Akkor nem az lesz az ok, hacsak nem parkolsz szöszölős fa alatt. Mondjuk a 40 fok 2 óra állás klíma az elég durva kínzás. Nekem egyszer volt ilyen, azt getriebenotprogrammal hálálta meg. Szerencsére ahogy visszahűlt az olaj, rendbe jött a váltó is.
Hűtővíz fogy: szivárog a rendszer, repedt volt a hűtő műanyag eleme - típushiba
Nem melegszik a víz: termosztát csere - fogyóeszköz
Túlmelegszik a víz: viszkócsere - fogyóeszköz (ez persze szivárgó rendszerrel együtt komolyabb gondot tud okozni, de azért időben szól az autó és látni is, na meg a klímahűtő ventilátor is besegít, ha érzékeli, hogy túlmelegedett a víz)
kaland van :-) szombaton Horgosnál 2 óra sorban állás 40 fokban klímával, egyszer csak bimm-bamm üzent az autó, hogy ellenőrizzem a hűtőfolyadék szintjét. Később megnéztem a szintet valóban minimum alatt volt kicsivel, tehát a jelzés oké. A csavar most jön a történetbe, a víz hőfok mutató ami eddig mindig stabilan középen állt elkezdett felfelé kúszni, amikor elérte a jobbos vonalat kikapcsoltam a klímát, azonnal szépen vissza állt középre, ha bekapcsoltam, megint felkúszott. Nem akartam terhelni, állóhelyben nem próbálkoztam többet. Haladás közben, bekapcsoltam, szépen tartotta a szokásos víz hőmérsékletet. Másnap 18 fokban viszont az tűnt fel, hogy nem éri el az üzemi hőmérsékletet a motor, a közép és a balos vonalka között félúton mozgott a mutató. Termosztátok? Viszko? Inkább a termosztátok generálhatják sztem a jelenséget. Ja meg valahol megint folyadék vesztésem van a rendszerben....
Én becsattogtam a BMW szalonba, és megkérdeztem. Sok kört lefutottam, totál körbejártam, és hidd el, ha nem vagy milliomos, vegyél egy bontottat, és azzal csináltasd meg. Bontás nem vészes, bal hátuljába csomagtartóba nekem csak kb. 7-8 kis fényes dobozka van 600000db kábellel. Szépen lefotóztam minden lépést amikor szedtem szét, és összerakásnál nem volt gond. Úgy gondoltam azért nem fizetek, hogy kipakolják. Ülések kivétele sem nagy mutatvány.
15eF volt a negyed autó, 15 a posta, (Kamowe postázza is), 60 a karosszériás, meg 30 a festő. Összességébe ez volt a reális megoldás számomra.
Nem találok sehol e38-hoz hátsó sárvédő javítóívet. A karosszériás azt mondta, hogy jobb lenne egy javítóív, mint csak kívülről megcsinálni. Honnan lehetne szerezni? esetleg az e39-es sárvédő javítóív jó lehet hozzá? vagy egy kisebb átalakítás után meglehet oldani? Kérlek segítsetek!
nehezen indult, nyugtalanul járt a motor. Levettem az érzékelő csatlakozóját és semmi nem változott, a motor ugyan úgy járt tovább. Ha megjön és beszerelem, akkor megírom, hogy ez volt-e a hiba vagy sem.