Keresés

Részletes keresés

Gojira Creative Commons License 2021.02.09 -2 1 1236

Mindenesetre nem csúnyult a Siófok. Sőt.

Bamberg58 Creative Commons License 2021.02.09 -1 3 1235

A Siófok igazolt egy norvégot, Lakatos meg Szarková korábban megfordult Norvégiában. Na most én is voltam két hétig Alesund környékén.:) Egy kis túlzással ők sem sokkal hosszabban.

Előzmény: Kikinda Rangers (1233)
Taliga007 Creative Commons License 2021.02.09 0 2 1234

Szarková:

Ami kifejezetten motivál, az a nemzetközi porond, ez nagyon hiányzik a karrieremből. 

 

Jelen pillanatban az MKC-nak, mintha nagyobb esélye lenne a nemzetközi porondra...

Előzmény: Bamberg58 (1229)
Kikinda Rangers Creative Commons License 2021.02.09 -4 2 1233

"Lakatos Rita korábban megfordult Norvégiában is... "

 

Micsoda cizellált fogalmazás! Hangulati elemnek tökéletes! (Azért Bem apó se szokta a portfóliójában a portugáliai kalandot a "Sikereim" rovatban feltüntetni! Sőt, nagy bölcsen a "Jártam ott is" rovatból is kihagyta.)

Előzmény: Bamberg58 (1229)
G-T15 Creative Commons License 2021.02.09 -3 0 1232

 Akkor én tájékozódtam rosszul. Egyébként egy volt csabai csapattársától hallottam.

Előzmény: eltax (1231)
eltax Creative Commons License 2021.02.09 -1 2 1231

Móni magyar iskolába tanult Békéscsabán (Széchényi István Közgazdasági és Külkereskedelmi Szakközépiskola) miután befejezte az általánost Naszvadon..

Előzmény: G-T15 (1226)
Bamberg58 Creative Commons License 2021.02.09 -5 0 1230

Úgy éreztem, hogy új impulzusokra van szükségem, így örömmel fogadtam a Siófok megkeresését. Döntésemben komoly szerepet játszott a vezetőedző, Danyi Gábor személye.” /By Lakatos Rita/

Erről két dolog jut eszembe. Lakatos szerintem már szabadon dönt, nem a Győr játékosa és van akit még vonz Danyi személye. Engem speciel nem.:)) Nem mindenki menekül előle.

 

Előzmény: Bamberg58 (1229)
Bamberg58 Creative Commons License 2021.02.09 -2 0 1229
Bamberg58 Creative Commons License 2021.02.09 -1 2 1228

Olvasd el az egész interjút, abszolút ez jön le belőle:

Nem cukkolták a társai?
“Kicsit szívták a vérem, de én is po­énként fogtam fel. Szobatársnak pedig a ma már az MTK-ban játszó Szádvári Krisztinát kaptam, aki na­gyon hadart. Szép beszélgetéseink voltak: mondtam egy mondatot, amiben volt három magyar és három szlovák szó, amikor pedig ő kezdett beszélni, csak néztem nagy szemekkel és kértem, hogy lassítson, mert nem értettem, amit mond. Szóval az elején kicsit ne­hézkes volt a kommunikáció, de utána minden remekül alakult, a mai napig az egyik legjobb barátnőm.”

/Hosszabbítás – NS/

Előzmény: Gojira (1225)
Kikinda Rangers Creative Commons License 2021.02.09 0 0 1227

Nem Naszvad a nevelőegyesülete?

Előzmény: G-T15 (1226)
G-T15 Creative Commons License 2021.02.09 -1 0 1226

 Kovacicova egy Békés megyei szlovák iskolában tanult és mellette kézilabdázott. Igaz ennek lassan 20 éve. Egyébként Gogola Kladis tényleg jobban megtanult magyarul ,, Újvoron", mint Szandi egy kis faluban. Egyébként Márainosztrán és Kóspallagon sokáig tanulható volt a szlovák nyelv. Sőt az öregek azt használták ha valamiről nem nagyon akartak beszélni.   

Gojira Creative Commons License 2021.02.09 0 0 1225

Ezt honnan veszed? Ő azt mondta, hogy írni és olvasni nem tudott magyarul, nem pedig azt, hogy beszélni nem tudott. A kettő nem függ össze.

Előzmény: Bamberg58 (1222)
Bamberg58 Creative Commons License 2021.02.09 -3 0 1224

Abszolút ízes felvidéki tájszólásban, de tökéletesen beszél magyarul. Korábban én is provokációnak hittem mikor eredetileg szlováknak nevezték, de amúgy mindegy. Ő nekünk már magyar.

Előzmény: Kikinda Rangers (1223)
Kikinda Rangers Creative Commons License 2021.02.09 -2 0 1223

Ezek szerint. De ez meglepett, szemben Kovacic Monival nekem Szani magyar anyanyelvűnek tűnt.

 

Előzmény: Bamberg58 (1222)
Bamberg58 Creative Commons License 2021.02.09 -1 1 1222

Ha szlovákok gyökerei minek járna magyar nyelvű alapiskolába? Az anyanyelve ezek szerint szlovák?

Előzmény: Kikinda Rangers (1221)
Kikinda Rangers Creative Commons License 2021.02.09 -1 1 1221

Ezzel most  meglepett, mert Szlovákiában vannak magyar nyelvű alapiskolák.

Naszvadon is van pl.

Előzmény: Bamberg58 (1220)
Bamberg58 Creative Commons License 2021.02.09 -2 1 1220

Nem igazán értem ezt a családi behatást mert amikor idekerült magyarul is alig beszélt.


“A legelső BL meccsén még Zácsiková néven szerepelt a Fradiban. Ezek szerint tovább­ra is fontosak önnek a szlovák gyökerei?

Természetesen

Önnek mekkora nehézséget jelentett, amikor Magyarországra költözött?
Nem volt egyszerű. Az általános iskolát Szlovákiában jártam ki, természetesen mindent szlovákul tanultam, úgyhogy amikor a középiskolát elkezdtem Magyarországon, szinte írni és olvasni sem tudtam magyarul. Egy nulladik évfolyamos nyelvi előkészítő osz­tályban kezdtem, heti tizenhat óra angolunk volt, de nekem inkább a magyar nyelv miatt volt szükségem a plusz egy évre.”

/Hosszabbítás – NS/

Előzmény: G-T15 (1219)
G-T15 Creative Commons License 2021.02.09 -2 0 1219

 Azért Kovacicova mégis mindenkinek kellett a válogatottba. Úgy tudom Zácsik Szandi nem akart szlovák válogatott lenni. Szerintem ebben erős családi behatás volt, ismerve a Szüleit és a Nagyapját. Egyébként egyszerű házassággal is lehet könnyíteni a helyzteen. Annak idején röplabdában előfordult ilyen. Természetesen Boki esete is más volt, sőt néhány kubaié is. 

RnD Creative Commons License 2021.02.09 -7 8 1218

Debrecen—Fehérvár: 27-31 (18-15)

 

 

 

A hazai csapat kezdte a meccset és Vámos Petra talpról lendületből rögtön egy hatalmas góllal indított. A másik oldalon Afentaler fejezte be az első támadást:  elrontott egy passzt jobbszélre. Ezt aztán hamar javította egy ’talált’ hetessel: elment a nyolc méterre kilépő Vámos mellett és hat méterről, faultból, elég reménytelen helyzetből kapura lőtt. Előtte állt ugyanis a balszélről érkező Kelemen Éva, aki elzárta az utat a kapu felé, de közben bal lábával a vonal mögé lépett. Ezt az alapvonal mögött álló jv kifigyelte és befújta a hetest (Köstner meg majdnem felrobbant a kispad mellett). Ebből a büntetőből lett  a Fehérvár első gólja (2-1 4. perc)

 

A Loki már az első perctől kezébe vette az irányítást és húsz percen át könnyedén lőtte a gólokat: balszélről Kelemen Vica (háromszor), Kovács Anna jobboldalról és középről, Vámos Petra mindkét oldalról. Bánfai Kíra is betalált balkettőből szélsőbefutás után, de ezt a jv-k nem adták meg, mert vonalra lépett. Despotovic-tól gólt igaz csak a félidő legvégén láttunk, de az első tíz percben két hetest is kiharcolt.

 

A vendégek visszarendeződése jól működött, a védekezésük nagyon nem. Az első harminc percben 18 gólt kaptak (ez sok, egy hónapja Kisvárdán az egész meccsen kaptak 21-et). Gerháth Kincső az első félidőben végig pályán volt, de meg sem próbálták a nyitott védekezést (illetve egy-két támadásnál igen, de ez inkább Kincső magánakciója lehetett). Amikor Despotovic kilenc méterről úgy tud passzolni minden gond nélkül a hatosra Bánfai Kírának h közben három védőjátékos is van közöttük, de még faultra sem nagyon futja, akkor tényleg komoly bajok vannak…

 

Az első negyedórában a Fehérvár elkövette az összes hibát amit ilyenkor lehet, minden olyat amiről a tankönyvekben is írnak. Voltak pontatlan passzok, kiállítás arcra ütésért mindjárt a második percben (Bardi Fruzsi),  gyors labdafelhozatal végén belemenés az ellenfél védőjébe (Bardi Fruzsi), Nze-Minko módjára elhalászott keresztpassz (Kincső), oda nem figyelő védők mellett középen gond nélkül megjátszható ellenfél (Tóvizi került ebbe a szerencsés helyzetbe, úgy lőtt gólt a hatosról hogy a védők meg sem moccantak). Elöl tíz-tizenkét méteren adogatták egymásnak  a labdát az Alba játékosai, igencsak megfontoltan, és ha néha közelebb merészkedtek a hatoshoz, ott is bizonytalannak tűntek, már labdakezelésben is. Kincső a beállósnak szánt asszisztjait egy kivételével mind elrontotta (ami tőle teljesen szokatlan). Afentalert meg jobboldalon és középen a debreceni védők ellentmondást nem tűrően levédekezték (amikor a félidő végén nyolc méteren felugrott h kapura lőjön, a kilépő Vámos Petra a levegőben egyszerűen letarolta, de a jv-k nem fújtak semmit [mondjuk Sára azt hiszem ehhez már hozzászokott, kapott ilyenből eleget az évek során..])

 

Az Alba második hetesét is inkább a véletlennek köszönhette: Kincső kapta a labdát baloldalon, kicsit maga is meglepődött, legalábbis úgy tűnt, aztán a hatos felé vette az útját, nem túl nagy meggyőződéssel. A két védő persze megindult felé – egy 190 cm magas átlövőt azért minden körülmények között komolyan kell venni – Tóvizi már csak oldalról tudta két kézzel arrébb lökni, Kíra viszont fellépett elé szélről. Ezt látva Kincső kiadta a labdát két méterre balra, Szarka Adrinak. Lövőszög szinte nem volt, Adri mégis megindította a mozgást befelé, fel már nem is ugrott mert öt méteren összeütközött a visszalépő Kírával (aki valószínűleg jobban tette volna ha engedi a fehérvári balszélsőt kapura lőni, de nem tudott kitérni előle mert a másik oldalon ott volt Kincső és Tóvizi). A jv-k persze belül védekezésért hetest fújtak, Köstner majdnem felrobbant, és Tóvizi is, mert ez megint egy talált hetes volt, érdemi akció nélkül…

 

Így aztán nem meglepő hogy a Loki hamar elment három góllal (6-3 8. perc) és ezt az előnyt többé-kevésbé meg is őrizték harminc percen át (16-13 26. perc). A kérdés inkább az hogy miért csak hárommal…? Kincső négy átlövésgólja az első húsz percben magyarázat lehet erre, de Triscsuk is lőtt a félidő második részében három gólt talpról, védő mellett (ahogy Tóth Gabi szokta, csak pontosabban…). Bardi Fruzsi beállóból ugyancsak háromszor volt eredményes…..és Pijevic négy védése is számított, még Bordás Réka indulás ziccerét is védte (éppen azt amelyikhez Nze-Minko style szerezte meg a labdát Kincsőtől). Ezen kívül az Alba az óvatos támadójátékával le tudta lassítani a meccs tempóját, egy idő után a debreceni játékosok sem voltak már annyira élesek, úgy tűnt elhitték hogy kevésbé koncentrált játék is elég lehet a győzelemhez.

 

A 30. perc elején egészen hihetetlen jelenetet láthattunk: Despotovic próbálkozott egy átlövéssel, ezt Pijevic védte. A labda a hatosig gurult, a horvát kapus utána rohant h megszerezze, de Tóvizi résen volt és megelőzte. Így aztán hat méterről a teljesen üres kapura lőhetett – nem találta el…Köstner majdnem felrobbant a kispadnál. (Most már sokadszor az első félidőben…) [Ezen még az eseményeket a helyszínen rögzítő MKSz megbízott is elképedt, olyannyira h Tóvizi és előtte Despotovic lövését el is felejtette beírni a meccs ’play-by-play’ oldalára….]

 

A szünet előtti utolsó perc fergeteges ide-oda rohangálással zárult: a Loki kétszer, a Fehérvár egyszer vihette kapura a labdát, végül Bánfai Kíra utolsó másodpercben lőtt indulásgóljával a hazaiak jöttek ki ebből jobban. Kíra, ha tudta volna mi vár rá a szünet után, lehet h ki sem jön az öltözőből….

 

 

 

A második félidő egy nem akármilyen fehérvári akcióval kezdődött: Temes beállt irányítani, középen elzárt két védőt, hátra adta a labdát kilenc méterre balkettőbe Afentalernek, aki mint a villám átcikázott a védőfalon és a vonalról klassz gólt lőtt (18-16). Nem sokkal később aztán jobbszélre adott egy asszisztot (20-17), majd a saját kilenceséről talált be, egészpályás góllal üres kapuba (20-19). Ezzel Afentaler Sára megfújta a riadót és kezdődött a harc: megfordítani a meccset és hazai pályán legyőzni a Debrecent.

 

Közben a másik oldalon egyre-másra hagyta ki a Loki a kínálkozó lehetőségeket: Kovács Anna lövését védte Dányi Berni, ezt követően Kovács Anna lőtt egy óriási kapufát, majd egy támadáson belül Vámos Petra és Hornyák Dóra még kettőt. Utána újabb védés következett Dányitól, majd a szélről befutó Kelemen Vicától még egy kapufa. Mindez alig öt perc alatt, és közben az Alba egyenlített – Varga Emőke talált be Afentaler passzából – sőt, átvette a vezetést  - Afentaler harcolt ki hetest és Triscsuk nem hibázott  (20-21 38. perc)

 

Alig néhány perc alatt igencsak komolyra fordult a helyzet. Vámos Petrára ilyenkor mindig lehet számítani, most is azonnal összehozott egy hetest amiből egyenlíteni tudott a hazai csapat (21-21). A másik oldalon Afentaler adott jobbkettőből mintaszerű asszisztot Töpfnernek (ezzel az akcióval tanítani lehetne hogyan kell összekapni a védőket és utána pontos passzal megjátszani a jobbszélsőt….ami balkezeseknek sosem könnyű feladat). Így újra a vendégek kerültek előnybe és Köstner Vilmos időt kért (22-23 43. perc) Utána Vámos Petra rögtön betalált megint: középen megindult, a hét méterre kilépő Boldizsár Bianka és a nyolc méteren tőle jobbra álló Triscsuk között bement a hatosig, a védők mozdulni sem nagyon tudtak (23-23).

 

Ezt követően Triscsuk talpról kilenc méterről, Despotovic felugrásból volt eredményes (24-24) majd egy igen hosszú fehérvári támadás következett. Több mint egy percig járt körbe-körbe a labda, meglehetősen céltalanul. Még két passzra lett volna lehetőség amikor Afentaler nem várt tovább, jobbról felkanyarodott középre és nyolc méterről felugrásból a nála jóval magasabb Despotovic fölött klassz gólt lőtt. A következő támadásnál is ő adta az asszisztot a jobbkettőbe - Hornyák Dodót középen hátulról megkerülve - érkező Bardi Fruzsinak, és ezzel először nőtt két gólra a vendégek előnye (24-26 46. perc)

 

Köstnernek lépnie kellett, de nem volt könnyű helyzetben. A két átlövő és az irányító posztra ma a Loki csak négy felnőtt játékost nevezett, azaz Kovács Annának, Vámos Petrának és Despotovic-nak valójában nem volt cseréje (Hornyák Dodó védekezésben kapott szerepet de az h elöl Vámos Petrát helyettesítse nem tűnt jó ötletnek…) A cserepad tele volt junior és ifijátékosokkal (Panyi Kriszta, Vámosi Panna, Sápi Gréta, Csernyánszki Lili) de az ő beállításukról ebben a helyzetben természetesen szó sem lehetett. Egyetlen használható cserének Petrus Mirtill tűnt, őt Köstner be is küldte balszélre Kelemen Vica helyett (aki ma amúgy kiváló formában volt végig, ezért nem is igazán kellett lecserélni.…) A Fehérvár játékosain nem látszott h fáradtak lennének, sőt…az utolsó húsz percben parádésan játszottak, de a Lokiban Kovács Anna és Despotovic sem volt már az igazi, Vámos Petrát meg szünet után védekezésben általában cserélték (ezért aztán a Loki védekezésben is gyengült a második félidőre).

 

Jobbszélen már hetek óta nincs Arany Rebi, Kíra egyedül oldja meg ezt a posztot és ezen a meccsen negyvenöt percig nem is volt ezzel gond. Mondjuk Rebivel ellentétben szinte alig kap labdát, ma is a szünet után negyed órán át inkább csak nézte a meccset, de ez hirtelen megváltozott. Varga Emőkét némileg váratlanul kiállították – tíz méteren Despotovicot ütközte le kicsit vehemensebben  - és a Loki emberelőnyben a jól bevált recept szerint jobbszélre játszotta ki az akciót: Kovács Anna szuper passzt adott középről Kírának aki a ziccert….a kapusba lőtte. Két perccel később rendezetlen védelem ellen, még nagyobb ziccerből a felső kapufát találta el (24-27 49. perc)

 

Fehérvári időkérés következett, majd Vámos Petra, aki ebben a kritikus helyzetben fél perc alatt kétszer is betalált egyéni akcióból, de a másik oldalon is rendületlenül jöttek a gólok (Temes betörésből és Afentaler középről nyolc méterről átlövésből volt eredményes). Petra lőtt még egy gólt baloldalon Afentaler mellett kisodródva, nem akármilyen helyzetből (jobb lábról ugrott fel és kifelé vetődött de befelé lőtt…a jv-k szerint ellépte, de újranézve mintha mégsem). Nyolc perc volt hátra, 27-29-ről vissza lehetett volna még jönni…csak az a jobbszél ne lett volna.

 

Kírát a két kihagyott ziccer után lecserélte Köstner és átküldte a helyére Petrus Mirtillt (aki jobbkezes). Ő először rendezetlen védelem ellen hat méterről majdnem középről lőhetett kapura, de hiába, Dányi ezt a százszázalékos ziccert is védte. A következő támadásnál húzásból ment le a labda jobbszélre, Kovács Anna adta a passzt de Petrus Mirtill egy méterrel feljebb állt…..Újabb támadás, ugyanilyen húzás jobbszélre, Kovács Anna most a háta mögött passzolt….két méterrel a kilencesen álló Petrus elé. (De hát ő balszélső és Kovács Annával aligha van kialakult páros kapcsolata). Ezután rögtön jött Afentaler egy-egyezés után Despotovic-ről lőtt gólja (27-30 56. perc) és a Loki összeomlott. Volt még hátra négy perc, Despotovic-től láthattunk még néhány kétségbeesett próbálkozást elöl, de ez nem számított, a Loki feladta már ezt a meccset. Az utolsó negyedórában végig a Fehérvárnál volt az előny és végül magabiztosan győztek. Ki gondolta volna ezt akár félórával korábban…?

 

 

 

Ez bizony óriási meglepetés de az okokat nem kell hosszú ideig keresni. Elsőnek említhetjük Afentaler Sára fantasztikus játékát a szünet után: öt nem akármilyen gól, öt gólpassz, egy kiharcolt hetes….a 16 gólból amit a második félidőben lőtt az Alba 11-et ő hozott össze. Mindehhez társult a kiváló kapusteljesítmény: Dányi Bernadett 17 lövésből 8-at védett míg az ellenfélnél a kapusok semmit nem tudtak hozzátenni a játékhoz (Csiky 2/15, Giegerich 3/6 a második harminc percben). A jobbszélen kihagyott két ziccer és utána Petrus Mirtill három további kimaradt helyzete aztán végképp padlóra küldte a Lokit (Mirtill átirányítása a neki idegen oldalra meccselési hibának is mondható, Kíra nagyobb eséllyel lőtt volna gólokat jobboldalról annak ellenére – vagy éppen azért – mert előtte kettőt is elhibázott…)

 

A Debrecen igencsak vékony kerettel állt ki erre a találkozóra, irányítóban és a két lövőposzton a kezdősornak elöl hatvan percig pályán kellett lennie és védekezésben is egyedül Vámos Petrát tudták cserélni, ami aztán szintén a játék minőségének a rovására ment. Mindössze beállóban és a kapuban volt két-két  felnőtt játékosuk. Így aztán nem csoda hogy a Loki az utolsó negyedórában már nem bírta erővel és vereséget szenvedett.

 

Igen, ez igaz lehet, de azért tegyük hozzá h a Fehérvár csapatában is kevesen voltak a három belső posztra: Afentaler, Triscsuk, Temes, Gerháth Kincső és Boldizsár Bianka (utóbbi csak védekezésben). Ez eggyel több játékos mint az ellenfélnél, ha nem számítjuk az első félidőben tíz percre Afentaler helyett becserélt junior korú Besszer Borbálát, aki  még nagyon újoncnak számít. És a két szélen Töpfner Alexandra illetve Szarka Adri egymaga vitte végig a meccset. Ennek ellenére az Albánál nem voltak kondicionális problémák, sőt, az utolsó húsz percben érte el mindenki az ’optimális sportformát’. Merész gondolat: lehet h Fehérváron jobb az erőnléti és a mentális felkészítés…?

hatosfalat Creative Commons License 2021.02.08 0 0 1217

Kobeticet műteni fogják, március közepes előtt nem fog visszatérni. A Siófok szerencséje, hogy a Debrecenen és az Óváron kívül valószínűleg más nem nagyon akar majd nemzetközi kupában indulni.

Bamberg58 Creative Commons License 2021.02.08 0 0 1216
gergelyk Creative Commons License 2021.02.06 0 0 1215

Én ugy tudom, hogy 3 év

Előzmény: Igazság80 (1192)
RnD Creative Commons License 2021.02.06 -1 4 1214

SZKKA-Kisvárda: 21-26 (végeredmény)

 

Magabiztos kisvárdai győzelem, a hazaiak egyszer sem vezettek ezen a meccsen. Ha Tomasevic helyett Pásztor Betti védett volna a szombathelyi kapuban, vagy ha Orbán Adrienn helyett még most is Jovetic a jobbszélső valószínűleg máshogy alakul az eredmény. Bár az SZKKA játékosok így is küzdöttek végig, a motiváltsággal semmi baj.

 

A következő meccs az Érddel lesz két hét múlva. Ha ott nem sikerül pontot szerezni, a Szombathely veszélyes helyzetbe kerül.

RnD Creative Commons License 2021.02.06 -1 4 1213

SZKKA-Kisvárda: 8-11 a félidőben.

Miért???? Creative Commons License 2021.02.06 -1 0 1212

Hol vagy bamberg? Nekünk látod ezek a meccsek fontosak a középmezőny eléréséhez!

Miért???? Creative Commons License 2021.02.06 -5 0 1211

Mkc mint nemzetközi csoportkör:D Év vicce.:D

Előzmény: maedros (1204)
RnD Creative Commons License 2021.02.06 -6 7 1210

Lancz Barbi több interjút is adott tavaly. Egyikből sem az derül ki h végleg eldöntötte volna h ezentúl a szlovák válogatottban játszik majd. Sőt, vannak az ellenkezőjére utaló mondatai is.

Gojira Creative Commons License 2021.02.06 0 1 1209

Igen.

Előzmény: van_Persil (1208)
van_Persil Creative Commons License 2021.02.06 -1 0 1208

A felvidéki válogatottban is?

Előzmény: Gojira (1207)
Gojira Creative Commons License 2021.02.06 0 0 1207

Nem Lanczova, hanem Lancz. Hivatalosan.

Előzmény: van_Persil (1206)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!