Keresés

Részletes keresés

advocatusdiaboli Creative Commons License 2022.02.20 -4 1 412174

Két észrevételem van: Soros nem akarja "migránsokkal elárasztani Európát" - csak éppen másképpen gondolkodik erről a kérdésről, mint azok, akik viszont mindenfelé szögesdrótot és aknamezőt szeretnének látni. Korlátlan és kontrollálatlan bevándorlásról soha semmikor nem beszélt azért ám ő sem...

Másrészt Soros egyszerűen nincs abban a helyzetben, hogy tényleg érdemileg tenni tudjon az ügy érdekében. Az általa támogatott, sokak által halálra gyűlölt NGO-k éves relációban pár ezer ember számára képesek megkönnyíteni az Európába jutást, nem többnek - a 2015-ös rettenetes menekülthullám mögött is hiába keresed Soros kezét, semmi köze nem volt hozzá (Erdogannak meg az orosz titkosszolgálatoknak annál inkább - és még ennél is nagyobb mértékben magának az EU-nak azzal, hogy nekiállt inkompetens módon belebabrálni az érintett térségek életébe).

 

Soros egy vudu-bábu, akit buta és gyűlölködő emberek szívesen látnak a világ minden problémájáért hibásnak - de közben meg a folyamatokra való tényleges ráhatása a minimális és a nulla között mozog.

 

Putyin viszont "valódi szereplő", valódi hatalommal, ami össze sem mérhető Soros befolyásával - Soros ha akarja, sem tudja elárasztani migránsokkal Európát - Putyin ellenben igen, ahogy háborút is tud indítani ellene.

 

Nem tudom, képes vagy-e súlyán kezelni ezt a különbséget - abból ítélve, hogy ezt az értelmetlen párhuzamot örökösen előszeded - nem nagyon...

Előzmény: zöldkomcsikck (412172)
Capibara Creative Commons License 2022.02.20 0 0 412173

Zavaros idők voltak...

 

A szovjetek a tervüket ismertették az amerikaiakkal, a britekkel és a franciákkal is, akik azonban nem támogatták a szovjetek csatlakozási szándékát. Döntésüket azzal indokolták, hogy a Szovjetunió csatlakozása már csak azért is lehetetlen, mert a szovjet típusú berendezkedés nem egyeztethető össze a NATO-tagok demokratikus elveivel.

 

Valójában a szovjetek sejthették, hogy a nem talál nyitott fülekre a javaslatuk, ez azonban korántsem zavarta őket, sőt, a visszautasítás erős hátszelet biztosított annak a szovjet narratívának, miszerint NATO valójában nem egy védelmi céllal létrejött szövetség, hanem pusztán egy szovjetellenes tömb.

 

A SZOVJETEKNEK ÍGY MÁR SOKKAL ERŐSEBB JOGALAPJUK VOLT A NEMZETKÖZI KÖZÖSSÉG ELŐTT, HOGY 1955-BEN ÉLETRE HÍVJÁK A VARSÓI SZERZŐDÉST, MIUTÁN NYUGAT-NÉMETORSZÁG BELÉPETT A NATO-BA.

 

 

Előzmény: Platon (412164)
zöldkomcsikck Creative Commons License 2022.02.20 0 0 412172


Putyin saját bevallása szerint is igenis szeretné a SZU, de még inkább a cári Oroszország befolyási övezetét visszaállítani.

 

Mondom, hogy egyetértek. Amiként soros meg migránsokkal akarja elárasztani európát. Az is igaz, hiszen pontosan ahogy nagyon helyesen írod is:

 

Nem kitaláció - saját maga sem tagadja.

Előzmény: advocatusdiaboli (412171)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2022.02.20 -2 1 412171

Megint kitaláltál egy teljesen rossz, semmire sem alkalmas hasonlatot, beleszerettél, és most hetekig fogod ismételgetni...

 

Putyin saját bevallása szerint is igenis szeretné a SZU, de még inkább a cári Oroszország befolyási övezetét visszaállítani. Nem kitaláció - saját maga sem tagadja. Meg jönnek az örökös magyarázatok is arról, hogy biztonsági okból feltétlenül szükségük van "ütközőzónára" a NATO és saját maguk között - miközben ez bullshit, ennek még volt füle-farka az 50-es években, de valójában már a 70-es években sem volt semmi valós jelentősége. Ezek csak ürügyek a birodalmi terjeszkedési vágy megmagyarázására.

Egyszerűen autoriter eliteknek nincs értelmes életcéljuk - ezért háborúztak megállás nélkül a régi korok arisztokráciái is. NEM VOLT JOBB DOLGUK, nem találtak maguknak semmiféle értelmes egyéb életcélt, ráadásul úgy lettek nevelve-kondicionálva, hogy csak a katonalét ér valamit, és csak a katonai dicsőség az igazi. Évezredeken keresztül a fáraók-császárok-királyok is úgy éltek, úgy nevelkedtek fel, hogy a gazdálkodáshoz, az ország gazdaságának szervezéséhez lövésük sem volt (ez alantas, tintanyalóknak való unalmas tevékenység), az igazi uralkodó az, aki harci dicsőséget arat, aki növeli birodalma méreteit - az akkoriban pedig még folyamatosan csak egészen minimális árutöbblet termelésére képes gazdasági háttér mellett a gyors gyarapodásra a legegyszerűbb, sőt, az EGYETLEN megoldás mindig mások kirablása volt.

 

Putyin meg egy olyan ex-KGB-s, aki elképesztő belharcok után, nem is tudni hány ember valószínűleg nem ritkán szó szerinti kinyírása után tudott a csúcsra felkapaszkodni - és egyfelől joggal retteg állandóan attól, hogy ha gyengének és tehetetlennek tűnik, akkor ő is azok sorsára jut, akiket ő tüntetett el - másfelől békés, nyugodt, építő munkában gondolkodni valószínűleg nem is tud, soha életében nem látott ilyet...

Előzmény: zöldkomcsikck (412169)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2022.02.20 -3 1 412170

Ne bohóckodj már kérlek... 

A NATO pont a berlini blokád hatására jött létre, amikor tök nyilvánvalóvá vált, hogy Sztálin az (mint már korábban kitárgyaltuk, tulajdonképpen csak papíron - de akkor is) atomhatalommá vált SZU élén egyértelműen további terjeszkedésre készül - mellesleg pont ekkor lett ugyebár kommunista a vele akkor még szövetségben lévő Kína is.

Egyértelmű volt akkor, hogy itt ideológiai alapú világháború készülődik, és a kommunista blokk terjeszkedik agresszíven. A SZU felvételi kérelme kutya közönséges trollkodás volt - mellesleg az ürügy arra, hogy saját "védelmi szervezetet" hozzon létre, aminek persze valójában teljes mértékben Moszkva az irányítója. 

 

És, hogy ki az agresszor - hát, azt azért nem mindig olyan könnyű eldönteni. Szerinted az első Öböl-háború esetén a NATO volt az "agresszor"? Szerinted amikor a délszláv háború eszkalálódott, és már nyilvánvalóvá vált, hogy az elkeserítően inkompetens és a reggeli kávé ízesítésében megegyezésre is teljesen képtelen európai rendfenntartók tétlenül fogják akár népek kiirtását is végignézni - akkor agresszió volt beavatkozni, és rendet csinálni? Afganisztánban tulajdonképpen ki volt az agresszor? Egyáltalán: mikor is kezdődött az egész? 

 

Tök értelmetlen fikázni úgy, hogy nem veszed soha figyelembe, hogy mi állt a túloldalon, milyen szándékú és attitűdű erők álltak a másik oldalon. Az egész hidegháborúra szoktam hasonlatként írni, hogy bárhol résnyire nyílt egy ajtó, azonnal három-négy-öt láb lódult, hogy betegye oda magát - a világ legnagyobb-legerősebb katonai-ipari hatalma akkor sem nagyon tehette meg, hogy kimaradjon ezekből, ha egyébként akár nem is volt hozzá kedve... Hát, ha még volt is, mert nyilván megérik ők is a pénzüket, nyilván ott is van olyan militáns katonai meg hadiipari lobbi, amelyik szíve szerint örökké háborúzna - de hol nincs ilyen? Még nálunk is van, még ebben a topicban is vannak futóbolondok... Legfeljebb a potenciál nincs meg máshol mögöttük...

Előzmény: Platon (412164)
zöldkomcsikck Creative Commons License 2022.02.20 -1 0 412169

putyin pontosan úgy akar szovjetúniót ahogyan george soros migránsokkal ellepett európát. teszik is, de egymás helyett amit. Ha az orosz nem támadja meg az ukránt akkor megtamadja az ukrán az oroszt, ha soros nem hoz migránsokat a határra akkor hoz lukasenko. Ilyen egyszerű ez.

Előzmény: advocatusdiaboli (412167)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.20 0 0 412168

Ugyanakkor ne tegyünk úgy, mintha az oroszok örökre így akarnák hagyni Kelet-Ukrajnát, ebben az ex-lex állapotban, amiben most van.

 

NYILVÁN hogy be akarják kebelezni.

 

A kérdés csak az, hogy hogyan?

 

Ésszerűbb lett volna a gazdasági integráció, egyfajta Tajvant csinálni belőle.

Előzmény: farkaséhes oroszlán (412166)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2022.02.20 -2 2 412167

Semmi értelme azon filozofálni, hogy mi értelme van ennek. Az oroszoknak nem érdekük fűződik a SZU reanimálására - hanem egyszerűen ezt akarják, zsigerileg vágyják. Olyan eliteket neveltek ki minden korban és időben - amelyek csak imperialista módon tudnak gondolkodni.

 

Ahogy az elemzők leírták nem is egyszer a 90 utáni folyamatok kapcsán - akár a Baltikum, akár Ukrajna esetében is elmondható és látványos, hogy az oroszok mindenfélét megpróbáltak, csak éppen egyetlen egy dolgot nem - korrekt, barátságos, jó szándékú szomszédoknak lenni.. Az fel sem merült bennük. Az orosz elit egyszerűen nem tud win-win szituációkban gondolkodni, az egész berendezkedésükben, a hierarchiáikba, a közgondolkodásukban ez nem létezik, csak nyertesek és vesztesek vannak, főnökök meg alárendeltek - olyan számukra nem létezik, hogy egyenrangú felek korrekt módon megállapodnak valamiben...

Ezért nem értik a nyugatot sem, a NATO-t sem, ezért rettegnek paranoiás bolond módon attól, hogy "határosak lesznek a NATO-val" - valójában az orosz elit és maga Putyin is már azt sem érti, fel sem foghatja, hogy hogy lehetséges, hogy 91 után, amikor a SZU egyszerűen összeomlott, nem cincálták szét és nem foglalták el teljesen a "nyugati hatalmak". ŐK UGYANIS BIZTOSAN EZT TETTÉK VOLNA...

Előzmény: Capibara (412158)
farkaséhes oroszlán Creative Commons License 2022.02.20 -1 0 412166

Igyekeztem leszerelni a jóságos NATO békeharcos tevékenységére hajazó gondolatokat.

Előzmény: Platon (412164)
zöldkomcsikck Creative Commons License 2022.02.20 0 0 412165

Nem tudjuk mik történnek, irányítani se lehet már, mint az árvíz ha átszakad a gát.

Az biztos, hogy a sorosok nekiugrasztják az ukránokat a putyinoknak, a putyinok meg migránsokat hoznak. Egymás helyett dolgoznak. ((((-: 

 

(Ez a topic is tanulságos ám! a zöldkomcsi egy ideje azt lesi érdeklődéssel, ahogy az adovakatus barátotok fordul át fokozatosan szélsőjobbra. )

Előzmény: Capibara (412158)
Platon Creative Commons License 2022.02.20 0 1 412164

Hogy lenne már a NATO védelmi szervezet?

 

Minden egyes konfliktusban amiben részt vett az agresszorok oldalán harcolt. Soha egyetlen védelmi jellegű küldetésben sem vett részt. 

 

A NATO egy Oroszország ellen létrehozott agresszív katonai blokk. Ezt mi sem mutatja jobban hogy a Szovjetunió tagsági kérelmét  (1954 márc. 31. ) élből lepattintották. 

 

Erre válaszul jött aztán létre a Varsói Szerződés Szervezete '55 ben.

 

Előzmény: farkaséhes oroszlán (412110)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.20 0 0 412163

Begyulladt a fogad?

Előzmény: Dr. Gubó Hugó (412161)
Platon Creative Commons License 2022.02.20 0 0 412162

Hogyne. Ahogy mondod.

Előzmény: QuantumSingularitas (412155)
Dr. Gubó Hugó Creative Commons License 2022.02.20 0 0 412161

Erre van a magyar mondás:

 

Ha a kis ujjamat megharapom is fáj, ha a hüvelykujjamat harapom is fáj....

Előzmény: advocatusdiaboli (412159)
Dr. Gubó Hugó Creative Commons License 2022.02.20 0 0 412160

Hm...

 

Ez már csak olyan, mintha azt mondanánk, hogy a terítő  széle  nem rojtos, hanem csipkés....

Előzmény: QuantumSingularitas (412133)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2022.02.20 -2 2 412159

Ez a KÜLTÉRI sugárzás mértéke. Ezt már egy alufólia is drámai mértékben redukálja - a repülőgépek törzse meg kvázi eltünteti a veszélyességét. Igen, anno a Concorde esetében folyamatosan mérték a kültéri sugárzást, és erős naptevékenységek esetén volt, hogy csökkentették is a repülési magasságot - de nem az utasok, hanem a gépen "életmódszerűen" tartózkodó személyzetek védelmében - akik közül így sem kellett soha senkit elküldeni, "leszerelni", más, alacsonyabban repülő járatokra áthelyezni túlzott dózis miatt - és arról sincs tudomásunk, hogy a mai napig bármelyiküknek baja lett volna.

A Föld körül keringő űrállomásokon többen töltöttek már összességében évet meghaladó időtartamot is - az ő esetükben sincs hír egészségkárosodásról - az űrhajók burkolata jelentős sugárvédelmet tud biztosítani (nem csak az ólom, de könnyű berrilium-bór tartalmú ötvözetek is nagyon jó elnyelő hatásúak).

Ezzel együtt állandóan a légkörön és a Van Allen övezeten kívül élni kockázatos lenne, ez valószínű.

 

De tegyük hozzá még azt is, hogy a mi keringési pályánkon ennek alapvető forrása maga a Nap, amelyik ugyebár egy nyitott fúziós reaktor. A heliopauza kb: 120 csillagászati egység ("előre" irányba, "hátrafelé", a Nap mozgásával ellentétes irányban több) - miközben a Pluto kb: 30 CSE távolságon kering - ezen túl már nem a Nap a sugárzás fő forrása, de az itt uralkodó kozmikus háttérsugárzás sokkal-sokkal gyengébb, mint a Föld keringési pályáján, tehát ez önmagában nem lenne megoldhatatlan probléma.

 

Sokkal nagyobb gond - van álláspont, ami szerint ez el is lehetetleníti majd a valós csillagközi utakat - hogy ha képesek lennénk tényleg fényközeli sebességre gyorsulni - akkor minden sugárzás nagy energiájúvá válna, ami ellen nem is biztos, hogy értelmesen lehetne védekezni. Ilyen sebesség nélkül meg sosem érünk el semmit...

Előzmény: najahuha (412100)
Capibara Creative Commons License 2022.02.20 0 0 412158

Az oroszok most ürítik le Donyecket, akkor minek kezdték el lőni is? Ennyi erővel vissza is adhatnák az ukránoknak. A háborúzásnak kb. annyi értelme van, mint a hegymászásnak. Csak a mászásba kevesebben halnak bele.

Előzmény: zoldcomchy: (412141)
zöldkomcsikck Creative Commons License 2022.02.20 0 0 412157

Nem biztos, ott már a kvantuumfizika működik, lehet, hogy az örök élet. (-: Van aki szerint az agyunk is kvantuum test, a tudat abban létezik.

Előzmény: QuantumSingularitas (412155)
zöldkomcsikck Creative Commons License 2022.02.20 0 0 412156

lehet éppen számolgatni, 1mm en a tömegközépponttól mért távolságon belül mekkora is a gravitációs vonzás különbsége? Inkább ne, hanem végtelen nagy tömeg esetén nyilván az is annyi, 0 magasság különbség esetén is. (-:

Előzmény: Platon (412149)
QuantumSingularitas Creative Commons License 2022.02.20 0 0 412155

Ez is igaz, de onnan már nem jössz ki, valamint a szingularitáshoz közeledve darabokra fogsz szakadni. Az esemény horizonton belülre sehogy sem jó kerülni, se egészben se darabokban.

Előzmény: Platon (412149)
zöldkomcsikck Creative Commons License 2022.02.20 0 0 412154

hát lenne hol gyakorolni mielőtt ukrajnát benyugtatóznák banánnal milkával ezzel azzal, hogy a szélsőjobb fogja be a száját.

Előzmény: Törölt nick (412152)
zoldcomchy: Creative Commons License 2022.02.20 0 0 412153

Folyik, de a mennyiségét senki nem tudja befolyásolni, ha van azt tudja terelgetni erre arra amarra.

Előzmény: rev251 (morális hulla) (412150)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.20 0 1 412152

Bemelegítésképpen gyakorolni az NDK-n :)

Előzmény: zoldcomchy: (412147)
zoldcomchy: Creative Commons License 2022.02.20 0 0 412151

Igen, világos. Legyen az nektek is:

Sorosék azt mondják putyinék visszaállítják a szovjetúniót, putyinék azt mondják, hogy sorosék migránsokkal árasztják el európát. Így is van mind a kettő igaz, de fordítva, mindegyik a másik helyett teszi. Putyinék migránsokat visznek a lengyel határra, sorosék meg megtámadják a putyinosokat. 

Mit is láttok? Segítek, ez amit láttok ez az a bizonyos

a csacsogó felszín.

Mi van a hallgató mélyben? Mindent egy zöldkomcsinak kell tudni? )-:

rev251 (morális hulla) Creative Commons License 2022.02.20 0 0 412150

Viszont, ha folyó víz van, ami szükségszerűen folyik;

akkor az is szükségszerű, hogy a nagy szereplők elkezdenek gátakat, terelőket építeni.

 

(Mi a különbség a folyó nevű nagy szereplő és a gátépítő nevű nagy szereplő között? Filozófiai kérdés...)

Előzmény: zoldcomchy: (412147)
Platon Creative Commons License 2022.02.20 0 0 412149

Ez nem igaz. Szupermasszív fekete lyuk esetén a gravitációs nyírás nem jelentős, semmi drámai nincs az eseményhorizont átlépésében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Dr. Gubó Hugó (412129)
QuantumSingularitas Creative Commons License 2022.02.20 0 0 412148

A forgó fekete lyukak mágneses pólusain az ionizált részecskék ki tudnak szabadulni a gravitációs vonzásból. Az akréciós korong forgása során a súrlódástól rendkívül felmelegszik, ionizálódik, és az elektromágneses tartomány RTG és Gamma tartományában sugározni fog, általában ezt látjuk kvazárként. A mozgó töltések mágneses teret hoznak létre, ami a két póluson ki tudják juttatni a részecskéket amelyek még nem jutottak túl az eseményhorizonton, ezek a jetek is láthatóak megfelelő műszerrel. 

Előzmény: zoldcomchy: (412144)
zoldcomchy: Creative Commons License 2022.02.20 -1 0 412147

Ezt megakadályozni csak qva sok pénzzel lehetett volna, felhozni Ukrajnát egy Európai szintre, gyakorlatilag integrálni.

 

Bemelegítésképpen gyakorolni pl magyarországon? 

 

hm... érdekes milyen nehezen dolgozzátok fel, hogy árvizet lehet terelgetni, de a vizet se usa se orosz nem visz oda mesterségesen. Ha az ukrán rendszer nem annyira korrupt a majdan se működött volna, semennyi cia-val se.

Előzmény: Törölt nick (412145)
zoldcomchy: Creative Commons License 2022.02.20 0 0 412146

Igen, de ez más hely és más idő. Ez, hogy a putyin vissza akarja szerezni a szovjetúniót kb. azonos azzal, hogy george soros migránsokkal akarja elfoglalni európát.

Előzmény: M.Zoli (412106)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.20 0 0 412145

A rendszer önmozgása vezetett ide, ezt már Huntington akkor megírta, amikor Putyin egy századik senki volt és egyedül ő, saját maga tudta, hogy minden oroszok cárja lesz belőle.

 

Ezt megakadályozni csak qva sok pénzzel lehetett volna, felhozni Ukrajnát egy Európai szintre, gyakorlatilag integrálni.

 

Így viszont... szükségszerű, hogy történjen valami, mert a jelenlegi állapot fenntarthatatlan.

 

Az USA pedig pont ezt akarja, egy fenntarthatatlan állapotba beragasztani a régiót, egyfajta Libanonná változtatni Európának ezt a részét.

Előzmény: Capibara (412139)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!