Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

drq Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19914
Különben szerintem a Bódi Sylvi jobb, mint a Dundika, szerintem igazi a cickója is.
drq Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19913
Egy kicsit más téma. (ha nem gond)
Külső antennát használok a GPS-emhez, mert úgy látom, így dupla a jelerősség. Talán fémgőzölt a szélvédő, hogy így árnyékol? Nem tudom. Másnak milyen a vétel?

mio 180
MarK Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19912
Fordítva látod, hiszen nagyon úgy tűnik, hogy éppenséggel pont andit37 (lesz) olyan, aki nem nagyon fog kritikákat megfogalmazni és értetlenkedését fejezi ki ezekkel kapcsolatban..:)
Előzmény: tgera (19887)
MarK Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19911
"szerintem-lassan kezd a fórum átmenni egy igen érdekes irányba, mert a mostani-friss hozzászólások többsége pl. off téma, melyik a jobb, szebb, jobban felszerelt, kikapcsolható, alap, extra, szebb, halkabb, jobban húz, kényelmesebb, az enyém a "legkevesebbetfogyasztó"... Most akkor mi van..."

Éppenséggel egy olyan topicos számára, aki nem vette meg az autót, meglehetősen hasznos minden ilyen információ/tapasztalat a tulajoktól... Ahogy a Te lelkes hozzászólásaidat is szívesen olvastam.
Nem értelek, miről kéne szólnia a topicnak, ha nem erről (is)?

Az pedig csak hab volt a tortán, amikor a válaszodban kijelentetted, hogy nem zavar a dolog... Nos, akkor miért írtad le?:)
Előzmény: andit37 (19873)
GregHozta Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19910
nem 50%, hanem 75%... hogy miért?

Mert 50-50%, hogy igen, vagy nem
Te akarod, szóval 50% megvan... marad a másik 50% az Ő részéről... ami ugye 25-25%, hogy igen, vagy nem...
tehát 50+25%, azaz 75% az esély az igenre! :o))))))))
Előzmény: tgera (19901)
GregHozta Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19909

Nekünk is  volt/van a családban pár autómárka. Mindegyik zörög, nyüszög.. legyen az koreai, vagy európai márka. Viszont tény, hogy az európai márkák szervizei (tisztelet a kivételnek), nagyívben tojnak a tulajra. A legjobb az volt, mikor a 1/2 éves!!! nagyon jól felszerelt 307es Peugeot nyikorgására azt mondták "meg kell szokni, ez egy francia autó". De tudnék mesélni Citroenékről is... sőt Suzukinál, és Hyundainál is voltak hasonló tapasztalataim. De tény, hogy ők megpróbáltak vele csinálni valamit (Hyundaiom indításkori motorfelpörgésének okára (3-4000rpm) több év alatt sem jöttek rá... de próbálkoztak)

Szóval a Cee'd nem rosszabb, de nem is sokkal jobb autó, mint a kategória többi típusa... de tény, hogy a szervizek mostani hozzáállása csillagos ötös.

neho Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19908
Így hát be se engedném a cee'dembe!:))))))
Előzmény: neho (19907)
neho Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19907
7 -s BMW -vel jár,
Előzmény: tgera (19906)
tgera Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19906
Na alakul ez :)

De abbahagyom, mert mindjárt megkapom a fejemre, hogy ezt egy külön tematikus fórumban kellene tárgyalni. Ha a csaj nem Cee'd-el jár, hanem talán Audi-val, akkor itt nincs helye ilyen hozzászólásoknak :(
Előzmény: drq (19904)
neho Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19905
Ja,

Amennyire tudom elég tűzről pattant menyecske, ez esetben fejvédő és szuszpenzor használata javasolt (bár talán a lehetséges kockázatokat és mellékhatásokat belekalkulálva is megérné a dolog - kivéve ha éppen a Klicsko fivérekkel jár)
Előzmény: tgera (19903)
drq Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19904
Na akkor már meg is van a 75 % :)
Előzmény: tgera (19903)
tgera Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19903
"Vagy úgy gondoltad, hogy megkérdezed és vagy igen vagy nem? Az 50-50?"

Így gondoltam :)

Részemről nézve meg mondhatjuk, hogy 100%-ban akarom
Előzmény: neho (19902)
neho Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19902
Az 50 % ebben az esetben igencsak jó aránynak számít,

Vagy úgy gondoltad, hogy megkérdezed és vagy igen vagy nem? Az 50-50?
Előzmény: tgera (19901)
tgera Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19901
Sajnos nincs "kézzel fogható" teszteredményem az illető hölgy idomairól :(

Bár már 50% esélyem van rá, hogy megfoghassam....

Én már akarom :)
Előzmény: neho (19900)
neho Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19900
nahát-nahát,

pedig benne bíztam, hogy őt még a természet teremtette,

a termtette,

na mindegy kösz az infot
Előzmény: tgera (19892)
tgera Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19899
De látod, megint egy olyan tapasztalatról beszélsz, ami több, mint 4 éves. Van egy legfeljebb 1,5 éves autótok és emlegetitek vele egy kategóriában a 4 évvel ezelőtti sérelmeiteket.

Én csak 2003 óta hajtok Renault-t. Soha nem mondtam, hogy tökéletes, az előzővel voltak gondjaim. Mindent megcsináltak garanciában, ha kellett szó nélkül adtak csereautót az Assistance miatt. És érdekes módon mégis megvettem az újat tavaly tavasszal, szinte ugyanolyat. És nem azért cseréltem mert, rossz volt, hanem mert imádom és anyagilag jobbnak tartottam egy autóból akkor kiszállni, amikor még jó értéke van. A Shumát is 3,5 évesen adtam el.

Itt van például a most igen aktív Szabó úr féle szerviz. Ha valaki 5 éve azt mondja, hogy rendesek kiröhögöm. Olyan szemét hozzáállásuk volt tetű főszerelővel, hogy nemigaz. A 8 hónapos terhes feleségemnek úgy visszaadták a Shumát egy fékjavítás után, hogy majdnem rommá törtük magunkkat az első sarkon. Most meg állítólag jók, bár ezt nem egy kötelező szervizelés árával kell bizonygatni.

TGera
Előzmény: radir76 (19895)
karesz2 Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19898
Ja erre mondom azt, hogy ami egyszer otthagy aljas módon (nem valami kis bibi mint tank kiürül stb), akkor búcsúzom a márkától, mert annyi más autó létezik.
Előzmény: radir76 (19895)
pali30 Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19897
kösz az infót. így már jobban megéri a 250.000 Ft-ot... :)
Előzmény: andit37 (19885)
karesz2 Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19896
Egyfelől ne zörögjön már semmi, mert nem tudom ki mennyit keres, nem is érdekel, de a véleményem szerint a jövedelmi viszonyainkhoz bármilyen autó drága és ezért lehetnek elvárásaink.
Másfelől, hogy volt-e valakinek szoci autója és állította-e le menet közben valaki a motort, hogy ott micsoda hangok vannak. Szal a mai autók halkabbak jóval. Minden Suzukiba behallik a motor, behallik a Cee'd-be is, de tán kell is (nekem legalábbis), off újFabia csendes volt és semmilyen, nem megy, meg a 240-ig menő cájger, szal csalóka is. Ja a Cee'd-ben a sebességmérő mért oly vegyes skálájú? Ja a Suzzal elégedettek a használók.

Feltehetőleg kompromisszumos a dolog, mert amikor hallom a gondokat és egyiknek jobban, másiknak kevésbé, akkor én is elgondolkodok hogy kell-e mindenért rohanni, vagy inkább megvárja az ember a köv.szervízt és inkább egészséggel használja mint pl apró zörejek miatt már nem is élvezi az autót, stb. Na ez legyen életem legnagyobb gondja.
És inkább ilyen legyen a fórum mint pl Fiesta ahol a tulajok gondolják hogy ipari hulladék. És nekik jön a vadi új, tehát nem is lesz értékálló. Nem bántásból.
radir76 Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19895

Ez nem másik márka szapulása, persze van Toyota is ami bedöglik, csak a Renault az ilyen szempontból egy másik nagyságrend 1 autónál azt mondom, hogy kifogta az ember, 5-ből 4-nél már nem, persze az átlag az vhol a kettő között van. A másik, hogy a márkaképviselet sem mindegy, hogy áll a vásárlóhoz, na Renaultéknál sehogy. Nem tudom, hogy ez 2004 óta mit változott.

Ja, és mondjuk az, hogy rángat néha kicsit a dízel Cee'd az bosszantó (nekem benzines van, annak is van kicsi baja amit majd megnézetek), de az még bosszantóbb ha éjszaka ott marad vele az ember az útszélén és várhatja trélert, ezt 3x játszotta el velem a Renaultom. Arról nem beszélve, hogy a világítást nem voltak képessek a szervízekben megcsinálni, amikor visszadták természetesen égett a bal első lámpa, amíg haza nem értem vele:) 2évig volt meg több oldalas hibalistája volt a végére. Aztán eladtam, szívjon vele más.

Előzmény: tgera (19893)
polo78 Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19894

"van a seggünk alatt egy olyan autó, ami JÓ, és ez tényleg JÓ, bárki, bármit mond, mert ez össze van rakva, nincsenek illesztési hézagok, nem zörög"

éppenséggel zörög, minden egyes útegyenetlenségnél, van, hogy sima úton is, úgyhogy annyira nem vagyok oda érte. szervízben nem tudták megoldani, úgyhogy úgy tűnik ezzel együtt kell élni. kb 1000 km-ig bírta csendben utána jöttek a műszerfal felől a különböző hangok. erre rohadt érzékeny vagyok, úgyhogy lassan e miatt megfeledkezem a jó tulajdonságairól. jo auto, de a kezdeti lelkesedés megcsappant nálam sajnos. van még hely fejlődésre.

tgera Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19893
Persze, és ezt hosszasan sorolhatnák bármelyik autómárkánál napokig. Mindenkinek igaza lenne és senkinek sem.

Mondhatnám én is, hogy ismerősöm KIA Clarusa hányszor volt szervizben, meg az én Shumám sem volt tökéletes, a Pride-okról meg nem is beszélve. Pedig ugyanazokról az évjáratokról és kategóriákról beszélünk. De, hogy messze ne menjünk elég elolvasni titeket, hogy ki hányszor járt már szervizben ilyen olyan problémák miatt, csak nincs értelme.

Aki azt hiszi, hogy egy autógyárnak a tökéletesség a fő erénye az igen nagy rózsaszín ködben él, mert nekik csak az eladott új autók darabszáma és az extra profit számít.

Imádom, amikor a saját autótok melletti érvként folyton a másik márka szapulását hozzátok fel.

TGera
Előzmény: radir76 (19890)
tgera Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19892
Szilikon, de jól áll neki :)

Ennél jobban már csak egy dolog állna jobban neki, az én f@rkam :)
Előzmény: neho (19888)
neho Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19891
de,

a horgászatban is benne vagyok:

pl, mélyvizi vagy felszíni pergetés

esetleg könnyűszerelékes pontyozáz kontra bojlisok

vagy.......
radir76 Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19890

OFF

Rönyó ügyben sajnos az egyetlen aminek nem volt baja az a kollegám thalia-ja volt.

Ezen kívűl 1db Laguna 2db Clio II és 1db Scenic volt jó hosszú hibalistával. A márkaszervízekről meg inkább ne beszéljünk mert nem sokat értek. Pedig vitték az enyémet is sok helyre a trailerek.

A legdúrvább az volt, hogy a scenicet átvette a srác Győrben és Veszprémbe már tréleren ért az autó mert beszart a motorvezérlő elektronikája.

ON

Előzmény: tgera (19881)
DisGusThinG Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19889

" A benzines 1,4 es láncfeszítőjét már több auton cserélték "

Erről nincs valami bővebb infod?

Mik a tünetei, stb?

THX

Előzmény: vbandit (19856)
neho Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19888
Sziasztok,

Hát akkor most, hogy Andit37 kartárs lezárta a fórumot, javaslom, hogy végre beszélgessünk a csajokról! :))))

Szerintetek Bódi Szilvinek igazi a melle vagy szilikon?
tgera Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19887
:)

Csak még valószínűleg nem túl régóta olvasod ezt a topikot. Én a kezdetektől olvasom, és sajnos az egyik legérzékenyebb csapat, amit láttam eddig. De olvasom, mert érdekel az autó és érdekelnek a tapasztalatok annak ellenére, hogy nem ilyen autóm lett (nem volt még kombi a cserekor).

De sok-sok olyan hozzászóló van, aki az elején nagyon aktív volt, de pont az időnként fellángoló sértődések miatt távol marad, és csak olvasgat. Pedig úgy látom szeretne aktívabb lenni, de fél minden mondatától.

Úgyhogy készülj fel, ha bármiben kritikát fogalmazol meg az autóddal kapcsolatban (soknak tartod esetleg a 7 év garit, vagy itt-ott hangokat hallasz és nem tetszik), akkor hamar le leszel hurrogva....

TGera
Előzmény: andit37 (19884)
ceeee Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19886

.. elnézést, ha kicsit indulatos voltam, ennek egyetlen oka az, hogy van a seggünk alatt egy olyan autó, ami JÓ, és ez tényleg JÓ, bárki, bármit mond, mert ez össze van rakva, nincsenek illesztési hézagok, nem zörög,...

Látod ebben tévedsz, mert a seggünk alatt nem egy autó van, hanem annyi ahányan itt vagyunk. És bizony ezek között lehet, van olyan amelyik ciripel, zörög,esetleg rángat,nehézkesen záródik hátul, stb.. És azt kijelenteni, hogy bárki bármit mond, ez mind nem igaz, enyhén szólva furcsa megállapítás

Nem egy probléma oldódott meg már, amiatt, hogy itt felvetődött, többeknél, és közösen, hatékony megoldás született rá..

Attól, hogy az embernek van egy nagyonnagyon jó autója, és a másnál meg előjön valami hiba, azt nem kéne úgy felfogni, mintha a sajátodat gyaláznák..

andit37 Creative Commons License 2008.03.28 0 0 19885

Hali,

a pro_ceednél a sport csomagban benne van az elektromos cs. is, a dízelekhez kötelezően benne van a tempomat is- ez a sport+ csomag- ennek ára 310ezer Ft.

Andit37

Előzmény: pali30 (19880)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!