kotottunk beket is, de vegulis 10AD-re veguk lett. Ezutan egy hosszabb bekes idoszak kovetkezett, megprobaltam az elegge ures E-Amerikat benepesiteni. Persze a tobbiek is eszrevettek a nagy ures helyeket, megjelentek a japanok Alaszkaban, 1 kinai es egy orosz varos is odatelepult. 520-ban inditottam haborut az inkak ellen. Irto nagy mazlim volt, 3 leadert is kaptam (ebbol kettot egy korben) lett 3 knight-armym. Ez volt az a pont, amikortol mar eselyuk sem volt. Es a tobbieknek sem. 1030-ra az inkak is elfogytak. Hamar meglett a Pentagon, a 3 armyt kiegeszitettem egy-egy cavalryval, ezek meg a jatek legvegen is jo szolgalatot tettek. A jatek vegen is kaptam meg nemegy leadert, gyartottam is jopar armyt, a legvegen asszem 9 armym volt. A masik kontinensen ekozben viszonylag kiegyenlitettek az eroviszonyok, Egyiptom es Kina a legerosebb, de Nemetorszag, Oroszorszag es Zululand is meghatarozo. A tobbiek jelentektelenek. D-Afrikaban szalltam partra 1130-ban, innentol kezdve kb koronkent egy varossal haladtam elore. Komoly ellenallast senki sem jelentett, egyedul Egyiptom kulturalis erejevel volt kisebb bajom. Tovabbi szerencse volt, hogy sem az oroszoknak, sem a nemeteknek nem volt gumija, igy aztan egyetlen ellenseges infantryval sem talalkoztam.
Az elejen monarchiaba valtottam amint lehetett, kesobb meg fasizmusba. Majdnem vegig, folyamatosan hadban alltam valakivel. Valoszinuleg jobban jartam volna, ha az elejen megis a republicot valasztom, a kozepkor vege fele mar elegge terhes volt a monarchia nagy korrupcioja. A fasizmus viszont bejott, mindenki happy a folyamatos haboru ellenere, es iszonyatos meretu hadsereget lehet tartani ingyen.
Csodat egyet sem epitettem.
A golden age-hez innen a forumrol kaptam valakitol az otletet, koszonet erte. Mar az ipari korban jartam, amikor legyartottam 1 db jaguar warriort, aztan amikor egy bator kinai longbowman elomereszkedett kicsit adtam neki agyuval, majd a hos jaguar warriorom elvegezte feladatat es lon aranykor.
En fel szoktam upgradelni az egysegeimet, foleg ha van ra penzem. Ebben a jatekben volt.
Tudomany szempontjabol az oroszok vezettek majdnem vegig. Ez csak akkor tort meg, amikor nekikmentem. A mass production utan az amphibious wart fejlesztettem (kellett mar nagyon a marine) nem is jott el soha a tankok es a repulok kora.
Az allast elkuldom Mayannak es a botchara.
Most egy rovid idore visszavonulok, de az augusztusi GOTM-re ujra itt leszek, ha minden jol megy.
Tudnál küldeni egy mentett állást ebből a korból? egyelőre hitetlenkedve bámulok :) ez már szinte irreális. Azt hittem, hogy nem igazán lehet kutatásban leelőzni, de hogy ennyire?!? :) Egy mentett állás igazán érdekelne.
Milyen igaz, az ipari korban az electronics vonal nem is kell... Ha azt nem csinálom, már nekem is lennének tankjaim. Mostmár mindegy, így viszont mire kell a sok tankot gyártani, kész lesz az összes infrastruktúra, meg egy csomó arty.
Különben gyorsabban is ideérhettem volna tech-ben, de akkor a többiek a nyakamon lennének. Így viszont tartom őket -5-6 tech-en. Mire átmegyek, max rifleman-jeik lesznek...