Keresés

Részletes keresés

Anzika Creative Commons License 2004.11.08 0 0 663

Még a dobermannoknál sem kérdezik meg, hogy harap-e a kutya?

Ne légy annyira érzékeny, ezt az egész felfordulást Te idézted itt elő. A hozzád csapódó kórus engem lehülyézett, megkérdőjelezte eddigi kutyás tevékenységemet. Te alakítattad ki ezt a véleményt, miközben amikor ment a csete-paté, Te szépen visszavonultál, megvártad mig lecseng és újra megjelentél.

Te voltál az, aki azt mondtad, hogy nem véletlenül fogadnak pénzért felvezetőt, míg én azt állítottam, hogy meg lehet tanulni.

Én nem pénzért vezetek fel, hanem az egyik ismerősömnek segítek, aki egy kiállításon szintén több kutyával van jelen.

És a felvezetéssel kapcsolatban még egyet szeretnék leírni.

A kiállítást a kutya nyeri meg, nem a felvezető. 

Itt csak én érzékenykedhetek. Nem véletlenül írtam le, amikor elütétték a kutyámat. Mindig vannak emberek, akik minden gátlás nélkül beállnak a vokálba üvölteni és itt igen nagy kórust sikerült kialíkítani. Kiről írtam én azt, hogy hülyeségeket mond? Nehezemre esett, de végig igen finom voltam. Nem akartam visszaélni  a névtelenséggel, az életben nagyon nem ilyen vagyok, ha szemtől-szembe állnak velem. De Ti visszaéltetek( a kórusod, amelynek Te vezényeltél), nagyon nem érzte ezt.

Sok sikert és eredményes kiállításokat kivánok!

Előzmény: Tibbe (661)
bobbor Creative Commons License 2004.11.08 0 0 662

Tibbe! Nekünk már tették fel ezt a kérdést, itthon, hogy ki azt nem írom le.

Előzmény: Tibbe (661)
Tibbe Creative Commons License 2004.11.08 0 0 661
Anzika

Egy félreértést szeretnék eloszlatni!
Erősen sért a következő megjegyzésed: _ "Ugye nevetséges indok? "

Ezt írod ebben a 659-es hozzászólásodban:

Különben az Oberwarti kiállításon is ott voltam, ahol ebből a topicból az egyik kiállító arról panaszkodott, azért nem megy többet, mert nem értette a bíró utasításait. Ugye nevetséges indok? Nem megérteni, hogy körbe menjen, álljon meg, tegye asztalra…. Mutatják, amit megért egy ember, akkor is, ha nem beszéli a nyelvet, ha meg nem, akkor mit várunk egy kutyától?

Én ezt írtam a 162-es hozzászólásban:

Ha megkérdik mennyi idős, azt még értem, és válaszolni is tudok rá!
Nyáron Oberwartban ha nincsenek velem babybooék, biztos végül kiküldenek, mert az asztalon birálatnál megkérdezte a bírónő, -"harap-e a kutya?", mielőtt megtapizta volna.
Halvány lila gőzöm nem volt, mit kérdez, így ha nem forditanak nekem, szerintem bírálhatatlanság miatt kiküldött volna.
Csak azt nem értem, miből gondolta, hogy egy Champion kan harap?

Erősen félreértetted a dolgot!

A 200-adik kiállitás környékén, elég eredményesen, számos osztálygyőztes, fajtagyőztes és Ch kutya után talán nem érzem magam annyira debilnek, hogy ez az egyedi eset után ne menjek többet kiállitásra. Oberwart óta eltelt három hónapban különben voltam 10 kiállitáson, négy kutyával, eredményesen!! (nem csak egy kutyát állitok ki általában egy kiállitáson, így az összevetésnél szoktam felvezetői segitséget kérni)
De éppen az eddigi kiállitások tapasztalataiból leszűrve mondtam el ezt az esetet, ami még nem fordult elő velem a ringben , mert ezt a kérdést mióta kiállitásozom, sohasem tették fel még magyarul sem!.

Én értem a bíró utasitásait!.

Előzmény: Anzika (659)
trisa Creative Commons License 2004.11.08 0 0 660

Szia Anzika,

Hát, spániel fronton nagyon áll az, amit írtál a tenyésztésről. 

Ha kinyitja valaki mondjuk a november havi (de lehet az októberit is) kutyaújságot, akkor angol cocker spániel kölyök van ugyan egy vagonnal ,de szinte csupa olyan hirdetésben, hogy semmi nem derül ki az alomról.

Se apa, se anya, csak természetesen gyönyörű kölykök (nem egy esetben az is oda van biggyesztve, hogy folyamatosan kaphatók, pláne néha folyamatosan és több színben!) + persze a mobilszám. Ha valaki igazi, a szó nemes értelmében vett tenyésztő, akkor az a minimum, hogy a legalapvetőbb információkat közli a nála napvilágot alomról, legalábbis szerintem.

Attól tartok ez a folyamat nem tesz jót a spankóknak. Persze vannak a lelkiismeretes tenyésztők, de hogy ilyen körülmények között ők sem tudják a hazai spankó állomány egészét jó irányba vinni, az felettébb valószínű.

Van olyan aki leírja, hogy győztes szülők, minőségi állomány, aztán amikor felhívod és érdeklődsz, hogy ezek a szavak mit jelentenek, akkor kiderül, hogy a győztes azt jelenti, hogy a kan kapott két kiállításon kitűnőt, a szuka meg le lett tenyészszemlézve. Amikor kifejeztük csalódásunkat, hogy nem egészen erre gondoltunk, akkor nem is értette, hogy miről beszélünk :-( és megkérdezte, hogy mennyit szánunk kölyökre, mert hogy olcsóbban is odaadja!

Mi már majdnem fél éve keressük a spánielünket, akit lehetne kiállításra is vinni, de még nem született meg, sőt még meg sem fogant.... Ami ígérkezett, az nem jött össze, mert üres maradt a szuka.

Előzmény: Anzika (659)
Anzika Creative Commons License 2004.11.06 0 0 659
Kanitkabir!

Kezdek elkeseredni. Te egyszerűen leírod, hogy én hülyeségeket írok. Véleményem nekem is van, de mivel nem ismerlek, ezért egy kicsit óvatosabb vagyok és udvariasabb.

Életemben először 1971-ben állítottam ki. Az érdekessége a Te szempontodból, hogy afgán agarat. Éltél ’71-ben? Na nem jelent semmit, mert , hogy én valószínű idősebb vagyok nem jelenti azt, hogy többet tudok a kutyakiállításokról. Van 5 éves gyerek, akinek nem jelent gondot az eloszlás-függvényekről előadást tartani, én meg ha 300 éves leszek, akkor is gondot fog jelenteni.

Dobermannom volt gyerekkoromban, 15 évesen fedeztettem először.

1983-tól járok rendszeresen kiállítani.

Melyik kiállításon voltam utoljára? Nevetséges a kérdés, ha életemben nem lettem volna, akkor is vissza tudom nézni a kiállítási naptárt a neten és beírok valamit. Különben az Oberwarti kiállításon is ott voltam, ahol ebből a topicból az egyik kiállító arról panaszkodott, azért nem megy többet, mert nem értette a bíró utasításait. Ugye nevetséges indok? Nem megérteni, hogy körbe menjen, álljon meg, tegye asztalra…. Mutatják, amit megért egy ember, akkor is, ha nem beszéli a nyelvet, ha meg nem, akkor mit várunk egy kutyától?

Az indok más, udvarias vagyok, nem írom le.

Ne azt írd le, hogy hülyeségeket írok, hanem, hogy mi a hülyeség abban, amit írok és én válaszolni fogok.

A másik kérdésedet fogalmazd meg pontosan és válaszolni fogok.

Azért még egyvalamin gondolkozz el.

Ki a tenyésztő?

A tenyésztő az, aki vesz egy szuka kutyát, elviszi kiállításra, nagyon jó minősítést kap, ha tenyészszemlére kötelezett, akkor ott eléri a tenyésztésre alkalmas fokozatot, bepárosítatja a championos kannal, mert máshoz nem viszi, vált egy kennel nevet és kész.. Ez a tenyésztő! Ez siker? Legyen.

Nagyon jó eredményt szukával nem nehéz elérni. Igazam van? Tehát nem nehéz tenyésztővé válni, amitől így el vagytok bódulva. Már látom a választ, hogy micsoda felelősség, mekkora szakismeretet igényel, milyen genetikai felkészültség kell hozzá stb. Igaz, de inkább úgy fogalmaznék, hogy lenne szükség és nem a pénznek kellene motiválnia az egészet.

Kinek van nagyobb befolyása a kutyaállományra, a szukásnak, vagy a kan tulajdonosnak?

Nem véletlenül a kanoknál van a háború, mert a nyerő kutya lefedezi az ország szukáinak nagy részét. Itt van a bíró és a tenyésztő felelősége, mert a jogtalanul nyert kutya (kan) nagy számú utódban örökíti a hibáit.

Champion kutyám volt (kan). Valószínű jelentősen több utódot produkált a kutyám, mint amennyit a Te kenneled produkált . Ez nem az én érdemem, hanem a kutyámé, ő született szépnek, nem én. Akkor volt champion, amikor jóval nehezebb feltétek teljesítésére volt szükség, mint most.

Mivel járok most is kiállításra, látom, hogy egy átlagos, vagy annál rosszabb minőségű kutyával nyerni lehet. Ért el olyan minőségű általam felvezetett kutya champion címet, ha én lettem volna a bíró, csak nagyon jó lehetne. Ilyen az értékrend most.

Dobermannal járok kiállításra, már valahol írtam, de a kedvenc kutyáimat mindig megnézem.

Beteszem a champion kanomat, hogy lásd.

Tedd fel kérdésedet pontosan, válaszolni fogok rá.

Előzmény: Kanitkabir (652)
Slica Creative Commons License 2004.11.06 0 0 658
Én is egybe vettem Horvát CAC-ket Res Cacibokat, nem vették be, de az Európát igen
Előzmény: Tibbe (657)
Tibbe Creative Commons License 2004.11.05 0 0 657

Külön jelezték a ch.o CAC-t?
nekem egyben van cakkpakk!
Igaz,nem is lenne rá hely.
Előzmény: Slica (656)
Slica Creative Commons License 2004.11.05 0 0 656
A Derbyre mindig sokan neveznek, Biztosan sokbakerül a bérlet ,vagy más rendezvény is lesz. Elnézést akarok kérni a MEOE-töl, mert azt irtam valahol,hogy kevesebb CAC-t irtak a kicsik törzskönyvébe. Késöbb vettem észre,hogy a Ch.osztály CAC-it ,külön jelezték.igy minden megvan. Tele van a kockája Vicának a neve alatt
Előzmény: Kanitkabir (653)
Tibbe Creative Commons License 2004.11.05 0 0 655

Onnan tudom, hogy én már megkaptam a visszaigazolást!:-)
Haribo Creative Commons License 2004.11.05 0 0 654
Én sem kaptam még meg, de lehet hogy azért, mert korán neveztem. Máskor mindíg utolsó pillanatban szoktam:)))
Kanitkabir Creative Commons License 2004.11.05 0 0 653
Honnan tudod, hogy csak az A pavilonban leszünk ? Ilyen kevesen neveztek, vagy ennyire összeleszünk zsúfolva ? Én nem kaptam még visszaogazolást.
Előzmény: Tibbe (650)
Kanitkabir Creative Commons License 2004.11.05 0 0 652
Szia Anzika ! Látom irtál nekem választ, de valami csoda folytán az én szövegemből kiemelt részre nem sikerült válaszolnod. Áruld el kérlek, mióta kutyázol és melyik volt az utolsó kiállitás ahol részt vettél akár csak nézőként és melyik ringnél, melyik fajta birálatát nézted végig. Lehet, hogy igazad van, hogytéged itt mindenki kioktat, de hülyeségeket irsz, közben erőlteted, hogy úgy van, pedig mi járunk kiállitásra, én például szinte mindegyiken ott vagyok és egészen másképp müködnek a dolgok, mint ahogy te leirod. A tenyésztésről lehet vélemyéned, mindenkinek van. Egy biztos. Van saját tenyésztésű kutyám és nyerek vele a kiállitásokon és van egy olyan is, amit 19 kutyából választottam és vele is nyerek. Nem minden tenyésztés olyan, amilyenre te burkoltan utaltál. Valóban ez a topic nem a tenyésztőkről szól, hanem a kiállitókról és a kiállitásról, de erről csak az tud irni, aki ezeken résztvesz.
Előzmény: Anzika (624)
Haribo Creative Commons License 2004.11.05 0 0 651

Köszi, aranyos vagy!:))

Nekünk sajnos végképp bedöglött a gépünk, de remélem a barátnőm hozza majd.

Jövő hónapban én is veszek egy új gépet.

Előzmény: Tibbe (650)
Tibbe Creative Commons License 2004.11.05 0 0 650

Szurkolni fogok a két babynek, és mivel csak egy csarnokban lesz a Derby, úgyis találkozunk,-nem olyan nagy az a csarnok:-))))))

Ha úgy adódik, még le is fényképezhetem őket!:-)

Előzmény: Haribo (649)
Haribo Creative Commons License 2004.11.05 0 0 649

Egy idő múlva elkerülhetetlen, hogy aki annyit jár kiállításokra, mint mi, legalább arcról ne ismerjük egymást:)))

Nekem meg lassan annyiféle kutyám van, hogy minden körben érdekelt vagyok:))))))

Na jó, ez csak duma, mert Haribo nem mehet kiállításra, amikor járt, akkor is beláttuk, hogy nem ő lesz a sztár. Imádjuk, de nem az a fajta, amivel foglalkozni akarunk. Csodálom azokat, akik képesek több tibetkét tartani, nekünk ez az egy is teljesen kitölti az életünket. A nagykutyák egyszerűen szóhoz sem jutnak tőle:))))

A derbyn megnézzük majd a tibetkéket is, és tessék nekünk is drukkolni, bár egy darab derby korú kutyánk nincs, de visszük a két babát gyakorolni. Már előre a frász kerülget, mert külön-külön elbírunk velük, de együtt valami iszonyú lükék.:))))))

Előzmény: Tibbe (647)
Slica Creative Commons License 2004.11.05 0 0 648
Azonosulok véleményeddel!:-))))))
Előzmény: Tibbe (647)
Tibbe Creative Commons License 2004.11.05 0 0 647

Nem baj az, ha nem tudod, ki kit takar!
az Indexen nem is lényeges, hiszen csak általános érvényű eszméket-véleményeket cserélünk, és lehetőleg személytelenül. Sőt, nem is illik firtatni, ki kit takar, mindenkinek joga van inkognitóban maradni.

Az csak a véletlen műve, hogy itt többen személyesen is ismerjük egymást!
Néha kifejezetten előnyös, ha általában nem tudjuk ki kicsoda, csak egy másik "nickkel" vitatjuk meg a témát.

Már nagyon várom a Derbyt!
Megérkezett a visszaigazolás, és mindenki az A-pavilonban lesz!
szerintem elég zsúfoltan leszünk, a bírálatok kezdése 9.30-ra van kiirva.
Előzmény: Slica (646)
Slica Creative Commons License 2004.11.05 0 0 646

Tibbe Te ismersz mindenkit,én 1.2- kivétellel nem tudom Ki-KIT takar. De ez nem is baj

Kimegyünk Vicával a DERBY-re drukkolni. Vajjon ki lesz az Ász? 2 évig mienk volt a verseny De szép is volt.. Szinte szószerint a két különböző biró azt mondta MA EZT A KUTYÁT ,NEM LEHET MEGVERNI. Mindannyiotoknak akik neveztetek a DERBY-re kivánom azt az érzést amit mi Vica,meg én éreztünk.

Előzmény: Tibbe (645)
Tibbe Creative Commons License 2004.11.04 0 0 645
Előzmény: Haribo (644)
Haribo Creative Commons License 2004.11.04 0 0 644

Na ennyire még nem vagyok skizofrén!:)))))

Már így is keverem néha a neveket. Sokszor rászólok a gyerekekre valamelyik kutya nevén, vagy fordítva:)))))))

Előzmény: Tibbe (643)
Tibbe Creative Commons License 2004.11.04 0 0 643
regisztrálhatod magad több néven, az egész falkáén, macskákat is beleértve!
csak vigyázz, amikor válaszolsz valamelyik "nevedben", ne felejts el átjelentkezni!
Vagy levelezhetsz önmagaddal is._))
egyik ablakban egyik nickneveden, a másikban a másikon irsz!:-)

Előzmény: Haribo (642)
Haribo Creative Commons License 2004.11.03 0 0 642

Jól tippeltél:)))

Kéne még egy fórum, hogy az összes kutyánk nevén regisztrálni tudjuk magunkat:))

Bár itt a Csillagfürt már foglalt volt. Lehet, hogy én voltam, csak nem emlékszem??

Tényleg, leesett! Csak a klubkiállításon el voltam foglalva Hariboval, alig tudtam nézni a többieket.

Előzmény: Babyboo (640)
Tibbe Creative Commons License 2004.11.03 0 0 641
Előzmény: Haribo (639)
Babyboo Creative Commons License 2004.11.03 0 0 640
Ez a baba vehette át az általad készített BOB plakettet az idei klubon!! :))) Feltéve ha te te vagy és nem a lányod , már nem tudom ki kicsoda :))
Előzmény: Haribo (639)
Haribo Creative Commons License 2004.11.03 0 0 639

Köszi!

Most már azt is tudom, hogy ha nyugton hagyom az egeret, nekem külön felirat jár a képekhez!:))))))

Erre a szép fekete babára emlékszem. Akkor is nagyon tetszett, főleg a farka végén az a fehér bojt. Kiskunhalason fajtacsoportban helyezték is. Azóta viszont nem láttam. Vagy csak nem vettem észre????

Előzmény: Tibbe (638)
Tibbe Creative Commons License 2004.11.03 0 0 638
Előkotrok neked pár BIS-programosat, nézegessed:-), V.-ös nincs:-(

Előzmény: Szilmaril (637)
Szilmaril Creative Commons License 2004.11.03 0 0 637

Ez mindjárt más, itt rögtön megtaláltam, kit kell keresni:))

Ez a kedvenc kiállításom, Fantácskám BOB lett!:))

Nincs képed véletlenül az V. fcs-ról?

Előzmény: Tibbe (636)
Tibbe Creative Commons License 2004.11.03 0 0 636
Fel a szemüveggel:-)
Tibbe Creative Commons License 2004.11.03 0 0 635
Igen, igaz:-)
Előzmény: Szilmaril (632)
Tibbe Creative Commons License 2004.11.03 0 0 634

Ha ráteszed az egeret a képre, ott a felirat!
:-))))))

Egyébként Mador az élen:-)
Előzmény: Szilmaril (632)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!