A minap adtam az a szeretett Acer C535-ösöm éppen ezért. Gyenge az antennája, lassan vesz jelet, de hamar eldobja házakközt. Már kétszer is megszívatott " akcióban".
Vettem helyette egy ROADMAP 100-as PNA-t. ( 25.000Ft Edigital) Ennek tutkeráj a vétele! :-D Nem hibázik.
Nem mondom hogy nem cserélném le egy pro_ceedre, de azért két külön kategória a kettő. Ez a sport inkább játszós autó, míg a ceed azért sokkal komolyabb :) (az vígasztal hogy gyorsabb mint a legdrágább ceed :) )
Én voltam a találkozón, és nagyon jól néz ki az autód. (1.6 Swift Sport) Persze a Ceed-emet nem cserélném le rá, de tény, hogy nem fapad. (sajna az ára sem ~1.4EX)
Nekem az ajándék Pontus GPS van az első ablakra rögzítve, bekapcs után amíg feláll a program addigra meg is találja a műholdakat. Menet közben sincs vele semmi gond.
Viszont ha a céges iroda kinyithatatlan koszos ablakán keresztül próbálkozom még negyed óra után sem vesz jelet... :)
Nem kell szerelni semmit sem. Az antenna mágneses. Amit vettem azon 5 méter kábel van. Jó is, mert a hátsó antenna mögé raktam fel, és bevezettem a kábelt. Utána elrejtettem a belső gumi szigetelés alá. Végigfut mindenhol, le az A oszlopon és a műszerfal jobb alsó sarkában bukkan elő. De ez nem Cee'd ugye, hanem Megane kombi :)
Biztosan a helyén marad 160 felett is, és a gépi mosót is tökéletesen viseli.
Saját kezűleg meg lehet oldani ezt a külsőantenna szerelést? Sajnos az én navim is iszonyatosan lassan talál műholdat, és sokszor elveszti a jelet.. én azt használom, amit ajándékba adtak.
Nem isssssssssss kicssssssssssssit pössse ssssegénykém.
Hiába, nem ezért szeretjük.
A Bumeráng című Eddie Murphy film jut eszembe, ahol azon problémázik, hogy bomba a csaj, de kalapács körmei vannak. Mondja a haverja, hogy maradj már, nem a lábát keféled...:)
A Megane-on én is mágneses külső antennát használok pont azért, amit írtál. Dupla erős a jel, és sokkal-sokkal hamarabb meg is találja bekapcsolás után. Szintén MIO, de 710.
Nekem egy HTC smartphone-om van MSI bluetooth GPS-el. GPS a hamutartóban, és tökéletesen működik (nagyon ritkán veszíti el a jelet 2-3 másodpercre). De nincs lapátfűtő kütyüm.
Korábban olvastam PDA-s topicokban, hogy a fűthető első szélvédős kocsiknál nem működnek olyan jól, mert a fűtőszál zavarja a jelet... Viszont a C'eedről kiderült, hogy nincs is fűtőszál a szélvédőben, hanem az ablaktörlő lapátok fűthetőek...vagy hogy is van ez? Persze, ha nincs elektromos csomag a kocsidban, akkor helyből nem jó felé tapotozóm.
Egy kicsit más téma. (ha nem gond) Külső antennát használok a GPS-emhez, mert úgy látom, így dupla a jelerősség. Talán fémgőzölt a szélvédő, hogy így árnyékol? Nem tudom. Másnak milyen a vétel?
Fordítva látod, hiszen nagyon úgy tűnik, hogy éppenséggel pont andit37 (lesz) olyan, aki nem nagyon fog kritikákat megfogalmazni és értetlenkedését fejezi ki ezekkel kapcsolatban..:)
"szerintem-lassan kezd a fórum átmenni egy igen érdekes irányba, mert a mostani-friss hozzászólások többsége pl. off téma, melyik a jobb, szebb, jobban felszerelt, kikapcsolható, alap, extra, szebb, halkabb, jobban húz, kényelmesebb, az enyém a "legkevesebbetfogyasztó"... Most akkor mi van..."
Éppenséggel egy olyan topicos számára, aki nem vette meg az autót, meglehetősen hasznos minden ilyen információ/tapasztalat a tulajoktól... Ahogy a Te lelkes hozzászólásaidat is szívesen olvastam. Nem értelek, miről kéne szólnia a topicnak, ha nem erről (is)?
Az pedig csak hab volt a tortán, amikor a válaszodban kijelentetted, hogy nem zavar a dolog... Nos, akkor miért írtad le?:)
Mert 50-50%, hogy igen, vagy nem Te akarod, szóval 50% megvan... marad a másik 50% az Ő részéről... ami ugye 25-25%, hogy igen, vagy nem... tehát 50+25%, azaz 75% az esély az igenre! :o))))))))
Nekünk is volt/van a családban pár autómárka. Mindegyik zörög, nyüszög.. legyen az koreai, vagy európai márka. Viszont tény, hogy az európai márkák szervizei (tisztelet a kivételnek), nagyívben tojnak a tulajra. A legjobb az volt, mikor a 1/2 éves!!! nagyon jól felszerelt 307es Peugeot nyikorgására azt mondták "meg kell szokni, ez egy francia autó". De tudnék mesélni Citroenékről is... sőt Suzukinál, és Hyundainál is voltak hasonló tapasztalataim. De tény, hogy ők megpróbáltak vele csinálni valamit (Hyundaiom indításkori motorfelpörgésének okára (3-4000rpm) több év alatt sem jöttek rá... de próbálkoztak)
Szóval a Cee'd nem rosszabb, de nem is sokkal jobb autó, mint a kategória többi típusa... de tény, hogy a szervizek mostani hozzáállása csillagos ötös.
De abbahagyom, mert mindjárt megkapom a fejemre, hogy ezt egy külön tematikus fórumban kellene tárgyalni. Ha a csaj nem Cee'd-el jár, hanem talán Audi-val, akkor itt nincs helye ilyen hozzászólásoknak :(
Amennyire tudom elég tűzről pattant menyecske, ez esetben fejvédő és szuszpenzor használata javasolt (bár talán a lehetséges kockázatokat és mellékhatásokat belekalkulálva is megérné a dolog - kivéve ha éppen a Klicsko fivérekkel jár)