Keresés

Részletes keresés

Stylist Creative Commons License 2005.07.12 0 0 4818

O.K, approved! Mindig tanul az ember valamit... :-))

Üdv:

Előzmény: Tiger205 (4817)
Tiger205 Creative Commons License 2005.07.12 0 0 4817

Szia!

A "szubszónikus" enyhe kifejezés...

ezek a  sportgépek 150-300 km/h sebességgel donganak, ami a deltaszárnyú MiG-eknek nagy problémát okozott!!!

Mi-24 ideális ellene!

Felfegyverzett Pilátusuk pl. nem volt erre a célra!

:o) LOL

lásd még  a problémát: 50-es években ideküldött nyugati légballonok, melyek (pl.) röpcédulákat szortak - megsemmisítése MiG-15+ gépekkel - sok repülőeseményt (gyk = katasztrófát) okoztak!!!!

egyfelfegyverzetlen Piper Cub ellen pl. az Aphid szerintem elég ütős...

üdv:

TGR

Előzmény: Stylist (4816)
Stylist Creative Commons License 2005.07.12 0 0 4816

"Hinds" alatt a Mi-24 harci helikoptereket értették? Mert azokat nem igazán légtérellenőrzésre és elfogásra tervezték, hanem közepes szállító, és földi harctámogató helikopternek! Az AA-10 Aphid rakéták pedig finoman szólva már akkor sem képviseltek világszínvonalat. Oké, esetleg egy szubszonikus sportgép ellen akár jó is lehet! :-)) De akkor is fura, az oroszok inkább MiG-25/27-eseket, később MiG-31 Foxhound gépeket használtak légtérellenőrzésre/elfogásra...

Üdv:

Előzmény: Tiger205 (4815)
Tiger205 Creative Commons License 2005.07.12 0 0 4815

Csak a miheztartás végett:

In fact, after a German youngster named Matthias Rust landed a light civil aircraft on Red Square in May 1987, Hinds armed with Aphids were assigned to air defense role to deal with such intruders, and forced several of them to land on Soviet airfields.

üdv:

TGR

Előzmény: Tiger205 (4814)
Tiger205 Creative Commons License 2005.07.12 0 0 4814

Szia!

OTT és AKKOR - FEJEK repültek!

Szerinted mi történt itt februárban?

Bár kicsit egyetéréteke az "ÜTI-teszt hasonlat" negatív szájízével!

Amúgy Washingtonban 20 évvel később sem megy olyan könnyen a kisgépek leszedése... A rendszereket ugyanis NEM ERRE ttalálták ki!

Vári Gy. ezt jól mondta reggel... 9.11. után más lett a világ, a sportgép is lehet FEGYVER (pl. Paks)

Persze szerinte ez is a Fidesz hibája, hogy utána 2002 áprilisig nem tettek megfelelő lépéseket...

csendben jegyezném meg, hogy

1/ az akkori ellenzék tiltakozhatott volna

2/ 2002 ápr. óta több idő telt el, mint 2001 szpet-től addig.

ennyit a politikáról...azaz - mindenbe bele lehet keverni - de minek ???

üdv:

TGR

Előzmény: Stylist (4813)
Stylist Creative Commons License 2005.07.12 0 0 4813

"Az oroszok játszásiból berepültek a magyar légtérbe egy géppel..."

Ha van népség, amely ebben a témában jobban teszi, ha meghúzza magát, és tartja a száját, az pont az oroszok! :-))  Csak 2 nevet említve:

1.) Matthias Rust

2.) Vörös Tér ( közkeletű nevén Seremetyevo II. )

Előzmény: M.I. (4810)
Tiger205 Creative Commons License 2005.07.12 0 0 4812

Hali!

Reggel hallgattam az "autentikus" Sláger rádióban  a legnagyobb mai magyar vadászpilóta (Bochkor G. ) beszélgetett a volt legnagyobbal (Vári Gy.).

Utóbbi azt mondta a FIDESZ államtitoksértésre irányuló kérdésére, hogy a FIDESZ hülyeséget beszél megint, hisz:

1/ Februárban történt, most július van

2/ azóta orvosolták a problémákat (No comment - nem is tudhatok róla, hogy igaz-e)

Vári nem adta meg azt a legnagyobb magasságot, amely alatt "láthatatlan" a kisgép ( Bochkor: 50 vagy 100 m ?) de kijelentette, hogy 500 m alatt sok "fehér folt" volt, amit az új 3D NATO radarok tudnának teljesen megszüntetni, d e a helyzet sokkal jobb mint februárban volt (hisszük-e? No comment)

üdv:

tGR

Előzmény: Hamburger2 (4808)
Tiger205 Creative Commons License 2005.07.12 0 0 4811

Hali!

ha csak azt a két előadást nem vesszük, amit ő tartott....

:o)

Mostanában talán nehéz megoldani a gyors oda-vissza utat neki, de szvsz szeptembertől újra fog járni!

üdv:

TGR

Előzmény: gróf Drakula (4806)
M.I. Creative Commons License 2005.07.12 0 0 4810
Erről a berepülés ügyről az az anekdota jut az eszembe, amit egy idősebb kollegám mesélt aki a 60-as években Pápán volt radartechnikus:
Az oroszok játszásiból berepültek a magyar légtérbe egy géppel ami húzott maga után egy a hadgyakorlatokon használatos radarcélt. Átrepült Mo fölött, belépett a Csehszlovák légtérbe, átment Lengyelországba, majd hazarepült.
Mindezt úgy, hogy a három légvédelem egyike sem tudott megmozdulni!
Mire tudtak volna csinálni valamit már nem volt a légtérben!

Nemrégen olvastam egy cikket Washington légvédelméről.
Az Amik beleadtak apait-anyait és nem biztos, hogy meg tudnának állítani egy roszszándékú sportrepülőt!
Nincs olyan légvédelem amelyen 100%-osan meg tudna akadályozni egy meglepetésszerű berepülést!. Az elsőt!
Bár Kovács 12 Lajos Bivajbürgözdi lakos ezt nem fogja átgondolni és ezzel a hírrel bármit el lehet adni neki.
Yosser2 Creative Commons License 2005.07.12 0 0 4809

Ne kapjátok máér fel ennyin a vizet! Lehjet, hogy nem is igaz.

Egyszerűen egy jó magyarázat arra, hogy miért is kell a radar. Hányszor, de hányszor láttunk ilyet a történelemben. Egyszerűen megrendezték, hogy az emberek úgy érezzék kell az a cucc.

Előzmény: Hamburger2 (4808)
Hamburger2 Creative Commons License 2005.07.12 0 0 4808

Szervusztok!

A hír kissé engem is megdöbbentett. No nem arról van szó, hogy meglepett, csak megdöbbentett! Ha ezt egy szakterületen szolgáló katona - mondjuk itt - írja le, akkor minimum államtitoksértésért felelősségre vonják. No, igen! Az információ attól válik titokká, hogy azt valaki annak minősíti. Ez a hivatalos hír elég messzemenő következtetésekre ad alapot meglátásom szerint. Reméljük, hogy ezt a fórumot sem olvassák a terroristák! :)

Üdv: Hamburger

Előzmény: Allesmor Obranna (4807)
Allesmor Obranna Creative Commons License 2005.07.11 0 0 4807
Ismét van Zengő-ügy.

Hogy is volt ez?
Vári Gyula még februárban a a kormány felkérésére a déli határtól berepülve Paksot és Dunaújvárost érintve Budapestig repült és nem észlelte a légvédelem.
Ez volt a mai hír.
A kormány ezzel demonstrálni akarta a déli országrész védtelenségét, illetve az ide telepítendő radar fontosságát.
Ez egy februári ügy, de csak ma jelentették be.
Arról nincs még hír, hogy a blamázs érintett-e személyi kérdést a Honvédségnél.

És most nézzük a részleteket.
Talán mindannyian hallottatok az őrséget lopva megközelítve történő vizsgáztatás "intézményéről".
Sok mendemondát vagy több helyről megerősített történetet hallhattunk olyan esetekről amikor az unatkozó, vagy magát túl sokra tartó ÜTI az őrség éberségét emígyen tesztelte, aztán története válogatja, hogy az alföldi faszagyerek vagy lelőtte, vagy megkúszatta az ÜTI-t vagy mindjárt a sokcsillagos tábornokot, vagy ha az illető parancsnok egy nagyhírű ember volt, akkor ő tette el láb alol a szerencsétlen kiskatonát stb.stb...
Mindegy, mert valóban történtek ilyen esetek és ez tilos is a seregben, meg aztán aljas dolog is.
Kicsit erre emlékeztet ez a mostani eset.

De nézzük más megvilágításban a dolgot.
A kormány rendelésére a kormánypárti képviselő, volt vadászpilóta felfedi a légvédelem gyengeségét.
Az most egy másik kérdés, hogy vajon kik okozták ezt a vakságot a déli területek légtérellenőrzésében anno tíz evvél ezelőtt a délszláv háború kellős közepén.
Akkortájt építették le a déli határszakaszt figyelő bajai (ha jól tudom) alakulatot, és akkortájt számolták föl a mezőfalvai Duna-rakétadandárt.
Medinánál van (volt) ugyan egy kisebb alakulat, de mint mindenhol, itt sem az átfegyverzés, hanem a megszüntetés volt csak fontos.

És most magáról a radarról.
Ha azt mondom Zengő-radar, nos az egy pitiáner belpolitikai ügy.
Ha azt mondom NATO-radar, az már környezetvédelmi és biztonságpolitikai kérdés.
Miért is?
Nos, a NATO-radar feladata a déli határszakasztól főleg kifelé eső területek megfigyelése.
A szövetséget nyilván nem a határtól befelé eső légtér forgalma érdekli, arra ott van a többi rendszer, hanem az a légtér ami tőlünk délre, tehát a NATO-n kivül esik.
És ez speciel a 99-es háborúban ellenfél Szerbia területe, de ez nem is szorul magyarázatra.
Nos mint ilyen, ennek a berendezésnek nem a 360 fokos látótér az elsődlegesen fontos, hanem a 180, és lehetőleg dél felé.
Vári Gyula is csak annyit mondott az eset kapcsán, hogy egyértelműen bebizonyosodott a déli határszakaszhoz telepített radar szükségessége.
A kormány is említette, hogy nem feltétlen a Zengő 682 méteres csúcsa az egyetlen lehetőség, de koncepciótlan manőverezgetésük inkább időhúzásnak tűnik.
Ha azt mondom Zengő-radar, akkor itt nem környezetvédők meg biztonságtechnikai szakértők vitájárol van szó, hanem a jobb és a bal oldal kisstílű preztízsharcáról.

Ha a NATO-radar ügyét nézzük, akkor be kell látnunk, a környezetvédők közül a józanabb gondolkodású egyének bizony konstruktívan is hozzá tudnak járulni a témához.

Hogy miről van szó?
Nos, a Zengő valóban a legmagasabb hegycsúcs a Mecsekben.
Tőle délebbre viszont ott van az alig 200 méterrel alacsonyabb Villányi hegység, mintegy szigetként kimagasodva, onan viszont mind dél, mind dél-kelet és részben dél-nyugati irányban bő félmagyarországnyi teljesen sík terep áll rendelkezésre, így látható, hogy nem kell feltétlen a természetvédelmi területnek számító Zengőre helyezni aradart, hiszen lényegében elhanyagolható az a szintkülönbség, ami a két hegycsúcs között van.
Ugyanakkor az ide telepített radarral is kellő mélységben és ezáltal kellő időben felderíthetőek a délről érkező gépek.

Villányban egyébként is működik már egy radar, ha jól tudom, az egy civil meteorológiai radar, de erről a tervezett berendezésről is elmondták, hogy a sugárzása rendkívül alacsony lesz.
Tehát azzal nem lesz gond.
Amennyire én tudom, ezen a területen viszont nincs tájvédelmi körzet, tehát a kecske is megmarad és a káposzta is jóllakik...

gróf Drakula Creative Commons License 2005.07.11 0 0 4806
Kicsi bizony, Hadtörténeti Délutánokra szoktál járni esetleg?
Előzmény: Hamburger2 (4802)
Kuruc71 Creative Commons License 2005.07.11 0 0 4805
Afganisztánban az Ópium termesztés, termelés mellett legnagyobb üzlet a fegyver, de nem a szokványos módon. A beszolgáltatott fegyverért a falu, vagy család némi alkudozás után különböző juttatásokat kap pénzben, és egyebekben. Na már most mind az Afgán, mind a Pakisztáni KÉZMŰIPAR tömegével gyártja manufakturáiban akár az AK, akár más fegyverek működő, és megszólalásig hasonlító kópiáit. Az így gyártott fegyvereket cserélik be a szükséges "javakra". Szóval virágzik a ( főleg Pakisztáni ) HAND MADE fegyvergyártás.
Georg Wolf Creative Commons License 2005.07.11 0 0 4804
Sziasztok!

Két hír Afganisztánból:

MNO
Afganisztánban a koalíciós erők megtalálták a két hete eltűnt négy amerikai katona holttestét. A tálibok szóvivője bejelentette: fegyvereseik fogták el a katonákat, majd szombaton lefejezték őket.

A csapat két másik tagját már korábban megtalálták, egy katonát pedig élve sikerült kimenteni. (radio.hu)

MNO
Aknára futott egy milicistákat szállító jármű Afganisztánban. A szerencsétlenségben tizenhárman haltak meg.

A milicisták a Pakisztánnal határos Paktia tartományban egy faluba tartottak, hogy leszereljék annak illegálisan fegyverkező lakóit.

A kihallgatott falusiak azt állították, hogy az út, ahol a robbanás történt, forgalmas, tehát az aknát nem sokkal a milicisták érkezése előtt helyezhették el ismeretlenek.

A kabuli kormány csütörtökön jelentette be, hogy véget ért a csaknem két éve tartó országos méretű, központi fegyverbegyűjtési akció, ám továbbra is nagy figyelmet szentelnek az illegálisan tartott fegyverek begyűjtésének. (Klubrádió)

Üdv Néktek: Öreg Csóka

Georg Wolf Creative Commons License 2005.07.10 0 0 4803
Szió Laci!

Teljesen egyetértek hozzászólásod második részével. De ne feled: Egy "pengeváltás" esetén az győz (ha már párbaj van) aki több találatot visz be a másiknak.

(Háttérben hallgatom a TV2 műsorát az Orbán -Gyurcsány vitárol. És mi a lényeg? Ki győzött? Most Gy. áll 53%-ra. Ez félidő. A lényeg mint látod itt sem az, amiről hozzászólásod második részében írsz, írhatnám: egyik sem akar a hangulatváltozások élére állani. Tudod: Van Kormány, Ellenzék, meg mi kisemberek.

No, e kis kitérő csak azért: A lényeg első tárgyalás után: Juhász-Farkas: 5:2. (Gy-O 5.3-4.7)

Nos, amit Te (és én is) szeretnél olyan messze van, mint a két miniszter álláspontja!

Mindenesetre az a szándék, ami Roland részéről látható, valóban a jobbítás szándéka, -( emlékezve a Fórumban írt "Alapproblémák, alapmegoldások" hozzászólásaira is)- mert mint ahogy Te is látod: A HM nem állt a hangulatváltozás élére! Viszont látszanak elemi elkövetett hibái!

Üdv Harcos!

Öreg Csóka

Előzmény: Némedi László __ (4798)
Hamburger2 Creative Commons License 2005.07.10 0 0 4802

Szervusz Drakula!

Kicsi a világ! Főleg kis hazánk. Én is debreceni vagyok. Nyílt nap pedig biztos lesz még.

Előzmény: gróf Drakula (4801)
gróf Drakula Creative Commons License 2005.07.10 0 0 4801
Igazából nem csiklandós, de hülyeséget nem szerettem volna tippelni:)Amúgy történetesen debreceni vagyok, a múltkori nyíltnapra-bemutatókra menni akartam, de sajnos családi program jött közbe:(Lesz a közeljövőben ilyen?Fájt a szívem mikor láttam a Mi-24-est fordulózni a Nagyerdőről.
Előzmény: Hamburger2 (4800)
Hamburger2 Creative Commons License 2005.07.10 0 0 4800
Ja, még egy kérdés: Ez miért csiklandós?
Előzmény: Hamburger2 (4799)
Hamburger2 Creative Commons License 2005.07.10 0 0 4799

Szervusz Drakula!

Debrecen stimmel. De szolgáltam Nyíregyházán és Szolnokon is. Szolnok határeset! (Szerintem...:))

Előzmény: gróf Drakula (4797)
Némedi László __ Creative Commons License 2005.07.10 0 0 4798

(ha elolvasod, amit írtam akkor látod) én tudom mikor kezdődik egy verekedés, de Rolandnak és a honvédségnek sem jó, ha csak a negatívumok látszódnak.

Roland nyilatkozott a HVG-nek, ekkor kell meggondolnia mivel segít, mivel árt annak, hogy pozitív változások legyenek. Persze ezt magánemberként nehéz eldönteni, ezért volt kár elengednie a HM-nak egy olyant, akinek média által ismert arca van.

A HM láthatóan elindult a csata, a hiteltelenítés irányába, pedig PR szempontból jobb lenne, ha a inkább a változtatási hangulat élére állna. Persze félnek attól, hogy erre az a válasz, hogy ezt miért nem csinálták meg a négy év alatt. Pedig egy ártatlan kisember folyamatos megalázása (kisérlete) sokkal rosszabbul fog mutatni. Roland áldozatként meggyőzőbb lesz, és erre fel is fogják használni, akár akarata ellenére is (elég lesz régi képeket bevágni, pl a miniszter féle "sarokba szorítás" nagyon vizuális volt, ekkora bakit ritkán láttam...).

Előzmény: Georg Wolf (4794)
gróf Drakula Creative Commons License 2005.07.10 0 0 4797
Csiklandós kérdésem, amit már többször is meg szerettem volna kérdezni:a keleti országrész alatt egészen pontosan mit értessz?Én Debrecenre tippelnék az általam olvasott hozzászólásaid alapján:)Nyílván nem mindet olvastam szerintem..
Előzmény: Hamburger2 (4788)
gróf Drakula Creative Commons License 2005.07.10 0 0 4796
Én is remélem, mert semmi bajom a srácokkal és tisztelem őket az elvégzett munkamennyiség miatt:)
Előzmény: Hamburger2 (4789)
Georg Wolf Creative Commons License 2005.07.10 0 0 4795
Sziasztok!

Itt egy link:

http://www.honvedelem.hu/honvedseg/missziok/reszvetel_a_bekemuveletekben

Ha megnézitek akkor: 135fő+43fő+3fő. Ez 181. Akkor mennyi az annyi?

Üdv: Öreg Csóka.
Előzmény: Farkas Roland (4790)
Georg Wolf Creative Commons License 2005.07.10 0 0 4794
Sziasztok!

Laci, Yosser!

Eldöntöttétek-e, hogy egy verekedés mikor kezdődik? Akkor, ha valaki először üt, vagy akkor, ha valaki visszaüt?

HI!

Üdv: Öreg Csóka
Farkas Roland Creative Commons License 2005.07.10 0 0 4793

Igazatok van, és mindkét vonulat megvan. Egyrészt a HM egy ilyen sajtóhelyreigazítással elérheti, hogy hiteltelenné tegyen engem is és az általam mondottakat is. Lehet, hogy üldözési mániám van, de a katonai ügyészség szóvívője szerint ugye cáfolhatóak az általam mondottak. Közben nem is vizsgált szakmai kérdéseket. Akkor meg miért állítja, hogy cáfolható amit mondtam.

Ha pedig nem akarok hiteltelenné válni akkor fel kell húznom  a kesztyűt. Tudjátok milyen idióta sajtóhelyreigazításokat kér manapság a HM? Jó hogyha védik a mundér becsületét, csak itt többről van szó: takargatják az elcseszéseiket!

Másrészt csinálom a jobbító szándékot is. Azért linkeltem be többször is az interpellációkat, hogy lássátok: folyik a munka szakmai téren is.

Hát láthatjátok, a HM szemében én is egy ellenzéki vagyok, úgy is bánik velem. Azért nem adom fel.

Némedi László __ Creative Commons License 2005.07.10 0 0 4792

Annyiban igazad van, hogy Rolandnak meg kéne gondolnia mi az, amit azonnal nyilvánosságra hoz és mi az, amire másképp próbál hatni.

A sajtópert a HM kezdte.

Előzmény: Yosser2 (4791)
Yosser2 Creative Commons License 2005.07.10 0 0 4791
Te ROland! Ez kicsit kezd átcsapni személyeskedésbe, meg háborúskodásba...mintha már nem az lenne a cél, hogy megmentsük a magyar honvédséget, hanem hogy jól alábasszunk a HM-nek.....
Farkas Roland Creative Commons License 2005.07.10 0 0 4790

Sziasztok, régen voltam, de hát a HM néha gondoskodik elfoglaltságról. A HVG ellen indított sajtóperrel voltam elfoglalva...

Úgy tűnik egyébként, hogy a HM legújabb akciója a "minden szóba belekötünk" ami a sajtóban megjelent, mert így próbáljuk takargatni a takargatnivalót.

A HVG-ben megjelent, velem készült interjú szinte minden mondatába belekötöttek, pontosan 7 mondatba. Vagyis: 1, a miniszter 132 főről tájékoztatta a parlamentet, és nem csorbította a civil kontrollt 2, magyar alakulatot NATO ellenőrzés még sosem minősített alkalmatlannak, 3, a honvédségnek van szállítógépe, 4, nem folytak perek amiben bérüket követelték, követelik a katonák, 5, tíz nap volt a szabadságolás mértéke és ennek tudatában mentek ki a század tagjai kabulba, 6, nem volt sok katona, csupán egy akit kimondottan a nyelvtudás hiánya miatt zavartak haza NATO törzstizsti beosztásból, 7, hamis színben tüntettem fel, hogy a szárazföldi parancsnokságnak a csapatmegszűnések miatt nincs munkája.

Érdekes volt a bírósági eljárás. A jogászuk a Braun tábornokot hozta el tanúnak, aki a NATO ellenőrzések kérdését, vagyis, hogy nem volt magyar alakulat, melyet az OPEVAL során alkalmatlannak minősítettek, tételesen papíron bizonyította. Állítólag csak 2004-2005-ben volt ilyen ellenőrzés, korábban nem. Én hiába hivatkoztam a NATO-nak felajánlott MIG-ek leparancsolásáról az égboltról Koszovó bombázásakor, vagy a MISTRAL-ok idegen-barát felismerő rendszerének hiányáról, a bíróság ezt nem találta megalapozottnak.

A civil kontroll csorbításában is a HM kapott igazat, sajnos nem tudtuk beszerezni az állománytáblát amiben kereken ott van a 132 fő...

A Czékus Tomi a külföldre küldöttek nyelvtudása hiányának bemutatásában segített be, itt a HM boncolgatni igyekezett, hogy ezek missziós tapasztalatok, nem NATO törzstisztiek, de a bíróság belátta, hogy nemzetközi diplomáciában bevett gyakorlat, hogy nem zavarnak haza embereket, elég azokaz hazahívni vagy más beosztásba helyezni, ettől még a nyelvtudás nem lesz nyelvtudás. Mellesleg a HM is alátett ennek, mert beadott egy papírt, hogy egy főt valóban hazaküldött már a NATO. Na ez a hivatalos :-)

A szállítógép hiányát szövegkörnyezetben vizsgálta a bíróság. Kimondta, hogy a magyar állampolgárok tudják hogy van szállítógépünk (meg hogy még vettünk is rohadt sok pénzért nemrégiben egy ancsát) és a következő tagmondatban ki is fejtettem, hogy a németekre vagyunk utalva. Ebben is elutasította a HM-et.

A szabadságokat papírokkal bizonyítottuk, az akkor aktuális SOP is megvolt, illetve a panaszok is amelyek ez miatt keletkeztek. Ezt is bukta a HM.

Innentől kezdve a bérekkel és szabadnapokkal kapcsolatos pereket sem tudta cáfolni a HM, próbált rámenni arra, hogy BÉR-rel kapcsolatos per nem volt, de Farkas László (volt HSZ elnök) is mellettünk tanúskodott, a bér és illetményjellegű kifizetések közötti relevanciát taglalta és a bíróság is belátta, hogy az átlag magyar olvasó úgy nem értette volna meg a nyilatkozatomat, hogy "illetmény jellegű kifizetések", hanem használhattam a bér szót. Egyébként kerestem de nem találtam azt az illetőt aki a volt HM fórumon azt írta, hogy nem kapta meg a bérét a missziós fizetések körüli jogszabályi huzavona miatt.

A szárazföldi főnökséget illetően, mivel a következő mondatban azt mondom, hogy van munkája a kiképzés és hadrafoghatóság területén és a problémára példát is hozok (vagyis az ÖHK és a SZFP egymásnak ellentmondó parancsaira amit még Kabulban kapott a századparancsnok ugyanazon a napon) a bíróság itt is elutasította a HM sajtóhelyreigazítási kérelmét.

Mint említettem, az első tárgyalásra csak a Braun tábornokot hozta el a HM jogásza, a másodikra (látta hogy elvesztik a dolgot) már az Isaszegi tábornokot, a Scharek ezredest és még egy ezredest elhozott tanúként, de mivel a második tárgyalás ítélethirdetés volt ezért őket már nem hallgatta meg a bíró. Szerintem jogosan, időben kellett volna gondolkodnia a HM-nek.

Hát ez történt, lehet, hogy fellebbezünk és az első két kérdésben megpróbáljuk bebizonyítani az igazamat.

üdv, roland.

Hamburger2 Creative Commons License 2005.07.10 0 0 4789

Szervusz Drakula!

Igazad van. Nekem már elég sok külföldi ismerősöm volt itt Mo-n és többször elvittem őket katonai rendezvényekre is. Volt köztük kolléga is. Azok szinte kívétel nélkül elégedettek voltak azzal az alakisággal, amit láthattak. No igen. Van, amikor összejön a dolog, van amikor nem. Remélem, hogy sokkal kevesebb az olyan alkalom, amikor nem!

Előzmény: gróf Drakula (4786)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!