Keresés

Részletes keresés

bubu001 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 6953
Oké, legközelebb megkóstolom :)
Előzmény: csocsanszkaja (6950)
leveliro Creative Commons License 2008.03.13 0 0 6952

1. Tavaly vettem egy telket, és most vettem csak észre, hogy egy bazi nagy sárgabarack fa van rajta, ami rügyezik is rendesen. Már csöpög a nyálam...

2. Ha nem akarsz bort elemezni, akkor megteszi helyetted a gép:

http://f.freeblog.hu/k/i/j/kijegecesedik/files/generator.html

:-))

Ezzel bármilyen bort kielemzel!

3. Destillata pálinkaverseny:

Hát nagyon komoly lehet:

"amelyre 13 ország legkiválóbb főzőmestereinek 1680 mintájával neveztek. A zsűrit lenyűgözték a remekebbnél remekebb magyar párlatok, ennek eredményeként főzdéink 107 érmet hoztak haza."

13*107=1391

Ha feltesszük, hogy minden ország (még a nálunk 8* nagyobb No. is) csak 107 érmet kap, akkor 1391 érmet osztottak összesen??????

Kész röhej.

Mindig tudtam, hogy ezeknek a versenyeknek az értelme, hogy mindenki utána ráírhassa az üvegére, hogy "Alsómocsoládi pálinkaverseny ezüstérmese", és odategyen egy dizájnolt ezüstös korongot. De, hogy ennyire! Ez azért túlzás.

Emlékeztek a Szentkirályi ásványvízre? A francia Eauscar-on első helyezést ért el! Ezzel úgy megfuttatták, hogy 15-szörösére felfutottak az eladásaik. A következő évben már három magyar ásványvíz nyert valamit. Na, ekkor utánanézett egy újságíró, és kiderült, hogy minden évben összesen 6 induló van. (Azért ne szidjuk nagyon őket, kevés ásványvízen van rajta a Szent Korona.)

Szóval ezennel véglegesen kiírtam az agyamból az érmek iránt érzett bármit is.

Aparátmester Creative Commons License 2008.03.13 0 0 6951
Ilyen nincs !Felejtsd el!
Előzmény: aleksz27 (6948)
csocsanszkaja Creative Commons License 2008.03.13 0 0 6950

Ahh berkenye....

kuriózum.....

a pálinkák legje, szerintem...

Előzmény: bubu001 (6943)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.12 0 0 6949
 Én  tápsót  nem  használok, élesztőt is csak  nagyon  keveset  és  nem  minden cefréhez.  Szerintem  ha  az  arányokra  figyelünk, nem maradhat  a  pálinkában  élesztőíz.
Előzmény: aleksz27 (6948)
aleksz27 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 6948
Van aki szerint mégsem jó az hogy élesztőt és tápsókat rakunk a cefrébe, állítólag megérzi a gyomrán aki iszik belőle...Nem tudom ,lehet hogy nem bomlik le teljesen...?
Rendes kokofermes élesztőt használok.Mi a véleményetek?
comad Creative Commons License 2008.03.12 0 0 6947
Ugye nem fa eper, hanem faeper, megkülönböztetendő a földiepertől, a szamócától. Egy ízt nem tudok leírni, olyasmiket meg nem akarok, mint a borszakértők. Hogy is mondjam... sima, mintha töményebb, olajosabb lenne, mint a többi, az íze meg ugye milyen is lehetne, nagyon jó. Remélem, az idei fesztigyálra is eljutok és meg tudok venni egy üveg málnapálinkát. Amíg azt nem kóstoltam, azt mondtam, hogy bodza és eper a király, de már bizonytalan vagyok...oly kevés az idő és a pénz és oly sok a pálinka :-)
Előzmény: Aparátmester (6945)
Aparátmester Creative Commons License 2008.03.12 0 0 6946
Ja eszembe jutott!Naspolya pálinlát is ittam és nagyon lenyűgözött ugyhogy jövőre már nekem is lesz saját!
Aparátmester Creative Commons License 2008.03.12 0 0 6945
A saját berkenyém az nagyon jól sikerült!De van a Zimektől is az is csodálatos!
A képen látom a Fa eper pálinkát na az milyen arra nagyon kiváncsi lennék???Comad???
comad Creative Commons License 2008.03.12 0 0 6944
Megvolt, ott figyel a jobboldalt, a tavalyi pálinkafesztiválról hoztam is, meg ittam is ott. Nekem ízlett.
Előzmény: bubu001 (6943)
bubu001 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 6943
Én a Zsindelyes berkenyéjét kóstolnám meg... Ivott már valaki berkenyepálinkát? (eléggé rácuppantam az érdekességekre és van mit behoznom, eddig a birs és a bodza ami visz nálam mindent - ha jó)
Előzmény: snapszmester (6941)
Aparátmester Creative Commons License 2008.03.12 0 0 6942
http://www.stop.hu/articles/article.php?id=289925
snapszmester Creative Commons License 2008.03.11 0 0 6941
És, ha mindenkit elüldöztünk beszélhetünk a penészgombákról.

Desztilátán arattak a magyarok. Márton és Lányai szöllőpálinkával, ami nem egy ritka termék és még is különleges. Ajánlom mindenkinek a kóstolását és jó lenne olvasni a véleményt.
csocsanszkaja Creative Commons License 2008.03.11 0 0 6940

És azok  a fenyő gerendák a belső szentélyben, a patak halk csobogása.... az a XX köbméteres hűtővíztároló a pincében ahh ...

Mester, ha át akarod adni tudásod, jelezd, mert én odaszegődök inasnak... /oszt ha már nem főzöl, átveszem tőled a ipart :-)

Üdv mindenkinek: csocsanszkaja

a pálinka legyen velünk

Előzmény: Törölt nick (6932)
snapszmester Creative Commons License 2008.03.07 0 0 6937
Nem vagyok negatív. Így próbálom leplezni a nagyképüségem.
A véleményed többi része viszont teljesen igaz. Szép a környék, ami adottság is, de rengeteg munka van benne.
Más: nem érdekell, hogy házalónak vagy menedzsernek neveznek csak árulhatnám ezt a ... pálinkát.
Előzmény: Törölt nick (6936)
bubu001 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 6935
Ok, nincs harag ;) marketingről, reklámról és piackutatásról meg ne vitatkozzunk ;)
ui: tényleg nem tetszik nekem az üveg+cimke, de ez egyéni szoc.prob.
Nem csesztetésként írtam.
Előzmény: Misku (6927)
Feriba51 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 6934
-:))))) Miért kell neked mindent elrontani???:)))
Ezek szerint Te képes lennél az értékesitési ügynököt "házaló árusnak" nevezni. Lépni kell!! -:)))) Hogy mindezek után milyen lehet a pálinkád???-:)))))
Előzmény: snapszmester (6933)
snapszmester Creative Commons License 2008.03.07 0 0 6933
Köszönöm kedves szavaidat. Megpróbálom lefordítani a többieknek is.
Patinás=öreg
nemes egyszerüség=szegényes
Abban reménykedek, hogy a pálinkám tényleg finom.
comad Creative Commons License 2008.03.06 0 0 6930
Merrefelé vagy?
Előzmény: Törölt nick (6929)
Vork12 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 6928

"egyedi csomagolású  termék (lásd a Vilmoskörte is), egy kis "legenda" (filozófia) a termék köré"

A Vilmoskörtéhez csak le kell írni a legendát.

Abból készült pálesz a valódi csoda,(ha nem rontják el).

A gyártó csak csokorba szedte a történeteket.

Nekem nem ízlett a Vilmosa.

Én házi párti vagyok. Az ipari pálesz is jó annak, aki nem jut a házihoz.

Most meg, hogy bevezették a méregdrága 38 V/V%-os "vízet", hát nem hiszem, hogy megéri megvenni.

Misku Creative Commons License 2008.03.05 0 0 6927
Nem muszáj, de nem mindegyik mondat végén van"!" De nem ez volt a lényeg. Még a marketinghez:valaki azt írta, ronda az üveg . (ízlés dolga), de valaki szerint inkább egyedi. Manapság a legtöbb főzde a pálinkáját hosszúnyakú, keskeny fazonú üvegbe palackozza. Különbség csak a cimkékben van. Ilyenbe vagy hasonlóba senki sem palackoz. Mégegyszer mondom: nem kell hasra esni tőlük, csak látni kell, hogy mint a hazai pálinkapiac egyetlen multi cége a többi multinál bevált gyakorlatot alkalmazza: a többi, hasonló terméktől jól megkülönböztethető, egyedi csomagolású  termék (lásd a Vilmoskörte is), egy kis "legenda" (filozófia) a termék köré, alapos reklámmal(marketinggel) besulykolva a köztudatba. Mindez nyilván alapos piackutatás következményeként, tehát tutira mennek ! Lehet, hogy nem nálad, de hidd el: az átlag vagy tömegfogyasztóknál jók az esélyeik!
Előzmény: bubu001 (6926)
bubu001 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 6926
off:
ehet, hogy csak engem zavar, de muszáj minden mondat végére felkiáltójelet tenni?

on.

szerintem szerencsére a kóser szó igencsak nem kapcsolódik még jelentősen a pálinkához, persze a kocsmában ha hallja az ember, nem a vallási előírásra gondol, de egy Rotschild vagy zsinagóga mellett álldogálva nem feltétlen a pálinka jut róla eszembe és vica versa, ha a pálinkáról beszélek, a kóser csak az x-ik a rangsorban. (nálam)
Előzmény: Misku (6924)
Feriba51 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 6925
Nem, csak a "szezonnyitásnál" az első töltésnél, aztán csak a tisztázásnál. Azért ne gondolj nagy tételekre, csak magamnak főzök egy-két alkalommal.
Előzmény: sleve (6923)
Misku Creative Commons License 2008.03.04 0 0 6924

Nem védve és nem is istenítve Zwack-ot, "levélíró"-nak van igaza: a marketinghez jól értenek !

Bizony !! Ez az egész nem más mint marketing!! Bevezetik a terméket az átlagfogyasztó piacára ! A kóser pálinka ebből a szempontból ugyan az lesz, mint az adidas cipő, sony fényképezőgép, vagy a suzuki ! Olyan sokszor mondják, mindig és mindenütt, hogy a végén már a pálinka szóhoz önkéntelenül kapcsolod a kóser jelzőt, és ha vásárolni mész ezt fogod keresni, mint átlagfogyasztó. Persze, figyelnek a minőségre, mint ahogy az adidas, a sony és a suzuki is figyel. Biztos lehetsz benne: ha ezeket a termékeket választod jó minőséget fogsz kapni. Nem jobbak mint a másik de ismertebbek, jobban benne vannak a köztudatban: erről szól a marketing ! Ezt még sokaknak tanulni kell, de a pálya mindenki előtt ott van!!

Olvassátok el a Népszabadság mellékletének kóser pálinkára vonatkozó anekdotáját!

sleve Creative Commons License 2008.03.04 0 0 6923
Az elsőfőzetnél (vadka) nem veszed le a rézelejét?
Előzmény: Feriba51 (6834)
bubu001 Creative Commons License 2008.03.04 0 0 6922
Biztos én sem fogalmazok tökéletesen, tegnap este szerencsém volt egy kis házi 50 fokos birs pálinkához, nagyon finom volt, de most be kell szereznem egy üveg naményi birs pálinkát, mert akié volt a házi pálesz, nem hiszi, hogy gyári termék is tud finom lenni ;)
ui: hajnali fél háromkor asszony a konyhában ülve várt kicsit morcosan, reggel hétkor meg kizavart az ágyból, hogy főzzek neki kávét. szerintetek haragszik?
comad Creative Commons License 2008.03.04 0 0 6921
Hm...nem. Én értettelek félre. A "brand" szót eddig csak eredeti értelmében ismertem, de most nézem, hogy már van neki másik is.
Előzmény: bubu001 (6920)
bubu001 Creative Commons License 2008.03.04 0 0 6920
úgy tűnik félreérthető voltam ;) azt akartam írni, hogy azon kívül, hogy az ital kósher a zwack még brandként is kezeli, mint megbízható terméket. ;)
Előzmény: comad (6919)
comad Creative Commons License 2008.03.04 0 0 6919
Nem szívesen védem a Zwackot, de megkapta a "hechser"-t, a kósersági pecsétet (hátcímke), és az Orthodox Union folyamatos felügyelete alatt áll (OU). Tehát nem csak egy brand.
Előzmény: bubu001 (6917)
bubu001 Creative Commons License 2008.03.04 0 0 6918
Bár megnézve a fotókat, ritka randa a designja az üvegeknek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!