Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Cifu wrote: "Most ez tényleg a hivatalos külpolitikánk? Mert akkor elég szomorú..."
Javítsatok ki nyugodtan, ha tévedek, de nekem úgy rémlik, hogy ez a hivatalos ( official ) ENSZ állásfoglalás is, talán még az ötvenes évek közepén döntött úgy az ENSZ, hogy a Csang Kaj Sek féle Tajvan helyett Pekinget tekinti Kína képviselőjének. Az legalábbis biztos, hogy az összes mérvadó nagyhatalom ( a BT állandó tagjai ) az "Egy Kína Elv"-et vallják. Mondjuk a reálpolitika is ezt diktálja. Ha jól emlékszem, akkor csak néhány "mezitlábas" szegény afrikai és ázsiai ország ismeri el Tajvant, ők is anyagi támogatás reményében. Velük természetesen a Kínai Népköztársaság nem tart fenn diplomáciai kapcsolatot... Üdv:
Jó az! Dobtár a közkeletü neve. Egy dupla csigavonal mentén vannak elrendezve a skulók, amiket egy megfeszített tekercsrugó nyom fel a csigavonal mentén a táraajakhoz, amiből a súlyzár szedi ki, és nyomja a töltényűrbe. 71-72 db-t, ezért jobb az ívtár 28-30 kapacitásánál. Valha nekem egy javadalmazás azt jelentette, hogy csak két tártartó (nem táska!) nyomta a hátsómat. Sajna kűldeni nem tudok, elfeledtem hol ástam el néhányat. :-)) Üdv: Öreg Csóka
A Hamburgetől kapott összes képen ő si ott hordja (Whyatt Hamburger Earp) meg a többi MH-es HT is nem?
A baj az, hogy az öv alá érő fegyver(tok) látványa sok esetben nagyob hátrány, mint a rejtett fegyver lassabb előrántása...
A 90-es évek elején pl. a BRKF életvédelmisei szemem láttára többször rövidgatyóban polóban szaladgáltak, a fegyver (akkor kaptak Jerico-t) meg az övtáskájukban "rejlett").
Nem is nagyon gyanakodtak rájuk ... szvsz ....bár nem mondom, hogy ez a legjobb megoldás.
amúgy ehhez mit szólsz?
Új évezred, új szabályok?
:o)
Our first new model of the new millennium. The Operator is designed to be worn between the belt and pants. Constructed of a heavier leather than our standard IWB holsters, the design pulls the butt of the gun in very close to the body for excellent concealment. The belt attachment is a spring steel clip, which uses a hook that locks under the belt to make sure the holster is secure, yet still allows the rig to be removed without taking off the belt. The Operator is available at $69.95, matching magazine carrier with clip attachment is $29.95.
A Kínával folyó kapcsolataink egy nagyobb játék része, nem magunk miatt csináljuk. Ha megnézed az elmúlt évben számos katonai delegáció volt kint, most a miniszter, előtte a VKF, még korábban amolyan szakmai delegációk egy-két csillagos tábornokok.
A NATO-Kínai kapcsolatok részeként csináljuk. Tavaly előtt ha jól emlékszem került sor a NATO-nál Brüsszelben az állandó Kínai Képviselet felállítására, ezzel a NATO-Kínai kapcsolatok egy új időszaka kezdődött. Én teljesen normálisnak tartom Juhász látogatását...
Ha nem zavarok, hozzátenném a véleményemet a két tokhoz. A képekről hirtelen elég sok minden eszembe jut, többek között az, hogy egy - amint sejtem, ez egy Parabellum kaliberű pisztoly - nem is olyan könnyű egy hónalj tokban elrejteni a zakó alatt. Ha csak nem valami bazi nagy állat a fegyver viselője, akkor egy ekkora pisztoly igencsak megmutatja magát.
Más: Én szakmai ártalomként kifejezetten károsnak tartom a hónalj tokot, mert abból csak keresztrántással lehet a fegyvert szabadítani. Márpedig a fegyver szabadítása közben a fél világ a pisztoly csöve elé kerül. Az amerikai filmeken szocializálódott fegyverhasználó - pláne ha hülye módon csőre töltve tartja a fegyverét - bárkit veszélyeztethet a fegyverével, de leginkább azokat, akik mellette állnak a bal oldala mellett. Talán azt már nem is, aki ellen esetleg előrántja a fegyverét. Lövészeten - ha kiszúrok olyan embert, akinek ilyen tokja van, - azonnal a sor bal felére szoktam állítani, mert ott esetleg csak a kerítést tudja oldalba lőni.
Bár az alsó képen csak maga a tok látszik, az meglehetősen szép is, de a gyakorlati hasznát nem látom. Talán csak az a haszna ezeknek a tokoknak, hogy nehezebb a fegyvert a tulajdonosa akarata ellenére a tokból kirántani.
Én földhöz ragadt szakmai indokok alapján az olyan tokot tartom a legjobbnak, ami a derékszíj alá ér, leginkább a jól rögzített combtok a kedvencem. Abból le tudok adni 1,5 - 2 másodpercen belül egy két célzott lövést, természetesen a kiindulási helyzet a csőre nem töltött pisztoly.
Ha a tokban még esetleg van valami olyan rögzítő lehetőség is, amit a fegyver szabadítása közben egy mozdulattal lehet oldani, az külön jó. A két képen látható tokok közül egyik sem olyan, mert ahogy látom, először a patenttal kell vacakolni, a fegyver csak utána jöhet. Mint a régi jó marhabőr katonai tokok a PA-63-hoz.
A kínaiak okosak. Már mindenhol ott vannak, szerintem, ha a világ és kína összekülönböznek majd egyszer, elég komoly kis bagázs lesz mindenki hátországában...
Csu Cseng-hu tábornok, a kínai nemzetvédelmi egyetem tanára kijelentette: ha az amerikaiak elküldik rakétáikat és távirányítású lövedékeiket a válságövezetbe, Kínának nukleáris fegyverekkel kell válaszolnia. "Amennyiben az Egyesült Államok elszánja magát a beavatkozásra, mi elszántak vagyunk a válaszra" - mondta Csu Cseng-hu. A tábornok azt is megemlítette, hogy felkészültek a kelet-kínai nagyvárosok pusztulására, de az amerikaiak is számíthatnak arra, hogy több száz városukat lerombolják. Csu Cseng-csu hozzátette: saját véleményét hangoztatja, nem a kormány álláspontját.
Tíz év óta ez az első eset, hogy egy magas rangú kínai vezető atomfegyver bevetésével fenyegetőzik. Kína Tajvant lázadó tartománynak tekinti, és katonai akciót helyezett kilátásba arra az esetre, ha a sziget egyoldalúan kinyilvánítaná függetlenségét.
2/
Juhász Ferenc, aki szombaton utazott küldöttség élén nyolcnapos hivatalos látogatásra Kínába, az alelnöknél tett udvariassági látogatás keretében Ceng Csing-hunggal megvitatta a globális biztonság és a terrorizmus elleni harc kérdéseit, valamint a nemzetközi békefenntartásban történő szerepvállalás fontosságát. Az alelnök köszönetet mondott, amiért Magyarország folyamatosan az egy Kína elvet tartja rendezőelvnek. (Honvedelem.hu)
HÁT, mi is tudjuk, hogy MIKOR KIVEL kell barátkozni!
Noha a téma igen érdekes, de kissé már OFF-nak tűnik. A MH jelenleg nerm rendelkezik nukleáris fegyverrel! Kezd kissé parttalanná válni a téma. Legalábbis szerintem.
Természetesen más véleményét én is tiszteletben tartom :-)
A szabályozatlan láncreakció exponenciális lefutású folyamat, ha nem állitják le akkor= atomrobbanás.
"
Lord Rutherford 1933-ban számolt be arról, hogy a radioaktivitás által termelt nagy energiájú részecskékkel bombázva sikerült átalakítania az atommagot. Elmondta, hogy az egyes átalakulásokban a molekula kémiai energiája elektromosan semleges, így akadály nélkül megközelítheti a pozitív atommagot és átalakíthatja. Ha ebben a reakcióban új neutronok is keletkeznek, azok már további magokat hasítanak át négy neutron keletkezése közben. Majd a négy neutronból nyolc támad, és egyre nõ a neutronlavina. Ez a szabályozatlan láncreakció az atombomba. "
Azt hiszem, egyszerű kereslet - kínálat doloogról van szó...
ha nyereséget lehet termelni azon (méghozzá jelentős hasznot!), hogy olcsóért megveszem a fegyvert és jó pénzért eladom az ENSZnek, akkor még a végén én is megyek oda bizniszelni :)
saját szememmel láttam olyan vadászfegyver koppintást amire rá volt vésve, hogy "made in Pakistan". És nem fegyvergyárban készült.
De a baj nem is ez, ha nem gyártanának, akkor is tele lenne Afganisztán fegyverekkel. Minden egyes lakóházban van, még jó ha nem RPG, "csak" az AK valamelyik szériája.
A leszerelési folyamat amit DDR (demobilization, disarmament, reintegration) - nek neveznek elég klasszul működik Afganisztánban. Van olyan ex-mujahedin akit már 3-szor szereltek le és 3-szor adott is le fegyvert. Még jó ha nem ugyanazt a fegyvert! Az ENSZ pénzét 3-szor fel is veszi, de igazán a tábornokok járnak jól... Volt amelyik még az ajtófélfákat is leszedeti és elviteti a laktanyája kiürítésekor.
A magyar műveleti területen is volt egy magasabb egység, ha jól tudom hadosztály, ami mára úgy 70 fős lehet, jelenleg is tábornok vezeti, de ezeket a hadosztályokat amikor lefegyverzik többezren állnak sorba óriási fegyverarzenálokkal (ez utóbbi érthető mert tele vannak a bunkerek).
Jó hogy szoltál, veszek is egy ilyet, biztos hsznos lesz otthon a ház körül!
Night Vision Goggles $695.00 NV-02
Provides the highest image quality, clearest optics & best overall performance. Excellent choice for law enforcement, recreational or personal use. Uses two image intensifier tubes for stereo vision effect. Hands free operation. Built-in infrared illuminator. Powered by 2 AA batteries. Battery life aprox. 50 hrs. w/ illuminator on. Power:1.15x20mm. Field of view: 36 degrees.SUGGESTED RETAIL PRICE $899
Pedig az igazság ott van eburafako1974-nél. Annak az inicializáló forrásnak a szerkezetét/működését még az sem ismerte, aki amúgy az atomfej felépítésével, üzemeltetési paramétereivel tisztában volt.
Van egy nézet, hogy az ororszok dróton rángatott marionett-bábuk, míg az amerikaiak a levegő cowboyai. Ez nem teljesen igaz.
Aki figyelte a Spektrumon azt a dokumentumfilmet ahol a 89-es Sidra-öböl feletti MiG-23-asok elleni légiharc rádiólevelezését is bejátszották, az ismerheti, hogy bizony az amerikaiak is, de főleg a haditengerészet és azon belül is a flotta légvédelmét adó Tomcat-pilóták az oroszokhoz hasonlóan aprólékosan rá lettek (vannak?) vezetve a célra, nem sok saját akciót hagyva a pilótának. Másik szemszögből: földi irányítás nélkül nem sok esély lett volna az elfogásra.
A "cél Ön előtt, semmisítse meg!" parancs nyilván náluk is ugyanazt jelenti mint nálunk, innentől kezdve a pilóta szabadon végrehajthatja a célleküzdést. Az a bizonyos "dróton rángatás" még abból a korból való, amikor a célelfogás a komolyabb manőverek nélküli nagysebbességű is magasságú leküzdést jelentette. Nyilvánvaló, hogyha nem rendelkezik egy gép olyan komoly lokátorral, hogy az ellenséget kellő távolságból észrevegye, akkor a földi irányítás "drótjára" van utalva. A MiG-25-ös lokátora már nyilván nagyobbfokú autonomitást adot a pilótának, korához képest nagy hatótávolsága és drasztikus zavarvédelme okán. De nyilván az orosz pilóta sem szerette idő előtt felfedni jelenlétét, tehát a földi radarok rávezetését addig vette igénybe amíg csak lehetett. (nyilván nem egyéni döntésről, hanem a rendszer hatékonyságáról volt itt elsősorban szó. A pilóta csak egy kis fogaskerék volt a gépezetben.)
A MiG-21MF illetve a bisz 75A verzióin még megvolt a Lazur rendszer, amely egy kódolt parancsközlő berendezés volt, feladata a földi radarok alapján (tehát nagyobb pontossággal) adott parancsok vétele, illetve a pilóta informálása. Ez volt a "marionettrángatás" csúcsa.
Az F-14-es nem éppen az a gép amelyik a fedélzeti lokátortechnika terén a futottak még kategóriában lenne. Továbbá a flottának ott van az E2-es Hawkeye is, tehát a rendszer igencsak autonómnak tűnik. De ne feledjük, hogy egy nagysebességű cél leküzdése esetén figyelembe kell venni a kilőtt rakéták kinetikai energiájának rohamos esését, ami miatt egyátalán nem mindegy, hogy milyen szögből, sebességgel stb. kerül a Tomcat tüzelési helyzetbe. Tehát addig amíg az F-14-es nem kerül optimális helyzetbe, addig igen pontos rvezetést igényel, olyan mintha ő lenne egy, a hajóról kilőtt légvédelmi rakéta. Ne feledjük, itt nem pár négyzetkilométeres légterecskékről van szó.
És ugyanez megvolt az ADC F-102, F-106, de még az F-15A gépeinél is.