Köszi a válaszokat még gondolkodok a dolgon, ez a protektor ing + könnyű kabát biztos jó választás .. gondoltam már rá én is csak a dzseki egyszerűsége azért bejönne tehát hogy csak 1 db ruha amit leveszek - felveszek azt kész gondoltam bőrből csinálnak olyat aminek se bélése se semmi és az csak jobban lélegzik mint a cordura de ezek szerint nem ... igazából szerintem az a gond a dzsekimmel hogy túl műanyagból van ez a cordura egyáltalán nem enged át semmi levegőt ami persze jó dolog ha nincs nyári meleg. Mosáshoz: az én dzsekimre az van írva hogy csak kézzel szabad mosni max 30 fokos vízben, és öblíteni is tilos (mármint öblítőszerrel)
"Ha Dzseki alá veszem a protektoringet akkor semmi értelme az egésznek." - miért ne lenne? Elhiheted, hogy nem egy fullprotektoros dzsekire gondoltam, ami alá illik venni a protektoringet. Sokkal inkább egyszerűbb, protektor nélküli bőrdzseki alá. De ha gondolod, vedd fel csak önmagában, valóban "még mindig jobb,mint egyszál pólóban motorozni,mint oly sokan teszik."
Nem vagyok túl profi a dologban , de úgy tudom ha "mezei" mosószerrel van mosva akkor nem lehet ujraimpregnálni gyári állapotra...
(talán valami vegyi folyamt van amit a hagyományos mosószer kiold....)
Tehát saját mosószerével mosni kézzel , utána pedig két féle impregnáló szer van , amelyikbe belemártod az egész kabátot és hagyod megszáradni levegőn , vagy a sprés megoldás amit kivűlről fújsz rá....
Egy komplett szett ára négyezervalamennyi , mosószerrel újraimpregnálóval (elég drága mulatság)
Nekem azért fontos lenne, hoyg ne ázzon át, mert szombaton is eléggé eláztam! Mondjuk utána 200-nál már meg is száradt a kabátom. ;-) Mert ha megyek motorozni, akkor nem 5-10 kilómétereket megyek, és akkor az elázás is benne van. :-(
Én tavaly fél évig használtam egy kölcsön Cordurát, többször is kimostam kádban kézzel és szokványos mosóporral. Nem ázott át utána sem, pedig nem impregnáltam (bár nem iszonyatos zuhékban mentem). Az impregnálót nem ismerem, de biztos hasznos és visszaállítja a gyári impregnációt akár.
No, akkor Grazból is azt a választ kaptam, hogy foglalót kell letenni ahhoz, hogy megrendeljék a sárvédőívet, ami kb. 14 nap.
no, akkor most kellene egy válasz, hogy legyen tovább!?
Bás kolléga, megrendeljem? vagy még várjuk, hátha lesz a LOUIS-es autón? Graz-ba még akár én is kiugrok, egy szombati napon. ;-) tuti élvezetes pálya van arra. ;-) És nagyon szép a táj! ;-)))))))))
Tudtátok, hogy a tankon a matrica kívül van, csak tök profi? Én azt hittem, hogy még rá van lakkozva, azért tűnik iyen lekaparhatatlannak. A szervizes srác világosított fel, aki csinálta az utánrendelési listát, mert rákérdeztem, mikor láttam, hogy írja be a tankot, ami ugye fényezve jön, plusz írta a matrica szettet hozzá.
Erről én is hallottam. Van bőrből is perforált, ami elöl tiszta lyuk. Én most tapasztaltam a bőr jótékony hatását. Csúszás közben semmit sem éreztem. Sebem, kívülről látható sérülésem nem is volt. Én azt mondom, inkább az izzadás, mint az amputálás... Amúgy, ha valaki ilyen light-osra veszi, létezik motoros boltokban protektoros farmer gatya is. A hálós ing szerintem kicsit könnyelműség, mert a protektorokat leszámítva a többi helyen nem véd túlságosan. Ha beleszámoljuk, hogy átlag hány %-ot megyünk városban, ahol jó lehet (tisztelet a kivételnek), akkor nem bizti, hogy megéri egyáltalán, mert én pl inkább országútra megyek, városban nem lehet egy jót döntögetni élvezkedni, viszont veszélyes és lassú. Országúton pedig "csak" 100-ról lassulva egy ilyen ing nem tudom mennyit védhet, mert azért itt-ott elkopott a bőrruhám is, pedig max 60-ról lassultam. Igaz, még messze volt attól a kopásmértéktől, hogy én is kopni kezdjek. Szóval én mindenkinek KEMÉNYprotektoros BŐR ruhát ajánlanék. Ha most nem bőrben lettem volna, szerintem még messze nem azon törném a fejem, hogy mikor ülhetek megint motorra...
no akkor a sárvédő ívvel még egy picit lassítsatok, mert a LOUIS-tól azt a választ kaptam anno, hogy lesz ennek a hónapnak a végén. Majd holnap küldök nekik megint egy mailt, hogy mi van a sárvédő ívvel. Ha már eddig "ráért" akkor ezt a pár napot szerintem még nagyon is ráér. De ha valaki tud gyorsabban szerezni az szóljon, és jelezze, mert akkor nem ütöm a LOUIS-os vonalat. Még majd azért a Graz-i Hein-Gericke-vel is próbálok kommunikálni, mert nagyon szimpatikus volt nekem a csaj aki ott van, volt. ;-)
A Louisos termékek biztos,hogy nincsenek a Dainese színvonalán,ezért persze árban is alatta vannak.Ha Dzseki alá veszem a protektoringet akkor semmi értelme az egésznek.Biztos,hogy nem véd úgy mint egy kabát,viszont még mindig jobb,mint egyszál pólóban motorozni,mint oly sokan teszik.Egyébként nem sok olyan része van ahol nincs rajta keményproti,a köztük lévő részeken pedig vastak,hajlékony corduraszerű anyag van.Talán csak a karok belső oldala tiszta hálós.
Protektoringet természetesen egy dzseki alá kell venni, önmagában nem tanácsos használni. Egyébként a Dainese is készít jó minőségű safety jacket-et, "kicsit" borsosabb áron mint a Louis.
viszont asszongyák, ha takarsz vele és nem protektoron v. kesztyűn landolsz (és csúszol), akkor Lkezdheted nézegetni a combodat, hogy annak melyik részéről ültessenek át bőrt a felsőtestedre...
A bőr beleizzadás szempontjából talán még rosszabb,mint a cordura.Nyárra érdemes protektoringet venni,ez egy hálós cucc keményprotektorokkal,asszem lehet nadrágot is kapni ilyet.Nekem ing van és sokkal jobb melegben,mint a bőrkabát,csak a becsapódó bogarak ütnek nagyobbat:))))
hm.. tévedtem mert pont most szombaton sikerült elérnem az 5,4 literes fogyasztást. ;-) Mondjuk a dologhoz hozzá tartozik, hogy kb. 9:15 körül mentem rá a pályára, és 9:45 körül már fent voltam a megbeszélt helyen. ;-)))
ha ez így van, hogy megvolt a kárszakértés, és az ajűnlatot is elküldték már, akkér én egy héten legalább kétszer bemennék, hogy mi van már az ügyemmel, mert szerintem kell lennie egy bizonyos törvényileg előírt idejének, meddig kell határozatot hozniuk!? De ezt inkább egy jogástól, vagy független biztosítóstól kérdezd meg.
Nem te említetted korábban, hogy hallani sem akarsz a motorok hölgy-mágnes funkciójáról? Megváltozott valami? :o)))
Komolyra (f)ordítva a szót: a múltban arról is volt szó, hogy a fogyasztást 5 főlé még nem sikerült vinnetek (hiába rángattátok a bajszát a kicsikének). Nos nekem legutóbb 5,3-at adott ki a kalkulációm. Ezt minek köszönhetem, vajon? (Persze az is lehet, hogy a kútnál ejtenek át, ui. a kocsim is mindig egy kicsit többet "eszik" a szokásosnál, amennyiben a gyulai shellnél tankolok...)
Sziasztok, ha már ruháról is van szó ... nekem cordura dzsekim van, szerintem eléggé beleizzadok főleg városban ezért arra gondoltam hogy kéne vennem valami nyári dzsekit létezik ilyesmi? A bőr ebből a szempontból milyen ua. vagy rosszabb? (Mondjuk lehet inkább le kéne fogyni pár kilót)