Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
"Természetbeni ellátásra, vagyis számára ingyenes étkezésre gyakorlatokon mindenki jogosult, egyébként pedig csak a sorkatona, de sorállomány nemsokára nem lesz, az MH Élelmezési Szolgálat már erre az időre készül.
A tapasztalatok szerint a szerződéses katonák túlnyomó többsége, jó háromnegyede ebédet sem kér a laktanyában, reggelit és vacsorát pedig lényegében mindenki otthon fogyaszt vagy az elhelyezési körletben papír-ból. Félő, hogy aki nem ebédel, az igazából kihagy egy étkezést, nagyobbrészt nyilván spórolásból, ami miatt természetesen csökken a kondíciója. Ez nem tesz jót a szolgálatnak. Továbbá az is kérdés, hogy milyen táplálékot vesz magához a szerződéses katona, jut-e a szervezetébe elég vitamin, fehérje.
Az élelmezési szolgálatnak az aggasztóan előtolakodó kérdések miatt az az ötlete támadt, hogy laktanyában való tartózkodás esetén egy főétkezést kapjon mindenki ingyenesen. Nemcsak a szerződéses katona, hanem a hivatásos is és a közalkalmazott is. Az ötlet elvi megalapozása leszögezi, hogy ez a kedvezés számottevően megnövelné a szolgálatra való hajlandóságot, ugyanakkor így megfellebbezhetetlenül biztosítható lenne az állomány kondíciója. Ez idő tájt éppen azt számolják ki a szolgálat szakemberei, hogy az ingyenes ebéd mibe kerülne a honvédségnek.
Nem tudni, mire jut az ötlet, csak annyi biztos, hogy egyszer már felmerült, de akkor nem fogadták el."
Azt a fazont a HM-ből meg be kéne ültetni történelmet tanulni a főnökével együtt. Bár nem biztos, hogy felfognák az összefüggéseket! Itt nem ellenségképről van szó, hanem általános védelmi képességekről és a szuverenitásról.
Na végre egy épeszű ötlet. Persze, hogy napszemüvegek nélkül az egész nem ér semmit.
Javasolnám ezt az összehajtható modelt. Tokján természetesen a junta címerével, szimbólumaival, babérág, sasok, turul, kardok és persze tölgyfalevelek:
mi itt poénkodunk, miközben mások meg talán meg is haltak !?
Ha igaz, akkor a magyar média megérdemli azt a jelzőt, amivel én magamban mindig is illettem...
Amúgy az államtitkári posztról: köszike, de a miniszteri fizetés is elég nagy visszalépés lenne, az államtitkárit már nem válallom be.
****Kivéve, ha a beszerzett technika 3,5 %a jutalékként feleségem cégéhez nem kerül (de időben szóljatok, mert alapítani kell egyet).****
De más fentartásaim is vannak, hogy alkalmas lennék-e, mert
1/
tudom, mi a különbség dandár és zászlóalj között
2/
tudom, hogy a kerozin nem benzin
3/
megértem a hivatásos katonák problémáinak, nehézségeinek többségét,
4/
SZERETNÉK EGY MODERN, MŰKÖDŐKÉPES, - ÉS BÁR KICSI, DE - HATÉKONY/HATÁSOS MAGYAR HONVÉDSÉGET.
Tekintve, hogy itt mindenki közül csak én látom a jövőt, én leszek a miniszterelnöki tanácsadó és főintrikus.
A tudományos komputér és központi agy (tkka), amit most a Paladin miatt csak a konyhába tudtam átvinni, azt mondta, hogy minket nem is fog megvédeni a NATO.
Indoklás:
- A washingtoni szerződés 51. cikkelye értelmében a kölcsönös segitségnyújtás csak feltételes módban értelmezhető. Így matematikai esélye van annak, hogy egész egyszerüen SENKI sem fog minket megsegíteni.
- Hamburger korábbi állításának beprogramozása után (milyen alapon várjuk el másoktól, hogy tartsanak fenn területvédelmi erőt a mi megsegítésünkre, ha mi nem tesszük, pláne, hogy mi válságövezetben vagyunk, más NATO-s rajtunk kívül meg nem) az az érdekes végeredmény jött ki, hogy mivel Mo. nem határos egy NATO állammal se, így az "oroszlán jóllakatása" kézenfekvőbb, mint a veszély vállalása.
- Mivel Mo. nem kíván érdemben foglalkozni a saját területe védelmével, ezért a segitségnyújtási szándékot ratifikáló tagországok kormányainak komolyan kell számolniuk a helyi közvélemény erőteljes ellenállásával és az ebből eredő nem megengedhető népszerűség eséssel.
- Mo. nem határos egyetlen szövetségessel, így elfoglalása, elvesztése lényegében nem jár a szövetség integritásának komolyabb sérülésvel.
- Ebből adódóan az esetleges segitségnyújtás túl azon, hogy egyrészt óriási logisztikai probléma, még a támadó fél által a beavatkozók felé megpendített terroristaveszély-problémát is eredményezheti ami a helyi morál nem megengedhető romlásához vezethet.
- Mo.-nak mint jó szövetségesnek meg KELL értenie, hogy az esetleges beavatkozás, a jobb időkre (valamikor, kedvezőbb időpontban megejthető válaszcsapás lehetőségére) tartalékolt harcérték épségét veszélyeztetné, márpedig a NATO egészének védelme magasabb szempont, mint az egyes tagországoké, azt oldja meg ki-ki maga alapon.
- A többi ország esetében egészen más a helyzet, hiszen az ő esetükben a mindenki mindenki szomszédja tény miatt nincs biztos ütközőzóna, így a harcok átterjedésétől tartva mindenki érdeke az azonnali tűzoltás, még azoké is, akik kettővel arrébb, de "láncban" vannak.
A Paladin kipróbálásakor (célpont a Kossuth tér) én lesze a tárgyaló, morse-jeleket használunk (155mm-eseket) egy hosszú, egy rövid és minden rossz válasz után átlagolunk.
HEEEEEY!!!
A napszemuvegek beszerzeserol ne feledkezz meg!!
Anelkul egyetlen katonai juntat nem vesznek komolyan!! Es kulonben is "a napszemuveg oltoztet!"
A lazadozo parasztok ellen javasolom a T54/55 hk-kat..tokeletesen megfelel, gazdasagos es most meg akciosan kapni lehet talan a vilagpiacon marek szotyola/Tonna aron!
Semmi gond!!
En, mint belugyminiszter, majd lenyulom melle a titkosszolgalatot is, es egy kis szkeveres ide...egy kis szkeveres oda, nehany provokatorral megoldjuk, hogy megtamadjanak.....persze, csak azutan, ha Tiger mar beszerezte az igert felszerelest!!
:-)))))
Khm...
Tisztelt (Jövendőbeli) Miniszterelnök Úr!
A közpénzelsíbolási államtitkári titulusra beadhatnék egy pályázatot? Ha eleget lophatok, vigyázok, hogy más ezt ne tehesse, így (talán) marad zseton hk-kra és repgépekre is. Ezúton ajánlom figyelmébe a sokoldalú Tamiya céggel ápolt kapcsolataimat. Ők egész biztosan adnának egy egész Leopárd dandárt, meg néhány F16 századot akár kimagozott cseresznyéért is! A cseresznye magok hasznosítását el tudnám képzelni speciális, újrahasznosítható lövedékmagok (mag - mag, nem?)formájában is.
A fegyveres erőkhöz kimagaslóan értek! Ezt legjobban talán az bizonyítja, hogy sorszolgálatom alatt többször is kiérdemeltem a kiváló lapátoló, a kiváló talicskatoló és a címzetes mester-mosogatói címet!
Remélem ötletes, nagyratörő, az egész honvédelmet megreformáló terveimmel (meg természetesen az általam Önnek felajánlott 15% részesedéssel!) elnyerem megtisztelő bizalmát!
Maradtan tisztelettel, Münci
Ps1:A zsebóráját ne keresse!! (Már elpasszoltam)
Ps2: Nekem is vannak tüchtig kék ingeim!
Mit gondoltok, mikori állapotot tükröz ez? Nekem úgy t?nik, huszadik helyünk túl van becsülve...
Azokkal a szomszédainkkal szemben, akik "hagyományos" ellenfeleink -Szerbia, Románia- különösen érdekes az összehasonlítás. (Semmi bajom velük, de talán ismeritek a "magyar kártya" politikai jelentését ezekben az országokban: Ha egy keményvonalas kormány alakul, az kiélezheti az etnikai ellentéteket.)
Más.
Honnan lehetne utánanézni, hogy milyen vállalásoknak kellene eleget tennünk, hogy a NATO megsimogassa a buksinkat? Be kellene szállnunk tankergép-vásárlásba? Mekkora egységet kellene légiszállításúvá tennünk? Mennyire tudunk együttm?ködni a NATO csapatokkal? (Hallottam, hogy a szerbiai háború idején magyar Mig29-es nem röpülhetett, mert IFF rendszer híján az amcsik leszedték volna...)
Mint hadügyminiszter, a következő beszerzéseket tenném:
Német-honból:
vagy 30.000 db gépkarabély
vagy 120 db LEO2 -A5 vagy A6
hozzá bár Biber, műszaki, Gepárd, stb himi-humi...
vagy 60 db. 2000-es önjáró 155 mm löveg
Pár-száz olyan tgk, amely előtt úgy lenyűgözött a Defend kiállításon
USA
2*24 (20c+4D) F-16 Pápára és Taszárra
24 A-64D
48 UH-60B+
vagy 300 Bradley M2/M3 A2+
vagy 30 db MLRS
TELJES rakétás légvédelem lecserélése Patriot és Avenger rendszerekre
MINIMUM 3 db C-130J
Párszáz HUMVEE (HMMVW)
Ausztria, hogy jusson a sógoroknak is valami:
Glock pisztolyok (esetleg liszensz-gyártással)
Nos, ehhez a programhoz már csak a pénzügyminisztert kell megtalálnod !!!!
Bár szakmailag ez a poszt közelebb állna hozzám , ÉN nem szívesen válalnám!
Persze a hardware nem minden, de a jó alap szükséges kelléke minden stabil építménynek..nem ???
Sérelmezem hozzáállásod, mert
1/
Én már többször lestoppoltam a honvédelmi tálcát,
2/
Hivatásos katona mégesm szalonképes ilyen posztban...
3/
Nekem van a társaságból a legtöbb kék ingem...
Így Hamburger kapjon inkább még 3 csillagot vállanént, és legyen VKF
Hamburger!
Te még nem hallottál a Szu-86-ról????
Az Szu-22m3 fegyverzet és üzemanyag nélkül !!!
Természetesen felderítő!
Ez a Gyula nagy tulelö! Meg az idealis kormanyban is szakerthetne. Nincs vele semmi bajom. Negyszemközt marha normalis fazon es normalisan is gondolkozik, de az önallo velemenye mellett ö sem all ki. De ki is mereszkedne ilyenekre?
"A BBC vasárnap esti riportjában megszólaltatott tanú azt állítja, hogy a Kim Dzsong Il diktátor vezette rezsim nemcsak az ellenségnek minősített bírálókat vagy dezertőröket bünteti, de három nemzedékre visszamenőleg összes családtagjukat, valamint összes szomszédjukat és azok családtagjait is."
A tökeletes diktatura receptje. A sajat erdekeben mindenki spicli. Ha puccsot akartok, akkor követendö pelda. De ram ne szamoljatok sehol. Köztudottan utopista vagyok es utalom az eröszakot! Az en elsödleges eszközöm a semmit sem erö meggyözes. Raadasul a tervezett felallasban ugyanazok az alapelvek ervenyesülnek, mint ma is. (sogor - koma - jobarat), akkor mi valtozna? :)Kenytelen lennek egyszemelyes diktaturat bevezetni, de ahhoz megint nem fülik a fogam.;))
Nekem ugy remlik, mint ha a Paladinok löszerenek mas volna az alapanyaga. Veletlenül nem egy makett-kereskedötöl szarmazik az M-109-es? En a pancelzatat is megkaparnam! :)
Támogatom!!!
Szereztem egy jó kis M-109 A6-os Paladint, ócskavasáron az üzbégektől(!), eredetinek látszik, kezdhetjük lőni a Kossuth teret.
Mi jobbak leszünk mint ezek a pajzsisták!
Hamburger!
A Copperhead lőszer amit adtak hozzá, úgy tűnik farostlemezből van. Jó ez így?
A motorszám mellet meg az van, hogy Xiuanxuang Motor Inc.