Nemrég estefelé ismét láttam Localot 14-s viszonylaton utasokkal az utasterében...Elég szép látvány sötétben is a busz...Olyan gyorsan tűnt el,hogy lekapni sem tudtam....Na sebaj!Most errefelé nemnagyon hiszem,hogy járni fogok...
Nekem eddig a 092 és 090 volt a poénfavorit. A 090-esbe a teszt miatt lassították az ajtót, hogy biztonságosan záródjon. Egy idő után már idegesítő lett, így egy 'kicsit' beállították, ami miatt 2 sec alatt záródott tompa puffanással, úgy, hogy a vezető paravánfala is belezörrent... Két-három hét után törés (váz vagy ajtószerkezet) lett volna belőle... A 092-esben meg kilazult az ajtó, és leért a kidobókarra. Először csak csikorgott, de egyre jobban feszült, a végén már befeszülve úgymaradt... Érdekes volt 30 centi szélesen leszállni. Eddig az ajtó tűnik a leggyengébb pontnak. És az első ajtót biztos úgy kell betenni? Nekem pont fordítva lenne logikus, úgy mint a B7La-kon.
Más: direkt kimentem Újpestre a régebbi Localok miatt. Azokon több az alacsonypadló, sokkal jobb az alváz kiosztása, formája. A paravánfalak is szebbek. Valami aranyközép kéne a két altípus között. :-)
A 2. és 3. ajtó nyitott állásában nincs gumitámasz, és egy hatalmasat csattan, amikor kinyílik.
Ezt már 090-nél is írtam, ezek szerint minden kocsinál külön kell szólni, hogy legyenek szívesek normálisan beállítani... Úgy 20Ft-os gumidarab kéne oda, hogy ne csattanjon akkorát, ráadásul magának a szerkezetnek sem igazán tesz jót a rugalmatlan ütközés...
Kár, hogy ilyen apró hülyeségekre nem figyelnek, pedig ha ezek nem lennének, még meg is tudnék barátkozni az Alfákkal...
Az nagyon jó! :-) Bár most egy kicsit elszomorodtam... A 092-es tényleg jó gép. A 091-es már kezd bekopni, viszont a 096-os gyakorlatilag minden részében javítgatást igényel... Az ajtókapaszkodói lelazultak, kézzel csavartam vissza. Harmincas tempónál már gyakorlatilag lehetetlen elöl meglenni, miden porcikája külön életet él. A 2. és 3. ajtó nyitott állásában nincs gumitámasz, és egy hatalmasat csattan, amikor kinyílik. A kapaszkodók lefogatásai tövében meg van gyűrődve a padlóborítás is. És az első ajtó lengőkarját nem fordítva kéne beletenni??? :-O
Igen, Dab. Pl. Székesfehérvárott helyiben lesz majd kb. 11 darab, néhány már forgalomban van, képeket az Alba Volános topicban találsz róla. Valamint még van a weekendbusznak is pár Csömörön. Nameg még lehet az alfa udvarán is áll néhány, de ennek I-Shift a megmondhatója:)
Olvass már vissza. Ha hegy nem megy Mohamedhez... A kérdéses busz járt Debrecenben. Egyébként mi zárná ki, hogy bárki a debreceniek közül tiszteletét tegye nálunk?