Azt kell mondjam eddig még nem derült ki avval is lenne e problémám. De ha azt mondják meg tudják javítani és garit is adnak rá. Akkor valószínű jó lesz. Amit leírtál hőtágulás miatti hiba valószínű forrasztás engedte el. Abból ki indulva annak idején az első kiadású xbox ok is piros ledesek lettek. Azoknak is ez volt a hibája mármint a forrasztás elengedte. Nekem azt javították. Azóta is működik hibátlanul. Szerintem ennél is
Meg lett nézne hibakód alapján üzemanyagszűrő relét írt hidegen indult ma is melegen meg nem mikor nem indult melegen kicseréltem a relét az új relével sem indult hidegen meg a régivel is elindult utána megint majd kicseréltük a főtengely jeladót melegen úgysem indult .Ekkor ki lett mérve a üzemanyag szivattyúnál mikor indult volt áram mikor nem indult nem volt közben rá volt kötve a laptopra hibakódra ekkor írta vezeték szakadás vagy vezérlő hiba ekkor beugrott hogy ha húzattam utána mindig egyből elindult mondom a szerelőnek a motorvezérlőt menetszéllel le kéne hűteni mind ha húzatnánk .Fél percig fújtuk levegővel és lás csodát egyből indult majd kicsit vártunk a meleg motor vissza melegítette a motorvezérlőt ami a motorra van rá rakva megint nem indult majd megint fújtuk és egyből indult tehát a hiba a motorvezérlőben van ami 280000 ft annyi az új
Szerintetek egy Meriva B CD300-as rádióhoz be lehet szerelni egy Parrot Mki9000-es kihangosítót? Használtan venném ezért kérdezem. Amúgy ez a kihangosító szerintetek működne a mai újabb telefonokkal is?
Nekem vibrál csak. Meg levettem a sarut tölteni az akulátort veszi 8 amperral. De mikor visszaraktam. Elfelejtette hogy felhúzza az ablakot ha hosszan nyomom a gombot. Jól jártam vele.
Most arra jöttem rá hogy indításkor a fordulatszám mutató meg sem mozdul csak akkor ha már jár a motor ez viszont főtengely jeladó hibára következtet mert hidegen indul csak melegen nem Ha valakinek van 1.6 se motoros Meriva sokat segítene ha megfigyelné indításkor ha megmozdul egyből a fordulatszám mutatója és meg is írná nekem
Nálam most olyan lehetőség merült fel a nehéz indítàsra hidegen. Hogy nem nyomtam be a kuplungot. Be se akart indulni,benyomtam, utánna meg csak pöf pöf de elkapta. Ma reggel többször rákuplungoltam és csodák csodája. Könnyen. Bedurrant. Lehet hogy a kuplung helyzetjelző kapcsoló hibája? Mert van rajta egy kapcsoló most szedtem szét. De hozzá még nem fértem. Csak látom hogy van
Tegnap 2 szer indítottam pöcre indult ma is pöcre indult mentem is vele minden ok 5 indítás ma pöcre a szivattyú szépen megy megvan a benzin szűrő szivattyú de nincs szaki aki egyből kicserélné
Sziasztok ...Ma nem az én napom volt foci közben eltört a fiam keze gyorsan be pattantunk a kocsiba Meriva A 1.6 SE 30 km a kórház egy óra alatt készen is voltunk a gipsszel kórház előtt beülünk az autóba indítok csak teker de nem indul .4 próba után hívom a tesóm hogy jöjjön értünk mikor oda ért megpróbáltam elindult de 30 m után leállt .Vontatókötél és hava vontattuk 30 km közben végig rajt volt a gyújtás otthon meg próbáltam pöcre indult gázt adtam pörgött rendesen
majd újból inditottam megint indult szerintem benzin szivattyú .Van valakinek hasonló tapasztalata ????????????????
gyári Meriva A alufelnire milyen méretű kupak/felniközép,porvédő/ kell? Én lemértem a "lyukat" és 54mm a külső pereme,de csak 52mm,56mm vagy 58mm-es kupakokat találtam eladót Opelhez.
Hali .....a modern autóknál kell várni hogy a rendszer felálljon egy számítógép sem működik egyből ha bekapcsolom ,régen a Ladát lehetett egyből indítani mert ott a addig tekert az önindító motor amíg a benzint felhúzta a motorba és indult ..de a mai autók már nem tekernek egyből indulnak pöc rőf
Én az enyémnél (Opel Meriva A, 1.7 CDTi, 100Le, Z17DTH, Isuzu motor), megvárom, amíg a visszajelző lámpák elalszanak, aztán indítok. Igaz, hogy 2 Celsius fok külső hőmérséklet felett még sosem láttam, hogy izzított volna, akkor sem indítok azonnal. Ez nálam megszokás, a benzines Renaultomnál sem indítóztam addig, amíg el nem aludtak a visszajelzők. Így az üzemanyagszivattyú biztos, hogy felépíti a nyomást. Beindul azonnali indítózásra is, de én nem sietek annyira, hogy ne tudnék várni 2-3 másodpercet. Valamint addig nem is lépek a gázpedálra, amíg el nem alszik az olajnyomás visszajelzőm, és fel nem épült a megfelelő olajnyomás. Vannak olyanok, akik azonnal fordítják a kulcsot, egyes, aztán mennek is. Én kicsit jobban vigyázok az autómra, a motorra. Azzal a 2-3 másodperc várakozással szerintem többet használok az autómnak, mint amennyi időt nyernék az azonnali indítózással és indulással. De mindenki úgy használja az autóját, ahogy akarja. Megálláskor is hagyom ketyegni még 2-3 percig alapjáraton a gépet, mielőtt leállítanám. Addigra a turbó is megáll szépen, van ideje visszahűlni, és akkor nem a forró turbót állítom le azonnal, és nem a forró turbó marad kenés nélkül. Lehet bogaras vagyok, nekem ennyit megér, hogy ne lelakjam az autót. Karbantartásokkal sem várok, és húzom, inkább kicsivel hamarabb cserélem a szükséges alkatrészeket, mint később. Cserébe tudom, hogy bármikor beülhetek az autóba, indítok, és akárhova elmehetek vele, nem kell attól tartanom, hogy ott hagy az út szélén.
Kicsit bőlére engedtem, és el is tértem a tárgytól, de a lényeg, nekem megér 2-3 másodpercet a várakozás, és későbbi indítózás.
Én is akkor szoktam indítózni, amikor kialszik a lámpák többsége (kb. 2-3 másodperc). De sokszor látom, hogy nem várnak arra, hogy felálljon a "rendszer", azonnal indítóznak.
Szerintetek, kell várni a gyújtás ráadása után, vagy a kulcsot megállás nélkül forgatva lehet indítózni?
Szia ...én annyit szoktam várni amíg a műszerfalon a legtöbb lámba elalszik vagyis felállt a rendszer az i ez kb 2 másodperc utána inditok 1.6 SE a motor