Keresés

Részletes keresés

E100 Creative Commons License 2003.08.11 0 0 78
Szevasztok!

A rómaiak szerint függetlennek mondató az az ország, mely képes ÖNÁLLÓAN háborút viselni.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy utódtípus nélül akarják megszüntetni a páncélos-fegyvernemet! Nyilván nincs pénz Leo2-esek, Challengerek vagy M1A1 rendszeresítésére.
Egyszerűen nem érv, hogy elavult a T72. Izrael hadserege világviszonylatban az első tízban van (ha jól emlékszem, az 5. !). Nos, ők még mindig használják az amerikai M60-as harcjárművet. A fejlesztés persze folyamatos volt, elektronika, tűzvezetés, előtétpáncélzat stb. Véleményem szerint a hazai T72-esek modernizálása a megoldás. Jó tíz év múlva nézhetünk magunknak német vagy angolszász típust.
Hasonló a véleményem a tábori tüzérségről is. Modernizálás, kiváltás újabb típussal.
Véleményem szerint fejleszteni kellene sorrendben:

gyalogság (megfelelő mellény, technikai felszerelés. Rádió!)
Páncélosok
Lövésszállítók
Tábori tüzérség
Csöves légvédelem
Légierő

Ha jól látom, a HM számára a cél a nem NATO-kompatibilis, közös akciókban hatékonyan és biztonságosan részt venni nem tudó két haderőnem "lerúgása", tisztán fenntartási költség miatt. Persze Ferikéék megígérték, nem lesz "esemény" a környéken 10 évig.
Elképzelésük szerint szárazföldi erők könnyű aknavetővel, gépkarabéllyal és védik majd a hont. Egy jobban felszerelt, néhány ezer fős csetnik szabadcsapat komoly gondot fog jelenteni...

Üdv.
E100

fenrir Creative Commons License 2003.08.09 0 0 77
Az elvtelen embernek milyen célja lehet? Csak is a saját boldogulása,bárki máson keresztül.Nem?
Előzmény: kavkaz (75)
Hamburger Creative Commons License 2003.08.08 0 0 76
Szervusztok!

Elsö keresem: nem terhetnenek vissza az eredeti temahoz. Az en meglatasom szerint a környezö orszagok altal jelentett valos veszelyt kisse tulozzuk, mint ahogy ök is tuloztak a reszünkröl jelentett veszelyt. Hala a törtenelmileg "jo" kapcsolatainknak! A MH jelenlegi reformjara vonatkozoan viszont tovabbra is azt tartom celszerünek, hogy ha figyelembe vesszük, hogy ezen orszägok zöme ugyanazon szervezetek tagja akar lenni, amelyeknek mi is tagjai vagyunk, illetve akarunk lenni. Tisztazatlan es kalandor külpolitikaval ez nem igazan lehetseges! Azt talan mar fejtegettem, hogy hosszu tavon persze barmi megtörtenhez, ezert a reformok soran ezt az eshetöseget nem hagynam figyelmen kivül.

Üdv Tiger! Noch nicht! Ich melde mich aus Hamburg. A 2000-ben viselt egyenruhahoz pedig hagy füzzek egy kiegeszitest: A nemet egyenruha engedelyezett volt, de en is csak akkor vettem fel, ha muszaly volt.

Egyreszt nem akartam viselni, mert nem tartottam tul szerencsesnek mas hadsereg ruhajat viselni hivatalosan. Masreszt kiutazaskor korlatozottak voltak a sulylehetösegeim es a nyelvtanfolyamra csak egy öltözet gyakorlot vittem magammal, amire lehetöseg szerint vigyaztam. Ezert olyan programokkol, mint ld: menetgyakorlat, ahol frankon koszolodott az öltözet, csak felvettem a nemet gyakorlot, hogy inkabb az kopjon, mint a magyar, amit gyakran viseltem. Minden mas esetben a magyar egyenruhat viseltem, mert nagyobb volt az ember tekintelye, ha nem a nemet "adomanyt" viselte.

Az 1919-es hk-khoz: A szegedi muzeumban van egy fenykep, amelyen Renault FT17-es vonul az egyik szegedi utcan. Nekem is ujdonsag volt!

Üdv: Hamburger aus Hamburg

kavkaz Creative Commons License 2003.08.08 0 0 75
A magyar vezetônek elvei vannak. Bár ne lennének.

A vezetônek ne elvei, hanem céljai és eszközei legyenek. Ha arról hallok, hogy egy magyar politikus elvekrôl beszél ott motoszkál bennem a gondolat "ez akár komolyan is gondolhatja".

Ezért nem működik a demokrácia felénk. A vezetôk képtelenek eljátszani a demokrácia színjákát. Mert annál sehol sem több, csak van ahol jól játszanak.

Mert lehet e komolyan elgondolkodni olyan dolgokon, mint a tolarencia, nemzeti-kereszténység? Ezek a dolgok egész egyszerűen nem léteznek. Ha elhiszik ezeket komoly áldozatok árán ideig óráig fel lehet installálni az ilyen programokat csakhát egy ilyen rendszercserébe ment tönkre az egykori Honvédség. Mintha csak megszálló csapatok szereltek volna le minket.

Pedig nem történt más, csak néhányan nem hagyták rá a dolgokat az idôre és a hagyományokra, hanem nekiláttak reformálni.

Előzmény: HUNTERKILLER (74)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.08.08 0 0 74
Nem mondtam hogy a magyar (mint nép) buta.Viszont a magyar mint vezető (különösen ha nagyonmagyar) feltünően ostoba.

"Csak a demokrácia, minden rendszer közül a legrosszabb nem való nekünk. "-azért a többi itt élő nemzetiség nevében mondva:nekünk nagyon is megfelelne. :-)

Előzmény: kavkaz (73)
kavkaz Creative Commons License 2003.08.08 0 0 73
A történelmi anekdoták soha nem hangoztak el, viszont az egész világon elterjedtek a nép száján...

"Én szerintem inkább a magyar ostobaság,butaság és irigység jelképe lehet"

A magyar nem buta. Csak a demokrácia, minden rendszer közül a legrosszabb nem való nekünk. Egyszerűen belepusztulunk a lehetôségeinkbe...

Előzmény: HUNTERKILLER (72)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.08.08 0 0 72
Csini kis jelkép csak fel ne keljen akasztanai sehova. :-).Én szerintem inkább a magyar ostobaság,butaság és irigység jelképe lehet.

"Hogy mennyire nem szarták le, azt is mutatja, hogy azóta is az önálló szlovák állam jelképe a magyarok felett aratott bösi gyözelem."-Apropó most a horvátok építenek vizierőművet a dráván.Felajánlották hogy csináljuk kooperációban ,mert a magyarok marha jól tudnak valamit félig elkészíteni ,ők majd megcsinálják a többit.Mi volt a válasz szerintetek??? :-)

"És a szomszéd országok propagandájára fogékonyakból is."-ha a te országod miniszterelnöke ekkora marha lenne (ja,az is) te még reklámoznád a nép előtt?
Különben se tudok szlovákul. :-)

Előzmény: kavkaz (70)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.08.08 0 0 71
Ezért aztán Pécset visszakapták a magyarok. :-)
Előzmény: yerico4 (67)
kavkaz Creative Commons License 2003.08.08 0 0 70
Hát, ember ez ám a jó nagy baromság! Tudod a szlovákok leszarták mit csinálnak a magyarok.A tárgyalások jól haladtak az ő szempontjukból.A Mádl Fecó olyan otrombán vezette a delegációt ,hogy az EU-sok csak bámultak.Nála otrombább csak az Antall volt aki az egyik találkozón németországban kijelentette hogy ha a szlovák fél beindítja a "C" variánst akkor a magyar légierő lebombázza.(Hogy mivel azt nem mondta)
Okos, tehetséges politikusokból mindig volt magyarországon elég.

És a szomszéd országok propagandájára fogékonyakból is. A szlovák sajtóban tünt fel elöször ez a lebombázzuk anekdota. Hogy mennyire nem szarták le, azt is mutatja, hogy azóta is az önálló szlovák állam jelképe a magyarok felett aratott bösi gyözelem.

Előzmény: HUNTERKILLER (62)
unguided Creative Commons License 2003.08.08 0 0 69
Tiger205
"Meg a MiG-23 futóműve törékeny is volt a kétszeres csuklózás miatt"

nagyon hasonlított az az F-18-aséhoz, és rögzítve egyáltalán nem volt törékeny (eddigi ismereteim szerint).

"légiharc teljesítménye kérdéses (lásd F-14 leszedte Líbiában mint szart Sidewinder-rel)"

Az kacsavadászat volt, és a Su-22-esek elvesztésének pilótahiba (vagyis inkább képzetlenségük) volt az oka.
(kedvező pozícióból elkapkodott rakétaindítás, majd a helyzeti előnyt feladva menekülés, kiváló célpont nyújtása, stb.)

"Felderítőnek voltak itt Kunmadarason orosz SZU-24-ek "

Az nem a mienk volt.

"akkor már inkább vennék néhány leselejtezésre várő Tornadót-t hasonló feladatkörökbe"

A Tornado vadonat újan is erősen szervízigényes, használtan pedig főleg inkább csak a kiszolgáló személyzet foglalkoztatására alkalmas. (Enyhe túlzással :))

"szerettem volna, he egy pilóta is leírná az igazságot Szu-22 ügyben, ahogy ők belülről látták"

Az egyik több évvel ezelőtti TG-ban van egy nagyon jó cikk(sorozat) a "mozdonyokról". Szvsz abban van minden pro és kontra.

Előzmény: Tiger205 (68)
Tiger205 Creative Commons License 2003.08.08 0 0 68
Unguided!

Meg a MiG-23 futóműve törékeny is volt a kétszeres csuklózás miatt.hja, változó geometriájú szárnyba nehéz behúzni a futóművet, a törzsbe kellett. Bár a tervező Lenin díjat kapott érte.

A Szu-22 szervizelhetősége nem volt a legjobb, légiharc teljesítménye kérdéses (lásd F-14 leszedte Líbiában mint szart Sidewinder-rel), nem illeszkedett semelyik katonai koncepciónkba, s ha már, akkor nem a -M3 változatott vettem volna meg. Ha meg igen, akkor meg nem biztos, hogy ezzel a motorral.

Felderítőnek voltak itt Kunmadarason orosz SZU-24-ek (biztos tudjátok, egy egész ezred).

Persze nekünk sem árt felderítő, főleg a szakítás után...
akkor már inkább vennék néhány leselejtezésre várő Tornadót-t hasonló feladatkörökbe. Persze az két fö/gép, meg drágább.
Mindegy, szerettem volna, he egy pilóta is leírná az igazságot Szu-22 ügyben, ahogy ők belülről látták, de úgy látom ez nem jött össze.

Mindegy,
csá
TGR

yerico4 Creative Commons License 2003.08.08 0 0 67
Nem tudom, mennyire igaz, de amikor mentek a területelcsatolások, akkor egy amerikai megbízott Pécset mindenáron a szlovákokhoz akarta csatolni, Pozsonyt meg a szerbekhez. Miután a beosztottak annyira ellenkeztek, hogy ez kicsit nehezen kivitelezhető, ezért inkább hagyta a fenébe az egészet. A volt történelemtanárom mesélte.
Előzmény: Tiger205 (59)
unguided Creative Commons License 2003.08.08 0 0 66
Tiger205
"6/
Su-22 esetében várnám, hogy repüléshez értő szakember kiálljon mellém, s elmagyarázza, miért tudtunk volna jobb dologra is költeni azt a pénzikét....vagy melyik másik verziót vehettük volna meg."

Hát akkor már két támogatót kellene keresned. :))
A magyar légierőben anno (és szvsz) a Su-22-es volt a legjobb gép (versus MiG-21,-23). Erős, megbízható, sérülésálló, többfeladatú, és légiharcban is simán lenyomta a 21-est. Talán még a 23-ast is, mivel annak kisebb volt az üzag.kapacitása.

Előzmény: Tiger205 (59)
yerico4 Creative Commons License 2003.08.08 0 0 65
Egy tonna papírral igazolta, hogy volt kórházban vele, kórházi zárójelentések, mind teljesen hivatalos papír volt, ugyanis tényleg szívbeteg volt. Ezek mellett nem felelt meg közkatonának, de jó volt őrmesternek. Sorozáson nem vizsgálnak, csak a hozott papírjaidat olvassák át.
Előzmény: Biovadász (42)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.08.08 0 0 64
Nekik meg MIG-29-eseik, meg használható hadseregük.Tudod az amelyik tud harcolni is, ha kell.Nem ilyen 3200m-t menekülős fajta.
Szép szép a nemzeti öntudat,csak szart se ér.Nézd meg a szerbeket.Nagyszerbia így ,nagyszerbia úgy .Most meg ahol még ők vannak többségben ott is más dirigál.

Előzmény: Tiger205 (63)
Tiger205 Creative Commons License 2003.08.08 0 0 63
Hunterkiller!

Látom, több topicon is levelezünk on-line
:-))))

Amúgy talán épp emiatt a kijelentés miatt mentek oda nem? Mondom, én is egy katonai felderítőtől hallottam...
Ja, és akkor még volt Szu-22-nk...

üdv:TGR

HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.08.08 0 0 62
"De lehet, hogy bennem van a hiba. Meg a Szlovák hadsereg pár egysége is azért vonult a határunk felé csendben a bősi erőmű beindításakor, mert hadgyakorlat volt mi? Persze ez utóbbit egy volt felderítő story-ja ként hallotttam, nem biztos, hogy igaz."
Hát, ember ez ám a jó nagy baromság! Tudod a szlovákok leszarták mit csinálnak a magyarok.A tárgyalások jól haladtak az ő szempontjukból.A Mádl Fecó olyan otrombán vezette a delegációt ,hogy az EU-sok csak bámultak.Nála otrombább csak az Antall volt aki az egyik találkozón németországban kijelentette hogy ha a szlovák fél beindítja a "C" variánst akkor a magyar légierő lebombázza.(Hogy mivel azt nem mondta)
Okos, tehetséges politikusokból mindig volt magyarországon elég.

Előzmény: Tiger205 (59)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.08.08 0 0 61
Internacionalista segítségnyujtás!
Magyarok is harcoltak Verdunnél.Öregapám nem sokat mesélt konkrétan az apja harccselekményéről Verdunnél.Inkább az oda való utazásról mesélt neki az öregje.Pl:
Amikor sopronba ért a vonatjuk ,elterjedt a hír ,hogy megjöttek a somogyi rossebbakák .A vonat állt az állomáson ,egy asszony meg odament a katonákhoz kérdezősködni ,miért hívják őket rossebbakáknak.Erre az eggyik: Há,a rosseb tuggya!
Amikor meg németországban ált meg a vonatjuk ,jöttek a német gyerekek és vizet árultak a katonáknak.
Megszólal az egyik katona:-Nézd már,milyen kis szaros gyerek aztán milyen jól beszél németül,én meg egy szót se! :-)
Ilyen mulatságos dolgok megmaradtak,de a harcról nem beszélt az öreg mert azt inkább magába fojtotta.A tisztek kegyetlenkedéseiről viszont sokat beszélt.
Előzmény: Tiger205 (60)
Tiger205 Creative Commons License 2003.08.08 0 0 60
Hunterkiller!

Mit csinált az ősőd Verdun-nél mint KuK katona?

Mert németek (pl. Rommel) harcoltak az Olasz és Román fronton - de magyarról még nem hallottam Franciaországban.
Írjál erről, ez érdekel!!!

üdv:
TGR

Tiger205 Creative Commons License 2003.08.08 0 0 59
Hello Corporal!

Nem gondoltam, hogy megbántódsz....mindenesetre nem akartam beléd mászni, te se gyere nekem!
:-)))

1/
Stronfeldről én is azt írtam. hogy jó volt. Így is hiszem. Bár nem hiszem, hogy kommunista volt.

2/
1919 témakörben ne kötözködj, ebbe kicsit beleástam magamat mostanában. szóval:
- igen, sok katona lelkesen védte volna hazáját, pl. egy egész ho. kérte áthelyezését az isonzótól tisztestöl, mindenestöl Magyarosrszágra. KUK akkor ezt megtilitotta...
Létszámkérdés:
- forrás: Foch marsall beszéde 1919 júl 11-én a békekonferencia ötös tanácsában:
"Csehszlovákia 6+2 hadosztálya, 100,000 fő bevethető a Magyar Tanácsköztársaság ellen (6 hadrendben, 2 db. júl.19-ig bevethető).
Románia: 6 gyal. egy lovas ho, 75,000 fő
Magyarországi francia hadsereg: 2 gyal. ho. egy lovas dd. gépesített részlegek (3 oszt. neházágyú , két pcgk. osztály ÉS EGY TANK SZÁZAD!!!) - utóbbi a jó hírem Hamburgernek, mert ezen a vonalon kutatok, s úgy látszik tényleg jó nyomot kaptam, mert volt itt hk. 1919-ben!!! Megyek a részletekbe Norbetéknál, amint lehet!
Szerb hadsereg: a haderejéből a szövetségesek rendelkezésére bocsát 14 zalj, 12 lovas szd, 12 üteg haderőt. 18-20,000 fő.

Azaz összesen 220,000 fő ami 17.5 gyal. ho + 2.5 lovas ho. Ebből harcosállomány kb. 160,000 fő"

Forrás: Liptai Ervin: Vöröskatonák előre! A magyar Vörös Hadsereg harcai 1919. - 357-358 old.

3/
Tányérsapka: amagyar katonák a 70-80 években amikor a SZU-ban voltak, utcán a tányérsapkás kimenő ruhában pompáztak, ami hasonlított a Wehrmacht egyenruhára (kis méretű tányérsapka, nem orosz hatalmas). A nép néha fújolt, kleköpködte őket, meg is kergette talán??? Ez tán legenda. Hamburger viszont Hamburgban már járhatott a német (kényelmesebb) egyenruhában 2001-ben. Erre írtam, hogy hasonlóan a SZU is adhatott volna az ott tanuló magyaroknak Szovjetszkaja Armija (CA - ciril betűkkel) vállapos egyenruhát....(vicc volt)

4/
Ziaul Hak pakisztáni junta vezető miniszterelnöknek még a ruszkiknál is nagyobb átmérőjű tányérsapkája volt, de csak ilyen "öreg" csókák emlékeznek rá, mint én (?)

5/
IGAZ Magyarság. Ez tök hülyeség amit írtál. Nem vagyok MIÉP-es, bár igaz, békegalamb sem. De gondolom, aki ezekre az oldalakra látogat, azok sem azért jönnek, hogy békegalambot "eregessenek". Ismerek néhány Erdélyből átjött embert, sokat beszélgettünk az ő és a románok mentalitásáról. Szerintem igenis van bennük magyarellenesség. Persze csecsmőt nem esznek, stb. Ennyire gagyi nem vagyok, hogy ezt mondjam.
S bár nem ide tartozik, de 1919-ben elvitték az iparunk felét, a vasutállomán y2/3-át, és csajk egy agilis amerikai ezredes pisztolya akadályozta meg a Nemzeti Múzeum kifosztását is. Szóval Hamburgernek írom, én me voltam 1989-ben sem, most sem optimista. De lehet, hogy bennem van a hiba. Meg a Szlovák hadsereg pár egysége is azért vonult a határunk felé csendben a bősi erőmű beindításakor, mert hadgyakorlat volt mi? Persze ez utóbbit egy volt felderítő story-ja ként hallotttam, nem biztos, hogy igaz.

6/
Su-22 esetében várnám, hogy repüléshez értő szakember kiálljon mellém, s elmagyarázza, miért tudtunk volna jobb dologra is költeni azt a pénzikét....vagy melyik másik verziót vehettük volna meg. Mindegy...

7/
A Mistrál = halál szar erre céloztam, de végül is rájöttél...

Mindenesetre messze jutottunk a "haderőreformtól" nem?

OFF: Hamburger, neked is vége a szabinak? ON

üdv:
TGR

HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.08.08 0 0 58
"negyedmilliónyi FELSZERELT, kiképzett és morálisan megfelelő állapotú katonát."
Nos eről csak annyit ,hogy a dédapám 4-évig volt szerbiában(szerb létére),oroszországban,az isonzónál,Verdunnél!!.
Annyira szerette ,hogy saját maga lőtt a lábába egy kenyéren keresztül.(Nem azért mert sajnálta az oroszoktól ezt az élményt)
4-év alatt 2x-jöhetett haza 2 hétre.(Amikor meg hazajött orvadászokat hajkurászhatott a 2 hétben)
Olyan nagy volt a morál ,hogy ha a szabadságos katona valamilyen büncselekményt követett el pl:(kocsmai verekedés) nem volt bíróság,egyszerűen csak azonnal visszaküldték a frontra.ennél nagyobb büntetés nem létezett.
Előzmény: Tiger205 (49)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.08.08 0 0 57
Elég buták vagytok !Nem tudom honnan veszitek hogy az ellenség csak 3200m-t fog titeket hajkurászni. :-) (vagy van valami erről szóló genfi konvenció??? - ti: magyar katonát csak 3200m-t szabad üldözni mert ha 3201m-t üldözik az álatkinzás?) :-)

Szerintem a legjobb magyar katona a potrohos !Nem fut el az ellenség elől. :-)

Előzmény: mcpie (56)
mcpie Creative Commons License 2003.08.08 0 0 56
@Hamburger:
"Nekem mindegy, hogy 3200 m, vagy ket merföld, de ne csak a "pornepnek" kelljen lefutnia, hanem mindenkinek, aki a MH egyenruhäjät viseli! Es legyen következmenye, ha nem megy szintidöre! "

Tökéletesen egyezik a véleményünk! Megjegyzem, a szinteket is folyamatosan tornázzák lefelé, de még így is lenne aki kihullana, ha komolyan vennék. De nem veszik! :( Jó lenne, ha változna a szemlélet!

Üdv,
McPie

Előzmény: Hamburger (53)
Hamburger Creative Commons License 2003.08.07 0 0 54
Bocsanat, az utolso resz Mcpie-nek szolt, nem Belicnek!

Hamburger

Előzmény: Hamburger (53)
Hamburger Creative Commons License 2003.08.07 0 0 53
Üdv Szlejer! Bocsänat! A "Miért, a ruszki alapokon nyugvó képzés nekünk valóbb volt?" mondatodat ezek szerint felreertettem.

Szia TGR! A romänok 1989-ben sem tamadtak meg minket, pedig uszitottäk öket rendesen, hogy be akarunk vonulni! Akkor pedig meg NATO-tagok sem voltunk!

Hello Belic!
Nekem mindegy, hogy 3200 m, vagy ket merföld, de ne csak a "pornepnek" kelljen lefutnia, hanem mindenkinek, aki a MH egyenruhäjät viseli! Es legyen következmenye, ha nem megy szintidöre!

Üdv: Hamburger

mcpie Creative Commons License 2003.08.07 0 0 52
@Hamburger:
"A 3000 m égyébként 3200 m! A norma erre „vagyon” megállapítva! "

Eeegen, rémlik valami! :) De "egyszerűbb" lenne 2 mérföldnek hívni... ;)

Előzmény: Hamburger (44)
belic Creative Commons License 2003.08.07 0 0 51
Hello!

5..."Jó a kiemelkedően manőverező 4 db. MiG-29-ünk. Mit tesz egy (AWACS-ról irányított) ECM tevékenységet folytató 36 gépből álló támadó kötelék ellen?"

Szolid optimizmussal azt lehet gondolni, hogy egy haborunak jol lathato, egyertelmu elojelei vannak, napokkal korabban (tudom, ez egy tamadhato gondolat).

Marpedig ilyen esetben viszonylag konnyen megoldhato lenne szerintem, hogy a kecskemeti keszultseget ado 3 gep mellett Szolnokon is legyen 1-2 geppar. A maradek 20 gep pedig felszallna a tamadas elharitasara. Mert lehet, hogy lejart az uzemido, lehet, hogy epp nem mukodik a geppar kiserojeben a radar, vagy a "fekete doboz"ban nincs film, de azert (haborus helyzetben!) meg tudnak harcolni azok a gepek. Az meg reszletkerdes, ha a 20 gepbol 1-2 lezuhan haboruban.

Arrol nem is beszelve, hogy NATO tagok vagyunk, marpedig legieroben tagadhatatlanul elsopro folenyben vagyunk (gyk. mi, a NATO) barkivel szemben. Termeszetesen ezert cserebe addni is kell (ene) valamit.

4. Mi a bajod a Szu-22-vel? Szerintem a foldi celok ellen/felderitonek a legjobb tipusa volt a legieronknek.

2. Azt gondolom, hogy most nem tamadna meg minket Romania, akkor sem, ha nem lennenk NATO tagok, egyszeruen azert, mert EU-val csak igy lehet joban. Es ez szerintem nem is valtozik a kovetkezo valasztasokig. Ez utobbi miatt ez nem szamit egy hosszu tavu tervben.

Bel

Előzmény: Tiger205 (49)
Tiger205 Creative Commons License 2003.08.07 0 0 50
HUAF_FP !

LHKE vagy LHSN?

üdv:
TGR

Tiger205 Creative Commons License 2003.08.07 0 0 49
Hello!

1/ A lengyelek istenítése címén felvetném, hogy: 1939-ben nem egy, hanem KÉT ellenség támadta meg, csak a keleti kivárta, míg a nyugati leveri a főerőket. Ennek ellenére jó ideig nyalták a seggüket ők is.

2/ Gondoljátok, hogy ha lehetne, a Románok nem támadnának meg minket most? csakazért is, utálatból? Illuzió.

3/ 1919-ben a hadsereget jól szétverték, az tény. Igen, hazazavartak fél év alatt (1918 okt-1919 márc.) negyedmilliónyi FELSZERELT, kiképzett és morálisan megfelelő állapotú katonát. Az ellenfélnek 1919 aufg-ban votl mozgósítás után 200,000 fője...Na de mit kezdtünk volna velük? a vezérkar egyesített volt, nekünk a csenvész honvéd vezérkarunk ezredekben/dandárokban gondolkodott, nem votl kiépített struktúra hadosztályokat vezetni. esély azért lett volna, de a komcsik jól elk@rták. Stromfeld jó volt. Böhm meg Szamuley idióta. Na mindegy....

4/
Azért a szoci múlt 30éveben sem volt igazi sereg ez igaz Hamburger?
Miért vettünk Su-22-t, miért akkor, s miért ezt a típusát? Idióta beszerzők...

5/
Miért vettünk és mit, mennyiért azóta? Mistral és halál. IFF-t 13 éve kellett volna szerezni a gépeinkbe.
HUAF_FP ! Mióta van NATO IFF-es gépünk? Jó a kiemelkedően manőverező 4 db. MiG-29-ünk. Mit tesz egy (AWACS-ról irányított) ECM tevékenységet folytató 36 gépből álló támadó kötelék ellen?

6/
Civilek kontrollja nem baj. Én pl. egy komoly hadsereg esetében büszkén vállalnám. De hozzá nem értő idióták pöffeszjkedése, (amikor még sikk is erről beszélni, hogy nem érti, mi az, amit szétgányol) az már gáz. Ezt kellene egy felelős kormánynak (kár fidesz, akár mszp, egyforma szar) bevállalni. Nem is kerülne szerintem olyan sokba...csak odafigyelni kellene, meg "szeretni" egy kicsit a támát. Magyarul: a hazánkat! De ez már frázis lett. sajnos. Mert senki nem gondol bele, hogy mi aza alpgondolat: megvédeni a hazát, a családunkat, stb...

7/
Gvass, én benne lennék, hogy akár egy HK figyeljen otthon az ágy alatt ládába plombázva. Persze a SIG is jó lehet...

ui:
tányérsapkáról meg az jut eszembe, hogy a ruszki köznép nem nagyon szerette a magyar egyenruhát, mert hasonlított a néemtre (HUAF_FP így volt a te idődben is?). Amúgy Hamburger már járhatott németföldön a Bundeswerh egyenruhában...jó lett vona nektek is a CA egyenruha, nem???

Meg a régi szólás, hogy betakarlak mint Ziaul Hakkot a tányérsapka.

Minden eseter nem véletlenül lettek Cromwell szavai világhírűek, s erre felhívnám a tisztelt politukusok figyelmét is !
(ti: Bizz Istenben és tartsd szárazon a puskaport. Nekünk utóbbi már nem sok maradt. Az első meg nem túl hatékony stratégia).

üdv:
TGR

Tiger205 Creative Commons License 2003.08.07 0 0 48
Hello!

1/ A lengyelek istenítése címén felvetném, hogy: 1939-ben nem egy, hanem KÉT ellenség támadta meg, csak a keleti kivárta, míg a nyugati leverui a főerőket. Ennek ellenére jó ideig nyalták a seggüket ők is.

2/ Gondoljátok, hogy ha lehetne, a Románok nem támadnának meg minket most? csakazért is, utálatból? Illuzió.

3/ 1919-ben a hadsereget jól szétverték, az tény. Igen, hazazavartak fél év alatt (1918 okt-1919 márc.) negyedmilliónyi FELSZERELT, kiképzett és morálisan megfelelő állapotú katonát. Az ellenfélnek 1919 aufg-ban votl mozgósítás után 200,000 fője...Na de mit kezdtünk volna velük? a vezérkar egyesített volt, nekünk a csenvész honvéd vezérkarunk ezredekben/dandárokban gondolkodott, nem votl kiépített struktúra hadosztályokat vezetni. esély azért lett volna, de a komcsik jól elk@rták. Stromfeld jó volt. Böhm meg Szamuley idióta. Na mindegy....

4/
Azért a szoci múlt 30éveben sem volt igazi sereg ez igaz Hamburger?
Miért vettünk Su-22-t, miért akkor, s miért ezt a típusát? Idióta beszerzők...

5/
Miért vettünk és mit, mennyiért azóta? Mistral és halál. IFF-t 13 éve kellett volna szerezni a gépeinkbe.
HUAF_FP ! Mióta van NATO IFF-es gépünk? Jó a kiemelkedően manőverező 4 db. MiG-29-ünk. Mit tesz egy (AWACS-ról irányított) ECM tevékenységet folytató 36 gépből álló támadó kötelék ellen?

6/
Civilek kontrollja nem baj. Én pl. egy komoly hadsereg esetében büszkén vállalnám. De hozzá nem értő idióták pöffeszjkedése, (amikor még sikk is erről beszélni, hogy nem érti, mi az, amit szétgányol) az már gáz. Ezt kellene egy felelős kormánynak (kár fidesz, akár mszp, egyforma szar) bevállalni. Nem is kerülne szerintem olyan sokba...csak odafigyelni kellene, meg "szeretni" egy kicsit a támát. Magyarul: a hazánkat! De ez már frázis lett. sajnos. Mert senki nem gondol bele, hogy mi aza alpgondolat: megvédeni a hazát, a családunkat, stb...

7/
Gvass, én benne lennék, hogy akár egy HK figyeljen otthon az ágy alatt ládába plombázva. Persze a SIG is jó lehet...

ui:
tányérsapkáról meg az jut eszembe, hogy a ruszki köznép nem nagyon szerette a magyar egyenruhát, mert hasonlított a néemtre (HUAF_FP így volt a te idődben is?). Amúgy Hamburger már járhatott németföldön a Bundeswerh egyenruhában...jó lett vona nektek is a CA egyenruha, nem???

Meg a régi szólás, hogy betakarlak mint Ziaul Hakkot a tányérsapka.

Minden eseter nem véletlenül lettek Cromwell szavai világhírűek, s erre felhívnám a tisztelt politukusok figyelmét is !
(ti: Bizz Istenben és tartsd szárazon a puskaport. Nekünk utóbbi már nem sok maradt. Az első meg nem túl hatékony stratégia).

üdv:
TGR

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!