Keresés

Részletes keresés

unguided Creative Commons License 2004.03.24 0 0 1705
Lehet, hog így akarják gyorsítani az indexet. Megtizedelik a nickkeket. :))
Hányas volt a júzerájdíd? :)
Előzmény: Törölt nick (1703)
Hamburger Creative Commons License 2004.03.24 0 0 1704
Szia Unguided?

:)

Hamburger

Előzmény: unguided (1702)
unguided Creative Commons License 2004.03.23 0 0 1702
Hamburger
"Egészen jó kis elemzés! Küld el JF-nek!"

Szerinted felfogná? :))

Előzmény: Hamburger (1701)
Hamburger Creative Commons License 2004.03.23 0 0 1701
Egészen jó kis elemzés! Küld el JF-nek!

Üdv: Hamburger

Előzmény: unguided (1695)
Yosser2 Creative Commons License 2004.03.23 0 0 1700
Ghm én már láttam egy-két dolgot corporal viselt dolgairól a neten, szerintem nem véletlen a BAN :)) Hihi egyszer már én is kaptam, mint a nevemből látszik :))
Előzmény: kavkaz (1690)
kavkaz Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1699
46-os:)))
Előzmény: unguided (1698)
unguided Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1698
Vigyázz rá nagyon! Hátha egyszer tényleg szükség lesz rá. Kölcsönkérném... :)))
Előzmény: kavkaz (1697)
kavkaz Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1697
Van egy tök jó Shellys Rangers bakancsom a rugdalódzáshoz:)))

Előzmény: unguided (1695)
unguided Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1696
Igaz-igaz. A moderálási elvek között még csak említés szintjén sem szerepel a hivatkozott egyezmény. :))))
Előzmény: kavkaz (1694)
unguided Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1695
Amit leírtál tiszta ügy. Az a kérdés csupán, hogy megtámadtatásunk mikor következik be.
1. Soha sem.
Ebben az esetben a politikusok verhetik a mejjüket, nekik volt igazuk. A legjobb eset, de hosszú távon (ld. történelem) nincs rá biztosíték.
2. Egyszer csak.
2.a. A NATO megvéd. Melldöngetés. Mimegmontuk.
2.a.1. A zero védelmi képességeink miatt kirúgnak a NATO-ból.
2.a.1.a. Mégiscak rákényszerülünk a honvédelemre.
2.a.1.b. Leszereljük az utolsó egységeket is. Világbéke meg pacifizmus. Román és Szlovák csapatok baráti látogatása Budapesten. Szerbia Siófokig ér.
2.a.2. Nem rúgnak ki a NATO-ból.
2.a.2.a. Zárt ajtók mögött szétrugdossák a vezetöink tökeit. Mégiscsak lesz haderönk.
2.a.2.b. Minden marad a régiben. A NATO elvisel minket. Nem vagyunk túl nagyok kullancsnak (sem).
2.b. A NATO nem véd meg. Politikusaink valamelyik elegáns bécsi szállodából szólítanak föl ellenállásra.
2.b.1. Az ellenállás ne alakul ki, vagy megbukik. ld. 2.a.1.b.
2.b.2. Az ellenállás valahogy sikeres lesz.
2.b.2.a. Ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget UFO-szakértök tanulmányozzák.
2.b.2.b. Zárt ajtók ELÖTT szétrugdosSUK a vezetöink tökeit. Mégiscsak lesz haderönk.
Előzmény: Hamburger (1692)
kavkaz Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1694
Óh igen. De a moderatúra nem írta alá a genfi egyezményt:)))
Előzmény: unguided (1693)
unguided Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1693
OFF
Stimmel. Az egyik nickemet azért l?tte tarkón az egyik modi, mert azt találtam írni az egyik szintén (egyébként jogosan) likvidált versenyz?r?l, hogy biztos azért lett kil?ve, mert lenyúlta a modi csaját. Erre engem is kitiltottak. Szóval az index liberalizmusa monnyon le. :((
Meg a servermotorja is...
Előzmény: kavkaz (1690)
Hamburger Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1692
Szervusz Kavkaz!

Teljesen igazat adok Neked. Én is ilyenekre szoktam gondolni, meg olyanokra, hogy mi van akkor, ha nem csak minket ért támadás, hanem mondjuk az egész NATO-t és nem mi leszünk a súlypontban, de itt is kéne az a bizonyos védőernyő, amely a mienkhez hasonló felfogás miatt korlátozott erőkkel fog rendelkezni. Ekkor nem ártanának azok a bizonyos "képességek", mint a hadrafogható "M" készletek és területvédelemre alkalmas nagy létszámú mozgósítható állomány. Nekem "8", hogy ezt most Nemzetőrségnek, Nemzeti Gárdának vagy éppen üdvhadseregnek nevezzük, de legyen alkalmas ilyen feladatokra. No és persze az országvédelem még egy sor más feladattal is jár: légoltalom, hadigazdálkodásra történő átállás, rendkívüli állapot, stb., stb. Ilyenekre manapság nagy kényelmünkben és "jólétünkben" nem is akarunk gondolni.

Pedig az a tény, hogy most nincs tűz, nem jelenti azt, hogy soha sem lesz már tűzeset és ezért nincs szükség a hivatásos és önkéntes tűzoltóságra. Erre az sem magyarázat, hogy most éppen csapadékos az idő. A tűzesetek olyankor a legpusztítóbbak amikor nem készültek rá fel az emberek.

Előzmény: kavkaz (1691)
kavkaz Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1691
A NATO védernyôrôl mindig az jut eszembe, hogy mi lesz, ha mondjuk Olaszországot vagy Spanyolországot éri támadás és ôk kérnek segítséget! Magyar szövetségesünk, küldj harckocsikat, bombázd a partraszálló ellenség hídfôjét és hozd a tüzérséged! Légyszilégyszilégyszi:)))

Azt hiszem amikor azt hisszük, hogy nekünk nem kell hadsereg, mert majd jól megvédenek ha támadás ér minket, akkor valamit félreértettünk. Mi van, ha nekünk kell megvédeni egy szövetségesünket? Küldjük a könnyűgyalogost? Hat gripen kivívja a légifölényt? Vagy mit?

Gyors erônövelés? Ez alatt tartalékos rendszert, vagy nemzetôrséget értesz? Vagy mindegy csak legyen valami:)

Előzmény: Hamburger (1687)
kavkaz Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1690
Nem tudom. De cakk-um-pakk törölték. Biztos nem tetszett karakterkészlete a modinak...te is tudod, milyen az index, vagy ha nem, akkor olyan mint a HM fóruma:(
Előzmény: Hamburger (1688)
Stylist Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1689
Nos, "Ellenségképet" én sem keresek, sőt, kifejezetten öörülnék neki, ha egyszer - talán majd az unokáim életében - nem kellene különbséget tenni a szomszédaink között a tekintetben, hogy hogyan viszonyulnak hozzánk. Tehát nem akarom "megtámadni" Szlovákiát vagy Romániát sem, csak azt akartam kihozni az egészből, hogy ha már sikerült 15 év alatt a 150 ezres Honvédséget egy 25-30 ezres, rosszul felfegyverzett, immorális, szedett-vedett szabadcsapattá zülleszteni a politikusainknak, akkor legalább tök felesleges néhány határvadász szakaszt leszámítva csapatokat állomásoztatni a nyugati országrészben, pl. Ausztria vagy Szlovénia környékén. Inkább a megmaradt "erőt" arra a területre kellene koncentrálni, ahonnan akár csak _minimális_ esélye is lehet egy fegyveres agressziónak! Különben is: az Origo-n olvastam, hogy szinte minden szerződéses katona a keleti országrészből érkezik, - Borsod, Szabolcs, stb. - a nyugati megyékben alig van érdeklődés a hivatásos katonaság iránt. Így legalább nem kellene 500 km.-t utazni a fiúknak, ha haza akarnak menni a családjukhoz! :-))
Köszi a tippet, majd benézek a HM fórumra is. Üdv:
Előzmény: Hamburger (1687)
Hamburger Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1688
Mit követett el kedves topictársunk? Csak hogy tanuljunk belőle!

Előzmény: kavkaz (1686)
Hamburger Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1687
Szervusz Stylist!

Természetesen igazad van. Mint, ahogy abban is, hogy a helyzet normalizálásához politikai kultúra kell. A pozitív lépéseket valakinek elsőként kell megtenni. Miért ne tehetnénk meg mi, azáltal, hogy a hivatalos nevükön szólunk a szomszédainkról? Ez nem nagy dolog. Amúgy pedig, ahogy már mondottam, az ellenfelet is tisztelni kell! Köszönöm, hogy tekintettel voltál az érzékenységemre!

Az on-témához: Ezt a dolgot elmagyarázhatnád a döntéshozóinknak is! Nekem nem hisznek!! Gondolom, hogy ismered a hivatalos állásfoglalást a honvédelem témakörében. Ahogy arról már többször is szó volt, politikusaink szeretik magukat a NATO védőernyőjének biztonságában ringatni, teljese mértékben rájuk hagyatkozva a témában. Ezzel magyarázzák a az országvédelem tökéletes szétzilálását.

Egy dologban igazuk van: ma a honvédelemben nagy szerepe van a nem hagyományos biztonságpolitikai kihívásoknak. A gondot ott látom, hogy mivel most ez van porondon, ezért a hagyományos kihívások által megkövetelt képességeken igyekeznek spórolni. Ezt nagyon rossz döntésnek tartom, mert ezek a képességek nem olyanok, amelyeket pár hét alatt vissza lehetne állítani, már pedig a történelem azt mutatja, hogy még messze vagyunk az örök világbékétől. A felkészülést a válsághelyzetekre pedig nem lehet elég korán elkezdeni!

Ha visszaolvasod a hozzászólásokat, akkor láthatod, hogy már vitatkoztunk arról, hogy kinek a támadása ellen is kell felkészülnünk. A magam részéről nem keresnék konkrét „ellenségképet”, de még a mostani hagyományos értelemben vett „békés” viszonyok között is fenntartanám azokat a képességeket, amelyekkel szükség esetén biztosított a jelentős és gyors erőnövelés. Ezt nem látom biztostottnak.

Ha látni akarod, hogy milyen is a morális helyzet a MH-n belül, kukkants be a www.honvedelem.hu fórumjaira. Van ismét kettő is: Fórum, Webvélemények. (Ki tudja meddig?)

Előzmény: Stylist (1682)
kavkaz Creative Commons License 2004.03.21 0 0 1686
Szomorú közleményt írnák be:

Sziasztok,

Eltűntem az Index fórumról, és valószínűleg végleg. Egyszer már
előfordult, hogy a moderátorok mondvacsinált ürüggyel kitiltottak egy
hétre, most viszont még azzal sem fárasztják magukat, hogy magyarázattal
szolgáljanak. Egyszerűen törölték az 1999 eleje óta használt nickemet,
kész, corporalnak kuss legyen. Én nem fogok beképzelt kis parasztoknak
kuncsorogni, hogy hadd írhassak a szaros fórumjukba, köszönöm, ennyi
elég volt, úgyhogy légy szíves, írd meg a topicba, hogy mostantól eggyel
kevesebben vagyunk. Köszönöm.
Átköltözöm a netboard.hu-ra, és ahogy az Index színvonalát és technikai
"fejlődését" elnézem, nektek se ártana. A Netboardot épp azért
csinálták, hogy az Indexet kiváltsa, és sorra költöznek át oda az indexesek.

üdv
corporal

Üdv!

Yosser2 Creative Commons License 2004.03.21 0 0 1685
Arra nem gondoltál, hogy rólatok gyűjtött infot? és akkor már milyen rafinált :DDDDD
Előzmény: Vérpistike (1683)
Vérpistike Creative Commons License 2004.03.21 0 0 1684
hiánycikk.
Elnézést.
Előzmény: Vérpistike (1683)
Vérpistike Creative Commons License 2004.03.21 0 0 1683
NBH... azok mennnyire bénák, az hihetetlen.
Figyu:
Még anno az exemhez bekopogott egy manus NBH-s igazolvánnyal, hogy nem tudunk-e a fölső szomszédról valami gyanúsat...
Először nem hittem el, hogy lehet valaki ekkora balfék:)))))))))

Szal ott sem hiánycik a butaság, az is biztos.

Előzmény: Törölt nick (1207)
Stylist Creative Commons License 2004.03.21 0 0 1682
K. Hamburger!

Topik off:
Elnézést az érzékeny lelkűektől, és nem akarok szemantikai fejtegetésekbe sem bonyolódni, de ha átmész a két említett ország távolabbi - nem magyarok által lakott - részére, akkor mindent fogsz hallani rólunk, csak szépet és jót nem. Mivel ez kölcsönös, nem fog változni a jövőben sem, és itt nem működik a közismert német-francia példa, amely pár évtized leforgása alatt a legmélyebb ellenségeskedésből a legkiegyensúlyozottabb barátsággá fejlődött. Ehhez ugyanis megfelelő politikai kultúrára van szükség, és _mindkét_ részről! És amíg ez _oadát_ is kialakul, addig a magam részéről csak örülök annak, hogy elmúlt már az a korszak, amikor internacionalista módon, kötelező volt szeretni "kedves" szomszédainkat. És egy személyes megjegyzés: sosem fogom elfelejteni, hogy az egyetemen a bálványozott professzorunk azt mondta, hogy a magyar történelemnek sok mélypontja volt, Mohácstól Trianonig, de a "subzero" Budapest megszállása volt a román hadsereg által, a Tanácsköztársaság után. Pedig nem gyújtogattak, romboltak mint a tatárok, törökök, oroszok, stb, csak morálisan volt dehonesztáló... :-((
Topik on:
Ami pedig a múltkori hozzászólásom _lényegét_ illeti, mivel szó volt a Magyar Honvédség finoman szólva kétséges honvédelmi képességeiről, ezért azt gondolom, hogy érdemes azt a keveset, amelyet derék politikusaink még meghagytak, a megfelelő _irányba_ allokálni! Mivel sem Bangladesh, sem Venezuela nem mutat ellenséges érzelmeket irányunkban, koncentráljunk a szomszédokra! :-)) Tehát, ha a JNA tényleg végzetesen meggyengült, Ukrajna nem a mi ligánkban focizik, Szlovénia, Horvátország, és Ausztria pedig barátságos velünk, és a náluk élő magyar kisebbséggel is, nos akkor ki marad? Hamburger kedvéért: román és szlovák barátaink!

Bocs, ha gondolataimmal megbántottam valakit! Üdv:

Előzmény: Hamburger (1681)
Hamburger Creative Commons License 2004.03.21 0 0 1681
Kedves Éhesló!

Tisztában vagyok vele, hogy melyik nemzetre milyen elnevezéseket szoktak alkalmazni a környezetünkben. "Valaha" olvastam még szépirodalmat is!:) Csupán arra bátorkodtam finoman utalni, hogy amikor "erőszakról" van szó, akkor próbáljuk meg mellőzni a gúnyneveket, mert az negatív érzelmeket takar, ami pedig köztudottan nem szerencsés egy válsághelyzet elemzésekor.

Előzmény: Éhesló (1680)
Éhesló Creative Commons License 2004.03.20 0 0 1680
Kedves Hamburger,
a "szőrőstalpú" nem rendes név, hanem gúnynév, a rendes nevük oláh(vlach), a tót pedig tót.
Kb. úgy, ahogy mi is magyarok vagyunk (magunknak) másoknak meg hungarian, ungarische stb...

Javaslom nagy irodalmáraink tanulmányozását a kárpátmedence népeinek magyar megnevezését illetően! (pld.: szerb-rác stb.)

Üdv, Éhesló

Előzmény: Hamburger (1679)
Hamburger Creative Commons License 2004.03.20 0 0 1679
Kedves Stylist!

A potenciális ellenfelek lebecsülése öreg hiba! Mellesleg én most nem is annyira a JNA miatt aggódom, mint inkább az albánok reakciói miatt.
Kedves keleti és északi szomszédainknak pedig van rendes nevük. Elég ha előveszed a térképet!

Előzmény: Stylist (1678)
Stylist Creative Commons License 2004.03.20 0 0 1678
Hello!
Délután elhangzott az INFO Rádióban egy elemzés Koszovóról, és valami biztonságpolitikai szakértő ( a nevét sajnos nem tudom ) azt mondta, hogy pár nap alatt lecsillapodnak a kedélyek, mindenki hazamegy, a tovább hőzöngőket pedig majd a NATO katonák jól orrba gyűrik! Ami pedig a szerbeket illeti, szerinte pár éve még tutti beavatkoztak volna, és most sem a békevágyuk hajtja őket, de a balkáni háborúk, illetve a '99.-es NATO bombázás lenullázta őket, és az érvényben lévő fegyverembargó és a gazdasági válság miatt vásárolni sem tudtak új fegyverzetet a hiányok pótlására. Szerinte már az irreguláris albán felkelők ellen sem mehetnek biztosra! Ti mit gondoltok? Tényleg ekkora sz@rban van a JNA? Mert akkor egy lehetséges támadási irányt kipipálhatunk, még maradnak a szőröstalpúak meg a tótok! :-)) Ukrajnának mi nem vagyunk ellenfél, a többi szomszéddal pedig jóban vagyunk...

Előzmény: Hamburger (1677)
Hamburger Creative Commons License 2004.03.19 0 0 1677
Sziasztok!

Ennél azért tapintatosabban fogalmaztak, miszerint hagyományos jellegű tömeges támadás nem érhet minket. Az azért tény, hogy ami most történik Koszovóban, az nem meríti ki ennek a tartalmát, de a következményei messzire vihetnek.

Előzmény: Törölt nick (1673)
kavkaz Creative Commons License 2004.03.18 0 0 1676
A kormányzati elemzôknek agyukra ment Fukoyama és azt hitték a történelem a balkánon ért véget.

A tudományt a tévedések is elôrébbviszik:)

kavkaz Creative Commons License 2004.03.18 0 0 1674
Ha meg mégis, akkor a könnyűgyalogos odafut huszonöt kilométert, a seggükre ver és elveszi a körteformákat, majd hazafut huszonöt kilométert vacsorázni.
Előzmény: Törölt nick (1673)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!