A figyelek rájuk matricát hol lehet beszerezni?Kiraknám a kocsikra.
Más.
A közvélekedésre jellemző rövid sztori:
Nemrég volt egy tárgyalásom,szimpatikus 30 körüli partner,vége felé szóba kerültek személyes dolgok is,pl elmondtam,hogy motorozom.Reakció a teljes megdöbbenés:
"nagyon rossz véleményem van a motorosokról és a motorozásról"
Mikor faggattam,hogy miért,csak annyit tudott mondani,hogy veszélyesek,meg zajosak,nincs rájuk szükség,miért nem tudnak kocsival járni,mint mindenki más.
A jól induló kapcsolat,nem is nagyon fejlődik azóta...
Nyilvánvaló,mindíg a középosztály szív mindíg a mienkhez hasonló országokban,mert akik fent vannak azok túl gazdagok és befolyásosak ahoz,hogy ne tehetnének meg bármit,akik lent vannak azok pedíg túl szegények hozzá,hogy be lehessen hajtani rajtuk a bűntetéseket,ha leültetik őket az pedig csak az adófizetőknek kerül pénzbe.Így tehát mindent a középosztállyal próbálnak kifizettetni,aki viszont ettől nem tud nyugat-európai mintára megerősödni.Így aztán 22-es csapdája az egész.
Na akkor , hogy ne csak sima politika legyen , hanem kisebbségi is :-)
Amíg a rend közlekedési őrei inkább állítanak meg egy motorost , mert azt "valami hiányáért amit nem cipel magával" könnyebb megbüntetni és ráadásul ki is fogja fizetni a büntetést , mert még akar motorozni később is...... tehát inkább egy motoros mint egy kisebbségi , műszaki , forgalmi , jogsi , kötelező és gumirece nélküli zsigulijával... akit ha na adj isten megbüntet még levonni sincs miből , addig itt nekem ne papoljon senki közlekedési kultúráról meg esélyegyenlőségről meg diszkriminációról sem !
Jelenleg hazánkban pozitivan diszkriminálják a kisebbséget és a fent irt közlekedő emberek nagyobb veszélyt jelentenek mindenikre mint a motorosok !
Ez nem általánosság volt hanem személyes tapasztalat.
A kisebbségi akit megfogtak falopás közben a rendszám , forgalmi, műszaki és jogsi nélküli autójával , kb 1 óra mulva röhögve furikázott ismét....
nana! csak semmi veszekedés! volt egy kérdés, és arra kéretik válaszolni, nem vitázni. ;-)
Köszönöm az eddig hozzászólásokat, és még várom az infókat, mert szerintem nem csak a fejekben van gond. ;-) Viszont amint látom, itt nagyon sokan egyet értetek ezzel a dologgal.
Igaza van, nem vitatja senki, csak annak ellenére, hogy ez a helyzet, kellenek úttörők, mert ha beletörődünk ebbe az állapotba, akkor pár év múlva már az utakra sem lehet úgy kimenni, hogy ne féljünk, féljetek....
Alapvetően ebben a témában is ugyanaz a problémák oka,mint minden másban.Ez az ország csak földrajzilag Európa,a lelkekben mindíg is Balkán lesz.Soha nem lesz olyan közlekedési kultúra mint tőlünk nyugatabbra.Sokkal jobb név is lenne számára az Északbalkáni Abszurdisztán Köztársaság.Nem vagyok optimista a témában.
Sajnos én is úgy érzem, hogy hosszú időnek kell még eltelnie ahhoz, hogy kézzel fogható legyen a változás, ettől függetlenül támogatom az ötletet, amit Matu és a többiek indítottak... Ha csak egyetlen ember életét menti majd meg, már megérte...
Matula bácsi pedig rövid hosszászólást akart , ezért irtam a szegény országot....
Gazdagodni kéne az utak minőségében és sokat kellene fejben is gazdagodni a biztonságosabb motorozáshoz....
Mivel sajnos nem tartozom a skót Mc-load családhoz , ezért nem hiszem , hogy még ebben az életben nálunk is lesz legalább olyan közlekedési kultúra , mint a nálunk szerencsésebb fejlődésű országokban......
A motoros balesetekkel kapcsolatban ráadásul az terjedt el a köztudatban, hogy mindig a motoros a hibás. Pedig ez messze nincs így. Valóban elég sok balesetet okoznak az ész nélkül száguldozó gyakorlatlan motorosok, ők viszont rendszerint csak magukban tesznek kárt, és nem másokban.
A legtöbb balesetet azonban kétségtelenül az autóvezetők okozzák! A leggyakoribb eset az "elsőbbség meg nem adása". Ez gyakorlatilag azt takarja, hogy az autós észre se veszi a motorost, vagy ha látja is, akkor sem jut el a megfelelő ingerközpontba a jel, hogy "gépjármű közeledik". És hiába közlekedik egy motoros szabályosan, ha rajta keresztül akarnak sávot váltani...
Szóval szerintem elsősorban az autóvezetők figyelmét kellene jobban felhívni a (mellesleg velük egyenrangú) motorosok jelenlétére. És ehhez szerintem nem elég fórumokat szervezni, esetleg a kresz tanfolyamok anyagán változtatni. Sajnos Magyarországon kemény kampányra lenne szükség ahhoz, hogy változzon valami (pl. autós-motoros balesetek premier plán bemutatása a TV-ben).
Sziasztok!
Az izzókészlethez és egyéb „szakmai” kérdésekhez sajnos nem tudok hozzászólni, viszont ebben a kérdésben szívesen elmondom a véleményem…
Nem biztonságos a motorozás Magyarországon, mert:
a közlekedési morálunk csapnivaló Európa más országaihoz viszonyítva
az utak nagy része rossz minőségű
az elmúlt 4-5 évben rohamosan megnövekedett a motorok száma, ezzel együtt a friss jogosítványos motorosoké is, akik közül főleg a fiatal, gyakorlatlan, önkontroll nélkül száguldozók növelik meg a halálos balesetek számát
ebből következően az autósok nagy része nincs felkészülve arra, hogy rendszeresen figyelje a tükrét, esetenként megpróbáljon valóban odafigyelni a közlekedés más tagjaira is (idősek, nők, fiatal vezetők)
az emberek irigyek, inkább keresztbetesznek, mintsem segítenék a másikakat… (ha nekem nem jó, neki se legyen az)
az autós KRESZ oktatásnak nem része, hogy felhívja a figyelmet a motorosokra olyan mértékben, ahogy azt kellene
az előbb felsorolt személyek között vannak kivételek, nem általánosításként írtam
Köszönöm!
Tudunk bármilyen statisztikát ezzel kepcsolatban külföldről? Összehasonlítás képpen. Mennyi motorosra, mennyi autós és mennyi baleset jut, abból mennyi halálos... ilyesmik?
Mivel gondolom TI is észre vettétek, hoyg egyre több motoros baleset van az utakon, enek az oka egy részről a sok motor, és motoros, de ugyan úgy az autós is!
Páran tudják, hogy "tagja" vagyok egy leendő egyesületnek, aminek a célja, hogy biztonságossá tegyük a motorozást. Ez irányban már volt is egy tárgyalás a lentebb említett Hungaroringi pályázás alkalmával beszélgettünk többedmagammal egy OBB-s nagy "kutyával". Ő szóbeli ígéretet tett arra, hoy számíthatunk a támogatásukra, és persze mi is támogatjuk őket amivel csak tudjuk! Tudom, ez most kicsit légből kapott hír, és légből kapott dolog, hiszen még egy Egyesületet sem tudok, tudunk felmutatni, szóval semmi ütőkártya nincsen a kezemben, viszont az ismereteimet, és a problémákat szeretnénk feltérképezni, hogy kinek mi a véleménye a dologról. Aztán akkor utána kutathatunk, hogy a sok sok probléma között mi a legfontosabb, és azon hogyan tudunk javítani, aztán sorba az összes gondon.
Akkor egyből Nektek rohannék egy kérdéssel:
Miért nem biztonságos itthon a motorozás?
(itt erre mindenki megírhatja a véleményét, embrei tényezők, tárgyi tényezők, minden érdekel.)
Bocsi,nem vettem észre.A bendőm nekem se kicsi,108 cm a körmérete,nekem még pulcsi is fér alá.Kivehető béléses amúgy és a karja és a mellkasa is perforált.Még tavaly vettem aztén januárban hoztam kétrészes bőrruhát a Louisból,meg protektoringet,úgyhogy ezt inkább elpasszolnám,aztán az asszonynak vennék az árából (kiegészítve) kabátot.Képet nem tudok feltenni sajna,de a MO-FA Ker honlapján meg lehet nézni,Glaring típusú,fekete.30000 a mofánál,én egy 20000-et gondoltam érte.