Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Egyik ismerősöm (képzett szakmája fényképész) a seregben is fotósként ténykedett. Volt egy egység 2-3 sorállományú meg egy tiszt. Ők járkáltak gyakorlatokra, meg ilyen helyekre, és készítettéka megrendelt képeket könyvekbe, albumokba, újságokba (pl cinege elvtárs megtekinti a pajzs 82 gyakorlatot,vagy katonák őrségben etc....).
Mást nem is engedtek oda ilyen helyszínekre, az MTI-nek is ők szállították a katonai képeket.
Az egység valószínűleg sokáig fennállt, a bevonulók között mindíg találtak néhány fényképészt, és őket könnyebb volt ellenőrizni is, mintha külsősökkel dolgoztatnak. Lehet, hogy még ma is léteznek?
Igaz Szó, no és a Honvéd, hát igen.
Nézegetem a nagy gyűjteményem és látom, főleg a Honvédban azt a sok szerencsétlen petőfis bakát (oda könnyű volt kiruccanni), amint álmos, unott fejjel mennek mosdani reggel, véletlenségből még a századszint is stimmelt, szal ismerős az egész és akkor a képaláírás: JÓL ESIK A FRISSESSÉG!!! A kurva anyátokat!
És végül az egyik nagy kedvencem az Igaz Szó egyik hátlapja, nullkilóméteres bakancs, vadiúj gyakszi, meg gázálarctatyó, satyi és egy nagy adag perverzitás, hiszen a srác is nyilván élvezte a szitut...
Az a gáz, hogy a fotós civil és hiába magyaráznak neki. Szándékosan nem a VPOP-ról írtam ,hanem a HŐR-ről, de nálunk is hasonló a helyzet. Gondolom BM,HM hasonló cipőben jár.
Az más. A szaklapban ciki. Írni kell a szerkesztôségnek, hogy ugyanmár küldjenek el egyszer kétszer egy fotóst járôrbe. Hátha leesik egy igazi kiugrálás, futkorászás, leteperés és bekisérés. És akkor egy ideig rendes képanyagból lehet gazdálkodni.
Értem én, engem csak az zavar, hogy a beállított, megkomponált képeket úgy tálalják a sajtóban minta egy dinamikus , folyamatos mozdulatsorból lenne kiragadva. Pl. határőrök ugrálnak ki a Nivából, a képaláírás szerint határsértőt üldöz a járőr. A valóságban egy egész délután alatt készült a felvétel az őrs udvarán.
Az a baj, hogy azok a lapok ahol ezek a fotók megjelennek szakmabelieknek szólnak, nem civileknek. A hivatásosokat pedig nem kellene ennyire hülyének nézni.
Ez azért van, mert se a HM nem vette a fáradságot, hogy kiképezzen egy profi haditudósítót, se a magyar fotósoknak nincs pénze és kedve arra, hogy egy olyan kis piacra, mint a HM megrendelései direkte felszereljék magukat erre optimalizált cuccal és azzal a sok sok idôvel, amíg belerázódnak az UAZokba. Más: ilyen "menet közben" készített nem beállított képbôl még a legjobb fotósnál is 20-30lövés/1 kép a tökéletes (címlapra való). Most képzeld el, hogy a honvédségnél egy fotós azt mondja, hogy: akkor most újra a leugrálás és lôjjétek ki megint a tárat:))) Ezért van az, hogy a sajtónak dolgozó fotósok eszik meg a nyersanyag legnagyobb részét az amatôrök után. Persze ez némiképp változott a digivel. Technikai okokból némiképp nôtt a selejt aránya.
A dekoratív csajok az egy más téma. Ott egy címlapért meg lehet csinálni az egész napos/éjszakás munkát. És a többnapos válogatást, retust. De ott meg is fizetik.
Amúgy van a HM-nek propaganda osztálya, direkte fotós témában?
Sajnos nem beállított volt... Az első terepjárótól kb. 100 méterre pukkant az első füstgránát, akkor álltak be a képen látható pozitúrába a srácok és keztek el ezerrel lőni.
Erről eszembe jutott a Határőr című lap egyik címoldala, aminek a fotózásán jelen voltam sorkatonai koromban. A képen egy katona volt hason fekve, célra tartott fegyverrel és a feje mellett egy kis kék virág a fűben. Valójában a virágot a lőtér túlsó feléről hozták és a fotós aszisztense tartotta oda, hogy belógjon a képbe. Azóta több olyan pillanatkép elkészítését láttam ahol a dekoratív csajok az előtérben és minden mozdulat beállítva.
Ez a kép is egy fél órás fotóművészi instrukció eredménye lehet.Gondolom aki készítette soha nem volt katona.
Uramatyám, hát van még, aki rajtam kívül emlékszik az Igaz Szóra??!! Inkább azt vettem a kis zsebpénzemből, nem fagyit! A mai napig őrzöm egyiket-másikat, hát mingyán elérzékenyülök! :)
ez egy kép valóban.
De mi köze ennek a kiképzés szintjéhez?
Csinálok egy táblát, ráírom, hogy Washington, odaállok egy Szláviával, aztán íme, felkészültem a Bush-banda lemészárlására!!!
Píárfotók az Igaz Szó (Kiséri Nagy Ferenc munkássága) és a Magyar Honvéd (szintén K.N.F.) óta sugallják nekünk az "acélos erőt", közben mindannyian tudjuk, hogy mekkora nagy szar az egész.
A székely autonómia a székelyek belügye. Ebben mi nem tehetünk semmit. De ellene se tegyünk! Leginkább azért ne, mert az autonómia gyakorlata európai gyakorlat. Mikor Nastase arról beszél, hogy nem európai a gondolat fel kellene neki tenni a következô kérdéseket:
-No és, sikerült megoldani a dobrudzsai lepratelep problémáját?
-Megtanult már beszélni az a fiúcska, akit a farkasok neveltek fel?
-Miért laknak utcagyerekek a bukaresti csatornákban?
Baj persze ebbôl nem lesz. Hacsak nem oltják be egymást a mi és az ô hülyéik...
Hmmm sehol nem találom az interneten csak a Népszabadságban látom a cikket:
a Székely Nemzeti Tanács autonómiastatútumot (pl. saját karhatalom stb.) fogadott el. Erre az államfő ma a Legfelső Védelmi Tanács elé terjeszti a kérdést, hogy Románia területi épségét veszélyezteti-e a kezdeményezés.
Remélem nem lesz ennek eredményeként egyik oldalon sem semmi komoly dolog Romániában (mi kellően hideg fejjel reagáltunk).
Ehhez hasonló (de talán komolyabb) scenárió forgott a fejemben, amikor még pár hete a minimum hadsereget próbáltam elképzelni (illetve ide leírni). De biztos nem lesz baj! (?)
Sokmindenben igazat kell adjak Neked (főleg a beszerzések lefolyásának menetében)!
Nagyon jó példa erre ugye a US Army hadipisztolya (Beretta 92F/M9), hogy ne csak a saját házunk táján nézelődjünk!
A KGP-vel kapcsolatban szintén egyetértek annyiban, hogy (ha a próbadarabok minőségét tudnák hozni) sok helyen alkalmazható lenne az AMMSz gépkarabélyok helyett - akár ott is, ahol én dolgozom! A jelenlegi helyzetet tekintve azonban inkább maradjon a célra kevésbé alkalmas, de "atombiztos" AK, mint egy sokkal használhatóbb(nak tűnő), de megbízhatatlan, ingadozó minőségű KGP!
Ja, a mellényeknél nem véletlenül tettem ""-be a szavatosság szót!:))