Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.02.05 0 0 1456
www.hmeirt.hu Nagyon tanulságos. Amikor megláttam, és elolvastam, egy picikét elkapoot a nosztalgia. Régi szép rovancsok jutottak az eszembe. Mennyi izzadást, és apró, csepró gondtol menthettem volna meg magamat, ha már akko rlétezett volna ez, és nem "egyébb" úton kellett volna elintéznem a gyakorlatokon, és máskor eltünt felszerelés hiányát.
És még egy dolog....A tpoic címe, azt hiszem, pontosan ide vág: A MAGYAR HONVÉDÉSG MEGSEMMISÜL IGEN!!!!!
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.05 0 0 1455


Az MH 5. Bocskai István Gépesített Lövészdandár parancsnoksága kezdeményezésére, együttműködve a HM Romaügyi Referatúra és a Hajdú-Bihar Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság toborzóirodájával a városi polgármesteri hivatal és a rendőrkapitányság támogatásával a helyi cigány kisebbségi önkormányzat szervezésében február 3-án, kedden állásajánlattal egybekötött tájékoztatóra került sor Hajdúhadházon, a művelődési házban.

Fazekas György alezredes, a hadkiegészítő parancsnokság toborzóirodájának osztályvezetője kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy az állásajánlattal egybekötött tájékoztató folytatása annak az esélyegyenlőségi program keretében tavaly elindított, a megyében élő roma fiatalok számára szervezett, gépjármű-vezetői engedély megszerzésére irányuló tanfolyamnak, amelynek célja kvalifikált szerződéses katonák biztosítása a gépesített lövészdandár számára. Az akkor jelentkezett mintegy 40 főből öt fiatal felelt meg az egészségügyi és pályaalkalmassági követelményeknek, akik rövidesen szolgálattételre jelentkeznek.



A rendezvényen Rácz Mihály alezredes, dandár személyügyi főnök tartott audiovizuális bemutatóval egybekötött tájékoztatót a Magyar Honvédség fő erőinek állományába tartozó lövészdandárról, valamint a szerződéses katonai szolgálatról. A tapasztalt személyügyi tiszt többek között elmondta, hogy Debrecen az a település, ahova a honvédség szerződéses katonákat vár. A katonai szervezet a megyeszékhelyen kívül Hajdúhadházon látja el feladatait, ahol az alakulat őr- és kiképzőbázisa van. Itt történik a nemzetközi békemissziókban részt vevő állomány felkészítése, illetve a NATO-kompatibilitás követelményeinek eleget tevő fegyverzetek rendszerbe állítása is. Hangsúlyozta, hogy a Magyar Honvédség biztos jövedelmet és kiszámítható jövőt kínál.

Rácz alezredes felhívta a figyelmet arra, hogy a határozott időre szóló szerződés a Magyar Honvédséggel sajátos közszolgálati - nem sorkatonai - jogviszony, a kötelezettségek és jogosultságok törvényben szabályozottak, majd a feltételek és járandóságok ismertetésével fejezte be tájékoztatóját. A jelen lévő mintegy 60 roma fiatal döntő többsége már túl volt a sorkatonai szolgálaton, éppen ezért célirányos gyakorlati és szakmai, valamint a katonaéletet és az etnikai hovatartozást is érintő kérdéseket tett fel az előadóknak, amelyekre a személyügyi főnöktől, a toborzóiroda osztályvezetőjétől és Jóni Tibor alezredes, romaügyi referenstől kielégítő válaszokat kapott.


Horto József, Hajdúhadház önkormányzati képviselője, a város cigány kisebbségi önkormányzatának elnöke kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy a minisztérium romareferatúrájával hosszabb időre visszatekintő kapcsolatuk van és a település roma közössége továbbra is érdekelt minden olyan kezdeményezésben, amely megélhetési feltételeik javítására ad esélyt. Személyesen kereste fel mindazon családokat, ahol olyan fiatalok élnek, akik alkalmasak lehetnek szerződéses katonai szolgálatra. A roma fiatalok közül többen rendelkeznek érettségivel vagy voltak már szerződéses katonák is. Az állásajánlatot megelőzően egy előtájékoztatót tartottak a roma kisebbségi önkormányzat szervezésében.



A tájékoztató végén harmincnyolc roma fiatal kért és kapott jelentkezési lapot.

2004-02-04

Semmiféle faji hülyeségtől mentesen. Így eshetett meg, hogy külhoni szolgálat során egy angol szinesbőrü srác értetlenkedve vette tudomásul, hogy egy magyar roma katona nem hajlandó vele társalogni. Holott, a román hadnagyal, kedélyesen eltársalgott. Csak azt nem tudta, hogy ők ketten nem angolul beszélgettek.
Régen, ha jól emlékszem, volt egy mondás: Elég erős, elég buta, jó lesz tüzérnek.
Most mi lesz? Elég barna, elég ... , jó lesz katonának????

Törölt nick Creative Commons License 2004.02.05 0 0 1454
Az ötlet: ingyenebéd

Természetbeni ellátásra, vagyis számára ingyenes étkezésre gyakorlatokon mindenki jogosult, egyébként pedig csak a sorkatona, de sorállomány nemsokára nem lesz, az MH Élelmezési Szolgálat már erre az időre készül.

A tapasztalatok szerint a szerződéses katonák túlnyomó többsége, jó háromnegyede ebédet sem kér a laktanyában, reggelit és vacsorát pedig lényegében mindenki otthon fogyaszt vagy az elhelyezési körletben „papír”-ból. Félő, hogy aki nem ebédel, az igazából kihagy egy étkezést, nagyobbrészt nyilván spórolásból, ami miatt természetesen csökken a kondíciója. Ez nem tesz jót a szolgálatnak. Továbbá az is kérdés, hogy milyen táplálékot vesz magához a szerződéses katona, jut-e a szervezetébe elég vitamin, fehérje.

Az élelmezési szolgálatnak az aggasztóan előtolakodó kérdések miatt az az ötlete támadt, hogy laktanyában való tartózkodás esetén egy főétkezést kapjon mindenki ingyenesen. Nemcsak a szerződéses katona, hanem a hivatásos is és a közalkalmazott is. Az ötlet elvi megalapozása leszögezi, hogy ez a kedvezés számottevően megnövelné a szolgálatra való hajlandóságot, ugyanakkor így megfellebbezhetetlenül biztosítható lenne az állomány kondíciója. Ez idő tájt éppen azt számolják ki a szolgálat szakemberei, hogy az ingyenes ebéd mibe kerülne a honvédségnek.

Nem tudni, mire jut az ötlet, csak annyi biztos, hogy egyszer már felmerült, de akkor nem fogadták el.

2004-02-03

Mi a pitlimről beszélnek ezek? Valaki világosítson fel kéreeeemmmm.....
Akkor nekem csökkent a kondim, mert este főztem magamnak/és társaimnak/ a szinten, a konyhában?
Áááá, sajze!

Stylist Creative Commons License 2004.02.05 0 0 1453
Hamburger, tuttira igazad van! Talán egy éve volt az Index törzs asztalban, hogy lehetett kérdezni attól az alulkvalifikált majom minisztertől. ( J. Ferenc )
Én komolyan vettem a dolgot, és a régi szép emlékek miatt a Dunai Flottilláról érdeklődtem. Megkérdeztem tőle, hogy ha már Trianon "jóvoltából" nincs tengerünk, akkor miért nem bírja ki a tetves védelmi költségvetés 6 db (!) folyami őrhajó fenntartását, továbbá mi lesz a hajók sorsa, és végül, ha tényleg megszüntették a flotillát, akkor mi a túrót jelent az Első Tűzszerész és HADIHAJÓ Ezred neve? A két első kérdésemet elengedte a füle mellett, a harmadikra pedig - figyelem! - azt válaszolta, hogy fogalma sincs róla, majd utánanéz!!! Szerintetek meddig maradna hivatalban egy amerikai védelmi miniszter, akitől megkérdeznék, hogy mi a helyzet - mondjuk - a 6. Flottával, és erre ő azt mondaná, hogy nem tudja, hogy van-e egyáltalán ilyen, de ha igen akkor holnap majd utánanéz... Erre mondják: No comment!
Ha már a Flottilla szóba került, lehet hogy elfogult vagyok de sokan megmondhatják, hogy szellemiségében talán a Honvédség legnormálisabb alakulata volt. Apró érdekesség, hogy a "Mistral" rakétarendszer megjelenéséig, itt volt a Néphadsereg/Honvédség egyetlen nyugati eredetű fegyverrendszere. Az "AM Osztályú" folyami őrhajók ugyanis jugoszláv gyártmányúak, és svájci eredetű iker gépágyúk vannak rajta rendszeresítve!
Előzmény: Hamburger (1451)
Hamburger Creative Commons License 2004.02.04 0 0 1451
Kedves Yosser!

Szerintem már írtam itt is. Kb. egy évvel ezelőtt volt a www.honvedelem.hu-n két olyan fórum is, ahol véleményeket és kérdéseket lehetetett bepötyögni, sőt még néhány internetes élő interjú is akadt JF-fel. Eleinte még válaszolgattak is, aztán pár hét múlva már 10 kérdésre ha érkezett egy válasz. Voltunk néhányan, akik komolyan vettük a dolgot és viszonylag kulturált formában - névvel! - is elmondtuk a véleményünket és javaslatainkat több tucat hozzászólásban . Tippelj, hogy ebből mennyire érkezett pozitív válasz és hogy mennyit vettek figyelembe a döntésekkor! Szép igéretek persze voltak, ezért is annyira zord az ábrázatom, ha kedvenc miniszteremet meglátom a képernyőn. Ha van itt valaki az ott fórumozók közül, akkor cáfoljon vagy erősítsen meg!

Simicskó úrról sem feltételezem, hogy igazán érdekelnék az én, vagy más kollégáim véleményei. Ha mégis, akkor már megtalált volna. Elég jó keresők vannak ma már a neten! Akár itt is kérdezhet, ha komolyan gondolja. Még a nevét se kell, hogy adja hozzá!

Üdv: Hamburger / alias M.i.G.

Yosser2 Creative Commons License 2004.02.04 0 0 1450
Baszz.. it ez a sok önjelölt miniszter, meg államtitkár, valós vagy vélt szakértő... de miért nem hozotk össze, akár egy internetes randevút Simicskóval, vagy a Juhásszal, vagy valamelyik beosztottjukkal, akár még ötleteket is lehetne nekik adni! Talán nem is olyan elveszett emberek. :)))))99
Előzmény: Hamburger (1449)
Hamburger Creative Commons License 2004.02.04 0 0 1449
www.honvedelem.hu:

"Simicskó István, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának alelnöke kifejtette, hogy az ellenzék nem ellenzője a javaslatnak. Amiben vita van a kormányoldal és az ellenzék között, az az ország védelmi képességének fenntartása, a nemzetközi kötelezettségek, követelmények teljesítése. Nem értenek egyet azzal, hogy a kormányzat az utolsó katonai középiskola megszüntetését is tervezi. Észrevételezték azt is, hogy a tervezetben nincs feltüntetve a háború és a békelétszám, ami kizárja a mozgósítás lehetőségét. Végezetül Simicskó István megerősítette, hogy össznemzeti ügynek tekintik a Magyar Honvédség ügyét, és nem zárkóznak el az általános vitától."

Várom az ellenzék érveit. Propaganda, vagy szakértői vélemény lesz az?

Üdv: Hamburger

Allesmor Obranna Creative Commons License 2004.02.04 0 0 1447
Majd mi is odafigyelünk...megvannak a módszereink az ilyen kis "odafigyelésekre" eheh

Amúgy szeretnék még főideológus is lenni, minden puccsista apahiányos kamaszos bandamentalitásban tengődő galerinek volt ilyen...

Tiger205 Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1445
Sziasztok!

A lengyelel a leo-kat - bár „csak” 128-an voltak, és "csak" Leopard 2A4-esek - de szinte ingyen kapták !!!!!!
Lásd alábbi cikk-részlet…..

Ilyenkor üt meg a guta, - de tényleg, mi a szat csinálnakl a milyeink????
És ez az előző kormányt érinti, így hát utólag őket is elküldöm a búsba...
mi meg kidobáljuk a T-72-t is ….

The value of the package, which includes 128 MBTs, is between EUR300 million ($294 million) and EUR380 million. Poland will only have to pay the EUR22.5 million cost of moving the vehicles from storage. Germany will provide training for about 490 Polish crew members and maintenance personnel.

üdv:
TGR

Hamburger Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1444
A nevezett fórumot meg lehet valahol tekinteni?

Hamburger

Előzmény: corporal (1441)
Hamburger Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1443
Ez egy nagyon jó húzás volt tőled! Gondolom, hogy a többiek is kíváncsian várják a fejleményeket.

Üdv: Hamburger

Előzmény: corporal (1441)
Hamburger Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1442
A katonák motivációjának legújabb eszköze:

"Természetbeni ellátásra, vagyis számára ingyenes étkezésre gyakorlatokon mindenki jogosult, egyébként pedig csak a sorkatona, de sorállomány nemsokára nem lesz, az MH Élelmezési Szolgálat már erre az időre készül.

A tapasztalatok szerint a szerződéses katonák túlnyomó többsége, jó háromnegyede ebédet sem kér a laktanyában, reggelit és vacsorát pedig lényegében mindenki otthon fogyaszt vagy az elhelyezési körletben „papír”-ból. Félő, hogy aki nem ebédel, az igazából kihagy egy étkezést, nagyobbrészt nyilván spórolásból, ami miatt természetesen csökken a kondíciója. Ez nem tesz jót a szolgálatnak. Továbbá az is kérdés, hogy milyen táplálékot vesz magához a szerződéses katona, jut-e a szervezetébe elég vitamin, fehérje.

Az élelmezési szolgálatnak az aggasztóan előtolakodó kérdések miatt az az ötlete támadt, hogy laktanyában való tartózkodás esetén egy főétkezést kapjon mindenki ingyenesen. Nemcsak a szerződéses katona, hanem a hivatásos is és a közalkalmazott is. Az ötlet elvi megalapozása leszögezi, hogy ez a kedvezés számottevően megnövelné a szolgálatra való hajlandóságot, ugyanakkor így megfellebbezhetetlenül biztosítható lenne az állomány kondíciója. Ez idő tájt éppen azt számolják ki a szolgálat szakemberei, hogy az ingyenes ebéd mibe kerülne a honvédségnek.

Nem tudni, mire jut az ötlet, csak annyi biztos, hogy egyszer már felmerült, de akkor nem fogadták el."

Azt a fazont a HM-ből meg be kéne ültetni történelmet tanulni a főnökével együtt. Bár nem biztos, hogy felfognák az összefüggéseket! Itt nem ellenségképről van szó, hanem általános védelmi képességekről és a szuverenitásról.

Üdv: Hamburger

kavkaz Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1440
Ezt fôműsoridôben mondta? Merthogy fôműsoridôben a lakosságot nem lehet semmivel riogatni. Akkor megy ugyanis a VV, meg a BB.
Hamburger Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1437
Erről lehetne egy linket?

Köszi: Hamburger

Előzmény: corporal (1433)
Hamburger Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1436
Álmodik a nyomor! :)
Előzmény: Tiger205 (1412)
kavkaz Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1435
Na végre egy épeszű ötlet. Persze, hogy napszemüvegek nélkül az egész nem ér semmit.

Javasolnám ezt az összehajtható modelt. Tokján természetesen a junta címerével, szimbólumaival, babérág, sasok, turul, kardok és persze tölgyfalevelek:

Előzmény: -Survivor (1430)
Tiger205 Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1434
Hello!

mi itt poénkodunk, miközben mások meg talán meg is haltak !?

Ha igaz, akkor a magyar média megérdemli azt a jelzőt, amivel én magamban mindig is illettem...

Amúgy az államtitkári posztról: köszike, de a miniszteri fizetés is elég nagy visszalépés lenne, az államtitkárit már nem válallom be.
****Kivéve, ha a beszerzett technika 3,5 %a jutalékként feleségem cégéhez nem kerül (de időben szóljatok, mert alapítani kell egyet).****

De más fentartásaim is vannak, hogy alkalmas lennék-e, mert
1/
tudom, mi a különbség dandár és zászlóalj között
2/
tudom, hogy a kerozin nem benzin
3/
megértem a hivatásos katonák problémáinak, nehézségeinek többségét,
4/
SZERETNÉK EGY MODERN, MŰKÖDŐKÉPES, - ÉS BÁR KICSI, DE - HATÉKONY/HATÁSOS MAGYAR HONVÉDSÉGET.

üdv:
TGR

Allesmor Obranna Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1431
Tekintve, hogy itt mindenki közül csak én látom a jövőt, én leszek a miniszterelnöki tanácsadó és főintrikus.
A tudományos komputér és központi agy (tkka), amit most a Paladin miatt csak a konyhába tudtam átvinni, azt mondta, hogy minket nem is fog megvédeni a NATO.
Indoklás:
- A washingtoni szerződés 51. cikkelye értelmében a kölcsönös segitségnyújtás csak feltételes módban értelmezhető. Így matematikai esélye van annak, hogy egész egyszerüen SENKI sem fog minket megsegíteni.
- Hamburger korábbi állításának beprogramozása után (milyen alapon várjuk el másoktól, hogy tartsanak fenn területvédelmi erőt a mi megsegítésünkre, ha mi nem tesszük, pláne, hogy mi válságövezetben vagyunk, más NATO-s rajtunk kívül meg nem) az az érdekes végeredmény jött ki, hogy mivel Mo. nem határos egy NATO állammal se, így az "oroszlán jóllakatása" kézenfekvőbb, mint a veszély vállalása.
- Mivel Mo. nem kíván érdemben foglalkozni a saját területe védelmével, ezért a segitségnyújtási szándékot ratifikáló tagországok kormányainak komolyan kell számolniuk a helyi közvélemény erőteljes ellenállásával és az ebből eredő nem megengedhető népszerűség eséssel.
- Mo. nem határos egyetlen szövetségessel, így elfoglalása, elvesztése lényegében nem jár a szövetség integritásának komolyabb sérülésvel.
- Ebből adódóan az esetleges segitségnyújtás túl azon, hogy egyrészt óriási logisztikai probléma, még a támadó fél által a beavatkozók felé megpendített terroristaveszély-problémát is eredményezheti ami a helyi morál nem megengedhető romlásához vezethet.
- Mo.-nak mint jó szövetségesnek meg KELL értenie, hogy az esetleges beavatkozás, a jobb időkre (valamikor, kedvezőbb időpontban megejthető válaszcsapás lehetőségére) tartalékolt harcérték épségét veszélyeztetné, márpedig a NATO egészének védelme magasabb szempont, mint az egyes tagországoké, azt oldja meg ki-ki maga alapon.
- A többi ország esetében egészen más a helyzet, hiszen az ő esetükben a mindenki mindenki szomszédja tény miatt nincs biztos ütközőzóna, így a harcok átterjedésétől tartva mindenki érdeke az azonnali tűzoltás, még azoké is, akik kettővel arrébb, de "láncban" vannak.

A Paladin kipróbálásakor (célpont a Kossuth tér) én lesze a tárgyaló, morse-jeleket használunk (155mm-eseket) egy hosszú, egy rövid és minden rossz válasz után átlagolunk.

-Survivor Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1430
HEEEEEY!!!
A napszemuvegek beszerzeserol ne feledkezz meg!!
Anelkul egyetlen katonai juntat nem vesznek komolyan!! Es kulonben is "a napszemuveg oltoztet!"
A lazadozo parasztok ellen javasolom a T54/55 hk-kat..tokeletesen megfelel, gazdasagos es most meg akciosan kapni lehet talan a vilagpiacon marek szotyola/Tonna aron!

S.

Előzmény: corporal (1420)
-Survivor Creative Commons License 2004.02.03 0 0 1429
Semmi gond!!
En, mint belugyminiszter, majd lenyulom melle a titkosszolgalatot is, es egy kis szkeveres ide...egy kis szkeveres oda, nehany provokatorral megoldjuk, hogy megtamadjanak.....persze, csak azutan, ha Tiger mar beszerezte az igert felszerelest!!
:-)))))

S.

Előzmény: kavkaz (1414)
Yosser2 Creative Commons License 2004.02.02 0 0 1427
Nekem mindegy mi lesz a posztom, de lehetőleg legyen köze az autópályákhoz, ott biztos van pénz. Matricák, meg lutra albumok....
Előzmény: corporal (1426)
Noahi Creative Commons License 2004.02.02 0 0 1425
2006-ban jönnek a Gripenek, azokban már biztos lesz...
Noahi Creative Commons License 2004.02.02 0 0 1424
Úgy vélem, nem megtagadták, csak mi nem szántunk zsetont a rendszeresítésre. Ha tévednék, javítsatok ki!
Előzmény: belic (1421)
Noahi Creative Commons License 2004.02.02 0 0 1423
Emmá' mégse járja!
Miközben itt mutyiztok, elsülyednek a kérdéseim! :-)))
Előzmény: Münci (1422)
Münci Creative Commons License 2004.02.02 0 0 1422
Khm...
Tisztelt (Jövendőbeli) Miniszterelnök Úr!
A közpénzelsíbolási államtitkári titulusra beadhatnék egy pályázatot? Ha eleget lophatok, vigyázok, hogy más ezt ne tehesse, így (talán) marad zseton hk-kra és repgépekre is. Ezúton ajánlom figyelmébe a sokoldalú Tamiya céggel ápolt kapcsolataimat. Ők egész biztosan adnának egy egész Leopárd dandárt, meg néhány F16 századot akár kimagozott cseresznyéért is! A cseresznye magok hasznosítását el tudnám képzelni speciális, újrahasznosítható lövedékmagok (mag - mag, nem?)formájában is.
A fegyveres erőkhöz kimagaslóan értek! Ezt legjobban talán az bizonyítja, hogy sorszolgálatom alatt többször is kiérdemeltem a kiváló lapátoló, a kiváló talicskatoló és a címzetes mester-mosogatói címet!
Remélem ötletes, nagyratörő, az egész honvédelmet megreformáló terveimmel (meg természetesen az általam Önnek felajánlott 15% részesedéssel!) elnyerem megtisztelő bizalmát!

Maradtan tisztelettel, Münci
Ps1:A zsebóráját ne keresse!! (Már elpasszoltam)
Ps2: Nekem is vannak tüchtig kék ingeim!

Előzmény: corporal (1420)
belic Creative Commons License 2004.02.02 0 0 1421
Hello!

"magyar Mig29-es nem röpülhetett, mert IFF rendszer híján"

Azert azt mar nagyon varom, hogy NATO tagok legyunk, mert ha szovetsegesek leszunk, akkor majd biztos kapunk igazi (katonai) IFF-et. :-(

Tenyleg, hivatalosan volt valami indok, hogy miert tagadtak (tagadjak) ezt meg Magyarorszagtol?

Bel

Előzmény: Noahi (1416)
Noahi Creative Commons License 2004.02.02 0 0 1419
Egész biztosan az. :-)

Az iraki konvojkisérgetésnek föleg gesztusértéke van. Meg aztán ez passzol leginkább a magyar katonai potenciálhoz...

Előzmény: kavkaz (1418)
kavkaz Creative Commons License 2004.02.02 0 0 1418
Azt hiszem a NATO követelményeinket Washington szerint túlteljesítettük, míg Brüsszel szerint le van sz**va.

Washingtont viszont az aggasztja, hogy ellentétben a jó szövetséges káeurópai országokkal a nyugateurópaiaknak még van hadseregük.

Persze, lehet ez egy pesszimista nézôpontja egy feltételezett birodalmi politikának...

Előzmény: Noahi (1416)
kavkaz Creative Commons License 2004.02.02 0 0 1417
Na jó. Persze, ôket én is. De az más:)
Előzmény: Tiger205 (1415)
Noahi Creative Commons License 2004.02.02 0 0 1416
Sziasztok!

Körülnéztem egy kicsit a strategypage-en, ahol beleakadtam egy összehasonlításba:

http://www.strategypage.com/fyeo/howtomakewar/databases/armies/e.asp

Mit gondoltok, mikori állapotot tükröz ez? Nekem úgy t?nik, huszadik helyünk túl van becsülve...

Azokkal a szomszédainkkal szemben, akik "hagyományos" ellenfeleink -Szerbia, Románia- különösen érdekes az összehasonlítás. (Semmi bajom velük, de talán ismeritek a "magyar kártya" politikai jelentését ezekben az országokban: Ha egy keményvonalas kormány alakul, az kiélezheti az etnikai ellentéteket.)

Más.
Honnan lehetne utánanézni, hogy milyen vállalásoknak kellene eleget tennünk, hogy a NATO megsimogassa a buksinkat? Be kellene szállnunk tankergép-vásárlásba? Mekkora egységet kellene légiszállításúvá tennünk? Mennyire tudunk együttm?ködni a NATO csapatokkal? (Hallottam, hogy a szerbiai háború idején magyar Mig29-es nem röpülhetett, mert IFF rendszer híján az amcsik leszedték volna...)

Előzmény: nemedi l (1413)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!