Keresés

Részletes keresés

laleeeee Creative Commons License 2010.04.04 0 0 11215
megkérdezhetem,hogy milyen munkához kell naponta többet is megcsinálni? persze csak ha nem titok
Előzmény: MADIDEAMEDIA (11207)
krisssz Creative Commons License 2010.04.04 0 0 11214
Most jutottam el odáig, hogy tanulmányozzam a kérdést. Az Operaház régi qt/deval, és az újabb flash variációt néztem meg. Nekem a flash is mov-val megy. Vagyis ugyanaz a mov van mindkettőben, az fpp-ben csak a korábbi mov linkjét vittem be.
Az tény, hogy bivaly erős gépem van, de nálam semmivel sem rosszabb a flash, mint a deval, a qt-ről már nem is beszélve. Sőt, ha sokáig nézem, a flash a jobb:)
Előzmény: v_sanya (11185)
MADIDEAMEDIA Creative Commons License 2010.04.04 0 0 11213
fater49: küldj légyszíves egy árat, ha még megvan a VR One. Köszönöm. A regelt mail műkszik.
Előzmény: fater49 (11211)
MADIDEAMEDIA Creative Commons License 2010.04.04 0 0 11212
360 VR is érdekel, ha jól értem egyképes panorámákhoz :)
A panorámafej (pl. NN3) az pedig a minőségibb gömbökhöz szükséges.
fater49 Creative Commons License 2010.04.04 0 0 11211
.........haasonló
Előzmény: fater49 (11210)
fater49 Creative Commons License 2010.04.04 0 0 11210
Öngól. A kaidan tükör kit nem forog semerre. Mered felfelé. Amit MADIDEAMEDIA keres az valami ilyesmi.
Előzmény: canon_s3 (11209)
canon_s3 Creative Commons License 2010.04.04 0 0 11209
update: fater49-nek van ilyen eladó rendszere itt a fórumban keress rá, kb. 50 hozzászólással hamarabb.
Előzmény: canon_s3 (11208)
canon_s3 Creative Commons License 2010.04.03 0 0 11208
Nem tudod megcsinálni, mivel az vertikálisan csak kb. 100 fokot fog be. Pl. itt van egy áttekintés a különböző rendszerekről:
http://www.360tacticalvr.com/systems.html

Előzmény: MADIDEAMEDIA (11207)
MADIDEAMEDIA Creative Commons License 2010.04.03 0 0 11207
Ha van valakinek eladó soron lévő D90-re rakható VR One szerű rendszere, akkor az is érdekel.
Olyan panókhoz szükséges, ahol naponta kell rengeteget csinálni. Ami viszont kérdéses, hogy ebből én meg tudom e csinálni a 360as gömbpanót.

Segítségeteket előre is köszi.
aias Creative Commons License 2010.04.03 0 0 11206
Szia Péter!

A Pano-Maxx fej gyors-záras cseretalpas megoldású, vagy tekergetős?
Előzmény: peter_kovacs (11204)
MADIDEAMEDIA Creative Commons License 2010.04.03 0 0 11205
Sziasztok!
Nem tud valaki egy eladó gömbpanorámázáshoz való fejet + rotatort? Amit a boltok kínálatában néztem, egyik sincs itthon, csak 3 hetes rendelésre. Nekem viszont az idő most nagyon szűkös.

Amire kell: Manfrotto 055xb, D90, 12-24 Tokina ATX-Pro

Köszi előre is a segítséget!
peter_kovacs Creative Commons License 2010.04.02 0 0 11204
Nagyon nincsen összehasonlítási alapom ezért véleményezni se igazán tudom.
Egy biztos: a stapát bírja rendesen. Kosjun szigetén eldől állványostul (szerencsére gép nem vol rajta) kb 2 méter magasról és csak annyi baja lett, hogy a festék lepattant a sarkán.
Nagytelével még nem sokat próbáltam. A 70-200 volt rajta egy párszor, bajom nem volt vele. Többnyire egy Tokina 12-24 - el használom.
Telével panoráma:
http://peterkovacs.hu/panoramak/balaton/zamardi_tihany.jpg
Gyöngyösön elérhető vagyok minden nap, ha erre vetődnél szívesen megmutatom.
Üdv!
Előzmény: Norfo (11203)
Norfo Creative Commons License 2010.04.02 0 0 11203
Hello Péter!

Megnéztem a linket köszönöm! Ezt a panomaxxot a NN5-höz tudnám hasonlítani. Mármint méretileg, mert az NN5-nél van kb ez a 150mm-es váz rész. Mindenféle képen megfontolom.
Neked már van tapasztalatod, gondolom masszív, és akár egy nagyobb telét is elbír, de mik a negatívumai (persze ha van) ?

Üdv!
Előzmény: peter_kovacs (11201)
laleeeee Creative Commons License 2010.04.02 0 0 11202
ha fémből van,akkor ez tényleg jó kis fej
Előzmény: peter_kovacs (11201)
peter_kovacs Creative Commons License 2010.04.02 0 0 11201
Szia Norfo!

Szerintem érdemes komolyan végiggondolni a NodalNinja vásárlást.
Én tavaly vettem egy Pano-Maxx - ot.
http://www.panorama-hardware.de innen rendeltem. Igaz kicsit nyögvenyelős volt a rendelés, meg nem egy kapkodó idegbetegek, de kb 2 hét alatt megjött a cucc.
Szerintem príma árú és igencsak olcsó. A Nodal Ninja 80 eHUF alatt nem veszed meg a PanoMaxx meg a fele sincs....
Full alu, műanyag semmi és 150mm - ig lehet kihúzni.
Üdv.
Előzmény: Norfo (11199)
v_sanya Creative Commons License 2010.04.02 0 0 11200
Nekem NN3 + Nikon D90 + Sigma10-20-as készletem van. Ehhez a géphez és obihoz megfelelő az NN3. Zenit képet nem lehet vele csinálni, mert megakad a váz(rövid az NN szára) de szerencsére nincs is rá szükség mert elég a +/- 45 fokos dőlés. ( Lakhely: Bp. )
Előzmény: Norfo (11199)
Norfo Creative Commons License 2010.04.02 0 0 11199
Van itten olías valaki aki Nodal Ninja 3-ast használ??? Esetleg Pest megyéből?
Tervezem hogy egy ismerősömmel közösen veszünk egyet, de előtte jó lenne rápróbálni a gépeket.
Néztem a paramétereket, hogy hosszába a gép váztól az obi síkjáig nem lehet hosszabb mint 107mm. :S

Nos nekem egy EOS 30D-m van aminek az alap hossza 73mm, plussz még ugye lenne egy obi. A másik gép meg egy Nikon D90-es váz a 10-20-as Sigmával. Ez utóbbit le is mértem, és pont 130mm :)))

Vagy aki használ NN3-at kíváncsi lennék milyen gép+obival használható

Előre is kösszi :)
pitman Creative Commons License 2010.04.02 0 0 11198
Köszi a gyors választ, közben én is elkezdtem nézegetni a playert és rájöttem, hogy elő lehet csalni a számokat. Így már nem is tűnik olyan vészesnek.
Egyébként nem kell hozzá .mov file, jpeg-ből is imán tud dolgozni (legalábbis úgy tűnik).

Előzmény: peter_kovacs (11197)
peter_kovacs Creative Commons License 2010.04.02 0 0 11197
Részben kézzel kell megírni, részben van segítség.
1.: Kell egy panoráma mov formátumban. Ezt valamilyen progival le kell generáltatni. (pl:pano2qtvr)
2.: A deval oldaláról le lehet egy ilyet tölteni: DevalVR playerU.exe
3.: Ezzel az exe vel meg lehet nyitni a mov - ot. Ott hotSpot-ok szerkesztése, amire az kiad egy kis négyzetet, aminek a négy sarkát szabadon tudod az egérrel mozgatni. Betaszigatod oda, ahová mondjuk egy másik panorámába akarod az átlépést, fent meg kíírja a koordinátákat. Azt kell bemásolni a dvl file ban.
Röviden ennyi. A fórum sokat tud segíteni, meg vannak letölthető minták. Azokból lehet okosodni.
Melyik fórumba? Konkrétan ezt javaslom:
http://www.devalvr.com/forum/viewforum.php?f=2
Üdv.
Előzmény: pitman (11196)
pitman Creative Commons License 2010.04.02 0 0 11196
Abba, amit most belinkeltél. Ezt mind kézzel kell megírni hozzá?
Még a panók alapadatai rendben is vannak, de a hosszú számsorok honnan jönnek?
Köszi a linket, ott kezdtem nézelődni én is, de nem igazán tudom melyik fórumban kellene keresgélni.
Előzmény: peter_kovacs (11194)
Norfo Creative Commons License 2010.04.01 0 0 11195
a krpanohoz xml kód: krpano
Előzmény: peter_kovacs (11193)
peter_kovacs Creative Commons License 2010.04.01 0 0 11194
Melyik kódba néztél bele?
A dvl forráskódja egyébként ez:
http://peterkovacs.hu/gyongyos/script.dvl
Írásos anyagot itt találni hozzá:
http://www.devalvr.com/forum/index.php
Sajnos van benne spanyol is jóócskán, de a nagy része azért angol.
Itt minden megtalálható a témában.
Előzmény: pitman (11192)
peter_kovacs Creative Commons License 2010.04.01 0 0 11193
Ja...
Tényleg Opole volt az ötletgazda:) Remélem ez nem számít plágiumnak :)

A devalvr ben azt találom jónak, hogy miután megcsináltad a mov - okat egy dvl kiterjesztésű file vezényli le tulajdonképpen az "átjárást" a panorámák között, amit én manuálisan írok meg. Lehet van rá valamiféle automatizálás, ezt sajna nem ismerem.
A FlashPanoramaPlayert, meg a Krpanot sem igazán ismerem, de ha tudnak valami hasonlót swf fileokhoz, akkor érdemesnek tartanám foglalkozni vele.
A böngésző fagyással még nem találkoztam.
Ezért mondottam, hogy vannak érvek pro és kontra (mint ahogy máshol is az életben, lásd: Intel vs AMD, vagy kinek a pap és kinek a papné)
Ha viszont van FlashPanoramaPlayert, Krpano ról valami jó összefoglaló leírás, akkor örömmel venném.

Amúgy kösz!

Előzmény: Takoca_ (11190)
pitman Creative Commons License 2010.04.01 0 0 11192
Ezt úgy kell érteni, hogy minden egyes képen manuálisan állítod be a paramétereket és a hivatkozásokat? Vagy esetleg van erre valami progi? Ugyanis a kódba belenézve elég borzalmasan néz ki.
Esetleg nem tudnál egy linket a hivatkozott fórumra, mert én próbáltam megkeresni, de eddig nem jött össze.

(Egyébként nagyon tetszik, amit csináltál, egészen gyors is.)
Előzmény: peter_kovacs (11180)
61antana Creative Commons License 2010.04.01 0 0 11191
Köszönöm.
Igen ezt használtam régen is, de azt hittem az új oprendszerekkel már nem megy. Meg elfelejtettem, hogy mit kell beállítani rajta.
Előzmény: Takoca_ (11165)
Takoca_ Creative Commons License 2010.04.01 0 0 11190
Érdekes ez a kezdő kép megoldás... Opole? egy az egyben?

"a flash több szinten problémás. "

"hogy régebbi gépen döcögős,"
ez jogos,

"viszont azonos méretnél szerintem lényegesen csúnyább, mint a deval"

flash10-es megjelenítő motor esetén szerintem már nem akkora a különbség, bár a deval tényleg szebb még mindig egy hangyányival.

"A devalt lehet forráskódból programozni apránként, a flash-t nem. "
lehet hogy félre értelek, de FPP? Krpano? (bár ha a Vendel munkáira gondolok ezeket olyan szinten biztos nem lehet programozni)

"Mellesleg jegyzem meg flash playert is kell telepíten a böngészőkhöz......"

viszont gyakorlatilag mindenhol ott van, deval meg nincs + deval csak win-re van.
Amit én nagyon nem szeretek benne hogy fagy tőle az összes böngésző mint a fene.

Előzmény: peter_kovacs (11188)
Norfo Creative Commons License 2010.04.01 0 0 11189
Kedves Péter!

Krpanonál lehet programozni a flash-es panorámát is, nem kell az autómata swf-es exportal elkészíteni. Én csak egyszerűbbnek tartom a flash-es verziót, mivel a felhasználók többségénél van flash player, különben sok flash-es oldalt nem tudna megnézni.

A minőségi problémát nem tudom mire érted. Arra hogy milyen a kép minősége, vagy pedig a torzulásokra? Vagy ez a deval ugyanazt a panoráma képet máshogy jeleníti meg mint a flash?
Én nem ismerem ezt a programot, mivel tud többet v kevesebbet mint egy krpano, vagy más flash-es pano progi...
Előzmény: peter_kovacs (11188)
peter_kovacs Creative Commons License 2010.04.01 0 0 11188
Kedves Norfo!

Mint mondtam ez egy "béta" teszt verzó. Volt belőle flash alapú is részletekben és valószínűleg lesz is majd olyan végtermék, de a flash több szinten problémás.
Az egy dolog, hogy régebbi gépen döcögős, ezzel nem foglalkozok, viszont azonos méretnél szerintem lényegesen csúnyább, mint a deval - os verzió.
A devalt lehet forráskódból programozni apránként, a flash-t nem.
Játszottam sokat vele, nekem a deval egyszerűbb volt, másnak lehet a flash az :)
Szóval van sok pro és kontra.....
A lényeg, hogy tervezem a flash alapút is végigcsinálni.

Mellesleg jegyzem meg flash playert is kell telepíten a böngészőkhöz......
Előzmény: Norfo (11181)
canon_s3 Creative Commons License 2010.04.01 0 0 11187
A vácidat néztem már korábban is, szépen optimalizált!
(Egy több mint hatéves Intel M 1,1 GHz, 64 MB vgas notebook, 512 kilobites neten folyékonyan közvetíti.)
Előzmény: v_sanya (11185)
SzaboZ-ptx Creative Commons License 2010.04.01 0 0 11186
Szívesen megnézném de nekem sem megy. Próbáltam 2 gépen, 4 böngészőben, de 1 kivételével az összes alkalommal teljesen lefagyott a böngésző.
Az egyik gép szokta vinni a deval-os panokat (a másikra most telepítettem a drivert), de ez most nem jön össze.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!