Hát, akkor először el kell menni meghallgatni egy vendéglátós haknit :-)
Különben nem az a baj, ha valaki vendéglátósan játszik. Én 17 évesen, amikor dobrudzsai tatár-cigány keverék virtuóz vendéglátósokat hallottam Dobrudzsában, akkor kiköptem, ma már úgy gondolom, hogy micsoda dolgot hallottam ott bazmeg, és nem figyeltem oda :-) Az a baj, ha nem tudja, hogy úgy játszik.
Én nem a zenei ízlésedről beszéltem, azt tényleg nagyképűség volna "elemeznem". A frazírozásod viszont elég jellegezetes, és azt ismerem. Ahogy frazírozol, az fazonírozásra szorul szerintem, és ehhez a legjobb út gyökeresen más szemléletű gitárosok hallgatása, leszedése, stb.
Ajánlom a Fredrik Thordendal lemezt. Nálam a metálszólózás (ami ugye eléggé jazzrock indíttatású ezen a lemezen :P) non plus ultraja. Ha nagy leszek, így akarok szólózni. Érdemes usque 10x meghallgatni, amíg fel nem fogja az ember, hogy mi is ez.
Egy számból eldöntöd, hogy én milyen stílusokat ismerek? :-)
Jó, tegyük föl, hogy nem ismerem a stílust, és azt mondom, hogy amit eljátszottál, az vendéglátós. Te vélhetőleg nem vendéglátósra szeretted volna csinázni, tehát valahol baj van, nem?
Hát mert besértődtél, azért. Egyébként a vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, és eszerint kell értékelni, de vannak dolgok, amit érdemes megszívlelni. Az az okos ember, aki el tudja dönteni, melyik vélemény fontos számara, és melyik nem ...
Nem ennyire durva a helyzet, de a régebbi dolgaidat elhittem kurvára, jöttek belőled, nem volt izzadságszagú, határozottan jó zenéket csináltál, kreatív volt. De valahogy mostanában ez a Blues-os, Shadows-os, Jazz-es vonulat amit próbálsz szerintem erőltetett, nincs benne a kezedben hanem megcsinálod erőből, és ezt le is veszi a kedves véleményező közönség.
Abban egyetértek nahat-al hogy valami ezekkel nem stimmel, de nem tudom hogyan tudnál változtatni rajta...
Figyelj, minek teszed fel a zenéidet, ha nem bírod a kritikát? A véleményem akkor is ez, és másnak is ez jutott eszébe róla. Hidd el, nem célom belegyalogolni a lelkedbe, de ez a felvétel így, ahogy van, gáz.
Megnéztem már, és azóta is azon gondolkozzak, hogy mit reagálhatnék erre. Végülis valami olyasmit akartam írni, hogy milyen jól kihasználja az öreg a rekkes delay-ét :-) De ez végül is arcoskodás, és inkább azt mondom, hogy nem változtatott a véleményemen. Bocs :-)
Cica, én nem akarok veled vitatkozni, olyan zenét csinálsz, szedsz le, hallgatsz, komponálsz amilyent csak akarsz, én leszarom. Csupáncsak azt mondtam, hogy a vendéglátós frazír leküzdésére egykét agybeteg, vicces, groteszk, atonális és nem nyálas _gitárost_ hallgassál, szedjél le. De ha te ezt szereted, akkor bocs. Jaigen, és ismerem a stílust, de már letöröltem a kazettáimat.