Sziasztok! Tanácsotokat szeretném kérni. Pár hete vizsgáztattuk a '82-es 120-as gépet, de a szerelő a váltóhoz már nem akart nyúlni... Kidobja a rükvercet, és rendellenesen lötyög a váltókar (főleg előre-hátra nagy a holtjáték). Mi lehet a hiba? -illetve, milyen átalakítás kell a szélesebb nyomtávhoz való 5-ös váltó beszereléséhez? Szeretném használhatóan tartani a vasat, hátha egyszer veterán lesz belőle... üdv, Zoli
Ez van... :-S Remélem amit most beraktam féltengi, az tovább bírja. Ráadásul fékdobot is kellett cserélnem, mert lehúzáskor elrepedt az egyik tőcsavar körül... :(
Én trabis vagyok alapjában, de most skoda 120 as üzemanyagszintmérő órát, és jeladót raktam bele, mivel 4ütemű lett a gép.Kérdésem, tud e valaki segiteni mi a bekötése a műszernek és a jeladónak.
Egy vad ötlet, ha azóta nem oldódott még meg a dolog. Nekem ugyan szívatóval való fékezésnél jelentkező leállásra volt ez gyógyír, de hátha. Szóval a karburátor fedelet kéne síkba húzatni. Szépen el tud görbülni a légszűrőház elmebeteg módon a karbifedél spiáterből készült anyagába tekeredni tervezettségétől. A pöcsébe tekerném a mérnöknek. Szóval csak óvatosan meghúzni azt a csavart és a fedél síkba húzatása (karburátorosnál, vagy mittomén) sokszor segít.
El kell adnom a kocsimat... Sürgősen pénzre van szükségem. Az ára tájékoztató jellegű,tehát tudok adni kis kedvezményt. Képet is tudok még küldeni róla. Kérdésedre is válaszolok,ha megírod emilben:kachucky11@freemail.hu
AZ autó fennt van a hasznaltauto.hu-n is,a linkje: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=249249&command=ugras&screenwidth=1024
Illetve az alábbi telszámon lehet érdeklődni:70/281-3901
Gyors segítséget szeretnék kérni a következő ügyben:
A motor, indítás után nem igazán akar szépen muzsikálni, csak durrog és visszalő a légszűrőbe. Olyankor, mint ha egy kis benzin is kifröccsenne a karbiból. Alapjárata OK, és csak a gázpedál középső állásában jelentkezik. Ha egyszer hajlandó felgyorsulni, akkor megszűnik a durrogás, de ha leveszem a lábam a gázról, akkor újra jelentkezik. A karbit szétszedtem, nem találtam semmit a jelenség változatlan lett. Kicseréltem a trafót, a gyertyákat megpucoltam, az elosztófedelet szintén.
Persze hogy fel lehet szerelni a műanyagot, csakhogy a krómlökősnél a lökőben van az irányjelző...
Ugyanitt::)
Skodákra sima-sportdob-keresztdob, egyedi elképzelések alapján is rendelhető. NAGYON JÓ ár és minőség: gyártóval együtt imádjuk a skodákat:)) E-mail:dns120@freemail.hu MSN:dns120ls@msn.com Tel.:06705807959
Rozsdamaró, mosás, csiszolás, és végül csak hőálló ezüst lett a vége. gondolom dekor-krómmal fényesebb lett volna, de a semminél így is jobb. ;) tényleg, mennyi ez a dekor-krómfesték? És még egy kérdés: krómlökős helyére fel lehet szerelni műanyaglökőt?
7végén ellenőrzésképp leszereltem a bal első indexet (82-es évjárat, lökhárítóba integrált változat), amiben a foglaltot már csak a szentlélek tartott össze, a foncsort meg megette az idő vasfoga. Sehol nem kaptam bajonettzáras foglalatot (Dunaújvárosban), míg végül a bontóban utánam vágtak egy komplett indexet, csakhogy ebben is szar a foncsor. Próbálkozott már valaki az index-generál javítással? A rozsdától letisztított foncsor lefújható hőálló ezüsttel?
Nem biztos, hogy kell új tömítés! Próbálkozzál először az ajtókeret felső részének hajlítgatásával (kézzel is lehet!); illetve szabályozgatni a karosszériában lévő ajtózár-szerkezetet (amibe beleakad az ajtózár nyelve). Ha jól emléxem 2 kereszt-csavar tartja.
Ajtók felső részénél ázik a skodrim. Ha lehet kapni boltokban ajtószigetelést, akkor érdemes vele próbálkozni? Annak idején a Wartburgomon cseréltem, de olyan vacak utángyártott cuccot tettem fel, hogy semmire nem mentem vele. Ezért kérdezném.
nem fékrásegitős, sima 105-ös.Ma volt ennél rosszabb is, nem indult és az esőben kellett betoljam.... már kezd elegünk lenni belőle,csak még nem döntöttünk, ignis v kalos.