Keresés

Részletes keresés

kavkaz Creative Commons License 2003.10.29 0 0 593
Tulajdonképpen nekem is a Munkásôrség jutott eszembe. Valószínűleg politikai beidegzôdés végett nem gondoltam eddig arra, hogy volt egy olyan szervezetünk, amely felépítésében az N. sémáját követte. De megvártam, hogy más mondja ki ezt a nevet, mert nem voltam biztos benne, hogy nem hurrognának le:)

Azzal egyetértek, hogy a M-et és az MHSZ-t felszámolták, reformálhatatlan volt. De azzal nem, hogy az elvet és a szervezeti felépítést (a politikától függetlenül) nem vitték tovább. Ilyen szervezetekre lenne ma is szükség. Mai formában, nemzeti célból!

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (585)
Yoshi Creative Commons License 2003.10.29 0 0 592
Vigyázz!!!

Az ofp-ben nem igazán realisztikus a fedezék! SZVSZ nem jó a fizikája a dolgoknak, ezért a robbanás hatása úgymond átmegy a falon...

Más: kicsit scriptelj még, ugyanis 2 rpgvel ki lehet lőni az M1est is OFPben...

Realisztikus, de nem annyira...

Előzmény: unguided (591)
unguided Creative Commons License 2003.10.29 0 0 591
corporal
"Ne a beépített küldetéseket nézd, mert azokat ezerszer letesztelik, hogy tutibiztosan végig lehessen őket csinálni. Csinálj te egy sajátot, ami reális."

Tegnap este megvolt.
12 saját ember, 3 AT (egyik jómagam), 3 LAW, 2 Gránátos, a többi M16-tal. Némi lőszer ládákban. Hk. akasztók (wire) és aknák, + 1db megfigyelt akna (Satchel Chg.).
A támadók: 4 T-72, 2 gépesített raj (BMP-1-esekkel).
4-szer indítottam el játékot. A BMP-k még a város határában elhullottak (aknák, S.Chg. és LAW), a tankok közül 2-3 mindig betört, de végül elpusztult (akna, AT). A gyalogságot (együtt jött a páncélosokkal) az aknák és rakéták robbanásai tizedelték meg a városon kívül, belül pedig a jól elrejtőzött saját embereim irtották.
A saját veszteség az első 2 próbálkozáskor 50%+ volt. Fő oka, hogy amikor tüzet nyitottak, felfedték pozíciójukat és (főleg a T-72-esek) szétlőtték őket. A harmadik próbánál lecseréltem a szimpla lövészek M16-osait MP5SD-re és a veszteség feleződött.
Végeredmény:
1 patthelyzet (a város felét az elg. elfoglalta, a másik még saját kézen volt és megszűnt minden aktív tevékenység. Itt Én is elesetem, miután kilőttem egy T-72-est.)
3 győzelem.
Tanulság: Jól álcázott védelem, AT képességekkel és hangtompítós fegyverekkel, szegdelt (beépített) terepen, az kemény dió.

Később még kipróbálom, hogy a támadók mire jutnak légi-, és esetleg (egy kis script-eléssel) tüzérségi támogatással.

Előzmény: corporal (582)
Hamburger Creative Commons License 2003.10.29 0 0 590
A felvetéseddel tejesen egyetértek, de a jelenlegi hivatalos állásfoglalás mellett nem látok rá reális esélyt, hogy ez irányba pozitív elmozdulás következhetne be.

Hamburger

Előzmény: Törölt nick (588)
Yoshi Creative Commons License 2003.10.29 0 0 589
Hallali!!

Munkásőrség: nekem volt munkásőr ismerősöm, ideológiai alapról annyit, hogy szerintem ők tudták a legelkeseredettebben szidni a rendszert... (Mivel alapvetően csak űgymond "rendszerhű" elemek voltak, jobban beleláttak, mennyire korhadt egy xar az egész...)
Hálistennek... nem is szóltak bele a rendszerváltásba...
(SZVSZ ha akkor összehívják őket, hogy gyerekek, gyertek sortüzelni meg ilyesmi, az illetőt kidobják az ablakon...)

De ON!

A járulékos feladatok nélkül az egy echte területvédelmi tartalékos NG szerű valami volt.

Szóval, szerintem ha valaki elővenné az eredeti terveket, szabályzatokat, szervezeti felépítéseket stb. fogna egy filctollat és elkezdené kihúzogatni a felesleges hülyeségeket, aztán esetleg lehet hozzá írogatni még dolgokat.

nem?

Előzmény: Törölt nick (588)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.29 0 0 588
Hja. Egyetértünk abban, hogy normális rendszerként működött. Segített a rendőrségnek (polgárőrség...), Árvíz esetén a polgári védelemmel együttműködött, evakuált. És hála istennek az alapfunkcióját sohasem használta, legalábbis én nem tudok róla. De feladatai között volt, és készült is rá, hogy az ellenséges diverziós tevékenységet felszámolja, megakadályozza. Vajon ma kire hárulna ez a feladat?

Nem sírom vissza a nevet, de valami hasonlót kellene most is létrehozni: tagjai olyan emberek lennének, akiknek polgári foglalkozásuk is van, de járnak gyakorlatozni és a nagyobb városokban fegyverraktár, ill. központ van, ahonnan villámgyorsan meg lehet szervezni az ellenállást adott esetben.

Üdv.

Előzmény: Hamburger (586)
Hamburger Creative Commons License 2003.10.29 0 0 587
Bocsánat, a "párthadsereg" után kimaradt a "volt". Ez természetesen a Munkásőrségre vonatkozik!

Üdv: Hamburger

Előzmény: Hamburger (586)
Hamburger Creative Commons License 2003.10.29 0 0 586
Szervusz Zalka Úr!

Gondolom, hogy már hallottál olyanról, hogy "megőrizve megváltoztatni". Nos, ha valami normális rendszerként működik, vagy működött, akkor azt át kell venni és tovább kell fejleszteni. A nevezett félkatonai szervezet "párthadsereg", amit viszont el kell felejteni, mint ahogy egy teljesen új feladatrendszert sem ártana megfogalmazni számára. Ettől függetlenül érdemes átgondolni, hogy melyek voltak azok a tényezők, amelyek miatt legalább is úgy tudott működni, ahogy működött. Itt most nem a negatív mellékzöngékre gondolok, de azt valahol el kell ismerni, hogy működött a dolog, ami helyett most van a nagy büdös semmi.

A Nemzetőrség alapvető gondja jelenleg, hogy mivel az ötlet az előző kormány idején kapott erőre, ezért most kellő képpen a sutba került. Még csak arra sem veszik a fáradtságot, hogy megtennék a törvényi előkészületeket, noha a törvények megváltoztatására a tartalékos rendszer működőképességének megteremtéséhez is szükség van. A két dolgot nem ártana összhangba hozni!

Üdv: Hamburger

Előzmény: Törölt nick (585)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.29 0 0 585
Ez a félprofi dolog engem kísértetiesen emlékeztet a Munkásőrségre. Ők is rendszeresen gyakorlatoztak, volt könnyűfegyverzetük, aknavetőjük, páncéltörőjük. Meg volt nekik szép terepszínű foltos köpenyük is, amilyen akkoriban csak a felderítőknek volt még. (talán még annál is jobban alcázott-legalábbis az avaron)

Én azért sajnálom hogy olyan hamar és gyorsan széthordták, de sajnos nehéz ezt a dolgot a politikától függetleníteni.

Előzmény: kavkaz (581)
Tiger205 Creative Commons License 2003.10.28 0 0 584
Bocs, elütöttem Corporal, természetesen az 578-hoz akartam hozzászólni!

üdv:
TGR

Tiger205 Creative Commons License 2003.10.28 0 0 583
Hello!

Nekem meg mindenről a Sólyom Végveszélyben jut eszembe, de a lényeg a jelenet, ahol a z amcsi katona kilép a hátsó ajtón, és elcsúszik, így az ajtó egyik oldalán lesben álló kirssrác a túloldalon álló apját sorozza meg kalasnyikovval.

most ennyi jutott eszmbe a a spontán apa-fia területvédelemről, meg a film végén a két szám: USA 19 : Szomi 1000+

Mondjuk eredmény szempontjából: végülis USA eltakarodott..
de a kérdés filozófikusabb: jobb lett a Szomiknak ezáltal?

üdv:
TGR

Előzmény: corporal (577)
kavkaz Creative Commons License 2003.10.28 0 0 581
Elsôsorban azért jutott eszembe, mert azt a gondolatot, hogy a nemzetôrséget, mint könnyűfegyverzetű erôt képzeljük el elvetettem.

Önmagában nem állná meg a helyét, nem tehermentesítené a profi csapatokat, ezért azok létszámát nem lehetne csökkenteni.

Valamiféle félprofi tartalékos erôként látnám szívesen a nemzetôregységeket. Vagy vegyesen tartalékos és nemzetôrkatonákból szervezve. És legfôképp nehézfegyverekkel -is- felszerelve. Nem olyan szinten, mint az "profi" gárda, de megyénként legalább egy hk. századnyi erô és némi tüzérség is járulna hozzá. Erre jó lenne a honvédség mai fegyverzete a N-re hagyományozva.

Előzmény: corporal (579)
unguided Creative Commons License 2003.10.28 0 0 580
Az OpFp-ben van egy orosz küldetés (valami golden pack-ban volt benne), ahol egy jelentős erőfölénybn levő gépesített, páncélos USA erő támad egy várost több hullámban. Van némi időd, hogy kiépíts valami minimális védelmet harckocsiakasztókból, roncs thgk.ikból, pár hk.elh. aknából. Meg van egy maroknyi embered, RPG-7-esekkel, 1-2db AT-4 -essel, és minimális lőszerrel és üzag.gal van egy BMP-1-esed.
Az ellenségnek megérkezik először a felderítője, egy Abraams képében, aztán jön némi gyalogság, aztán 3-4 M60-as, aztán megest gyalogság, és megint 3-4 Abraams.
Az esetek 50%-ban megoldható. Némi szerencsével.
Ha egy beépített területen elég objektum van ahhoz, hogy az egyik széléről ne lehessen tisztán átlátni a másik széléig, akkor van lehetőség rejtve mozgatni, átcsoportosítani az erőket. A behatolóknak mindig számítaniuk kell az oldalba, vagy hátbalövésre.
Előzmény: corporal (579)
kavkaz Creative Commons License 2003.10.28 0 0 578
Akkor ONoljunk. Már szóbakerült ebben a topikban, hogy a nemzetörök a falujukat védenék a helyismeret végett.

Van egy új magyar kisfilm, amely az utolsó két védöröl szól. Két férfi, az apa és a fia a romok közt puskával a kézben várják a véget. A háborúnak vége, vagy elbukott a felkelés, nem derül ki. Csak az, hogy a döntö rohamra készülö támadók reguláris csapatok. Hogy miért harcol még a két férfi az sem nyilvánvaló, egyszerüen csak harcolnak, megszokásból, vagy dafke, végül is mindegy. A végkifejlet kiszámítható. De van mégvalaki a faluban és neki van néhány gránátja, ami megfordíthatja az amúgy értelmetlen önfeláldozást. Persze, ha gyöz is, az apa és a fia, akkor sem lesz túl sok értelme.
Gránátok.
szombat, 20:30 Örökmozgó

GrG Creative Commons License 2003.10.28 0 0 576
VÉGRE!!! ÚJRA!!! KIRÁLY!!! ELŐADÁS!!!

2003. OKTÓBER 30 18:00 KEREPESI ÚT 29/B!!
KŐVÁRI LÁSZLÓ BESZÉL FERIHEGYRŐL ÉS A BOEINGRŐL!!!
FELLEBBEN FERIHEGY TITKA!!! FELLEBBEN A BOEING 737 TITKA!!! TITKOS FÉNYKÉPEK!!! TITKOS TÉNYEK!!! TITKOS EMBER!!!
A TITOK ÉS REJTÉLY MAGA!!
MINDEN AMIT TUDNI AKARSZ A REPÜLÉSRŐL DE EDDIG NEM MERTED MEGKÉRDEZNI!!!

MERTED DE NEM TUDTAK VÁLASZOLNI!!!
CSAK ITT CSAK MOST CSAK NEKTEK!!!

HURRÁÁ!!! HURRÁÁ!!! GYERE EL TE IS!!!

DIÁK IGAZOLVÁNNYAL 50% KEDVEZMÉNY A BELÉPŐ DÍJBÓL!!
PILÓTA IGAZOLVÁNNYAL 75% KEDVEZMÉNY A BELÉPŐ DÍJBÓL!!
EZEK HIÁNYÁBAN 100% KEDVEZMÉNY A BELÉPŐDÍJBÓL!!!

A BELÉPÉS INGYENES!!!
HOZD EL A KABALAMACIDAT IS!!!
FORSZÁZS, AMI EGYESÜLETÜNK!!!

NASZÓVAL:
A megújuló Forszázs egyesület 2003 október 30-án 18:00-kor tartja legújabb előadását. Ennek témája Ferihegy, és ami mögötte van.
Kiemelt fókuszban a Boeing 737 a MAGYAR Légiszállítás Gerince! Előadó Kővári László, a repülés szerelmese, repülőgépek szakértője, újságíró, előadóművész. Helyszín a Kerepesi út 29/b (Népstadion metró megálló mellett) az út túloldalán. (Nagy zöld vas kapu).

A belépés ingyenes a részvétel ajánlott.
Szeretettel vár mindenkit:
Forszázs Egyesület

kavkaz Creative Commons License 2003.10.28 0 0 574
Vagy zseni volt:) Hiszen ilyen dumával ö rabolt elöször gépet!

Kortárs terrorart...hehe

Előzmény: Allesmor Obranna (570)
Allesmor Obranna Creative Commons License 2003.10.28 0 0 573
A 21-ik században az emberiség átlép az új hadviselés korszakába.
Ennek lényege a költséghatékonyság.
Intrikák, magasabbegység-szinten történő mérgezés, altatógáz, halucinogének.
Tehát vagy nagytételben ütjük ki az ellent. Kb. ugyanannyiba kerülne mint egy mai fegyveres konfliktus.
Infarahangfegyverekkel téveszméket, víziókat gerjesztünk, meg szédülést, hányingert.
LSD-töltetek nagyarányu bevetésével, illetve az ellenség öltözetét és felszerelését viselő ál-alakulatokkal megzavarjuk a harctéri tevékenységet.
Hamburger Creative Commons License 2003.10.28 0 0 572
Sziasztok!

Semmiféle hivatalos információ nem jelent meg a MH berekein belül a miniszter elleni esetleges támadásról.

Üdv: Hamburger

Előzmény: corporal (561)
Hamburger Creative Commons License 2003.10.28 0 0 571
Szia Tiger!

Én már semmin sem lepődök meg! Egyébként meg mi vagyok én? A katonai felderítő hivataltól nagyon messze lakom! Én nem szívesen mennék, de még küldhetnek.

Üdv: Hamburger

Előzmény: Tiger205 (565)
Allesmor Obranna Creative Commons License 2003.10.28 0 0 570
"A sárga faj összefogott a vörös fajjal, hogy elpusztítsa a fehér embereket."

Valami ilyesmivel indokolta tettét egy zavarodott elméjü csecsen egyén 2001 nyarán, mikor eltérítette az egyik orosz belföldi járatot Tel-Avivba.
Ezen én akkor jót derültem, az izraeli belbiztonsági szolgálat gondolom nem.

kavkaz Creative Commons License 2003.10.27 0 0 568
Hosszú hétvége volt, én is sokat ittam. De azért annyit nem, hogy felvázoljam a fajok eredetét Chamberlain szerint:)
Előzmény: Allesmor Obranna (549)
yerico5 Creative Commons License 2003.10.27 0 0 567
Azonban ez jó 30 évig csak álom marad, amíg Ovi apánk politizál a jobboldal csúcsán.
Előzmény: corporal (530)
yerico5 Creative Commons License 2003.10.27 0 0 566
"eggyen ruha.(egybe kellett volna írni?)"

Egy gy-vel igen, egybe kell írni, és akkor egyenruha, tehát hivatali ruha. Így is jó, de akkor nem két emberen, hanem eggyen van az a bizonyos ruhadarab. :)

Előzmény: Allesmor Obranna (550)
Tiger205 Creative Commons License 2003.10.27 0 0 565
Hello Hamburger!

Megszólalat a tudatalattid!
Szóvasl mennél te békefenntartónak, (modernül: külföldi misszióba) még Iránba is.

Mondd tudsz valamit az USA újabb öbölmenti terveiről ?

üdv:
TGR

ui:
OFF Hamburgernek:
"ha Rózsavölgyben egy eddig ismeretlen vezérezredest gyakorlóban látsz füvet nyírni, pilliád se rebbenjen!"

Előzmény: Hamburger (553)
Tiger205 Creative Commons License 2003.10.27 0 0 564
Hamburger!

Ha jól értettem a kollegát, akkor MI nekünk kellene ezt a pártot megalalapítani, így:

1/ Jó esély lenne rá, hogy nem anyagi érdekből, színhülyeséget teene (legalábbis ezen a téren)
2/ Bár akkor jó esély lenne rá, hogy a többi párt kiközösítené sé senki nem is szavazna rá,
3/ viszont ha nem így lenne, és mégis igazad lenne, akkro meg MI gazdagodnánk az ügyből. Végülis ez egy Win-Win szituáció nem?
:-)

Más:

RÁLŐTTEK ?
HÍR?

üdv:
TGR

Előzmény: Hamburger (543)
Alhazred Creative Commons License 2003.10.26 0 0 562
Hát nekem akkor sem fűlik a fogam fél év semmittevéshez. Sokkal több, értelmesebb elfoglaltságot tudok magamnak.

Pedig személymben biztos jó katonát veszít a MH:-))

Előzmény: Allesmor Obranna (549)
Allesmor Obranna Creative Commons License 2003.10.26 0 0 560
Természetesen semmi gond, sőt, örülök, hogy te is így gondolkodsz.
Előzmény: Hamburger (559)
Hamburger Creative Commons License 2003.10.26 0 0 559
Bocsánat! Nem volt szándékos plagizálás!

Üdv: Hamburger

Előzmény: Allesmor Obranna (558)
Allesmor Obranna Creative Commons License 2003.10.25 0 0 558
"A volt, kisgazda miniszterünk után azt hittük, hogy "rosszabb" már nem jöhet. Tévedtünk."

ez az én szövegem.
Amúgy ferike konvojára rálőttek, ezt mondta a tévé.
bumm ferike!

Előzmény: Hamburger (557)
Hamburger Creative Commons License 2003.10.25 0 0 557
Szia Corporal!

Megértem a csalódottságodat. Hasonlót éltem meg én is, de éppen ezért fogom venni a fáradtságot, hogy legközelebb is elmenjek szavazni. Előtte azonban igyekszem kideríteni, hogy kire és mire is adom a szavazatomat.

A civil jogokról szóló törvények mindenesetre még mindig több szabadsági fokot hagynak az átlag polgárnak, mint a spec. törvényeket is szigorító szabályzatok és utasítások nekünk.

A volt, kisgazda miniszterünk után azt hittük, hogy "rosszabb" már nem jöhet. Tévedtünk.

Üdv: Hamburger

Előzmény: corporal (554)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!