Keresés

Részletes keresés

belic Creative Commons License 2003.12.03 0 0 1005
Hello!

Melyik koncepcioban talaltad a tartalekos erot? A mienkben, vagy a hivatalosban?

Bel

Előzmény: -Survivor (1002)
-Survivor Creative Commons License 2003.12.03 0 0 1004
akkor helyesbitek:
mit szeretnenek ahelyett, ami nem lesz?

S.

Előzmény: kavkaz (1003)
kavkaz Creative Commons License 2003.12.03 0 0 1003
Lényegében úgy értelmezed ahogy akarod. Az új koncepció lényege nem az, hogy mi lesz, hanem az, hogy mi nem lesz.
Előzmény: -Survivor (1002)
-Survivor Creative Commons License 2003.12.03 0 0 1002
Elnezest uraim, de agytekervenyeimet eroltetve igyekszem ertelmezni az uj honvedelmi koncepciot.
Tehat: lesz egy kis letszamu hivatasos allomany gerilla(terrorista) ellenes hadviselesre felszerelve es kikepezve..es lesz egy nagy letszamu tartalekos allomany(valami neven) gerilla hadviselesre felszerelve es kikepezve..
Nem tudom, jol ertelmeztem???

S.

Hamburger Creative Commons License 2003.12.03 0 0 1001
Szia AO!

A lelkiállapotodat meg tudom érteni. Néha én is csak nehezen tudom türtőztetni magamat, de ha teret engedünk az indulatoknak, akkor itt lincselés lesz, ami viszont számomra nem kívánatos állapot, mert anarchiához vagy diktatúrához vezetne a jelenlegi viszonyok között.

A mondanivalód tartalmi részével nincs bajom, csak a tálalás aggaszt.

Hajdanán (talán itt is volt róla szó!) létezett két fórum a www.honvedelem.hu-n, ahol JF mondott egy-két dolgot. A sok jogos és néha jogtalan kritika miatt a fórumokat megszüntették azzal a felkiálltással, hogy már nem aktuálisak és ki is törölték. Az ott elhangzottak bizony elég kompromitálóak lennének egy szembesítésnél.Az ígéret, miszerint lesz másik fórum, ahol véleményt lehet mondani a MH-ról, még mindig várat magára.

Bennem az maradt meg a legjobban, amikor JF azt mondja, hogy ő nem szeretetre vágyik, hanem tiszteletre. (No comment!)

Hamburger

Előzmény: Allesmor Obranna (996)
belic Creative Commons License 2003.12.03 0 0 999
Hello coporal!

"Egy atombomba ... harcképessége évtizedek alatt se csökken."

Tevedes! A radioaktiv anyagoknak van egy ugynevezett felezesi ideje, ennyi ido alatt atalakul az anyag fele valami massa. A masik jellemzo a kritikus tomeg, ez alatt egyaltalan nem robban. Tehat, ha egy atombomba hasadoanyaga a kritikus tomegnel kevesebb lesz, akkor egyaltalan nem robban. Raadasul a hasznalhato anyagok (pl. plutonium) felezesi ideje viszonylag kicsi. Ebbol kovetkezik, hogy nehany evtized alatt nem csak csokken, de gyakorlatilag megszunik a harcerteke (atombombabol piszkos bomba lesz, ami nagyon mas kategoria).

Bel

Előzmény: corporal (997)
belic Creative Commons License 2003.12.03 0 0 998
Hello!

"A Hornék szkértői illúzióját az arcpirító privatizáció, a Bokros-csomag, és az olajmaffiás ügyek rombolták szét. "

A Bokros csomag tul bonyolult ahoz, hogy itt elemezzem, de az olajmaffia egyszeru: az MDF kormany egy jogszaballyal letrehozta, az MSZP kormany egy jogszaballyal megszuntette. Egyik sem nyomozott utana, majd a FIDESZ-MPP/FKGP eloszor megvarta, hogy elevuljon, majd _utana_ nyomozast imitalt, es "meglepo" modon vadat mar nem emelt.

Bel

Előzmény: Allesmor Obranna (996)
Allesmor Obranna Creative Commons License 2003.12.03 0 0 996
Az, hogy én időnként trágár szövegeket engedek meg magamnak itten, az egy dolog.
Bunkó vagyok? leszarom.
De mindenképpen elgondolkodtato az a politikusi evolúciós folyamat, amely a mi kékingeskénket és társait eredményezte.
Für Lajcsi a körkörös védelmet komolyan gondolta.
Nem értett hozzá, de felvállalta a baromságát, aztán végül is teljes értetlenséggel távozott.
Fantasztikus államtitkára Raffay "helikopteres lovassság" Ernő miután komolyan meg akarta támadni Erdélyt, távozni kényszerült.
No nem emiatt, hanem mert megesett vele egy autóbaleset, amit ő mindenáron merényletként aposztrofált, szanatórium lett politikai pályafutásának vége.
Keleti dörzsöltebb volt, a 89-es Gerecsénél HM-szóvivő, a 96-os nagyfejezésnél miniszter.
A katonák bizalmat szavaztak neki, hiszen ő is a szakértői kormány koncepció részeként lett a tárca vezetője, de szemrebbenés nélkül elhajtott 50000 embert.
Az ő nevéhez köthető a "ha nincs rá pénz, kidobjuk"-féle politizáls megindítása.
Szabó "baromarcú" János bátyánk kisgazda honvédelmi miniszter elődjéhez hasonlóan "értett" a szakmához. Öt évtized után ismét nagyszerű HM-vezetőt adott a híres-neves történelmi párt.
Ennek a fényestekintetű, agytrösztnek az ábrázatáról leolvashtó volt, hogy a nap huszonnégy órájában rendkívüli, embertpróbáló problémák megoldásán töri a fejét, miközben hazánk legkiválóbb szakemberiből álló stábjával azon munkálkodik, hogy a világ legütőképesebb haderejét össszehozza. Naprakész ismereteit a legzseniálisabban kombinálva négy éven át fáradhatatlanul nézett szembe a nemzetvédelem adta kihívásoknak.
Na jó, fogalma sem volt arról, hogy éppen mi folyik körülötte, de legalább végig csöndben volt, így érdemi irányítást a fideszes Wachsler, majd a gazdasági tárcát vezető Matolcsy gyakorolta.
Juhász "kékingeske" Ferenc azonban már egy új stílus jegyében munkálkodik.
Jelszó: semmiért se vállald a felelősséget!
Az Antall-kormány idején az ország még politizált, majd tudatosan kormányt váltott.
A Hornék szkértői illúzióját az arcpirító privatizáció, a Bokros-csomag, és az olajmaffiás ügyek rombolták szét.
Orbánék nemzetvezetői rongyrázását már csak az ország fele nézte jó szemmel, majd miután sikerült kettészakítaniuk a társadalmat, megbuktak ők is.
A választók erre a megosztásra pedig úgy reagáltak, hogy elfordultak a politikátol.
És így jutottunk el a lényegében már a nyerés után bukásra itélt Medgyesi-kormányhoz.
A jelenlegi helyzetet úgy jellemezhetjük, hogy kómában van az ország.
Miközben határainkon túl, zajlik a történelem, itt megállt az idő.
A kormány jellegtelen, a vezetője méginkább.
Külpolitika nincs. Belpolitika sincs.
Az ellenzék konstruktivitási együtthatója zérus. Nincsenek kérdései, se válaszai.
Vezére, aki maga is parlamenti képviselő, a Parlamentbe nem jár be, társai ügyeket kreálnak, hogy aztán maguk is belekeveredjenek. A kormány pedig gyakran játékon kivűl is öngólokat lövöget magának.
Kékingeske rögtön azzal indít, hogy teljesen felrúgja a választási igéretet. Felelősséget nem vállalva érte, kifogásként felhozza, hogy nem volt kellőképpen tisztába a valódi helyzettel.
Szar duma, ugyanis az előző kormány idején a honvédelmi bizottság alelnöke volt.
Innetől a stílus már kiismerhető, kijelentései átlag kéthetente vesznek 180 fokos fordulatot, következmények nélkül.
Rendszerint más országokra hivatkozik, önálló elgondolásai nincsenek, koncepciót hírdet, melyet a bejelentést követően össze-vissza módosítgat, maga sem tudja miért. Közben pedig arcán permanensen ott leledzik az félig flegma, félig debil vigyor, az önelégült, büszke ostobák ismérve.

Itt tartunk, de a nagy kristálygömböm szerint ez még fokozható...


M.S.B. Creative Commons License 2003.12.02 0 0 994
Az előbbi kép alól lemaradt a szöveg, ez természetesen az emlegetett Dingo.
M.S.B. Creative Commons License 2003.12.02 0 0 993
Cifu Creative Commons License 2003.12.02 0 0 992
Az USA-ban is próbálnak áttálni a kerekes harcjárművekre, egész pontosan az US ARMY a Stryker-el akar nagy üzletett csinálni. Elég nagy üzlet lesz, csak nem a seregnek.
3,5 millió $/db, nem úszóképes, a terepjáró képessége rosszabb, mint a lánctalpas egységeknek, ráadásul azoknál 10x annyiba kerül üzemeltetésük, plusz a fegyverzete gyenge és nem rendelkezik RPG-védelemmel....
Előzmény: Sgt. Elias (991)
Sgt. Elias Creative Commons License 2003.12.02 0 0 991
Ezt találtam a Dingo-ról. COIN-ra biztos jó, bár ne felejtsük el, hogy a hasonló Humweekkel felszerelt amerikaiak Mogadishuban nem tudak mit kezdeni az úttorlaszokkal, míg a pakisztáni lánctalpasok át nem törtek nekik. Szóval én nem értem a láctalpfóbiát. Amúgy a Szentesi által mondottakkal (hk. vs. pct. rak.) érdemes Luttwak Strategy-jét megnézni, pont a 80-as években nyugaton zajló hasonló vitával kapcsolatban vannak jó megállapításai.

The Dingo APCV offers its occupants a high level of protection against terrorist attacks and mines. In addition to high all-round protection against all types of hand-held weapons, a special mine de-flector system provides a degree of crew protection against anti-personnel and anti-tank mines so far unparalleled in this class of vehicles. The German Army DINGO´s armament is a 7.62 mm machine gun. Furthermore, the vehicle is equipped with an NBC protection system, an air conditioning system, auxiliary heating, ABS, a reversing camera, GPS navigation as well as a modern radio and an infantry tank telephone system. The DINGO has already been deployed with the German peacekeeping units for patrol and transport tasks in Kosovo, Macedonia since December 2000 and most recently in Afghanistan and has been extraordinarily successful.
Krauss-Maffei Wegmann has now delivered the first batch of 56 Dingo 1 All Protect Vehicles (APVs) to the German Army and these have already been deployed. The German Army has ordered a further 91 Dingo 1 APVs in two batches and these will be delivered from the Krauss-Maffei Wegmann Munich production line between July 2002 and early 2003. These are based on the Mercedes-Benz UNIMOG U1550L (4 x 4) chassis with a wheelbase of 3.25m.

Előzmény: Hamburger (987)
Sgt. Elias Creative Commons License 2003.12.02 0 0 990
M-16-os? Azt meg minek? Mert Irakban az amik is boldogan használják az AK-t az M-16 helyett? (ld. Kaliber cikk) Nekem amúgy is úgy tűnik, a világban egyre inkább rájönnek, hogy az orosz 7.62x39 lőszer jobb, mint a .223 Rem.
Előzmény: HUNTERKILLER (988)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.12.02 0 0 988
"Várom, hogy mikor jelentik be a Dingó-k beszerzési tervét. Ha megteszik, lesz egy-két észrevételem."-Ezek szerint az a multkori M-16 beszerzési terv komoly volt???
Előzmény: Hamburger (987)
Hamburger Creative Commons License 2003.12.02 0 0 987
www.honvedelem.hu : " A vezérkar főnöke emlékeztetett arra, hogy a Magyar Honvédség nemrégiben hajtotta végre első nagyobb tengeri szállítási akcióját, amikor az Irakba kiküldött alakulat összes nehéztechnikai eszközét hajóval küldte a térségbe, s ez csak 260 millió forintba, egy esetleges légi szállítás költségeinek töredékébe került."

Ez most elgondolkoztat. Könnyű erők erőltetése, hogy légi szállítható legyen békefenntartásra (mert másra nem jó!), de az sokkal drágább, mint a tengeri szállítás, ami ugyan lassúbb, de még a nehéz technikát is olcsóbban lehetne szállítani, mint a könnyűt repülővel.

Várom, hogy mikor jelentik be a Dingó-k beszerzési tervét. Ha megteszik, lesz egy-két észrevételem. Itt is nagy "hozzáértést" vélek sejteni!

Üdv: Hamburger

Hamburger Creative Commons License 2003.12.02 0 0 986
Sziasztok!

Lehet, hogy rosszul vagyok tájékoztatva, de az elmúlt 15 évhez képest most sokkal többet költhetünk a honvédelemre, mint korábban. A gond szerintem is fejekben és a szervezésben van.

JF házához egyelőre csak annyit, hogy szép dolog a parancsnoki példamutatás. Ilyen házat minden tisztnek! (Idén semmiféle fizetésemelés sem volt és jövőre is csak igérik a "néhány százalékos" emelést!)

Hamburger

Előzmény: Tiger205 (984)
Tiger205 Creative Commons License 2003.12.02 0 0 984
NEM IGAZ !

Egy régebbi trénerünket hadd idézzem:
"kis pénz, kis foci..."
De legalább foci!

Nem lehet mindent a pénzhiányra kenni!
sok felelsleges hülyeségre zsákszám megy a pénz, s a koncepciótlanság sem pénzkérdés!

Mint ahogy egy vezetési hadgyakorlat nevetségessé tétele és befuccsoltatása sem az, de erről én nem is tudok....

Szóval nem cska pénzhiány a baj.
A fejekben van a nagyobb hiba. Szvsz.

Hamburger!
A személyeskedést meg nem mi kezdtük, hallottad már interjúit, nekem olyankor nyílik a bicska a zsebemben....a leendő házát meg minden lap bemutatta, ezt se' mi vetettük fel. Bár az én apósom is adna nekünk ennyit "kölcsön".

üdv:
TGR

Előzmény: Yosser2 (978)
kavkaz Creative Commons License 2003.12.02 0 0 983
Na megint túl gyors voltam, az utolsó mondatban benne volt...
Előzmény: corporal (982)
kavkaz Creative Commons License 2003.12.02 0 0 981
Dehogynincs! Mi van a háborús fosztogató koszovói parancsnokkal?
Előzmény: belic (980)
belic Creative Commons License 2003.12.02 0 0 980
Hello!

kb. emiatt irtam azt, hogy sokmindent megertek (pl. kevesebb nehezpancelos uzemelteteset) az uj koncepcioban, de a vegrahajtas bizonyos pontjai ( technika MEGSEMMISITESE tartos tarolasra elokeszitese helyett, illetve harcolo alakulatok nagyobb aranyban csokkentese, mint az adminisztracio/vezetes csokkentese) elfogadhatatlan.
Ez utobbiakat semmilyen gazdasagi kenyszer sem indokolja, csak szakmai hozza nem ertes es vezetoi gyengeseg.

Azert a politikai korrektseg jegyeben :-), hozzateszem, hogy legalabb nincsen koncepcios per kamu haborus bunokkel (amire ugye az elozo kormany alatt volt pelda).

Bel

Előzmény: Alhazred (977)
Yosser2 Creative Commons License 2003.12.02 0 0 978
Van benne igazság. Nagy futball trénerünk szavait idézném ide: "Szarból nem lehet várat építeni!"
Előzmény: Alhazred (977)
Alhazred Creative Commons License 2003.12.02 0 0 977
Szerintem Juhász alapvetően nem hülyébb mint elődei, bár tény, egyik sem volt eddig oké... főleg nem a Szabó J.

Szóval nem csak a vezetőket kéne b*sztatni. Arra nem gondolt még itt senki, hogy 1szerűen NINCS PÉNZ a honvédelem fejlesztésére...

Persze ez nem mentség a balf*szságra.

Hamburger Creative Commons License 2003.12.02 0 0 976
Egyelőre csak ennyit találtam a www.honvedelem.hu-n: "Dr. Fehér József, a HM közigazgatási államtitkára vasárnap este - delegáció élén, amelynek tagja Szenes Zoltán altábornagy, a HM Honvéd Vezérkar főnöke - kétnapos hivatalos látogatásra Belgiumba utazott, ahol részt vesz a NATO védelmi minisztereinek találkozóján.

A megbeszéléseken a résztvevők áttekintik a NATO vezette műveletek és egyéb krízishelyzetek tapasztalatait, a Reagáló Erők helyzetét, alkalmazhatóságuk kérdéseit. Véleményt cserélnek az új parancsnoki struktúra kialakításának helyzetéről, valamint az új fenyegetések kihatásáról a békepartnerségi program átalakítására."

Nem tartom kizártnak, hogy nem fogják közzé tenni a kapott kritikát addig, amíg a kölföldi sajtó nem fog róla hírt adni! A jelenlegi helyzetben egy kicsit sok lenne!

Hamburger

Előzmény: Hamburger (974)
Hamburger Creative Commons License 2003.12.02 0 0 975
Szia AO!

Hidd el, hogy én sem spórolok a kritikával vezetésünk felé, de azért alaptalanul nem kell senkinek sértegetni a személyiségét! Ha lehet, maradjunk a tényeknél, az is elég lehangoló és magáért beszélő. Pocskondiázással nem fogunk előrébb jutni.

Kedves Tiger!

Abból (PzGen PL v HH) biza nem eszel!

Hamburger

Előzmény: Allesmor Obranna (973)
Hamburger Creative Commons License 2003.12.02 0 0 974
Azt én is szeretném tudni!
Előzmény: corporal (964)
Allesmor Obranna Creative Commons License 2003.12.02 0 0 973
és ha itt is lesz egy terrormerénylet?
akkor a nagy terror-ellenes szent háborúval mi a jó lófaszt fogunk kezdeni?
mert akkor meg az lesz, hogy a nagy komcsi hadsereg (a szlogen még mindig a régi: gonosz VSZ-haderő pfúj!) még nem állt át.
Majd jön akkor a Juhász Fery, és megszólal, hogy ő erről sem tudott, csakúgy mint a kormányváltáskor az átvett Honvédség állapotáról (kampós szöveg).
Aztán majd hozzá teszi, hogy célunk egy icike-picike szerethető, csókolgatható, simogatható, rózsaszín nem is had, hanem meleg sereg.
Csak pár fős, mint amelyet legutóbb a buzibárban szemelt ki akkor, amikor oda is betért egy gecikoktélért cserébe idiótán vigyorogni.
nemedi l Creative Commons License 2003.12.01 0 0 972
Ez jó: rendszeresített fehér zászló :)))
Előzmény: corporal (971)
ftonyo Creative Commons License 2003.12.01 0 0 970
"855-ban " - helyesen: 85%-ban...

Bocs...

ui.: A BMP kivonása is elementáéris baromság....

Honvédelmi (?) vezetésünk(?) másfél évtizede civil idióták gyülekezete!

Civil kontroll.....

ftonyo Creative Commons License 2003.12.01 0 0 969
"Szentesi György haditechnikai szakértő szerint ez az egyik legnagyobb baklövés volt az akkori honvédelmi vezetés részéről, hiszen a beszerzés évében, 1997-ben is látszott: nem lesz szükség a jövőben harckocsikra. Szentesi szerint sem az ország védelme, sem a NATO-felvétel nem indokolta a beszerzésüket. Ennélfogva ha egyetlenegy sem indulna be, akkor sem lenne baj, sőt előnyös lenne, hiszen nem fogyasztana üzemanyagot. A szakértő szerint abból a pénzből, amit eddig a harckocsikra fordítottak, inkább páncéltörő rakétákat kellett volna vásárolni. "

Ez a ******** Szentesi.... Egy 855-ban sikvidéki országban nem kell hk... És ilyen vad*****-ok működnek mint tanácsadók... Hányinger az egész....

Tiger205 Creative Commons License 2003.12.01 0 0 968
Miért sajnálod tőle a negyedik csillagot?
Biztos jól állna a "vállapján".

Generaloberst P.L.

nem jobb?
:o)))
üdv:
TGR

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!