Ez van. És nem tegnap fagyott le minden. Diófán már egy levél nincs, őszibarack fákon a levelek 80-85%-a lehullt. Meggy fákon van a legtöbb fent, de mind barnás sárga színű.
A fóliával körbekerített, befedett őszi szemzéseim (amik kihajtottak) fele is elhulajtotta a leveleket. Ez aggaszt is mert rügy (látható legalábbis) nincs még rajtuk.
Őszibarack magonc.Tavaly nem volt értelmes alanyom kajszihoz ,de ezeket a fajtákat nagyon szerettem volna,a vesszőket megkaptam,próba -cseresznye alapon csináltam /na meg azért is mert a franciák pl szelektált őbmagoncokra is szemeznek már kajszikat pl Montclar,Rubira- ez utóbbim talán nekem is lesz...1 db, de ez elméletileg magról szaporítható és ez is vörös levelű ,mint a GXN /.
..ja igen termő nektarin fába is raktam akkor kajszit és az is megeredt / a 3. fajta ami sikerült az Aurora, azt meg a Harmatba raktam,szintén sikerrel/
Az én huszonvalahány éves 'Van' cseresznyefám előző évben ültetett fáról lemetszett vesszőből fejlődött. (A cseresznye fórum 812. hozzászólásában láthatod hogy néz ki most.)
Ma voltam egy faiskolában , vettem is 5 hatalmas, több mint 3m magas gyümölcsfát szép oldalhajtásokkal modtam ha tavasszal visszametszem jó lesz oltóvesszőnek. És azt mondta az eladó , hogy 3 év alatti fáról nem szabad oltani. Mi erről a véleményetek ?????