Keresés

Részletes keresés

savaz Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1372
Egyik ismerősöm (képzett szakmája fényképész) a seregben is fotósként ténykedett. Volt egy egység 2-3 sorállományú meg egy tiszt. Ők járkáltak gyakorlatokra, meg ilyen helyekre, és készítettéka megrendelt képeket könyvekbe, albumokba, újságokba (pl cinege elvtárs megtekinti a pajzs 82 gyakorlatot,vagy katonák őrségben etc....).
Mást nem is engedtek oda ilyen helyszínekre, az MTI-nek is ők szállították a katonai képeket.

Az egység valószínűleg sokáig fennállt, a bevonulók között mindíg találtak néhány fényképészt, és őket könnyebb volt ellenőrizni is, mintha külsősökkel dolgoztatnak. Lehet, hogy még ma is léteznek?

Előzmény: Allesmor Obranna (1370)
Allesmor Obranna Creative Commons License 2004.01.29 0 0 1370
Igaz Szó, no és a Honvéd, hát igen.
Nézegetem a nagy gyűjteményem és látom, főleg a Honvédban azt a sok szerencsétlen petőfis bakát (oda könnyű volt kiruccanni), amint álmos, unott fejjel mennek mosdani reggel, véletlenségből még a századszint is stimmelt, szal ismerős az egész és akkor a képaláírás: JÓL ESIK A FRISSESSÉG!!! A kurva anyátokat!

És végül az egyik nagy kedvencem az Igaz Szó egyik hátlapja, nullkilóméteres bakancs, vadiúj gyakszi, meg gázálarctatyó, satyi és egy nagy adag perverzitás, hiszen a srác is nyilván élvezte a szitut...

kavkaz Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1368
No és Pandóra?
Előzmény: golbat (1367)
golbat Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1367
:) Valo Vilag IV - Raid Over Baghdad... ;)))

Golbat.

Előzmény: kavkaz (1366)
kavkaz Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1366
Van rosszabb is. Riportert járôrbe!

Most képzeld el Stólbucit beágyazott tudósítóként a bagdad highwayen...:)))

Előzmény: corporal (1365)
kavkaz Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1364
Légierôk. Franc a többesszámba, megint flottával álmodtam:)
Előzmény: kavkaz (1363)
kavkaz Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1363
Szerintem a Légierôk kivételével mindenki. De nekik is csak az exTopGunos gárda tíz éves tapasztalata a szerencséjük.

A rendôrségnél nem tudom mi van ilyen téren. Nem olvasok Zsarut, stb...

Előzmény: rozsdás bökő (1362)
rozsdás bökő Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1362
Az a gáz, hogy a fotós civil és hiába magyaráznak neki. Szándékosan nem a VPOP-ról írtam ,hanem a HŐR-ről, de nálunk is hasonló a helyzet. Gondolom BM,HM hasonló cipőben jár.
Előzmény: kavkaz (1361)
kavkaz Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1361
Az más. A szaklapban ciki. Írni kell a szerkesztôségnek, hogy ugyanmár küldjenek el egyszer kétszer egy fotóst járôrbe. Hátha leesik egy igazi kiugrálás, futkorászás, leteperés és bekisérés. És akkor egy ideig rendes képanyagból lehet gazdálkodni.
Előzmény: rozsdás bökő (1360)
rozsdás bökő Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1360
Értem én, engem csak az zavar, hogy a beállított, megkomponált képeket úgy tálalják a sajtóban minta egy dinamikus , folyamatos mozdulatsorból lenne kiragadva. Pl. határőrök ugrálnak ki a Nivából, a képaláírás szerint határsértőt üldöz a járőr. A valóságban egy egész délután alatt készült a felvétel az őrs udvarán.
Az a baj, hogy azok a lapok ahol ezek a fotók megjelennek szakmabelieknek szólnak, nem civileknek. A hivatásosokat pedig nem kellene ennyire hülyének nézni.
Előzmény: kavkaz (1359)
kavkaz Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1359
Ez azért van, mert se a HM nem vette a fáradságot, hogy kiképezzen egy profi haditudósítót, se a magyar fotósoknak nincs pénze és kedve arra, hogy egy olyan kis piacra, mint a HM megrendelései direkte felszereljék magukat erre optimalizált cuccal és azzal a sok sok idôvel, amíg belerázódnak az UAZokba. Más: ilyen "menet közben" készített nem beállított képbôl még a legjobb fotósnál is 20-30lövés/1 kép a tökéletes (címlapra való). Most képzeld el, hogy a honvédségnél egy fotós azt mondja, hogy: akkor most újra a leugrálás és lôjjétek ki megint a tárat:))) Ezért van az, hogy a sajtónak dolgozó fotósok eszik meg a nyersanyag legnagyobb részét az amatôrök után. Persze ez némiképp változott a digivel. Technikai okokból némiképp nôtt a selejt aránya.

A dekoratív csajok az egy más téma. Ott egy címlapért meg lehet csinálni az egész napos/éjszakás munkát. És a többnapos válogatást, retust. De ott meg is fizetik.

Amúgy van a HM-nek propaganda osztálya, direkte fotós témában?

Kis ország, belógatott ibolya:)

Előzmény: rozsdás bökő (1355)
blue-dragonfly Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1358
:(

Sajnos nem beállított volt... Az első terepjárótól kb. 100 méterre pukkant az első füstgránát, akkor álltak be a képen látható pozitúrába a srácok és keztek el ezerrel lőni.

Előzmény: rozsdás bökő (1355)
rozsdás bökő Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1357
:-)))
Előzmény: corporal (1356)
rozsdás bökő Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1355
Erről eszembe jutott a Határőr című lap egyik címoldala, aminek a fotózásán jelen voltam sorkatonai koromban. A képen egy katona volt hason fekve, célra tartott fegyverrel és a feje mellett egy kis kék virág a fűben. Valójában a virágot a lőtér túlsó feléről hozták és a fotós aszisztense tartotta oda, hogy belógjon a képbe. Azóta több olyan pillanatkép elkészítését láttam ahol a dekoratív csajok az előtérben és minden mozdulat beállítva.
Ez a kép is egy fél órás fotóművészi instrukció eredménye lehet.Gondolom aki készítette soha nem volt katona.
Előzmény: kavkaz (1353)
kavkaz Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1353
Most mit akarsz ezzel? Mi vagyunk az elsôk, kik shotgunnal is célbalövünk!

Világraszóló magyarok:)

Előzmény: blue-dragonfly (1352)
blue-dragonfly Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1352
Az hagyján, de tel vannak olyan fegyverekkel amivel igen hatékonyan lehet 100 méternél távolabbra lőni... :)
Előzmény: kavkaz (1349)
rozsdás bökő Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1351
De ha szétszóródnak nem férnek rá a propaganda képre. És akkor hogy fog megijedni tőlük a Bin Laden? :-)
Előzmény: kavkaz (1349)
lizardx Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1350
Uramatyám, hát van még, aki rajtam kívül emlékszik az Igaz Szóra??!! Inkább azt vettem a kis zsebpénzemből, nem fagyit! A mai napig őrzöm egyiket-másikat, hát mingyán elérzékenyülök! :)
Előzmény: Allesmor Obranna (1346)
kavkaz Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1349
Nem tudom. Nekem csak azt tűnik fel, hogy ilyen nyílt terepen talán nem kéne ennyire csoportban maradni egy terepjáró körül. Így talán RPG-re várnak.
Előzmény: corporal (1345)
Hamburger Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1347
A tábla akarja jelképezni a valósághű környezetet! :) Másra (pld: kuvaiti kik.) ugyanis nem telik! Az ember élete nem drága!

Üdv: Hamburger

Előzmény: Allesmor Obranna (1346)
Allesmor Obranna Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1346
ez egy kép valóban.
De mi köze ennek a kiképzés szintjéhez?
Csinálok egy táblát, ráírom, hogy Washington, odaállok egy Szláviával, aztán íme, felkészültem a Bush-banda lemészárlására!!!

Píárfotók az Igaz Szó (Kiséri Nagy Ferenc munkássága) és a Magyar Honvéd (szintén K.N.F.) óta sugallják nekünk az "acélos erőt", közben mindannyian tudjuk, hogy mekkora nagy szar az egész.

kavkaz Creative Commons License 2004.01.27 0 0 1344
Előzmény: corporal (1343)
kavkaz Creative Commons License 2004.01.27 0 0 1342
Mindenki a juhász cseréjét várja. A nyáj szétszéledt...
Előzmény: corporal (1341)
Hamburger Creative Commons License 2004.01.27 0 0 1340
Ezért mondtam, hogy felesleges ugyanannak a témának több topicot is fenntartani. Ahol éppen van valami érdekes téma. Egyébként vizsgaidőszak is van.

Üdv: Hamburger

Előzmény: gencsydani (1339)
gencsydani Creative Commons License 2004.01.26 0 0 1339
Most éppen a "Katonai"-ban van hasonló téma napirenden!
Előzmény: corporal (1337)
M.S.B. Creative Commons License 2004.01.26 0 0 1338
Süllyed, mint a dunai flotilla, süllyed, mint a magyar Honvédség... :(
Előzmény: corporal (1337)
kavkaz Creative Commons License 2004.01.21 0 0 1335
A székely autonómia a székelyek belügye. Ebben mi nem tehetünk semmit. De ellene se tegyünk! Leginkább azért ne, mert az autonómia gyakorlata európai gyakorlat. Mikor Nastase arról beszél, hogy nem európai a gondolat fel kellene neki tenni a következô kérdéseket:
-No és, sikerült megoldani a dobrudzsai lepratelep problémáját?
-Megtanult már beszélni az a fiúcska, akit a farkasok neveltek fel?
-Miért laknak utcagyerekek a bukaresti csatornákban?

Baj persze ebbôl nem lesz. Hacsak nem oltják be egymást a mi és az ô hülyéik...

Előzmény: nemedi l (1334)
nemedi l Creative Commons License 2004.01.21 0 0 1334
Hmmm sehol nem találom az interneten csak a Népszabadságban látom a cikket:

a Székely Nemzeti Tanács autonómiastatútumot (pl. saját karhatalom stb.) fogadott el. Erre az államfő ma a Legfelső Védelmi Tanács elé terjeszti a kérdést, hogy Románia területi épségét veszélyezteti-e a kezdeményezés.

Remélem nem lesz ennek eredményeként egyik oldalon sem semmi komoly dolog Romániában (mi kellően hideg fejjel reagáltunk).

Ehhez hasonló (de talán komolyabb) scenárió forgott a fejemben, amikor még pár hete a minimum hadsereget próbáltam elképzelni (illetve ide leírni). De biztos nem lesz baj! (?)

kavkaz Creative Commons License 2004.01.21 0 0 1332
Láttam tomcatpólóboljta matricát a villamoson. Valami "ha rühelled a kommerszt" felirattal:)
gencsydani Creative Commons License 2004.01.18 0 0 1331
Szia!

Sokmindenben igazat kell adjak Neked (főleg a beszerzések lefolyásának menetében)!
Nagyon jó példa erre ugye a US Army hadipisztolya (Beretta 92F/M9), hogy ne csak a saját házunk táján nézelődjünk!
A KGP-vel kapcsolatban szintén egyetértek annyiban, hogy (ha a próbadarabok minőségét tudnák hozni) sok helyen alkalmazható lenne az AMMSz gépkarabélyok helyett - akár ott is, ahol én dolgozom! A jelenlegi helyzetet tekintve azonban inkább maradjon a célra kevésbé alkalmas, de "atombiztos" AK, mint egy sokkal használhatóbb(nak tűnő), de megbízhatatlan, ingadozó minőségű KGP!

Ja, a mellényeknél nem véletlenül tettem ""-be a szavatosság szót!:))

Előzmény: Éhesló (1330)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!