Keresés

Részletes keresés

GroundZero Creative Commons License 2003.03.23 0 0 166
Bocsi, de én a Freecomot azért nem nevezném noname-nek, lévén Philips-istálló. Legalábbis a Freecom Cd-írómhoz, ami most is a gépemben figyel, Philips manualt adtak, amin a rajz egyazegyben megfelet az enyémnek, csak Philips felirat volt rajta, és a leírás is ugyanaz volt :)))

A nagymértékű visszavitelt is én írtam, nekem meg a Media Markt eladója. Hát, lehet, hogy igaza volt, az enyémmel még nem volt baj. Mármint hiba, nem fogyatékosság - de erről már írtam eleget.

Gr0

Előzmény: whitefulu (159)
GroundZero Creative Commons License 2003.03.23 0 0 165
Kezol:

"Én is szívesen menteném az mp3-as fájljaimat md-re, hisz a méret elegendô és ami a lényeg, sérülésektôl védett... "

Ismét kérdezem: kinek, mikor sérült meg utoljára cd-je? Vagy, ami még fontosabb: mennyire gyakran? Halljuk!
Lehet, hogy én ultrabrutál módon óvatos vagyok ,de nekem még csak az esélye sem volt meg soha.

Gr0

Előzmény: kezol (157)
kezol Creative Commons License 2003.03.21 0 0 164
A diva nagyon bevált!!! Olvassa a cf kártyákat 512 mb-ig, semmiféle szoftver nem kell a csatlakoztatásához (nem úgy mint a legtöbb memóriás fényképezôgéphez) és hibátlanul működik a munkahelyemen lévô macintosh számítógépekkel is természetesen szoftver nélkül! A minôsége utazásra kielégítô és a hangereje is elegendô még metrón is. Kezeli az id tag-ot és még nem találkoztam olyan mp3-al, amit ne játszott volna le...
Két hibája van:
-a hozzá adott fülhalgató kritikán aluli, de a régi pana fülesemmel minden ok.
-csak úgy tudsz feltölteni zenét a belsô memóriára, ha kiveszed a cf kártyát. Nekem egy 128-as kártya van benne (még annyiért vettem mint amennyi most egy 256-os) és a belsô 32megát egyszerűen nem használom.

Összegezve: ha holnap elejteném és darabokra tôrne, valószínűleg vennék mégegyet!!! :)

Előzmény: DaN (163)
DaN Creative Commons License 2003.03.21 0 0 163
> átkonvertálná az mp3-at vagy akármi mást monjuk xy.md ...

Na igen, de ki láthatta előre mindezt (értsd mp3 láz stb.) a MiniDisc-szabvány megalkotásánál... Ha jól tudom, már a 90-es évek elején létezett.
Persze az is igaz, hogy akár utólag is szabaddá tehetnék a tömörítést. Lehet, hogy hamarosan ez lesz...

A Diva amúgy mennyire vált be? Árban olcsó, itt gyártják EU-ban, ha jók az értesüléseim, és nem AAA-s, hanem a szokásos AA-s elemmel megy. Szal így jónak tűnik, még diktafonnak is használható, de milyen a minősége?

Előzmény: kezol (160)
whitefulu Creative Commons License 2003.03.20 0 0 162
Ha jól olvastam a neten vannak programok amik tudják az ATRAC kódolást. Tehát semmi akadálya nem lenne az ilyen fileok elterjedésének.
Előzmény: kezol (160)
kezol Creative Commons License 2003.03.19 0 0 161
A minôségrôl még annyit, hogy szívesen összehasonlítanék egy fraunhoferes mp3-at az md-vel azonos bitráton, természetesen nem ac97-es hangkártyával... Valószínűleg az md nyerne, de mennyivel??? Az mp3 minôsége nagyon sok mindentôl függ és ezek a tényezôk ritkán kedvezôek (alaplapi hangkártya, noname kódekek stb), az md pedig szinte minden esetben egy kiváló minôségű audió elektronikára támaszkodhat... Ezért egy picit nehéz megítélni a két tömörítési eljárás különbségét... Szerencsére ezen a téren is van javulás, hisz a nagy elektronikai cégek elkezdték az mp3 bevezetését a minôségi termékeikbe is... Még jó, nincs más választásuk!
kezol Creative Commons License 2003.03.19 0 0 160
Azzal, hogy a sony elérhetôvé tette volna az md szabványt más felhasználási területre, nem jelentené a jelenlegi alkalmazás halálát... Képzeld el, ha a sony tömörítési eljárását, fájlszerűen is tudnád kezelni... Elég lenne egy rizibizi program ami percek alatt átkonvertálná az mp3-at vagy akármi mást monjuk xy.md kiterjesztésre és máris írhatnád fel az md drive-oddal újabb két perc alatt és kész is... Ettôl függetlenül ugyanúgy megmaradhatott volna a jelenlegi felhasználási mód, ami teljesen kompatibilis az elôzôvel... Akár a netes cserebere is elindulhatott volna... A zip drive-ok helyett már szóba is jöhetne, hisz egy zip 2-3 ezer (ha jól tudom, bár még sose vettem, de egy md nél biztos nem olcsóbb) egy md pedig 5-6 száz...
Képzeld el, ha a cd és a dvd nem lenne kompatibilis a pc-vel, meddig jutott volna??? Pontosan addig, ameddig a laserdisc jutott...
Előzmény: whitefulu (159)
whitefulu Creative Commons License 2003.03.19 0 0 159
Hmmm ha most kéne vennem valamilyen hordozható zeneszerszámot gondban lennék. Értelek benneteket hogy az mp3 sokkal rugalmasabb, kompatibilisebb stb, de én valahogy nem bízok az ilyem Freecom, Pd noname márkákban (ezt támasztja az is alá hogy valaki írta régebben hogy nagy számban viszenk vissza elromlott freecom betakat).
Szoval ez a jovo csak meg ki kell varni, hogy megerlelodjon.
X éven belül tutira vezetéknélküli adatátvitellel működő, fejhallgatóval egybeépített cuccok lesznek.
Addig meg jól elvagyok az MDvel.
A Sonynak meg nem hiszem hogy nagy üzlet lett volna kihozni csak a lemezszabvanyt, másolásvédelem, és fix kódolási eljárás nélkül (nekik pl van lemezkiadó cégük is).
De látszik hogy próbálnak lépést tartani az mp3 óriási térhódításával (LP üzemmód, netMD)
Amúgy továbbra sem nagy a bizodalmam a számítógépes cuccokban.
Mondok egy példát, persze nem 100% hogy igazam van.
MDS JE520-as felvevőmmel mp3-at veszek fel a PC USB kimenetéről. Elvileg szétvágná a számokat, igenám, de minden új szám elejéből kb fél másodpercet lehagy. Miért van ez? Audió CDvel miért tud működni? PC-s CD írón megírt audió CDvel megintcsak indexelési problémáim vannak.
Hol van a PC technika nagy kompatibilitása?

Wf.

Előzmény: kezol (157)
kapanyanyi Creative Commons License 2003.03.19 0 0 158
Jól sejtetted, léteznek már real-time MP3-as hordozható rögzítők. A PD Hercules például akár 320 kbit/s bitsebességgel is képes rögzíteni és van vonal ill. külső mikrofon bemenete is. Sőt még egy beépített FM rádiója is, amiről szintén tud felvenni MP3-ban. Szerintem ezen a ponton maradtak le az MD lejátszók. Egyébként van a piacon real-time WMA recorder is.
Ja és a PD itthon is kapható.
Előzmény: kezol (157)
kezol Creative Commons License 2003.03.18 0 0 157
Természetesen aki jelentôs gyűjteménnyel rendelkezik md lemezekbôl, annak nem lenne értelme új formátum után nézni, de akik most szeretnék valamelyik mellett elkötelezni magukat, gondoljanak egy picit a jövôre: -memóriakártyák mérete és ára: az elsô folyamatosan nô, a második viszont csökken...
- mobil felvételkészítés: én még nem hallottam olyan mp3 lejátszóról, ami támogatná a realtime mp3-ban való rögzítést, de hiszem, hogy ez is csak idô kérdése... Jó jelnek tekinthetô a nokia 5510, ami képes felvételt készíteni tömörített formátumba...
A kamionnyi zenegyűjtésben igazad van! Az mp3 korai szakaszában volt ez divat, hogy ami "ingyen" van, mindegy mi az, de mentsük el... Éppen ezért jöhet számításba a 8cm-es cd, hisz senkit, semmi nem akadályoz meg abban, hogy mp3-ait ilyen lemezeken tárolja, ugyanis minden optikai lemezolvasó ugyanúgy kezeli, mint a 12 cm-eseket... A fájlcserélô progik manapság talán már nem a töménytelen mennyiségű zeneszerzés szempontjából, sokkalinkább a magyarországon beszerezhetetlen zenék letöltésénél hasznosak...
Az md legnagyobb hibája szerintem a sony! Vagyis, ha csak az md formátumot szabadalmaztatja és nem köti hozzá az agyonvédett nevetséges tömörítési eljárását (értem ez alatt, hogy egyik sem használható a másik nélkül), akkor nem szab gátat az md elterjedésének... Én is szívesen menteném az mp3-as fájljaimat md-re, hisz a méret elegendô és ami a lényeg, sérülésektôl védett... Igazán pofás kis formásum, csak kár, hogy egy pénzéhes multi ezt is elbénázta.. :(
a forest mighty black Creative Commons License 2003.03.18 0 0 156
mit akarsz tudni a NetMDvel kapcsolatban?
amugy mi az a Freecom? en csak nemet CD-RW gyarto ceget ismerek ezen a neven.
Előzmény: gabesz33 (150)
whitefulu Creative Commons License 2003.03.18 0 0 155
Igértem LP összahasonlítást, már felvettem 3 db számot 3 minőségben (normál(LP2/LP4), részletesen még nem füleltem meg, de a normál és az LP2 között tényleg nem nagyon van különbség, az LP4et nem ajánlatos zenére használni (a magasakat nagyon vágja, majdnem Kossuth rádió :-)) ).

NetMd ügyben szerintem nézd meg a www.minidisc.org lapot, itthon nem hiszem hogy sokaknak van ilyen cuccuk.

Wf.

Előzmény: gabesz33 (150)
whitefulu Creative Commons License 2003.03.18 0 0 154
Hi!

Napster és társai: nekem nem a kamionnyi zene gyűjtése a célom, inkább szelektálok.

>... A cserélgetôs "fóbiát"..
Mire bekapcsolod a számítógépet, 6 perc alatt áttöltöd a zenét, kikapcsolod a gépet, addig én már a vonaton ülök az MDmmel, mert csak felnyúltam a polcra a megfelelő lemezért, és megvan a zene. Személy szerint reggel nem lenne időm arra, hogy az aznapi hangulatomhoz megfelelő zenével feltöltsem a memóriakártyát.
MD-re lassan megy fel a zene, de csak egyszer kell megtenned.

>..md minôségelônyét..
De otthon tudod kamatoztatni.

>amelyre jóformán csak 1:1 lehet ....
NetMD a megoldás

Wf.

Előzmény: kezol (152)
kappa123 Creative Commons License 2003.03.18 0 0 153
en igazabol a hordozhatosaggal latom a problemat, azaz a memoriakartyas cuccoknal mondjuk 2 ora rafer, de ha egy hosszabb buszutra kell zene (v. mondjuk lemesz Pecsre es vissza), akkor mar cserelhetos rendszer kell, 17e meg egy kicsit huzos (a CD nagy, a vincseszteres tunik meg realis alternativanak)

a tobbi azonban realis felvetes

Előzmény: kezol (152)
kezol Creative Commons License 2003.03.18 0 0 152
Üdvözlök mindenkit!

Végigolvastam a topikot és gondoltam én is elmesélem a történetemet:
Tehát, kb három évvel ezelôtt vettem egy asztali md playert (valamilyen sony 520-as, németben nagyon olcsó volt)... Persze akkor még nem volt számítógépem és az mp3-ról is csak halvány fogalmaim voltak... A készülék fantasztikusan bevált... Az akkor kapható asztali cd-írókat magasan verte minden szinten (mondjuk hangzásban nem biztos, de a szerkeszthetôség és a lemezek mérete kárpótolt mindenért)... A nagyszerűsége abban rejlett, hogy addig a cd lemezek megvásárolásán kívűl nem volt más lehetôség a zene minôségi másolására és gyűjtésére... A hiba ott kezdôdött amikor az egyik haverom közölte, hogy nagyon sok zenéje van számítógépen és hogy érdekel-e... Természetesen érdekelt és el is kezdtem szépen lassan másolgatni a lemezeket, amit kb a 15-ödik lemeznél untam meg és nagyon felidegesített, hogy szelektálnom kell!!! Aztán jött a hab a tortára: napster... Az iskolában találkoztam vele elôször és ennek következménye, hogy két hónapra rá vettem egy számítógépet és természetesen a netet is beköttettem... Tehát fájó szívvel, de megváltam az md készüléktôl és azóta sem bántam meg, ugyanis nincs annyi hej a szobámban, amennyi kisméretű (!) md lemezre lenne szükség a zenék tárolására... Szerencsére már az is adott, hogy számítógép nélkül lehessen az mp3-as lemezeket élvezni, hisz gyakorlatilag nincs olyan mai dvd player, amelyik ne bírkozna meg ezen formátummal...
Szóval akinek van ideje és kedve md-vel vacakolni, az tegye meg, bár az ok (ma már !!!) számomra ismeretlen, hisz ha a minôség az, akkor talán mégis jobb és olcsóbb egyszerűen átírni egy cd lemezt mindenféle tömörítés nélkül... Meggyôzôdésem, hogy egy md lejátszó árában lévô asztali cd player (pl marantz) szó szerint le alázza az azonos árkategóriájú md masinákat... (értem ez alattt, hogy egy 150 e huf-os md-t egyértelműen egy 150 e huf-os cd playerrel hasonlítsunk össze és így tovább)
Van itt még az utazás... Na ez az, ami nálam teljesen másodlagos, hisz az md minôségelônyét az mp3-al szemben aligha lehet kamatoztatni mondjuk a metrón, buszon, vagy akár a kocsiban... Erre a célra én egy memóriás (ki gondolta volna) mp3 lejátszót (diva) rendszeresítettem 128 mb rammal. Egyébként jelenleg egy 256-os cf kártya 17 e huf, ami szrintem elég baráti... A cserélgetôs "fóbiát" azért nem értem, ugyanis miért kellene kicserélnem a memóriakártyát, amikor néhány perc alatt újratölthetem? Elég érdekes idôre hivatkozni egy olyan készülék birtokában, amelyre jóformán csak 1:1 lehet zenét rögzíteni... A (kis) md lemezek tárolásáról még annyit, hogy az mp3 szerencsére nincs semmiféle tárolóeszközhöz kötve, tehát lehet vinyón, cd-n, zip-en, jazz-en, akármin, és ami a lényeg, hogy bármely új tárolóeljárás is alkalmas mp3-as fájlok rögzítésére, mondjuk dvd...

Elôre elnézést kiérek mindenkitôl, akit esetleg megsértettem, de a fentieket nem rossz szándékkal írtam! Én is voltam md fan, de ha mérlegre tesszük az mp3-mal szemben (hozzáadva a cd 1:1 történô másolását is mondjuk 6perc alatt olcsóbban) asszem talán nem egy értelmű az md gyôzelme és lehet, hogy ez egészen addig nem derül ki ameddig valaki túl nem lép rajta...

GroundZero Creative Commons License 2003.03.18 0 0 151
A Beatman II beszámolóját sajna nem tőlem fogjátok kapni. AHirtelen támadt egy két nagyobb volumenű kültségem, egyelőre tuti nem tudom kitermelni a 40 rongyot...
Amúgy minden fogyatékossága ellenére megvagyok az I.-el. Nem tudok haragudni rá, hisz amit nem tud, azt nem is vállalta, szal korrekt :)))

Gr0

Előzmény: gabesz33 (150)
gabesz33 Creative Commons License 2003.03.17 0 0 150
Tényleg árulja el valaki milyen átmenetekkel jár az egyes lp-kel való tömörítés, na és végre valaki beszámolhatna, netmd-s és/vagy freecom II-es tapasztalatokról
DaN Creative Commons License 2003.03.10 0 0 149
Én arra lennék kíváncsi, hogy: mp3->MD esetén mennyire vehető észre minőségromlás?
Előzmény: myrtlewood (145)
GroundZero Creative Commons License 2003.03.10 0 0 148
Kártyás mp3-playerekre gondolsz?

Gr0

Előzmény: gabesz33 (147)
gabesz33 Creative Commons License 2003.03.09 0 0 147
Szívesen hallanék véleményeket nagyobb kapcitással bíró mp3 sétálólejátszókról, illetve konkrét netmd tapasztalatokról!
kappa123 Creative Commons License 2003.03.09 0 0 146
jol erted, mehet egybe az egesz
Előzmény: DaN (144)
myrtlewood Creative Commons License 2003.03.08 0 0 145
Én is a héten vettem egy 701 est 39.990Ft-ért a Margit körút elején egy Sony-Panasonc boltban. Úgyanitt árultak 74 perces Sony (MDW-74D Premium) disceket 599 és 80 perces nemtudommilyen Sony disceket 699 Ftért.
Az árban benn volt töltő, tölthető aku, akkutartó tok, optikai kábel, távitányitós fülhallgató, bör hordtáska és egy USB átalakító (Xitel MD-PORT DG2) + dokumentáció.

Ha valakit érdekel, akkor ma voltam a boltban (még discet venni, mert elöszőr lebecsültem az igényeimet) és még ma is van ugyanazon az áron néhány darabjuk.

Amúgy nagyon meg vagyok elégedve, iszonyú szép a hangja, optikai kábellel asztali cd lejátszóról simán és tökéletes minőségben vesz fel. USB-vel még nem probáltam, de hamarosan. Egyetlen zavaró talán az volt, hogy a rec gombot számomra "túl erősen" kell lenyomni, igy egy ideig nem mertem eléggé megnyomni és nem ment a felvétel .-)))

Ha valakit érdekel még bővebb info szivesen irok.

Előzmény: whitefulu (140)
DaN Creative Commons License 2003.03.07 0 0 144
"viszont ha jól tudom a számokat szétvágja (optikai bemenet)"

Jól értem, hogy akkor nem kell ott gürcölni a kütyü mellett, és egyesével felvenni a számokat? (Hanem mehet egybe az egész?)

Tényleg! Nem tudja itt véletlen valaki, hogy az USB-re milyen formában/formátumban kerül a zenei adat? Valami általános szabvány, vagy sima wav...?

Előzmény: whitefulu (140)
GroundZero Creative Commons License 2003.03.07 0 0 143
Köszi a választ.

A mobil felvételi lehetőség valóban előny ott, ez kétségtelen. A méretben viszont nincs nagy különbség, bár télleg kicsit nagyobb a minicd-s cucc, de sztem kényelmesen befér egy dzsekizsebbe. Jól védett lemez? OK, de mikor hallottunk utoljára olyat, hogy "tönkrement a cd-m"?
Az újraírhatóság... van újraírható minicd, de őszintén szólva, ki ír újra ilyet? Inkább veszek pár új cd-t azt kész.

Mionnyuk, természetesen attól függ az egész, hogy ki mire akarja használni, illetve kinek miylen igényei vannak. Akinek szüksége van a mobil felvételi lehetőségre - újságíró, koncertlátogató, stb... - annak persze sokkal jobb a MD, bár kétlem, hogy egy újsűágírónak nem lenne elég egy kazettás walkman. Akinek nincsenek különösen nagy igényei, csak egy utcára való zenehallgatási lehetőséget akar - mint pölö én -annak viszont, sztem tökéletesen megteszi a mincd, ami olcsóbb technológia, a lemez is olcsóbb bele picit, nagyobb a kapacitása, és minőségben sem rosszabb asszem.
Egy téren van vészes lemaradásban a minicd: sokkal kisebb a választék. Jelenleg két típus van "tágabb2 forgalomban: A Freecom beatman, hát, arról már írtam, ha valakinek az ár a lényeg, za vegye, kicsit kényelmetlen használni, de kétségkívül olcsó, és használható! a másik a Philips Expanium, a MediaMarktban 60 rongy, de többet is tud, mint a Beatman, viszon ez műár drágább, ugyebár, mint az átlag MD-k... ezért nem lesz ez egyelőre még sláger sztem... de nekem egyelőre megteszi a beatman, ki tudja, tán a közreljövőben váltok a Beatman II-re... télleg, tudja valaki, hogy az már tud-e listák között is léptetni, vagy továbbra is végig kell zongoráznom az első lista összes számát,. ha a második listát akarom hallgatni? Ez zavar a leginkább.

(Extra támadási felület a Beatman-nek: a hordtáskából csak úgy lehet kivenni, ha előbb kihúzom belőle afülhallgatót, mert az külön lukon megy be, illetve a táskában nagyon körülményes a nhangosítás benne, nehéz elérni a kroongot. Ennyi :)))

Gr0

Előzmény: whitefulu (142)
whitefulu Creative Commons License 2003.03.06 0 0 142
Mobil felvételkészítési lehetőség, kis méret, jól védett lemez, újraírhatóság. A MiniCD lejátszók vagy drágák, vagy gyenge minőségűek (lásd pár hozzászólással előbb..)
Amúgy amikor én választottam (van egy otthoni asztali felvevőm is) akkor nem volt a piacon minicd MP3 lejátszó, meg számítógépem se nagyon.
Ha azt vesszük alapul hogy egy CD író már adott, akkor olcsóbban jössz ki a mini cd-vel ( lásd lemezárak)

Üdv: Wf

Előzmény: GroundZero (141)
GroundZero Creative Commons License 2003.03.06 0 0 141
whitefülű,
te miben látod az MD előnyeit a minicd-vbel szemben?

Gr0

Előzmény: whitefulu (140)
whitefulu Creative Commons License 2003.03.06 0 0 140
Tegnap visszamentem oda ahol a 701-est vettem (WCC Sony szalon), és meglepődve láttam hogy már nem 40, az ára hanem 60, nekem még mákom volt.
Most az 501-es akciós 36ért (nincs mikrofon bemenet!!)

Én már jópár éve az MD melett döntöttem, mostanra már több mint 100 lemezem van.
Nem tudom ti hol nézitek a lemez árakat, de 800ért Sony ES lemezt vettem (igaz nem tegnap :) ).
Normál lemezek (Maxell, TDK, Fuji....) 4-5-600 Ftba kerülnek. (persze még így is drágább mint egy mezei írható, vagy újraírható CD) Figyelem az egyes Média Marktok (általában ott veszek lemezt)lemezárai eltérőek!!

Az mp3 md másolás realtime. Neked kell indítani leállítani, viszont ha jól tudom a számokat szétvágja (optikai bemenet).
(ha nem realtime-ot akarsz vegyél NetMD walkmant, ott megy a gyorsított másolás is (bár ennek jelentőséget én csak egy memóriás mp3 lejátszó esetében tuéadonítanék, mert MD lemezt eddig még nem nagyon töröltem)

Wf.

DaN Creative Commons License 2003.03.04 0 0 139
Whitefulu: ja, azt elfelejtettem megkérdezni, mit is jelent az a "már mehet is a másolás". Úgy van, ahogy lentebb írták, hogy real-time-ban, vagy 74 perc zene felmegy teszem azt 5-10 perc alatt.
Neked kell vezérelni a "készüléket", vagy van valamiféle automata szinkronizálás?
Előzmény: whitefulu (135)
DaN Creative Commons License 2003.03.04 0 0 138
Whitefulu: na, hát akkor hajrá! :)

Én is azt a 701-est néztem ki, csak azelőtt egy MP3-as Sony CD Walkman-en gondolkodtam. Van ugyanis jópár CD-m, illetve mp3-ból rengeteg felfér egy CD-re. És nem lesz még rosszabb a minősége, ráadásul a CD írás megvan seperc alatt. Csak ez nehezebben hordozható, viszont árban már kb. 35-36ezer. Ami alig több, mint nemrég a hasonló noname termékek. És ez mégiscsak egy Sony.

Az MD viszont kicsi, "övtáska" is van hozzá, meg távirányító; egy elemmel/aksival működik, könnyebb is. De drágább hozzá a lemez (kb. 800 Ft.), és ha már eleve csak a CD-gyűjteménymet fel akarnámrakni MD-re, az sokszor 800 pénz lenne. És eleve nehézkesebb a másolás. Csak most az ára miatt csábító.

Ha már letesztelted a minőséget, írd le léci!

Előzmény: whitefulu (135)
kappa123 Creative Commons License 2003.03.04 0 0 137
persze nem mindegy, mennyivel lett rippelve az mp3 (tehat h mirol indulunk a konvertalasnal)

szerintem jo ful kell, h halld a kulonbseget, de mint lentebb irtam, en nem vagyok whitefulu :)

Előzmény: GroundZero (134)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!