igen keveset írok a fórumra mostanában, ennek több oka van, az egyik, hogy nagyon nincs időm... a másik, az sokkal komolyabb-szerintem-lassan kezd a fórum átmenni egy igen érdekes irányba, mert a mostani-friss hozzászólások többsége pl. off téma, melyik a jobb, szebb, jobban felszerelt, kikapcsolható, alap, extra, szebb, halkabb, jobban húz, kényelmesebb, az enyém a "legkevesebbetfogyasztó"... Most akkor mi van...
Minden tiszteletem a Tiétek, de nem értem a problémákat: 5.1-vagy 5.5, vagy én kérek elnézést, de 6.0 a fogyasztás- nem mind1!!!-, kell ESP, vagy nem, megéri, vagy sem, egyáltalán mire jó az ABS/EBD/ ESP, milyen extrák járnak a különböző felszereltségi szintekhez. benzin vs dízel(egészen más világ minden autótipusnál!)-..., ez szerintem nem épületes diskurzus. Egyébként azt gondolom-tapasztalat-, hogy egy benzines árából simán lehet egy jó dízelt kialkudni a kereskedésekben! Egyúttal ajánlom MINDENKI figyelmébe az egyik legfrisebb NÉPÍTÉLETET a TOTALCARON( pro_ceed 1.6 CRDI), na, a kolléga a legtöbb kérdésre választ ad, értékel, véleményez, saját tapasztalt alapján ÖSSZEHASONLÍT!!!, és ez nagyon fontos, mert az értékelése szakszerű, érthető, ez alapján már én is- a valóban szakértő barátaim nélkül is, na jó úgy soha, de mégis- mernék autót választani!!!!
Más: RÁNGAT, jó, van olyan, nem elég határozott gázadás esetén, és csak akkor rángat a CRDI, na, most mi van..., 1., el kell vinni frissítésre, megcsinálják, 2., megtanulunk határozottan vezetni-nekem sikerült!!!-, ennyi!
A különféle adalékok: az egészen biztos, hogy nem megy tőle jobban az autó, ezt bármibe fogadom, felesleges pénzkidobás Chiptuning: az jó, de 30-50 ezer forintért, az vicc... az igazán komoly tuning jóval 100ezer jó magyar forintnál indul, de inkább sokkal többről. A KOMOLY!!! tunig megéri annak, aki 1., sokat megy, 2., kell a nagyobb nyomaték, mert sokat és nagyot vontat, 3., szereti a szétchippelt autót( az OFF PDTDI motorokat lehet butulásig durvítani...).
Ezek a CRDI motorok kényelmesen tudnak akár 200LE-t is, de minek, majd 5-7 évesen barkácsoljon az ember rajtuk, garanciálisan teljesen felesleges, mert csak a galiba lehet belőle.
Most hirtelen ennyi, és ezer elnézést, ha kicsit indulatos voltam, ennek egyetlen oka az, hogy van a seggünk alatt egy olyan autó, ami JÓ, és ez tényleg JÓ, bárki, bármit mond, mert ez össze van rakva, nincsenek illesztési hézagok, nem zörög, jó az ára, alapban is jól fel van szerelve, jók a garanciális feltételei, kedvező a hitel, jó a biztosítás és a kereskedők többsége mára egészen jó fej, ráadásul majdnem mindenhol, kicist rámenősebben, jó kedvezményeket lehet elérni. Mi a mi bajunk....
Szerintem telhetetlenek vagyunk, de ez nem baj...
Jó egészséget a járművekhez!!!!
Ja, a gépállat ISTENI, 3 hét alatt együtt töltöttünk több, mint 3500Km-t, IMÁDOM!!!!!!!
Én amióta használom a spurit, és a jobbik 95 öt tankolom simább és csendesebb a motor,. Amikor nem használtam, ill. sima 95 össel volt egy morgó hangja olyan 2900 körüli fordulaton
A laguna az eggyel magasabb kategória. Hasonlitsd össze a megannal. A Rönó amúgy is erős a biztonságban. Sajnos csak abban. Nem tom most egy alap meganban hány lufi van? Az is lehet hogy hat.
Nekem a 98-as megane-mben csak két lufi volt, se ABS, se klíma, csak első elektromos ablak, mondjuk az még egy legelső generációs, ráncfelvarrás előtti Megane volt. A Laguna-ból gondolom nem csinálnak olyan totál fapadot, mint pl. a Fabia Eco volt.
Az első lengéscsillapítókról tudtunk, de ez a láncfeszítő csere kicsit elgondolkodtat! Korábban írtam, hogy kicsit kopogósnak hallom a motor járását, mintha kihallatszanának a hidrotőkék. De ezek szerint lehet, hogy a láncfeszítő, de az is lehet, hogy túl "jó" a fülem. Nos 1,4-esek mit mondtok a témához, nálatok milyen a motor hangja?
Hát az iszonyat sok!!! Lehet, ez is úgy volt, mint a középkonzol, először olcsó, utána jól megemelték. Én a középkonzolt még 5000-ért vettem, 25-öt nem adtam volna érte! Ezért se adok 39-et, pedeg nagyon tetszik!
Szia! Én 2001-ben vettem egy vadiúj 1,6-os benyás,Renault Laguna 2-t,6 légzsákkal,az az autó a Lagunák között a leg alapabb fapad volt,5csillagos törésteszttel,és ennek már 7 éve. üdv:vasscs
MA a mozaik utcai vizsgaállomáson rabolták az időmet,itt találkoztam egy auto donos szerelővel,kérdezösködtem a ceed ről,főleg meghibásodások iránt.... Azt mondta a crdi hez hozzá se nyultak eddig az olajcserén kivül. A benzines 1,4 es láncfeszítőjét már több auton cserélték, meg kezdetben az első lengéscsillapítókat. A szoftverfrissítésről meg azt mondta,h hallotta h van másik,és hamarosan ők is magkapják (ezzel szerintem eléggé le vannak mardva!!!)
Nagyon nagyon óvatosan bánunk még vele, most éppen már 330 km van benne, hála égnek komoly fékezésre még nem volt szükség, úgyh remélem nem lesz gond. :$
Nem frissítettem szoftvert. Nekem semmi bajom vele. Ha nagyon arra figyelek, hogy produkáljon egy rángatást akkor sem mindíd jön össze. Normál használat mellett meg sose. Egyébként ahogy nézem a géped rendszámkeretét egy helyre járunk vásárolni, legalább is autót.