Keresés

Részletes keresés

Yoshi Creative Commons License 2005.07.28 0 0 5196

én nem arra gondoltam, hogyha "nagy balhé van" akkor előveszi a szekrényből a sörétest és megy gerilláskodni meg síneketfelszedni, hanem arra, hogyha "nagybalhé" van, akkor repül a távirat, hangosbemondó, rágyió hogy jelentkezzen a területileg illetékes kiegen, ahol már tudják, hogy ki ő, miféle képességekkel rendelkezik és már ott vannak a papírjai stb

magyarán jelentkezik a folyosó elején, hogy ő xy, végigmegy a folyosón, a folyosó végén egyenruhában, papírokkal, parancsokkal ellátva kimegy a megjelölt szállítóeszközhöz, ami a megfelelő helyre viszi

Előzmény: Stylist (5194)
Yoshi Creative Commons License 2005.07.28 0 0 5195

izé... ők nem sportlövők

gyakorolni steril körülmények között nem szoktak

kint a terepen eestleg

lövés/jéger?

akiket én ismerek, azok szigorúan csak utána ... volt már elég baleset az országban

lövés/találati arány átlagban 10/9

(mondtam volna 10/10et, de csak becsúszik néha egy egy "baklövés" :))

évente vadászat van havonta kb 2 hétvége

ahol nem biztos, hogy lövés is esik minden alkalommal, mert nem olaszok :) de maga a folyamat is "számít" szerintem akár hajtás, akár les akár akármi van

Előzmény: gvass1 (5193)
Stylist Creative Commons License 2005.07.28 0 0 5194

"Rengeteg olyan civil foglalkozás van, amit "nagy balhé" idején egy az egyben lehetne hasznosítani, és akkor nem beszéltem mondom olyanokról, mit pölö vadászok... több ezer potenciális lőni tudó ember.. mit ne mondjak orvlövész..."

Igen, erről már a múltkor is akartam írni. Előre bocsájtom, hogy remélem, soha nem jön el olyan időszak, amikor ez a kérdés egyáltalán szóba jöhet, de _szerintem_ fontos lenne, hogy ez az önszerveződés - látom, a Nemzetőrség kifejezés varázsa erősen megkopott! :-))  - valamilyen formában legyen része válsághelyzetben a Magyar Honvédségnek, tehát legyen (katona)igazolványa, dögcédulája, és eltérő, de a honvédségihez formátumában kötődő egyenruhája, stb. Mondom mégegyszer: legalább válsághelyzetben! Ugyanis, ha kitanítasz egy civilt vasúti sín robbantásra, az ha elkapják, akkor diverzáns/partizán/terrorista lesz. A vadászok/sportlövők pedig, ahogy te is írtad, orvlövészek! Ergo, nem vonatkozik rájuk a Genfi Egyezmény, nem lehetnek hadifoglyok sem, viszont a statáriális bíráskodás igen, tehát akár a helyszínen is kivégezhetők. Ha van egyenruhája, igazolványa, dögcédulája, stb. akkor inkább megúszhatja, végülis a diverziós cselekményeket végrehajtó mélységi felderítőket sem illik kivégezni azért, mert más a feladatkörük, mint a bokorugróknak!

Üdv:    

Előzmény: Yoshi (5189)
gvass1 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 5193

"lehet, hogy "átlag feletti" kört ismertem meg, de 10 ből 7 tud lőni, jól."

Ehem, es ez mire alapozod?

mennyit gyakorolnak evente?

Mennyi a leadott loves/feldeci jagermeister arany?:-))

Előzmény: Yoshi (5192)
Yoshi Creative Commons License 2005.07.28 0 0 5192

van képem magyar vadászokról

lehet, hogy "átlag feletti" kört ismertem meg, de 10 ből 7 tud lőni, jól.

a maradék kocavadász

Előzmény: gvass1 (5191)
gvass1 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 5191

"idején egy az egyben lehetne hasznosítani, és akkor nem beszéltem mondom olyanokról, mit pölö vadászok... több ezer potenciális lőni tudó ember.. mit ne mondjak orvlövész"

Ehem, ha nemi keped lenne a magyar vadaszokrol, akkor ettol az allitastol ("loni tudo ember") rohogogorcsot kapnal:-))

Meg 4-5 ezer sportlovo esetleg (de mondjuk jellemzoen azok sem gepkarabellyal), de a vadaszok...muhahahaaa

Fefe952 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 5190

első körben nem fegyver kellene a "nemzetőrségnek", nem harckocsi, hanem nyílvántartás! mert ugye a hadkötelezettség nem szűnt meg, csak a sorozás, ha nem tévedek!

De megszűnt. Békeidőszakban megszűnt a hadkötelezettség, és nincs megyei hadköteles nyilvántartás sem. Ekkor a MH kiegészítése kizárólag önkéntes jelentkezés útján történik. Nincs sorozás, nincs a megyéknél a belépő (18 évesek) évfolyam nyilvántartásba vétele. Van: toborzás és érdekvédelem.

Egyébként én sem tartom szerencsésnek a Nemzetőrség mint megnevezés használatát. Sajnos számomra elvesztette tartalmát, varázsát.

Fefe

Yoshi Creative Commons License 2005.07.28 0 0 5189

megjegyzem, a BM több "fegyveressel" rendelkezik, mint a HM :)

más kérdés, hogy nem ugyanaz, de akkor is

a tartalékos Nemzetőrség v. akármi témához:

amit én hiányolok, de nagyon, az a civil szféra lehetőségeinek, képességeinek kihasználása illetve anak teljes hiánya!

rengeteg olyan civil foglalkozás van, amit "nagy balhé" idején egy az egyben lehetne hasznosítani, és akkor nem beszéltem mondom olyanokról, mit pölö vadászok... több ezer potenciális lőni tudó ember.. mit ne mondjak orvlövész

első körben nem fegyver kellene a "nemzetőrségnek", nem harckocsi, hanem nyílvántartás!

mert ugye a hadkötelezettség nem szűnt meg, csak a sorozás, ha nem tévedek!

Előzmény: Tiger205 (5188)
Tiger205 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 5188

Nemzeti Gárda?

Máshol bejött (és akkor: gárdisták) - bár nem lehet mindenben amerikát majmolni....

Amúgy pedig, hamár költségvetés, íme az eredeti számok:

(érdekes arányok, azért így is nem?)

BM = 282 md Ft.

HM = 288 md Ft.

Ebből:

HM igazgatás - 8,3 md (ebből személyi juttatás - közterhek nélkül 5,3 md)

HM háttérintézményei: 43,8 (személyi 6,3 - dologi 32 md)

Honvéd vezérkar közvetlen szervezetei: 103,6 - (ebből 25,1  szem + 51 md dologi)

Szárazföldi Csapatok - 39,8 (személyi 27,4 dologi 4 md)

Repülő és légvédelmi csapatok - 32 md (személyi 20,5 dologi 5,3 md) 

ZMNE: 6,6 md (szem: 3,8 md)

HM EÜ : 11,29 (van "bevétele is, 5,4 md - ktg-ből szem - 6,1 md)

KBH: 2,45 md

KFH: 8,36 md

NATO befizetés: 1,7 md...

üdv:

tGR

Előzmény: Törölt nick (5185)
dr_kotasz0831 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 5187

Milyen érdekes! :) Nos; mi vettük a fáradságot, hogy megkerestünk Vietnamot! megjárt magyar katonát, stb.. túraterv, meg a többi. Aztán mi is így jártunk. Kicsit kiábrándító, mert több pályázatto nem adunk be.

Én

Előzmény: Fefe952 (5176)
Tiger205 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 5186

Ha már "szakmázunk" - ajánlott irodalom (Magyar Honvédség áttekintése és "jövőképe")

VÉDELMI FELÜLVIZSGÁLAT

ÉS HADERŐREFORM

Nagy Gábor mk. ezredes

HM HVK integrációs főnök-helyettes

2003. november 6.

http://www.scsp.hu/test/head/edu/c4/06_hu.ppt

idézet:

ü

Mit nyerünk? 

2006-ra 9 NATO-kompatibilis, korszerű eszközökkel felszerelt, telepíthető, rugalmas, kiképzett, feltöltött zászlóalj,

üKorszerű vadászrepülőgépek, háromdimenziós radarok, harci- és szállítóhelikopterek modernizálása, beszerzése

üSpeciális képességeket alakítunk ki (víztisztító, hídépítő, katonai rendész)

üFontos szövetségi követelményeket elégít ki (NRF, FP-2004, PCC )

üElőrehozott modernizáció (szervezeti, műveleti, technikai)

ØMegnövelt, hatékonyabb tűzerő

ØFokozott telepíthetőség

ØEgyszerűbb fenntarthatóság

üÖsszhangban van a NATO által adott iránymutatással

üdv:TGR

Tiger205 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 5183

ajánlott irodalom:

Szigeti Lajos: A nemzetőrség megalakításának kérdései (HADTUDOMÁNY X. évfolyam, 4. szám)

NEM MAI cikk, de érdekes gondolatokat vet fel! Idézek belőle:

„….Kissé részletesebben, de a teljesség igénye nélkül, a megalakításra kerülő nemzetőrség három időszakban (békében, válsághelyzetben és háborúban) a következő feladatok végrehajtásában vállalhatna szerepet:

Békében: polgári szervek (önkormányzatok) támogatása; honvédelmi oktatás; katonai szakelőképzés (gépjárművezetés, ejtőernyőzés, repülés stb.); ünnepségek, rendezvények biztosítása, díszőrségek; tűzszerészi feladatok; kábítószer elleni műveletek; migráció (embercsempészet) elleni műveletek; katasztrófaelhárítás, -felszámolás, helyreállítási munkálatok; fontos objektumok (veszélyes üzemek) őrzése-védelme és humanitárius segélyakciók.

Válsághelyzetben: polgári hatóságok (védelmi bizottságok) támogatása; katasztrófaelhárítás, -felszámolás, helyreállítási munkálatok; tűzszerészi feladatok; a honvédség tartalékának biztosítása; nem harci jellegű kiürítés; objektumvédelmi feladatok; terület-ellenőrzés és az államhatár bizonyos szakaszainak biztosítása, zárása, fontos irányok védelme.

Háborúban: objektumvédelmi és tűzszerészi feladatok; csapatok felvonulásának biztosítása (forgalomszabályozás); befogadó nemzeti támogatás egyes feladatainak megoldása; terület-ellenőrzés; kisebb ellenséges erők (légideszant-, felderítő-, terrorista-diverziós erők, csoportok stb.) felderítése, üldözése, bekerítése, esetleges megsemmisítése (rendőrséggel, határőrséggel közösen); csapást szenvedett ipari, katonai objektumok, szervezetek mentése, mentesítése (más szervezetekkel együttműködve); veszélyes és veszélyeztetett üzemek, települések, lakosság és az anyagi javak mentése, mentesítése (evakuálása).

A nemzetőrség létrehozásának néhány elvi és gyakorlati kérdése

A hazai történeti tapasztalatok és a nemzetközi gyakorlat alapján a fenti (a teljesség igénye nélkül felsorolt) feladatokat célszerűen át lehetne adni az új szervezetnek, a Nemzetőrségnek. Ennek figyelembevételével, a Nemzetőrség létrehozásával kapcsolatban mindenekelőtt a következő elveket, kérdéseket és megoldásra váró gyakorlati problémákat szükséges elemezni, majd figyelembe venni:

a Nemzetőrség (???kezdő”) személyi állományát a Magyar Honvédségből leszerelt, kiképzett állományból lehetne célszerűen biztosítani, alapvetően önkéntes jelentkezés mellett, természetesen megfelelő illetménnyel;

a Nemzetőrség ???parancsnoki állományának” felkészítésére, tovább- és átképzésére a ZMNE oktatói gárdája – a Magyar Honvédség kiképzőbázisait is felhasználva – minden tekintetben alkalmas;

a nemzetőri szolgálat felső korhatárát a jelenlegi hadköteles kor felső határáig (50 éves korig) célszerű fenntartani. A tisztek esetében viszont érdemes megfontolni a 60 éves korig történő kiterjesztés lehetőségét is;

a nemzetőröket mindenképpen el kell látni egyenruhával, valamint megfelelő felszerelést is biztosítani kell számukra, amit részben (például a ruházatot és egyes felszerelési anyagokat) saját maguk tárolnának és tartanának karban;

a nemzetőrök kiképzését, a gyakorlatok végrehajtását a honvédelmi tárca költségvetéséből (azon belül) célszerű biztosítani;5

a Nemzetőrséget (egyfajta változatként, természetesen csak akkor, ha nem lenne önálló fegyveres erő) célszerű lenne a nemzetközi tapasztalatok alapján a Magyar Honvédség részeként létrehozni és alkalmazni;

a Nemzetőrség szervezetét a korábbi (az 1848. évi XXII. törvénycikk) és a hasonló rendeltetésű külföldi szervezetek tapasztalatai alapján, célszerű lenne alulról felfelé kiépíteni. Ezzel összefüggésben: az első ütemben a szervezetét és a működési elvek kidolgozását végző szervezetet, a Honvédelmi Minisztérium alárendeltségében (előkészítő szervezetet) létrehozni; a második ütemben megkezdeni a városi (esetleg város környéki) nemzetőralegységek (nagyságtól függően: század, zászlóalj, ezred) létrehozását; harmadik ütemben a létrehozott nemzetőr (al-) egységek felkészítését, vezetését végző régió vagy megyei (fővárosi) nemzetőr-parancsnokságokat célszerű létrehozni....."

üdv:

tGR

HPéter1978 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 5181
Hello!

A Silicon Dreams Kft-nek a Jetfly Magazinhoz van köze, legalábbis a Jetfly websopjában őket tüntetik fel szállítóként.

A 2 Zsiráf egy gyermekújság.

A Mágus Studió asszem egy reklámcég.

Hogy mi közük a MH népszerüsítéséhez?

Azt csak a HM PR-osztálya ( ha van ilyen) tudná megmondani...
Vagy ők se...
Előzmény: Tiger205 (5177)
Gyöki II Creative Commons License 2005.07.28 0 0 5179

Egyesület Fejér Megye Falusi Turizmusáért

Pákozd?

Előzmény: Tiger205 (5177)
Tiger205 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 5178

2004. áprilisi adatok szerint összesen 4039 szerződéses és hivatásos katonanő teljesít szolgálatot a honvédség keretein belül. Ez a létszám a honvédség összlétszámának körülbelül 16%-a. (A létszámmal a NATO többi tagországát tekintve az első helyet foglaljuk el.)

forrás: Honvedelem.hu

Tiger205 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 5177
Hali!

„Silicon Dreams

Egyesület Fejér Megye Falusi Turizmusáért

Mágus Stúdió

2 Zsiráf”

A Szilikon Álmok (női mellekről lehet szó?)  a Mágus Stúdió és a Kettő zsiráf (biztosan tévedek) számomra nehezen hozható össze a honvédelem népszerűsítésével…a falusi turizmus meg jó dolog, de mi köze a Honvédséghez?

Üdv:

TGR

Előzmény: Fefe952 (5176)
Fefe952 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 5176

Nagyszerű! Máris jelentkezem előadónak (ha megfelelek). Én is adtam be pályázatot, hasonló eredménnyel. Egyébként én más formában, de ugyanezt javasoltam azzal a különbséggel, hogy a jelenleg meglévő toborzó szervezetek (miután munkájuk egyre kevesebb lásd: szintentartás) végeznék ezeket az előadásokat, "igehirdetéseket".

Fefe

Előzmény: dr_kotasz0831 (5173)
dr_kotasz0831 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 5173

Szia Kuruc71!

Mint kommunikációval foglalkozó ember már 2x adtunk be a HM-nek nyílt pályázatára anyagot. Mind a kétszer a cél, a fiatalok körében történő hadtörténelem, történelem és a Magyar Honvédség népszerűsítése volt a cél, iskolai történelem órák keretében "jó beszélőkéjű" értékes katonák járták volna az ország iskoláit, és ők tartottak volna előadásokat. Rengeteg iskola, még több diák. Stb.. Két éve küzdünk, hogy átmenjen a koncepció. Sőt! Ezt nem is mi találtuk ki, mert az előző rendszerben csináltak ilyeneket. Akkor jó volt. Most meg egyszerűen nem tudjuk átverni a HM -en a dolgot. Mellékelem a linket, ahol látható, hogy kik nyertek, sajnos nincs odaírva, hogy mivel nyertek a pályázaton. Nem vitatom, biztos értékes anyagot tehetett le a Csaba TV, meg a Mágus Stúdió, de egy kicsit szkeptikus vagyok.

http://www.honvedelem.hu/hirek/palyazatok/palyazati_ertekeles

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy mi már megpróbáltuk megoldani ezt a kérdést, de a HM -nek nem kellett. Pedig ugye a pályázatban lenne rá pénz... dehát erről ennyit; nem kell nekik.

Én

Előzmény: Kuruc71 (5157)
Hamburger2 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 5172

Szervusztok!

Igazán kedves tőletek, hogy nekem mindenki szán valamilyen szerepet a "jövő" ismét csak sógor-koma-jóbarát haderejében! :) Igen megtisztelő! :)

De fére a tréfával:

Taxxx:

"Ebből a hétezerből tessék levenni a "gumibot hadosztályunkat" akik örző-védő kft pótlóként, szana meg szét, őr+kapus+portás feladatokat látnak el ENSZ, EBESZ, NATO, akármilyen missziókban.

Ez ugye minimum 2x1000 fő, de a VK azt szeretné, hogy legyen 3x1000 fő."

Taxxx: Az első bekezdés engem egy kicsit sért, már csak a katonáim nevében is. Még akkor is, ha a katonáim zömének tele van a hócipője, hogy már megint ugyanabba a misszióba kell menniük, ugyanarra a helyre, ugyanarra a feladatra. Személyszerint én magam is el tudok képzelni ennél veszélyesebb és "magasztoabb" feladatot is. Sokan bezélnek a NATO/KFOR-ban is mindenféle hangzatos Task Force-okról, de a lényegi különbség a KFOR HQ őrzés-védelme és mondjuk Tito állítólagos (senki sem tudja biztosan!) volt vadászházát őrző task-force között, hogy mi jobban szem előtt vagyunk, hiszen a szolgálatunkat nap, mint nap tábornokok és politikusok szeme láttára látjuk el, míg task-force-s kollégáink a hegyek egy eldugott zugában. Melyikből is lehet többet profitálnia Magyarországnak? Valszeg, a NATO tábornokok sem annyira a már elhagyott és kifosztott ortodox templomot őrző katonákra fognak jobban emlékezni, hanem a HQ-n szolgálatteljesítő katonákra. Egyszerűen már csak azért is, mert többet vannak szem előtt!

Ezt a munkát lenézni, azért egy kicsit túlzás. Ilyen alapon le lehetne nézni a Parlamentet őrző kormányőröket, az amerikai érdekeltségeket őrző tengerészgyalogosokat, stb. is! A katonák igyekeznek a politika által megszabott feladatokat legjobb tudásuk szerint végrehajtani! Hangsúlyozni szeretném: Bármilyen feladatot! Ezért róluk és teljesítményükről lekicsinlően nyilatkozni nem szabad! Ki kell próbálni, hogy milyen "tik-tak"ban állni az EÁP-on, vagy a többi szolgálati helyen! A katona számára az egyik legnehezebb feladat a monoton szolgálat, főleg ha még kézzel fogható veszélyérzete sincs. Ehhez kell némi fegyelem és felkészültség!! Másfajta igénybevétel ez, mint mondjuk a sivatagban vagy a dzsungelben járőrözni, vagy helységharcot vívni, de ez is a feladataink közé tartozik! Nem mi választottuk, mi végrehajtjuk. Ennél azért egy kicsit több megbecsülést várnánk, főleg az otthoni kollégáktól! Persze abban igazad van, hogy akkor lenne igazán alapom ezt kijelenteni, ha megjártam volna Irakot és Afganisztánt is. Én ugyan nem tettem még, de biztosíthatlak, hogy van itt olyan is, aki járt már egy-két helyen és neki is hasonló a véleménye.

A második bekezdéshez pedig csak annyit, hogy normális esetben egy feladatra a váltási rendszer valóban 3 váltás igényel a  regenerálódás miatt. És legalább 10% személyügyi tartalékot!

Roland és néhányan már kérdezték, hogy mit is tudnánk megvédeni, egy hagyományosnak nevezhető támadás során. Szeptemberben kezdődik a "gigantikus hadgyakorlat" (valamelyik újságban olvastam!) 2000 magyar katona bevonásával. A cél éppen a feltett kérdés megválaszolása. Tehát majd meglátjuk! (...mondta a vak ember!)

Üdv: Hamburger

Előzmény: Törölt nick (5168)
Fefe952 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 5170

Taxxx: Nagyon pontosan számoltál!!! Tehát ha a végső 27.ooo cél teljesül, akkor abból 27:4 = 6,8= 7, 7 azaz hétezer fő lehet a harcoló ? Hétezer. Egy fővel sem több.

Roland: (kezdem előröl): Hogy mi történik a leszerelt, tiszttel, tiszthelyettessel? Röviden: semmi. Pontosabban okmánygyűjtődet megkapja az irattár és passsz. Nem tudom milyen tájékoztatásra gondoltál, de aki kivált a MH-ból, (és nem nyugállományba kerül) békeidőszakban csak a "potenciális" jelző illeti. Másolom a HVT idevonatkozó rendelkezéseit.

A Honvédség személyi állománya

79. § A Honvédség személyi állománya tényleges szolgálatot teljesítő katonákból, köztisztviselőkből, közalkalmazottakból és a Munka Törvénykönyvének hatálya alá tartozó munkavállalókból; hadkiegészítési állománya önkéntes tartalékosokból, kiképzett és kiképzetlen potenciális hadkötelesekből, valamint megelőző védelmi helyzet és rendkívüli állapot idején - a hadkötelezettség bevezetése után - hadkötelesekből áll.

81. § A tényleges katonai állomány tagjai - a szolgálati viszony keletkezése szerint - békében önkéntes jelentkezés alapján, megelőző védelmi helyzet és rendkívüli állapot idején - a hadkötelezettség bevezetése után - ezenkívül hadkötelezettség alapján teljesítenek katonai szolgálatot.

82. § A tényleges katonai állomány folyamatos kiegészítése békében a hivatásos, szerződéses és az önkéntes tartalékos katonai szolgálatra vagy hallgatói viszony létesítésére toborzottak felvétele, megelőző védelmi helyzet és rendkívüli állapot idején ezenkívül a hadkötelesek behívása útján történik.

A Honvédség tartalékos állománya

83. § (1) A tartalékos állományba békében az önkéntes tartalékosok, megelőző védelmi helyzet és rendkívüli állapot idején - a hadkötelezettség bevezetése után - a kiképzett hadkötelesek tartoznak.

(2) Az önkéntes tartalékos meghatározott ideig szerződés alapján vállalja a katonai szolgálatra rendelkezésre állást és a tényleges katonai szolgálatot.

Még annyit kell hozzátennem, hogy a hadkötelezettség (minősített időszakban) 18-40 év között van. Utána már más szabályok vonatkoznak az állampolgárra.

Egyébként – ha számoltok – a jelenlegi tartalékos állomány kb 10 év alatt kikopik, kiképzett és használható tartalékot csak a kivált és a szerződéses állomány képezi szintén egy darabig. Továbbá – szintén a HVT rendelkezései szerint – a megyei kiegeknél megszűnt a hadköteles állomány nyilvántartása, nincs rálátásuk a tartalékokra.

Fefe

Gyöki II Creative Commons License 2005.07.28 0 0 5169

Olvasva a sorok között a többség nem nemzetőrséget, hanem egy az MHSZ-hez hasonlatos rendszert szeretne, már amennyire én ismertem az MHSZ-t.

Egy katonai kihívásokra felkészítő sporttal, alapozó foglalkozásokkal dúsított országos rendszerre lenne szükség, ahonnan fegyelmezett (a szabályokat ott is vérrel írták), a katonai hivatás élményekben gazdag részét gyakorló, lelkes fiatalok kerülnének ki. Így csak azok kapnának "kiképzést" akik szertnék csinálni. Aki elég lelkes az később katona is lehet, de ha nem lesz az, akkor is megvan az összes alapja, hogy minősített helyzetben ne emigráljon, hanem használható és kezelhető ember maradjon.

Ez kezdődött el a bevetés klubbal, de még nincs teljesen kiforrva. (lásd: www.bevetes.hu)

Tiger205 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 5166

Szia!

Akkor gyertek haza épségben!

Amúgy a hír szerintem is kacsa lesz, mert ilyesmit senki sem merne csinálni!

üdv:

tGR

Előzmény: Hamburger2 (5165)
Hamburger2 Creative Commons License 2005.07.27 0 0 5165

Szervusz Tiger!

A hír már ide is eljutott, de addig nem foglalkozom különösebben a dologgal, amíg hivatalos értesítést nem kaptam róla. A hír morális hatásáról nem áll jogomban (VKF parancs!) nyilatkozni.

Egyelőre még itt vagyunk: http://www.honvedelem.hu/hirek/kulfoldi_hirek/valtas_a_kfor-ban

A hír nagy valószínűség szerint kacsa!!!! ??????????????????????

Olvassátok el a www.honvedelem.hu archívumában, hogy vezetőink mit nyilatkoztak a nyugalom évéről, a NATO feltöltési követelményeiről, a MH feladatairól és azok létszámairól, valamint a MH belső kommunikációjól, ami a bizalom alapja. Ezek után ilyet tennének?????? 

Üdv: Hamburger

Előzmény: Tiger205 (5164)
Tiger205 Creative Commons License 2005.07.27 0 0 5164

Tisztelt Altábornagy úr!

Bár a lőkiképzés is fonos dolog, de ugye az mégsem egyeztethető a háromcsillagos rendfokozathoz?!

:o))))

Nos akkor önt is bevlasztom a "rendvédelmi szekció" felügyelő bizottságába!

üdv:

TGR

tábornagy: - idegen szóval: marsall

ui:

És mi van a 25-ös leépítésről ítrt felvetésemmel?

vagy már senkit nem érdekel, hogy a nyílt színen megigért csapat le-nem építés megszegése ???

Ez már mindennapi dolog???

Vagy mégsem lesz leépítés???

Debrecenben sem??

üdv

Előzmény: Volt tüzér (5158)
Fefe952 Creative Commons License 2005.07.27 0 0 5163

Valami hiba van, később ismétlem. Bocsánat!

Fefe

Fefe952 Creative Commons License 2005.07.27 0 0 5162

Megtréfált a rendszer. Ezek kimaradtak.

Chrisp Creative Commons License 2005.07.27 0 0 5161

Szia!

Erre a kérdésedre "lenne még egy kérdésem: olyan hogy harkészültség begyakorlás mikor volt az MH-ban utoljára?" a válaszom: Te Hol Éltél kedves Roland, mikor még katona voltál, mert lehet hogy ahol Te voltál alakulatnál ott nem voltak begyakorlások, de nálunk voltqak is és vannak is. Jelenleg ahol vagyok ott évente 3-4 éleslövészet is van, nem minősitek senkit, de sokan nem "katonai" ( a szó legszorosabb értelmében) helyen szolgál. Értem ezalatt, ha nem csapatnál vagy akkor ne várd a nagy riadókészültséget, riasztást. Pl. Ügyeletes alegységgel sem találkoztam sokhelyen...

Előzmény: Farkas Roland (5156)
Fefe952 Creative Commons License 2005.07.27 0 0 5160

Hogy mi történik a leszerelt, nyugdíjas tiszttel, tiszthelyettessel? Röviden: semmi. Nem tudom milyen tájékoztatásra gondoltál, de aki kivált a MH-ból, békeidőszakban csak a "potenciális" jelző illeti. Másolom a HVT idevonatkozó rendelkezéseit.

Hamburger2 Creative Commons License 2005.07.27 0 0 5159

Szervusz Roland!

KFFR!

Hamburger

Volt tüzér Creative Commons License 2005.07.27 0 0 5158

Tisztelt Tábornagy Úr!

Nagyon köszönöm a megtiszteltetést, és a felsoroltakon kívül felajánlom további hasznosításra jelenlegi - még egy rövid ideig - rendőri praxisomat, valamint a megszerzett és rendszeresen gyakorolt lőkiképzői képzettségemet is. Kéretik ezekről is nem megfeledkezni.

A felsorolás egyébként nem rossz.

Előzmény: Tiger205 (5097)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!