Keresés

Részletes keresés

Dávidking Creative Commons License 2020.05.25 0 1 453

Apus nekem Móni mellett még mindig egy emberi karakter. Összetett dolog ez azért. Anno már az elvekre hivatkozva szértobbantotta a családját. Bár titkolja, de közben látszik rajta, hogy milyen erős lelkiismeretfurdalása van. Hiányzik neki a lánya. Ha Zoltánt csak úgy kivágná azzal elveszítheti a másik lányát is, és nyugdíjas korára egyedül marad. Emellett Zoltánt is szereti. Hogy miért, azt én sem értem, mert semmi szerethető nincs benne. De többször szólította "fiamnak" például, tanácsokat adott neki, pátyolgatta. Közben azért szigorúan ki is osztotta párszor. Azt meg, hogy Zoltán megteheti, hogy egy hétig alig járjon be a munkahelyére az egy vezetői hiba. Illetve a túlzott, vakon történő bizalom hibája. Nehéz az egyensúlyt ilyenkor megtartani. Nekem mindig az volt erről a véleményem, hogy hosszú távon nem vezet jóra, ha a családtagok együtt dolgoznak. Főleg ha az egyik még a főnöke is a másiknak.

Előzmény: Alpári Gnác (449)
Dávidking Creative Commons License 2020.05.25 0 1 452

"Anna egyébként valóban visszataszító karakter, én abban bíztam, hogy lesz valami fejlődési ív"

 

Anna nekem egy igazi hullámvasút karakter. Az első 2-3 részben nekem is visszataszítóan ellenszenves volt. Iszonyú zavaró volt ez az erőszakosság, és a mindenki fasz mentalitás. Aztán elkezdtek előkerülni ott a felszín alól értékek. Kifejezetten tetszett, és váratlan volt, hogy visszamondta a béranyaságot. Aztán a Mónival való kapcsolata is árnyalta a róla alkotott képet. A hatodik részben meg már egészen szimpatikus volt ahogy támogatta a dokit segítőkészen, és együttműködően. Az utóbbi két részben meg megint visszazuhant oda, ahol az első háromban volt. Kezdve az agyhalott rendőrsráccal való huzavonájával. Most meg ez az őrjöngés amit legutóbb levágott, szinte elviselhetetlen volt.

 

"Mikor jut el odáig, (Zoltán) hogy az egyetlen megoldást választva végre elmenjen a rendőrségre?"

 

Azért ez veszélyes. Ludmann mégiscsak egy alvilági figura, ki tudja milyen kapcsolatokkal. Ha le is tudná őt csukatni a doki, akkor is a betonban találhatja magát utána valamelyik barátja/üzlettársa által. Egy ilyennek veszélyes a kereszttüzébe kerülni. Most meg már ha feljelentést is tenne, a béranyaság projekt miatt bukna ő is. 

 

"szerintem most majd megpróbálja megöletni Annát Ludmann-nal."

 

Ilyesmire eddig nem is gondoltam. Képes lenne eddig elmenni? Egyáltalán hogy jutna eszébe? Bármekkora szaralak is, ezt azért nem nézném ki belőle. Meg azért Ludmannal sem akkora haverok még, még ha az már nem is akarja kicsinálni mint az elején.

 

Mónival kapcsolatban egyet értek. Tényleg ő a legérzőbb, legönzeletlenebb, igazán emberi figura a sorozatban. 

Előzmény: Alpári Gnác (448)
GPS Creative Commons License 2020.05.25 0 1 451

 

Nincs ennyi beteg ember ennyire kis merítésben, hogy ugyanis a sorozat összes szereplője... besorolható valamelyik kategóriába.

 

De van. Ugyanis maga a közeg (is) kitermeli a jellembeli devianciákat - annyira, hogy egy ilyen hatalmas pénzeket forgató, hierarchiától és rangkórságtól terhes közeg ....

 

.... képes amúgy normális lelkületű emberből is hamar egy sunyi, képmutató, törtető, posztját-féltő, másokat hátbatámadó jellemtelen frátert faragni.

 

Akiből nem lehet - azt vagy a közeg dobja ki magából... vagy önként hagyja ott az egész kuplerájt.

 

Ne tudd meg micsoda gyomorforgató felfele-seggnyalás, árulkodás és jellemtelen fúrás-faragás folyik egy-egy nagyobb multi-cég középvezetői emeletein - amit a vezérek tudatosan oltanak be a közegbe, hogy totálisan ellenőrizhessék az állományt.

 

Mindenki-mindenkiben potenciális ellenséget, vagyis a posztjára törő veszélyforrást lát - ezért megelőző csapásként folyamatosan jelent a másikról.... vagy a tipikus oszd meg és uralkodj elve érvényesül azokban a körökben is.

 

Nem csoda, hogy egy idő után nem csak a bent dolgozók, hanem azok környezete is torz lelkületüvé válik.

.

 

 

Előzmény: Alpári Gnác (449)
Ilhilla Creative Commons License 2020.05.25 -3 0 450

Már a "képi bizonyíték" előtt is meggyőztetek, hogy rosszul láttam a dolgot, csak az nem fér(t) a fejembe, hogy azt mondta Móni. amikor Anna megjelent nála: "nem megyek Pestre" és mégis elment, sőt még a hányás után le is feküdt kipihenni magát. Ezek szerint ennyire biztonságban tudta a szívbeteg kisfiát a játszópajtásánál? 

Előzmény: Betty.Ford (446)
Alpári Gnác Creative Commons License 2020.05.25 0 0 449

Közben, amíg az előzőt írtam, megfogalmazódott bennem egy gondolat az alkotók társadalom ábrázolási koncepcióját illetően, hogy ugyanis a magyar társadalom státusztól függetlenül egyként beteg.

Pszichopaták, szociopaták és gerinctelen taknyok váltják egymást tetszőleges sorrendben.

 

Ebben némi igazság van ugyan, de azért a valóságtól mégis messze áll.

Nincs ennyi beteg ember ennyire kis merítésben, hogy ugyanis a sorozat összes szereplője az egyedüli Móni kivételével besorolható valamelyik kategóriába, bár még róla is kiderülhet valami.

 

A szereplők többségét korábban említettem, de itt van például Apus.

Aki ha akkora keresztyén lenne, mint amit a szobájában lógó kereszt mérete sugall, akkor nem ötölne-hatolna az első résztől kezdve, hanem úgy baszná ki a drága vejét a hóra, mint macskát szarni.

Ehelyett hetek óta arra vár, hogy az majd vizsgálja ki a saját hibáját, ami pont olyan, mint amikor a rendőri túlkapásokat a rendőrség vizsgálja ki, roppant objektív...

Kurva erős elvei vannak, mélyen megélt vallásosság, nyilván nagyon magába mélyed Pünkösdkor, de ha a lánya férjéről van szó, meg a klinikájáról, akkor a keresztyéni értékek csakhamar zárójelbe kerülnek.

 

A Ludmann házaspár is csak úgy működik, hogy van egy darab primer céljuk és azt minden eszközzel elérhetőnek gondolják és szerintük minden eszköz legalábbis elfogadható is.

És az összes többi szereplő elképzelése az életről pontosan ugyanez.

 

Ez egy demokratikus sorozat:)

Előzmény: Alpári Gnác (448)
Alpári Gnác Creative Commons License 2020.05.25 0 0 448

Mert igaz ugyan, hogy Sanyi-doktor tök-illegálisan árulja saját-zsebre a kórház tablettáját

 

Teljesen indifferens a sorozat szempontjából, de Sándor doktor nem árulhatta a kórház tablettáját, mert az a tabletta, mint többször elhangzott illegális, így a kórház sem birtokolhatja azt.

Nem, az csak úgy volt neki a fiókban és ebből a szempontból az ára sem annyira elrugaszkodott, ha azt vesszük, hogy egy hagyományos illegális abortuszt vált ki, aminek az ára egy magánkórházban ennek a többszöröse lehet.

 

Anna egyébként valóban visszataszító karakter, én abban bíztam, hogy lesz valami fejlődési ív a személyiségében, de ez egyelőre nem látszik.

Talán két résszel ezelőtt mondta neki az anyja, hogy állandóan problémákat generál maga körül, majd nem a megoldásukra törekszik, hanem odébb áll, aztán kezdi elölről.

Az ózdi főnökével való konfliktusára sem az volt az egyedüli megoldás, hogy szétver a fején egy sörös korsót.

Ez az a típus, aki egyáltalán nem érti, hogyan működik valójában az őt körül vevő világ, hanem csak tör-zúz maga körül és közben állandóan vérig van sértve.

Az ilyennek mindenki faszfej: a férje, a főnöke, a doktor, a rendőr, a postás, kéményseprő...

 

Zoltánt sem értem.

Mikor jut el odáig, hogy az egyetlen megoldást választva végre elmenjen a rendőrségre?

Oké, orvosi műhibát követett el, de ez az esetek túlnyomó többségében teljesen veszélytelen az azt elkövető orvosra nézve, ráadásul az életveszélyes fenyegetés ügyétől tökéletesen független.

Most már lényegében mindenki tudja, hogy elbaszta és csak tapossa maga alatta a futóhomokot, szerintem most majd megpróbálja megöletni Annát Ludmann-nal.

Bármilyen módon, akár a felségén, akár más, nyilván meglévő kapcsolatain keresztül feltűnés nélkül bevonhatná a hatóságot és pillanatok alatt le lehetne kapcsolni a tenderkirályt, mert az is indulatkezelési problémákkal küzd és óvatlan is, mert a gengszterek a fellépés erejével dolgoznak, nem is kell bántaniuk senkit, elég ha mindenki elhiszi, hogy megtennék.

 

Berta se sokkal jobb, mert már régen egyértelmű, hogy nagy bazmeg van a férje körül, de a legkevésbé se foglalkozik vele, úgy tesz, mintha elhinné a legkényelmesebb hazugságokat is, csak mert ő is gyereket akar és egy jó házasság látszatát fenntartani, miközben még csak közös témájuk sincs.

Tulajdonképpen éppen olyanok ők, mint Karcsi és az aktuális baszópajtija, pont ugyanazt csinálják: néha dugnak, közben meg elbeszélnek egymás mellett.

 

Tényleg olyan ez a sorozat, mint a Fargo.

Az eredeti film is, de a sorozatok fokozottan arról szólnak, hogy teljesen normális átlagemberek belekerülnek egy necces szituációba, ahonnan megpróbálják kiokoskodni magukat, de mivel ez nem az ő pályájuk, egyre mélyebbre merülnek a szartengerbe és a végén bele is fulladnak.

 

Csak a Fargoban azért még az esendő emberek között is voltak szimpatikusabbak, itt lényegében minden szereplő az egyetlen Móni kivételével utolsó szar alak.

 

Ilyen az általam már hivatkozott Utódlás az HBO-n, csak az baromi jól van megírva.

Előzmény: GPS (435)
Dávidking Creative Commons License 2020.05.25 0 0 447

Ebben az egész Anna-Sanyi jelenetben volt valami nagyon bizarr. Ahogy már azonnal nyomta a műnyájaskodó szöveget. Az a túlzott bizalmaskodás. Az összeggel való húzása meg magáért beszél. Amikor meg átadta Annának a tablettát, elkezdte simogatni a kezét. Akármennyire is a család barátja, azért elég erősen túllépte az orvos-páciens viszonyt. Az eset után meg azonnal hívta Zoltánt. Itt azt hittem, lesz egy csavar és Bertának fog szólni. Az is érdekesebb megoldás lett volna szerintem.

Előzmény: GPS (435)
Betty.Ford Creative Commons License 2020.05.24 0 0 446

Igy van.

Előzmény: schanc (443)
Dávidking Creative Commons License 2020.05.24 0 0 445

A következő részt a szülinap fogja nagy részben kitölteni a tegnapi epizódvégi bevágások alapján. Az egy nagyon kemény végkifejlet lenne, ha mondjuk apus a nagy találkozás utáni sokkhatás miatt szívrohamot kapna, és akár meg is halna. Végülis egy drámai sorozatba belefér, bár sajnálnám. De elég vészjósló volt tegnap, mikor Berta megmondta neki, hogy Szisziék is jönnek, fuldokolni kezdett.

Előzmény: schanc (430)
Ilhilla Creative Commons License 2020.05.24 -3 0 444

Köszönöm, sokkal "okosabb lettem", csak nem értettem, miért mondta Móni, hogy "nem megy Pestre" és azt még mindig nem értem, hogy Zoltán hogyan találta meg őket, de a lényeg nem is ez volt! :-)

Előzmény: schanc (443)
schanc Creative Commons License 2020.05.24 0 3 443

De, Móni felment Pestre. Abban a lakásban vette be a tablettát, ahol Anna Dettivel együtt lakik. (Látszik is, hogy nagyobb belmagasságú lakás, teljesen más környezet, mint Móni ózdi lakása.) Ezért ért oda hamar Zoltán.

Előzmény: Ilhilla (442)
Ilhilla Creative Commons License 2020.05.24 -3 0 442

Annyira "pörgették" az eseményeket, hogy meg sem tudtam figyelni, de:

- amikor először ment Anna, Móni azt mondta, a kisgyerek egy barátjánál van, ő nem tud most Pestre menni nőgyógyászhoz,

- ezért elmentek egy helyi orvoshoz,

- majd Anna hirtelen Sándor rendelőjében találta magát.

- Közben Zoltán is kereste telefonon Annát, Mónit is hívta,

- végül Móni telefonján Annával beszélt.

- A tablettabevétel előtt nem figyeltem a környezetre, nem tudom, melyik lakásban voltak, de

- szerintem Móni nem ment Pestre,

- Zoltán is úgy találta meg őket, hogy Anna azt mondta, együtt van Mónival, de hogy hol, nem említette,

- Zoltán mégis nagyon rövid időn belül megtalálta őket, tehát Mónihoz ment Ózdra.

 

Szóval: szerintem kétszer fordult Anna, vagy "teleportált". :-)

 

A nyomravezető az lenne, ha tudnánk, melyik lakásban van az az ocsmány fa vécédeszka. :D

 

Előzmény: Betty.Ford (441)
Betty.Ford Creative Commons License 2020.05.24 0 1 441

Nem jarta meg ketszer, Moni feljott vele Pestre.

Előzmény: Ilhilla (432)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2020.05.24 0 1 440

Csak Miskolcra IC-vel két óra az út, onnan rövid átszállással - amiben még belefér egy csokiroló, téli fagyi, vagy az Utasellátó fénykorát idéző szendvics az állomási büfében :-) - egy és negyed Ózd. Gyorsvonattal még lassúbb, pláne ahogy múltkor mondtam, a tavalyi vonatpótlózás miatt.

 

A busz átszállás nélkül két és 3/4 - sőt, a gyors két és fél - óra alatt odavisz, gyakrabban is jár... és ami nem mindegy az olyanoknak, mint a Panácz család (noha Karesznek meg van tuningverdája... :-) hogy 90 km-el rövidebb úton meg, ami pénzben is sokat jelent...

Előzmény: Ilhilla (432)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2020.05.24 0 1 439

Azt ne feledd, hogy Sanyi doktor volt az, akivel először megpróbálta a mi kis dokink ezt az egész béranya-dolgot intézni... és azért az is árulkodó, hogy elég képben volt egyből, hogy Ludmann miféle ember...

Előzmény: Apádfüle (436)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2020.05.24 0 3 438

Amúgy érdekes, hogy ezt a részt ennyire egyformán láttuk.

 

Mi ebben a meglepő? Nem én vagyok az itt a fórumon, akivel soha nem volt még egy közös gondolatod, és semmiben nem tudsz egyetérteni... :-)

 

Ludmanné viszont még mindig Kata, akit egy való életben Réka alakít... :-DDD

Előzmény: Mlle. Grenelle (425)
triola2 Creative Commons License 2020.05.24 0 1 437

Viccesen mondtam, ott van a végén ez: :D

Előzmény: Apádfüle (436)
Apádfüle Creative Commons License 2020.05.24 -2 0 436

Hát, nem tudom, jó cserét csinálna-e Berta. Én Sanyi doktort se látom nagyobb jellemnek, mint Zoltánt. Csak az ő piszkos ügyeibe nem látunk mélyen bele, mert nem ő a főszereplő. Az, hogy a fiókban tart néhány illegális abortusztablettát, és vagyonokért árulja, magáért beszél.

Előzmény: triola2 (434)
GPS Creative Commons License 2020.05.24 0 0 435

 

Hiába na - azért létezik orvosi becsület is.

 

Mert igaz ugyan, hogy Sanyi-doktor tök-illegálisan árulja saját-zsebre a kórház tablettáját - de azért egy 20-ast mégis visszatolt, a "családra való tekintettel".

 

És ez nem mese, mert ebből konkrétan és számszerűleg is kiderült, hogy milyen sokra becsüli a Sanyi-doktor a Berta-családot - azaz pontosan 20 ezer forintra - ami (ismerve az orvosok "határok nélküli" kapzsiságát) - nem kis áldozat és lemondás a részéről, valljuk be.

 

A maradék 180 ezer amit (a kórháztól lopott) gyógyszerért zsebre tett viszont maximálisan járt neki - elvégre megdolgozott érte, láthattuk.

 

Kezd gyanús lenni, hogy az alkotók nem rajonghatnak túlságosan az orvos-társadalomért - úgy en bloc.

.

triola2 Creative Commons License 2020.05.24 0 0 434

"Én nagyon remélem, hogy az öreg profot is a pozitív szereplők közé sorolhatjuk majd, kirúgja a vejét és kibékül a lányával, unokájával (bár Anna nem érdemli meg), végül Berta is rájön, ki is  valójában a férje és lapátra teszi ő is!" És összejön a Sanyi doktort játszó Haumannal. :D

Előzmény: Ilhilla (429)
Apádfüle Creative Commons License 2020.05.24 -2 0 433

"Karcsika ... ennek a vonalnak semmi de semmi értelme nincs az egész sorozatban!"

 

Csak arra mutatott rá, igen erőteljesen, hogy mennyire érzelmi fogyatékos az egész család. Anya, fia, lánya, mindegyik csak a saját akaratát akarja keresztül vinni, és magasról leszar, szinte tárgynak tekint mindenkit. A mama ohne zsenír besétál a fia szexuális életének közepébe, Anna manipulálja a legjobb barátnőjét is, és erőszakosan ráerőlteti a saját - naponta változó - akaratát, és most Karcsika is bemutatkozott.

Előzmény: Beavis Butt-Head (424)
Ilhilla Creative Commons License 2020.05.24 -2 1 432

Anna azon a napon csak este ment dolgozni, tehát megjárhatta az utat, de kétszer is? Mondjuk én nem ismerem a menetrendet, de azon nagyon csodálkoztam, hogy tudott oda-vissza utazni, Sanyi dokival tárgyalni, majd ismét oda-vissza utazni ilyen simán. Tudom, nem ez volt a lényege ennek a résznek, de hihetőbb lett volna, ha egyik alkalommal stoppal megy, az jobban illik hozzá! 

Igy elköltött a pénzéből -a 180 ezren felül- két "retúr" vonatjegyre valót is.

Előzmény: schanc (430)
schanc Creative Commons License 2020.05.24 0 1 431

Haumann Mátét most valahogy nagyon megtalálta az RTL, a Mellékhatás mellett szerepel az Apatigrisben meg a karanténsorozatban is. Mindháromban más karaktert játszik, és jól.

Előzmény: Ilhilla (429)
schanc Creative Commons License 2020.05.24 0 2 430

Hasonlóan láttam én is a tegnapi részt, mint ahogy írtátok. Sodró volt, de végül megint leírtunk egy karikát. Már ami a fősodort illeti - ez a családi viszony kibomlása ellenben kezd érdekes lenni, nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz a szülinapon.

Viszont hogy ezt az Ózd-Bp. távolságot ennyire nem figyelték a készítők, az meglep. Sok másban olyan precízek voltak. De hogy Anna egy nap (vagy egy délelőtt!) alatt megjárja oda-vissza ezt a távot vonattal... (Most megnéztem, alsó hangon 1 átszállás és 3,5 óra, de akkor IC-vel mentél. Mondanám, hogy rakhatták volna akkor Salgótarjánba azt a családot, de hiába van közelebb, a vonatközlekedés oda is ugyanolyan rossz.)

Ilhilla Creative Commons License 2020.05.24 -2 0 429

Annában és Zoltánban nem csalódtam, ugyanolyan jellemtelen nulla mindkettő, mint akinek elsőre láttam.

 

A szexjeleneteket én sem értem, ráadásul ez a Karcsi a számomra legellenszenvesebb pózban képes megejteni az aktust, ez olyan "állatias", mintha csak azért jött volna le a fáról, hogy kielégítse az ösztöneit, ezért a "nőstény" személye sem érdekes, csak addig, amíg megkapja és "könnyít magán"? Pfújjj!  

 

A "Sanyi doktort" alakító kis Haumann viszont pár perces jelenetével többet adott a színészi szakmához, mint ez a Zoltán, aki mindig ugyanolyan, csak a szemét mereszti! 

 

Én nagyon remélem, hogy az öreg profot is a pozitív szereplők közé sorolhatjuk majd, kirúgja a vejét és kibékül a lányával, unokájával (bár Anna nem érdemli meg), végül Berta is rájön, ki is  valójában a férje és lapátra teszi ő is!

Dávidking Creative Commons License 2020.05.24 0 1 428

"Karcsika :-DDDD ellenben nagyon nem hiányzott a mai részbe, hogy az aktuális puncinak (akivel nem csinált valami minőségi cserét) panaszkodja, hogy mennyire hiányzik az exnője"

 

Nem semmi azért ez a Karesz. Megcsalja a barátnőjét egy még ótvarabbnak tűnő nővel, és még a megcsalt nővel való szerelmi életét is vele akarja kibeszélni. Van bőr a képén :D 

Szerintem is felesleges volt. Lehet, hogy Szalay Bence csak úgy vállalta el a sorozatot, ha mindegyik részben szerepelhet.

Előzmény: Beavis Butt-Head (424)
Dávidking Creative Commons License 2020.05.24 0 1 427

Nagyon vegyes érzelmeim vannak ezzel a résszel kapcsolatban. Egyrészt nagyon pörgős, és lendületes volt. Egy másodpercig nem lehetett unatkozni. De közben meg irdatlan baromságok voltak benne. Főleg a vége. Jó ötlet volt, hogy Móni bevette ezt az abortusztablettát, sok bonyodalmat okozhatott volna. Erre Zoltán eljátssza a hattyú halálát, azonnal kihányja, és az egész mintha meg se történt volna. Gyakorlatilag ott vagyunk ahol a part szakad. Széphelyi megint visszataszító volt, ahogy érzelmileg próbálta manipulálni az apósát a sebek felszakításával meg a klinika jövőjével. És még ő beszél etikátlanságról. Ritka gerinctelen ember. Aztán ahogy szánalmasan könyörgött a feleségének. Mi az, hogy nem akar újabb Ludmannokat? Bármikor bármelyik pácienssel adódhat konfliktus. Ráadásul Katánál sem apus vizsgálta ki a szindrómát. A másik 20 nőből bárki elmehet másik orvoshoz, és kiderül, hogy mit okozott a hormonkoktél, és egyből meg is jelenhet egy újabb férj reklamálni. Szerintem ezek után egyértelmű, hogy ez a Zoltán alkalmatlan a vezetői pozícióra. Sőt, alkalmatlan minden munkára ahol emberekkel kell foglalkozni, és ami felelősséggel jár. A végén aztán valamelyest emberi volt, ahogy Móni előtt összeomlott. Csak már annyira lenullázta magát, hogy nem tudom sajnálni, sem együtt érezni vele. Élek a gyanúperrel, hogy ez az egész csak Móni manipulálására ment. A legvégén meg egyből visszajött a jellemtelen énje, ahogy magyarázta Annának, hogy minden rendben lesz. Mintha eddig annyira az ő elképzelései szerint alakultak volna a dolgok. A kézremegés amúgy tetszett. Erős jelenet volt.

Anna is rém irritáló, és ellenszenves volt most. Már az fura volt, hogy ő aki elég zülött közegben nőtt fel, és a bátyja is egy gengszter, most ennyire beijedt Ludmanntól. Aztán ahogy erőszakosan tukmálta a saját akaratát Mónira. A végén meg ahogy kárörvendve nézett a dokira, miközben eszébe se jutott, hogy ezzel sodorta még nagyobb bajba a barátnőjét, és annak kisfiát. Meg még a saját nagynénjét is. Tényleg azt tudja egyáltalán, hogy nem csak Széphelyit fenyegette meg Ludmann, hanem Bertát és Lórántot is? És még feleslegesen ki is dobott egy csomó pénzt annak a (egyébként szintén baromi jellemtelen) Sándornak. Kicsit olyan volt, mintha mindenki elvesztette volna a józan eszét.

Szóval volt egy érdekes kis bonyodalom, ami aztán varázsütésre megoldódott. És megint láthattunk egy premier plánba hányást. Bertán lepődtem meg kifejezetten. Nem gondoltam volna, hogy ilyen erőteljesen szembemegy az apjával Zoltán kedvéért. Főleg a múltkori befuccsolt kiruccanásuk után. A családegyesítés is úgy néz ki, összejön.

Betty.Ford Creative Commons License 2020.05.23 0 2 426

Egyszeruen nem ertem, h tud 44 perc ilyen pikkpakk elszaladni. 

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.05.23 0 0 425

Gyakorlatilag az egész rész Anna ámokfutásáról szólt.

Jöhetne már érte Ludmann Réka, meg a betonkeverős kocsi... ez a csaj szemlátomást nem százas.

 

Karcsika (+ az aktuális nője) csak azért van, hogy legyen szexjelenet meg meztelenkedés a sorozatban - egyéb szerepük semmi.

 

Amúgy érdekes, hogy ezt a részt ennyire egyformán láttuk. 🙂

Előzmény: Beavis Butt-Head (424)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2020.05.23 0 0 424

...és akkor még tényleg finom és nőies voltál!!! :-DDD

 

Valóban őt kéne bebetonozni Ludmannak, illetve az ember nagyon várja, hogy az ilyennek tényleg ne ítéljék oda a gyereket. Ahogy mindenen és mindenkin képes lenne átgázolni az ő vélelmezett Nagy Igazsága érdekében... még egy semmiről sem tehető vidéki nőgyógyászon meg a páciensén is... és mit számít az, hogy más is szeretne gyereket, meg akinek már van, az rendben akarja tudni... egyre jobban úgy tűnik, hogy neki is csak birtoklási vágyból kell a sajátja, hogy csak azért se a volt férjéé legyen.

 

(Ott is egy önző dög volt, hogy azt biztos nem mondta el egy szóval se Móninak, hogy mivel jár a tabletta beszedése, amit elég naturalistán mesélt el neki Sanyi doktor...)

 

Hogy a dokit annyira egy f*szfejnek gondolja, hogy még a telefonba is így írja be - aztán a lakótársa is ígyeragál róla... :-) az egy dolog, nem kell mindenkit szeretnie... de úgy néz ki, hogy az legalább képes lehet valami pozitív változást mutatni, ahogy Apust - de akkor miért egyszerűen "Lóránt"-ként van elmentve a telefonjába - próbálja lebeszélni arról, hogy ne borítsa ki a szaros vödröt.

 

Igaz viszont, hogy ezzel Berta is próbált a végén kompenzálni, a reggeli jelenete után minden férfi esetében nemhogy bocsánatos, de dícséretes cselekedet lehetett volna, hogy bevágja a zuhany alá. (Ennyi pletykás embert viszont utoljára a barátokköztben láttam... :-DDDD ) Viszont ahogy utána próbált a láncdohányos hangú, kiélt testvérével többre jutni... még ha az egyből levágta, hogy milyen kínos az egész.

 

Karcsika :-DDDD ellenben nagyon nem hiányzott a mai részbe, hogy az aktuális puncinak (akivel nem csinált valami minőségi cserét) panaszkodja, hogy mennyire hiányzik az exnője... ennek a vonalnak semmi de semmi értelme nincs az egész sorozatban!

 

És persze most is bebizonyosodott, hogy az egyetlen tényleg pozitív főszereplő az egészben Móni. Ahogy folyton hezitált a barátnője nyomására, sugallva, hogy azt talán nem jól cselekszik - de sajnos túl jószívű ahhoz, hogy ez néha gyengeséggel és manipulálhatósággal járjon. Viszont amilyen tekintettel hallgatta a doki kiborulását, az mindent elárul, nagyon sokaknak lehet a vágya, hogy egy nő így nézzen rájuk, hiszen abban minden megértés, minden pozitívum benne volt. (Én azt hittem egyébként a mozdulatából, hogy egyből kiköpte a tablettát, de végül is ez se rossz, mert megint többesélyessé teszi a dolgot.)

 

Marci is hozta önmagát, ahogy még mindig isteníti a felettesét, de közben egy loser... és marad még elég csavar az utolsó két részre is. Például itt lesz mindjárt Móni gyerekének az apja...

 

 

(A vonatozós jelenetek viszont még mindig nem mennek nekik... ahogy Anna a Keletiben előbb a 3-4. vágány végénél jár, aztán 7. vágány mellett a Prága-Varsó-Berlin felől megjött éjszakai vonat mentén, végül meg a flittyen ül, ami a 6-on áll... és hát ezt már múltkor is mondtam, hogy a vonatpótlós korszak nélkül is fél napos program így Ózdra menni... :-PPPP )

Előzmény: Mlle. Grenelle (423)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!