Erről én is hallottam. Van bőrből is perforált, ami elöl tiszta lyuk. Én most tapasztaltam a bőr jótékony hatását. Csúszás közben semmit sem éreztem. Sebem, kívülről látható sérülésem nem is volt. Én azt mondom, inkább az izzadás, mint az amputálás... Amúgy, ha valaki ilyen light-osra veszi, létezik motoros boltokban protektoros farmer gatya is. A hálós ing szerintem kicsit könnyelműség, mert a protektorokat leszámítva a többi helyen nem véd túlságosan. Ha beleszámoljuk, hogy átlag hány %-ot megyünk városban, ahol jó lehet (tisztelet a kivételnek), akkor nem bizti, hogy megéri egyáltalán, mert én pl inkább országútra megyek, városban nem lehet egy jót döntögetni élvezkedni, viszont veszélyes és lassú. Országúton pedig "csak" 100-ról lassulva egy ilyen ing nem tudom mennyit védhet, mert azért itt-ott elkopott a bőrruhám is, pedig max 60-ról lassultam. Igaz, még messze volt attól a kopásmértéktől, hogy én is kopni kezdjek. Szóval én mindenkinek KEMÉNYprotektoros BŐR ruhát ajánlanék. Ha most nem bőrben lettem volna, szerintem még messze nem azon törném a fejem, hogy mikor ülhetek megint motorra...
no akkor a sárvédő ívvel még egy picit lassítsatok, mert a LOUIS-tól azt a választ kaptam anno, hogy lesz ennek a hónapnak a végén. Majd holnap küldök nekik megint egy mailt, hogy mi van a sárvédő ívvel. Ha már eddig "ráért" akkor ezt a pár napot szerintem még nagyon is ráér. De ha valaki tud gyorsabban szerezni az szóljon, és jelezze, mert akkor nem ütöm a LOUIS-os vonalat. Még majd azért a Graz-i Hein-Gericke-vel is próbálok kommunikálni, mert nagyon szimpatikus volt nekem a csaj aki ott van, volt. ;-)
A Louisos termékek biztos,hogy nincsenek a Dainese színvonalán,ezért persze árban is alatta vannak.Ha Dzseki alá veszem a protektoringet akkor semmi értelme az egésznek.Biztos,hogy nem véd úgy mint egy kabát,viszont még mindig jobb,mint egyszál pólóban motorozni,mint oly sokan teszik.Egyébként nem sok olyan része van ahol nincs rajta keményproti,a köztük lévő részeken pedig vastak,hajlékony corduraszerű anyag van.Talán csak a karok belső oldala tiszta hálós.
Protektoringet természetesen egy dzseki alá kell venni, önmagában nem tanácsos használni. Egyébként a Dainese is készít jó minőségű safety jacket-et, "kicsit" borsosabb áron mint a Louis.
viszont asszongyák, ha takarsz vele és nem protektoron v. kesztyűn landolsz (és csúszol), akkor Lkezdheted nézegetni a combodat, hogy annak melyik részéről ültessenek át bőrt a felsőtestedre...
A bőr beleizzadás szempontjából talán még rosszabb,mint a cordura.Nyárra érdemes protektoringet venni,ez egy hálós cucc keményprotektorokkal,asszem lehet nadrágot is kapni ilyet.Nekem ing van és sokkal jobb melegben,mint a bőrkabát,csak a becsapódó bogarak ütnek nagyobbat:))))
hm.. tévedtem mert pont most szombaton sikerült elérnem az 5,4 literes fogyasztást. ;-) Mondjuk a dologhoz hozzá tartozik, hogy kb. 9:15 körül mentem rá a pályára, és 9:45 körül már fent voltam a megbeszélt helyen. ;-)))
ha ez így van, hogy megvolt a kárszakértés, és az ajűnlatot is elküldték már, akkér én egy héten legalább kétszer bemennék, hogy mi van már az ügyemmel, mert szerintem kell lennie egy bizonyos törvényileg előírt idejének, meddig kell határozatot hozniuk!? De ezt inkább egy jogástól, vagy független biztosítóstól kérdezd meg.
Nem te említetted korábban, hogy hallani sem akarsz a motorok hölgy-mágnes funkciójáról? Megváltozott valami? :o)))
Komolyra (f)ordítva a szót: a múltban arról is volt szó, hogy a fogyasztást 5 főlé még nem sikerült vinnetek (hiába rángattátok a bajszát a kicsikének). Nos nekem legutóbb 5,3-at adott ki a kalkulációm. Ezt minek köszönhetem, vajon? (Persze az is lehet, hogy a kútnál ejtenek át, ui. a kocsim is mindig egy kicsit többet "eszik" a szokásosnál, amennyiben a gyulai shellnél tankolok...)
Sziasztok, ha már ruháról is van szó ... nekem cordura dzsekim van, szerintem eléggé beleizzadok főleg városban ezért arra gondoltam hogy kéne vennem valami nyári dzsekit létezik ilyesmi? A bőr ebből a szempontból milyen ua. vagy rosszabb? (Mondjuk lehet inkább le kéne fogyni pár kilót)
Ne nagyon essetek el (bőrösök se azért), mert pár motoros barátnak volt rossz tapasztalata. A protik miatt véd rendesen, nem erről van szó és kényelmesebb, mint a bőr, de ha szerencsétlenül esel :(
Legutóbbi eset:
3 hete haver jött Pestre és Budakeszi úton dobta el a vasat (autós nem adott elsőbbséget) a párjával együtt. Nem lett nagyobb baj, asszem ujjtörés+a kisebb zúzódások, viszont a srác úgy csúszott a betonon, hogy pont nem ott, ahol a protik voltak és csúnyán beleégett a bőrébe a ruha itt-ott, így ujjtörés+égési sérülés lett a kórházban a fő ellátandó.
Viszont itt mellékelem minden itteni fórum-társnak az egyszerű receptet ez ellen:
NE ESSETEK EL!!!
...végre én is kiordíthattam magam itt. :)))))))))))))
Elvileg megvolt a kárszakértés, mert már a biztosító jóváhagyására várunk (elküldte a szervíz a listát a hibás cuccokról), hogy rendelhessék. Szóval elvileg a moci most ott áll, a kutya nem néz felé sem. A biztit helyben intézték, nem kellett kimenni biztosítónak, mert a Csb-nél helyben ott van az biztosítás ügyintézés. A csaj végre tegnap kiköhögte a maradék 200e-t korrektül, úgyhogy az ő részéről lezárhatom a probléma forrást. A biztosítós srác mondta, hogy onnantól, hogy elküldték ezt a listácskát, 1 hónapnál előbb ne is álmodjak róla, hogy válasz jön. Utána kezdik megrendelni a cuccokat és ha megjöttek, akkor kaphat a moci időpontot, hogy nekiálljanak. Dióhéjban.
Míg nem volt meg a kárszakértés, addig nem érdemes basztatni a motort. Utána már mehetsz vele. Amúgy valóban tök mindegy, hogy hol van a motor, hiszen elvileg megkérdezték Tőled, hogy hol lehet megnézni, nem!? Akkor érdemes ott hayni. Max. kérdezz rá a biztosítóra, hogy mi van már az ügyeddel!? Csaj fizetett már?
A kormány szerencsére nem észrevehetően hajlott (csak beleér a tankba, be is horpasztotta), aki vitte, az észre sem vette. Viszont most rám ijesztettek, hogy baj lehet belőle, ha kihozom, viszont Peti azt mondta, amíg nem kezdik csinálni, a biztosítót hidegen hagyja, hogy hol tárolom. (talán, ha megint eldobom lehet valami gond, nem tudom). Minden esetre mára terveztem az elhozást, de most elbizonytalanodtam. Nem tudom mi lenne, ha megint eldobnám (bár nem tervezem). Klasszikus példája, mikor egyik válladról egy ördög, a másikról egy angyal dünnyög a füledbe. Itt nem tudom melyik melyik.
NTX, akkor ezt képzeld el, amikor bás-sal találkoztam tegnap a Velencei-tó mellett, mentem haza kocsival, már sötétedett, és amikor a kocsi lámpjája megvilágítja a bogár-felhőket az út felett és akkor mész beléjük kéccázzal és akkor vááááá!! :-)
Curdura gúnyát mivel szabad, és hogyan szabad tisztítani, hogy ne veszítse el a vízhatlanságát???? Tud nekem ebben valaki segíteni? Mert oksi, hogy az eső megmossa rajtam párszor. :-( de már kezd eléggé dzsuvás lenni. Meg kellene valahogyan takarítani, csak nem tudom, hogyan!? :-(((
Nem olvastam el végig a hozzászólásokat és már reagáltam is....
A bogárfóbiásoknak felhivnám a figyelmét a dzseki alá berepülő egyedekre és a sisakrostély alá szálló , majd a szemed előtt szambázó modellekre is :-))
Tegnap este mentem egy picit , és a sisakon úgy szóltak a muslicák , mintha eső esne...
Ma már Te vagy a második aki ezt a Jacko-s poént elsüti! Még a végén el kezdek hinni benne, és azt hiszem, hogy igazság alapja. mondjuk grafonya más módon említette meg a dolgot! ;-)))))