Keresés

Részletes keresés

pert2 Creative Commons License 2020.04.28 0 2 91334

Meg nincs Budapesthez hasonlo.meretu nagyvarosuk, pest nelkul nalunk.is geleekkora lenne a fertozottseg. Meg hat az olaszok se hozzajuk mentek sielni.

Előzmény: aranybarany (91332)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.28 0 2 91333

A mai világban már nem lehet nagyon eltitkolni semmit.

Ha nálatok egy statisztikailag nullás napon meghalt volna valaki korona fertőzéssel, tele lenne a net cáfolatokkal.

Eddig így alakult majd a végén megnézzük mi lesz.

SZvsz eddig mind a két ország elég jól kezeli a helyzetet, csak maradjon is így.

Előzmény: Új_vitatkozó (91330)
aranybarany Creative Commons License 2020.04.28 -1 2 91332

Állítólag Szlovákiában a kezdettől fogva, és nagyon fegyelmezetten, betartottak mindent az állampolgárok.

A helyes-!!- maszkviselés (nem vártak ingyen maszkra, csináltak maguknak), a biztonságos szociális távolság betartása. -többek közt-

Ezek rendkívül döntőnek bizonyonyultak.

Pacemaker Creative Commons License 2020.04.28 -2 0 91331

Ő úgy értene, hogy akinek volt súlyos alapbetegsege, de közben korona vírus is kimutatható, akkor Szlovákiaban nem a koronás halálozásba kerül, hanem a sima halálozási statisztikába az alapbetegsege alapján? 

Előzmény: DennisVT (91328)
Repülőrepülőgép Creative Commons License 2020.04.28 -1 1 91329

Oszd meg és uralkodj!

Már a régi rómaiak is megmondták és azóta is ez a gyakorlat. Már ha hatalmon kivánsz maradni!

De azért ez a járvány összébb hozza a társadalmat. Mármint azt a részét, amelynek még nem borult el teljesen  az elméje. Amely még képes tolerálni a más véleményt. Sőt, nem ez alapján ítél kizárólag!

Mert segítik egymást a szomszédok, sőt, felajánlják a segítséget. Még az egymást nem ismerők sem zárkóznak el. Vagy pl itt a településemen megélénkült a netforgalom; kinek ez hiányzik, kinek az, kinek szerelő kell, kinek valamilyen szolgáltatás. Jé, nem is tudtam, hogy pár utcányira van ilyen!

Aztán meg figyelünk egymásra. Na, nem a leselkedésre gondolok! És hogy szűkebb pátriánkat hogyan tehetnénk életőbbé. És hogy mindezeket pártállásra tekintet nélkül.

És mi lesz, ha túléljük? Minden visszaváltozik? Remélem, nem! Már persze, ha képesek vagyunk józanul mérlegelni! Ha inkább a saját szemünknek hiszünk!

DennisVT Creative Commons License 2020.04.28 -3 3 91328

Ezzel semmit nem mondtál arról, hogy miért ilyen eltérő a két ország halálozási statisztikája ebben a járványban, holott két "két szomszédos és egymástól alig elszigetelt ország"-ról beszélünk.

Ha Szlovákiában - talán az általad említett politikai helyzetben egyedüliként - nem játszanak a számokkal, akkor ez némiképp azt engedi feltételezni, hogy nálunk igen. De akkor a rossz irányba játszanak vele Mo-n?

Ez elég hihetetlennek tűnik.

Van benne más inkonzisztencia is, de most ez szúrt szemet.

Előzmény: Új_vitatkozó (91322)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.28 -2 0 91327

én meg legurultam tőle a dombon, a tóba...

Előzmény: fidelio-Pyrandus (91324)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2020.04.28 0 0 91326

"Ember, mondottam: félj, de bízva bízzál!"

Előzmény: Delinke5 (91325)
Delinke5 Creative Commons License 2020.04.28 0 0 91325

Akkor csak abban bízhatunk hogy a nyár fékezni fogja a terjedést. Lehet hogy 2 hét alatt nagyt zuhan az új fertőzések száma mindenhol.

Előzmény: Törölt nick (91315)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2020.04.28 -1 1 91324

Én megköszönöm információidat.

Előzmény: Új_vitatkozó (91322)
Albert Hirsch Creative Commons License 2020.04.28 0 5 91323

Ez a legrosszabb ötlet, amit mostanában hallottam. Vírus még itt van, folyamatosan mutálódik és minél több emberen megy át, annál inkább nő egy pontenciálisan veszélyes új mutáció felbukkanásának az esélye. Mindez csak az esetszámtól függ, ami akkor a legnagyobb, ha visszaállítjuk azt az összevissza utazgatós őrületet, ami az elmúlt éveket jellemezte.

Iscglben járt síelők között nagyon sok olyan volt, aki 1 év alatt 3-nál is több kontinensen járt. Ez egy új embertípus. Családja nincs, gyereket nem is tervez, minden pénzét szórakozásra, utazásra és éttermek/bárok végiglátogatására költi. Ha marad, azt elissza vagy drogot vesz belőle. Mondjuk drog nélkül szerintem egy idő után már nem lehet ezt a életet élvezni. Életmódjuk miatt viszont matematikailag  ezek az emberek a potenciális szuperterjesztők a járványokban.

Új_vitatkozó Creative Commons License 2020.04.28 0 8 91322

Szlovákiában élek, facebook-oldalam a "Decsi Ernő" keresésével található meg, azt hiszem hogy ilyen nevű csak én vagyok. Tegnap előtt feltettem az egyik jobboldali facebook-csoprtra egy írást, melyet jóformán azonnal letöröltek, sőt engem is kidobtak a klubból, majd fél nappal Később Bencsik Adrás írásomat a Sajtóklub c. műsorban horror-algebrának minősített. Ez volt az eredeti írásom:

"Szlovákiában 1373 fertőzöttre 18 halott jut. Ez azt jelenti, hogy 76 fertőzött közül 1 hal meg. Magyarországon 2500 fertőzöttre 272 halott jut. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon kicsit több mint 9 fertőzött közül 1 hal meg. Magyarországon 76/9 = 8,4-szer nagyobb valószínűséggel hal meg egy koronavírussal fertőzött ember. Hogy lehet ekkora a különbség két szomszédos és egymástól alig elszigetelt ország között? - ÚGY, HOGY A STATISZTIKÁT A POLITIKA IRÁNYÍTJA. Nálunk választások voltak, így minden főnök - az orvos-igazgatók - széke is megrendült, jövőjük bizonytalanná vált, nem tudják, hogy mi a megfelelő elvárás, ezért szerintem nem mertek annyira hamisítani, mint az olyan országokban, ahol nem volt ekkora politikai törés. Úgyhogy szerintem a szlovákiai adatok kivételesen most tényszerűbbek, és kevésbé manipuláltak, mint a magyarországi számok. A mostani helyzetben mit lehet érteni a "statisztikai adatok manipulálása" alatt? Angelo Borrelli, Olaszország polgári védelmi hatóságának vezetője a német tévében 2020. március 21-én azt mondta, hogy A STATISZTIKAI ADATOK KÖZLÉSÉNÉL NEM TESZNEK KÜLÖNBSÉGET A KORONA-FERTŐZÖTTEK, AKIK ELHUNYTAK, ÉS AZOK KÖZÖTT, AKIK A KORONAVÍRUS MIATT HALTAK MEG. Pl. Németországban 2019-ban majdnem egymillió ember halt meg egy év alatt (több mint 950 ezer): ez minimum 2500 halott naponta. Ebből 2200 65 év feletti. Időközben az is bebizonyosodott, hogy olyanokat is a koronavírus áldozatai közé számolnak, akik a rák végső stádiumában kerültek kórházba, és ott, közvetlenül haláluk után koronavírus-tesztet végeztek el rajtuk."

majd Bencsik jellemzése után így regáltam:

A fenti írásomra büszke vagyok, ugyanis ezeket az itt felsorolt gondolatokat Bencsik András a Magyar Demokrata főszerkesztője, az április 27-én elhangzott Sajtóklubban horror-algebrának nevezte. Ugyanis észrevettem olyasmit, hogy a statisztikát a politika definiálja. Persze ezt nem csak most vettem észre, hanem már 20 éve, mióta Nyitrán az iskolaügyi hivatalnak voltam a statisztikusa. Hiszen hogyan fordulhat elő, hogy az iskolaügyi miniszter hivatalosan ne tudhassa, hogy az iskolákba hány cigány származású gyerek jár? Ilyen csak úgy fordulhat elő, hogy a statisztika módszertanát a politika már jó előre direkt úgy deformálta, hogy a tanító ne azt írja be, amit a szemeivel lát és elméjével felfog (hogy valaki cigány-e vagy sem), hanem azt írja be, amit az illető diák állít saját magáról. Ez lényegében ugyanaz, mint a gender, amikor egy fiúról nem lehet azt állítani hogy fiú, a leányról meg azt, hogy leány. Ez lényegében a gender ideológia embrionális formája, ami már 20 éve létezik a iskolai statisztikákban. Ez nem más, mint a statisztikának a politikai ideológia megrendelésére történő definiálása. Én csak annyit vettem észre, hogy ez a mostani koronavírus-pánik egy statisztikai anomália. Hiszen épp Bencsik ismerte el a Sajtóklubban, hogy a gútai főorvos szerint nem lehet a szlovákiai és a magyarországi elhunytakat összehasonlítani, mivel e két országban más a statisztikai metodika. Akkor most miről beszélünk? Akkor miről szól ez járvány? Nem az én írásom a horror, hanem azoknak a gondolkodása, akik nem az igazságra tekintenek, hanem mindig igazodni és lojálisak akarnak maradni. Ezekből kerülnek ki mindig a főnökök. Most annyi történt, hogy az egész világra kiterjedő hazugság-rendszerben egy hiba keletkezett. Ennek a hibának a neve Szlovákia. Ez azért történhetett meg, mert a világ egyetlen más országában sem volt a vírus kitörésének idejében egy olyan nagy méretű politikai változás, mint Szlovákiában. Amikor a sok talpnyaló és lényegében az előző politikai hatalom által kinevezett "főnök" hirtelen elveszítette a tájékozódását, és pár napig nem tudtak kihez igazodni, ezért véletlenül egy természetes (és nem elmebeteg) statisztikai metódust alkalmaztak.

Captain Phillips Creative Commons License 2020.04.28 0 1 91321

Jobb, mintha buszra buszul ... :)

Előzmény: Ec pec kimehecc a (91319)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2020.04.28 0 2 91320

Lombardiát egyelőre felejtse el a Wizzair. Meg mások is.

Előzmény: altimus (91309)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2020.04.28 0 3 91319

Te szálra szállsz, a kígyók meg csak kígyóznak...

Előzmény: Törölt nick (91316)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.28 0 0 91318

Hollandia 171 új beteg.

Múlt héten még 1000 felett voltak, és ezek tegnapi adatok, már nincs hétvégi hatás rajta, anyám, ez tényleg kipurcan 70 nap alatt ?

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.28 0 0 91317

*buszra.

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.28 0 0 91316

Azért szállok szálra, hogy a zöldbe tudják sétálni utána 

Előzmény: altimus (91311)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.28 0 0 91315

Szerintem egy és fél  millió közti munkanélküli is lehet a határzár mellett. Szállodák, pincérek, buszos cégek, stb. Nem mindegy, hogy fél millió ember SZJA, és sok Áfát fizet, vagy nekünk kell őket eltartani, munkanélküli segélyt adni, ami aztán olyan kicsi, hogy fogyasztani sem tud. Jöjjön mindenki, jó az Oroszok és Törökök meg várjanak egy hónapot, de Európa többi része szinte egyformán áll. 

Előzmény: Delinke5 (91306)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.28 0 0 91314

de a legjobbak a velencei karneválrol megmaradt maszkok, mert ha abban ránézel valakire megijed és akkor ganartáltan nem kapp fertőzést, ha elszalad? Vagy busójárási maszkok?

Előzmény: altimus (91302)
duraball Creative Commons License 2020.04.28 0 0 91313

Na meg a négereket se?

Pacemaker Creative Commons License 2020.04.28 -1 0 91312

Aha. Kinn van az orra a maszkbol és tüsszög és akkor védene a maszk? Az is ismert hogy a légzéssel is kikerül a vírus ha fertőzött valaki, és általában orron át legzunk.  , szóval ezt gondold at ujra. 

altimus Creative Commons License 2020.04.28 0 2 91311

probaltad, hogy otthon veszel egy nagy levegot? esetleg busz helyett setalhatsz is a szep idoben. vagy ajanlom a biciklit.

Előzmény: Törölt nick (91308)
duraball Creative Commons License 2020.04.28 0 1 91310

Ne zacskót, maszkot húzz. Abban jön levegő 

Előzmény: Törölt nick (91308)
altimus Creative Commons License 2020.04.28 -1 1 91309

> De külföldieket csak nem engednek még be?

isten ments, hova vezetne az.

epp tegnap volt a hirekben, hogy a wizzair majustol ujra repulne lutonba es mas desztinaciokra, pl. milano is szerepelt a hirben, ha jol emlekszem.

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.28 -4 1 91308

Folvettem tegnap a buszon, mert kokotelezo  nem kell orra húzni, mert nem kapunk oxigént. Oxigén nélkül elajulunk, aztán tévedésből bevisznek a koronasok közé még. 

altimus Creative Commons License 2020.04.28 0 1 91307

> A sebészi maszk is véd csak nem olyan mértékban...

nyilvan ved, es a cserepes kollega a hulye. a virus nem onmagaban repul, mint egy lovedek, hanem a kikohogott cseppeken utazik, amiket egy sima sebeszi maszk is vidaman megfog 90%-ban. vagy meg nagyobb aranyban.

Előzmény: taszi6975 (91298)
Delinke5 Creative Commons License 2020.04.28 -2 0 91306

De külföldieket csak nem engednek még be?

Előzmény: Törölt nick (91294)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.28 0 0 91305

Nem ezt magyarázta, de nem várt, hogy akár visszaemlékezz, akár hogy megértsd azt, amit mondtak, annak a finomságát.

Előzmény: Albert Einstand (91273)
SzJ2 Creative Commons License 2020.04.28 0 0 91304

Tudja valaki hogy Csekati hol onkenteskedik?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!