Én is nemrég csináltam meg, már majdnem feladtam, de még egyszer nekimentem 3000-es papírral is. Ez kellett a sikerhez, 2000-es-el enyhe homály marad rajta. Legalábbis kézi csiszolásnál.
Holnap megnézem a lambda szonda tesztet, az speciel még pont nem volt cserélve mióta nálam van, és mivel nem nagyon foglalkoztak vele az előző tulajok, nem kizárt ez a hiba sem. Bár nem tudom elmegy-e 245ezer km-t a gyári, merthogy ennyi van benne. Többi dologról még nem tudok infot, gyertyát a Fiat bontós srácok cseréltek Nyíregyházán, pontos típust nem tudok, de szerintem értik a dolguk, remélem jót raktak bele.
A hétvégén csináltam egy kis fényszóró polírt, ha valakit érdekel, pár ezresből fel tudja otthon újítani a lámpákat. Nem kell kiszerelni, én csak azért vettem ki, mert a projektort is megtisztítottam.
Ami kell:
-vizes csiszolópapír (1200-1500-2000-2500/3000)
-polírozókorong fúróba / vagy kézzel
-polírpaszta / ha nem akarsz költeni fogkrém
-maszkolószalag
Minden fokozattal 5 perc kézi csiszolás, vizesen! ez fontos, a végén pedig 5-10 perc polírozás fúróval, vagy kézzel amíg jó nem lesz. Nem mondom, hogy olyan lett, mint az új de az eredmény magáért beszél.
Sziasztok! Tegnap volt műszakin az autó (2003 1.2 8v) előtte kasztnis munka kerékjárati ívnél plusz olaj csere levegőszűrő. Simán átment. Este felvillan a check engine lámpa. Micsoda időzítés :D
Megálltam a garázsnál mire vissza érek világít... Ma leszedtem a sarukat olvastam az eltuntetheti. (tudom, attól a probléma nincs megoldva.) Látszólag minden fasza, menjünk akkor. Mentem 50km-t semmi gond nélkül majd hazafelé a lámpánál állva beremeg a kocsi sárga lámpa kigyullad. Valahogy átvergődök a kereszteződésen erőtlen remegő motorral. Majd kisimult. 50 km haza hiba nélkül, világító check enginnel, majd ahogy állnék meg uresbe megint beremeg erőtlen. Még menni kellett pár km-t sikerült haza érni utolsó kanyarba szintén ugyanez. Történhetett bármi a szerelőnél? Vagy totál véletlen. Előtte nem volt ilyen baja. Gyertyák fél évesek, gyújtókábel már volt cserélve, trafó nem. Valami ötlet? Hibakód kiolvasás talán holnap vagy hétfőn lesz.
Megfigyeltem,mikor mindig lambdaszonda témával jössz,vele együtt a minuszolók is aktibabbak.
Sose nézem - és főleg én nem minuszolgatok senkit - mert szerintem a vélemény szabad és ki vagyok én, hogy más véleményét osztályozgassam? Mások nem így vannak ezzel - szívük joga. Nekik is.
De amióta én személyesen végigjártam a kálváriámat a lambdaszonda-mizériával úgy, hogy egy rohadt diagnosztika se (szerviz, nem ebayes) nem volt képes megállapítani ezt az egyszerű, de annál brutálisabb hibát - azóta megingathatatlan vagyok a kérdésben.
Hetekig jártam a szervizeket úgymond "hibakód-olvasásra" (mindenhol fizettem) - közben az autó egyre szarabbul ment.
De mindenhol csak hümmögtek a laptop előtt és hülyébbnél-hülyébb tanácsokat adtak.
Pl. cseréljem ki a benzinpumpát. Nem ám mérjem meg a nyomását - dehogy. Egyből csere... oszt legfeljebb nem az volt a ludas (mint ahogy nem is). Egyből ugrott volna ki 40 rugó az ablakon - a semmiért - az autó meg ugyanolyan szar maradt volna.
A szonda-lehúzás viszont 0 Ft-ba került és 3 perc alatt megmondta a tutit.
Na, ezért ajánlom ezt mindenkinek első körben - akinek "titokzatos" bajai vannak. Ha teszik ez valakinek, ha nem - akkor is.
Kárt nem lehet okozni vele - viszont nagyon sok pénzt-időt-bosszúságot megspórolhat egy szimpla, fél perces művelettel, amit bárki elvégezhet.
Sziasztok
Fiat punto 1.2 2002
P0141 hibàm van melyik labdaszondàt kell kicserélnem??
A katalizàtor elöttit?
Elöre is köszi a vàlaszt
Szervusztok! Kicseréltük a főtengely-jeladót, és lám az autó pöccre indult több hét állás után is! Viszont 3-4 perc múlva bekapcsolt a hűtőventillátor, és nem is állt le, pedig a motor még nem volt üzemmeleg sem...
Ez mi a túró lesz? Egy újabb jeladó? Talán hőfok? Merre keressem? Thx.
Van egy 2005-ös Fiat Puntom (1.3. Multijet), 136.000 km-rel. Hál' Istennek minden tökéletesen működik a kocsin, semmi okom panaszra. Az autószerelőm néhány hónapja említette, hogy lassan érik a vezérműlánc-csere. Kérdésem, hogy mi a tapasztalat, ennél a típusnál mikor kell, vagy mikor ajánlott cserélni a vezérműláncot?
Korábban egy hasonló típussal rendelkező ismerősöm 150.000 km-nél cserélte a sajátján, ez egyébként reálisnak tűnik szerintem is. Egyelőre nem adja jelét, hogy cserére szorulna, nem csörög, nem ad fémes hangot, de mégis fő az elővigyázatosság. :)
Köszönöm előre is a válaszaitokat!
(U.i: bocs, ha már volt a kérdés, csak sem időm, sem türelmem nem volt visszaolvasni a kommenteket:) )
Majd beszélgetünk akkor, ha majd egyszer a GYÁRINAK is vége lesz (mert az sem örökéletű) - és majd beteszed az első utángyártottat.
Lehet, akkor majd te is csodálkozni fogsz, hogy hogy a fenébe nem bírt ki még egy műszaki-vizsga periódust se.
Pont itt volt egy polémiám egy fórumtárssal, aki szidta a Puntót, hogy mekkora egy szar autó, mert 2 önindítót és vagy 3 lambdaszondát evett meg neki - rövid idő alatt.
És úgy vélte, hogy ezért a Punto a hibás - és nem az a sok moslék, tróger alkatrész - amit árulnak a boltok.
A GYÁRI (eredeti) alkatrészeket hagyjuk ki a képletből - és beszéljünk csak azokról, amiket cserealkatrészként manapság a boltok árulnak.
A mostani lengőkar is közepes árú volt és 8 hónapot bírt, rosszabbul néz ki mint az előző, ami 12 éves volt.
Arra sajnos ne is számíts, hogy a csere-alkatrész megközelítőleg is bírni fog annyit, mint az eredeti. Nem fog.
Én nem mondom, 10 ezer Ft nem pénz egy lengőkarért (ha pl. egy kipufogócsőért flexibillel együtt 22 ezret fizettem 1 hónapja)... a baj csak az, hogy annyit is bír.
Már előre frászom van lecserélni a vezérlést - igaz, INA készletet vettem bele, de a feszítőgörgőn ott büszkélkedik a Made in Romania felirat. Persze, ez semmit sem kéne jelentsen... de majd meglátjuk.
Köszönöm szépen! Igen, már pár napja én is a neten nézegettem, csak nem tudok dönteni. A mostani lengőkar is közepes árú volt és 8 hónapot bírt, rosszabbul néz ki mint az előző, ami 12 éves volt. Tehát nem szeretnék megint így járni. Ezért szeretnék egy normálisabbat nem horror áron.
Általában a mezőny közepéről válogass - bármiről is legyen szó - mert az még megfizethető de már használható is.
És (ha fontos, hogy ne raboljanak ki) szánjál rá egy kis időt átnézni a webes ajánlatokat, mert igen nagy a szórás - ugyanarra az alkatrészre.
Pont azt csinálom most én is - pl. most első lengéscsillapító kell - egy jobb fajtát egy helyen megkapok 11.500 ért...és UGYANAZT egy másik helyen, 24.300 -ért kínálják.
Megjegyzem, van lengéscsillapító Puntóba 5.200 -ért is - de hál'Istennek nincs olyan ellenségem, akinek azt ajánlanám. Max eladás előtt szoktak olyat betenni a nepperek - mert pár hónapot az is elmegy, utána meg kit érdekel.
A tapasztalatotokra lennék kíváncsi,mert nem indul a kis gép. Hátha találkoztatok már ezzel a problémával. Adott egy Punto 1.1-es 1995-ös évjáratú autó. A hibajelenség úgy adódott,hogy piros lámpánál észrevettem,hogy a benzinszínt jelző leesett a minimum színt alá. Az autó járt, -abban a pillanatban is - és aznap tankoltam,3/4-ig van a tank. Nem tudtam mire vélni a jelenséget,és gondoltam leállítom a motort,majd újra gyújtás és visszaáll a szintjelző. Beindítom,és haladunk tovább. Nem így történt. Azóta nem tudom beindítani a gépjárművet. AC pumpa 2 éve cserélve,akkumulátor 1 éves.
Esetleg tapasztalt már vki ilyesmit? Mi lehet a probléma?