Keresés

Részletes keresés

lakol3 Creative Commons License 2015.11.27 0 1 248282

"A verseny ellen mindig azok ágálnak, akik nem képesek benne jól teljesíteni - de azt nem ismerik fel, hogy a társadalmi-gazdasági össz-teljesítmény legalább 90%-át a "versenyzők" legfeljebb 10%-a produkálja, és ha ezt a 10%-ot teljesen de-motiválttá tesszük, akkor ezzel az össztársadalmi teljesítmény közel 90%-át dobjuk el... "

Persze, de az ideológiai egyenlőség rágógumija teszi nem PCvé nyugaton azt, hogy ezt kimondjuk. Pedig már ez tisztábbá tenné a képet.

Amúg tévedsz, ződkomcsi ezt pontosan látja. Te nem akarod megérteni.

 

Előzmény: advocatusdiaboli (248275)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.27 0 0 248281

Ja, csak eppen minden helysegbe kell egy transceiver, plusz a teraszra es a kertbe is.

Szerinted hanyan lesznek hajlandoak bekabelezni az egesz hazat, ha ugyanezt egy 20 dollaros kinai router drot nelkul is tudja? Ennyi erovel LAN-kabelt is fektethetsz.

Előzmény: manta-z (248267)
manta-z Creative Commons License 2015.11.27 0 0 248280

Így van, minden laptop akkuban van egy mikrokontroller ami számolja a ciklusokat, állítgat ezt-azt. Aztán amikor úgy gondolja akkor nem engedi a számítógépnek a töltést-> kuka pozitív. Néhányhoz már lehet ilyen kínai aftermarket csippet venni, hogy tovább működjön, itt 2 variáció lehet: vagy működik még egy darabig aztán az akkuk elhaláloznak idővel.

A második scenario ugyanez megspékelve egy szétolvadt laptoppal esetleg lakástűzzel vagy hasonlóval. 

Előzmény: szilvatövis (248277)
manta-z Creative Commons License 2015.11.27 0 0 248279

Így van. Gyakorlatilag minél nagyobb szobában használod annál lassabb lehet az elérhető sebesség. Majd ha lesz pár percem kiszámolom mi lehet az elméleti határ mondjuk egy 30 négyzetméteres négyzet alakú helyiségben. A rádióhullámokat nyilván teljes mértékben kiváltani ezzel nem lehet, de hát a marketingesek sosem az apróbetűs résszel kezdik a médiafelhajtást :)

 

Egyébként kifejezetten belsőtéri használatra jó lehet, nyilván minden ilyen helyiségbe szükség lesz egy ilyen optikai acces pointra, viszont meglesz annak az előnye, hogy ezek szeparáltan tudnak egymástól működni. A wifinél megvan az a gond, ha sok eszköz van egy rakáson akkor érezhetően csökken a WIFI sebesség mivel egy frenkvenciasáv tartományon kell osztoznia az összesnek.

(A Wifi mondjuk nem tudom mennyire időmultiplexelt), de amit írtam valós probléma.

SZVSZ az lesz , hogy a wifi mellett lesz egy ilyen technológia is az adott alkalmazási körülmények döntik majd el, hogy melyiket lesz érdemesebb használni. 

 

 

Előzmény: XRive (248276)
szilvatövis Creative Commons License 2015.11.27 0 0 248278

A csudákat.A versen a politikában ott kezdődik, amikor legyilkolom az ellenlábasaim.

A demokrácia éppen a verseny korlátozásáról szól. A demokrácia lényege maga a (társadalmi) KORLÁT amit a hatalom megszerzéséért folytatott öldöklő harc elé állítanak.

Sőt az emberi civilizáció önmagában, az ember szocializálódásának lényege is a verseny (harc) korlátozása a csoporton belül.

A versenyt nem kell biztosítani, ahhoz nem kell társadalom, nem kellenek törvények, szocializáció, az magától való természetes állapot, a túlélésért folytatott harc.

 

Ne érts félre, a legkisebb mértékben sem vagyok versenyellenes, sőt... csak helyén kell kezelni a dolgokat, látni kell az összefüggéseket és prioritásokat!

A társadalom nem a versenyért szerveződött valamikor az őskorban, hanem a verseny felügyeletére, határok közé szorítására, felülbírálására adott esetben.

A hosszútávú (optimális) fejlődést a kontrollált és nem a szabadverseny biztosítja.

Lehet, hogy rövidtávon hatékony a minden határt áttörő dereguláció, hosszútávon viszont mindenképp zsákutcába szalad.

Előzmény: advocatusdiaboli (248275)
szilvatövis Creative Commons License 2015.11.27 0 0 248277

Utánaolvastam, sajna az akkumenedzsment letiltja. Lehet, hogy jó az akku, sőt..... a fedőfóliát megbontottam, rámérve jónak tűnik, de nem kapcsolja rá a számítógépre "biztonsági" okokból.

Állítólag van valami számláló is bennük, ami egy bizonyos ciklusszám után is ugyanezt teszi.

Előzmény: GPS (248274)
XRive Creative Commons License 2015.11.27 0 0 248276

Részben pont az a gond, hogy visszapattan. Ha van reflexió, akkor a megcélzott sebességtartományhoz (üzemi prekvenciához) tartozik egy maximális megengedhető különbség a fény egyes terjedési útvonalaira. Ez az egyik nagyon kemény praktikus korlát.

A másik, hogy ez a tech így ahogy most van pont csak az átvitel legutolsó lépcsőjét helyettesíti, semmi mást.

Extra, hogy ebben a formában az upstream pont ugyanazzal a szaturációs problémával küzd, mint a wifi (vagy bármelyik másik ethernet-jellegű megoldás).

Előzmény: manta-z (248267)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2015.11.27 0 0 248275

Ez egyfelől egyáltalán nem igaz. Sőt, a demokráciában (már, ha egy jól működőről beszélünk) van csak igazán csak verseny a politikában.

 

A verseny ésszerű korlátozásával pedig személy szerint semmi bajom - a korlátozás nélküli verseny elkerülhetetlenül monopóliumokhoz vezet, aztán azok meg maguk iktatják ki a versenyt - ez még rosszabb lenne...

Nem, a jól szervezett rendszerben a versenynek biztosítania kell a lehető legjobb esélyegyenlőséget (tehát ezért kell eleve monopólium-ellenesnek lenni - amennyire csak lehetséges, mert vannak ugyebár természetes monopóliumok, amelyekkel nincs mit kezdeni - azokat viszont ésszel kell szabályozni) - de utána lehetővé kell tenni, hogy aki a versenyben a legjobb - az jobban is járjon, mint aki kihullik. Magyarán: legyen értelme versenyezni, teljesítményt felmutatni. A verseny ellen mindig azok ágálnak, akik nem képesek benne jól teljesíteni - de azt nem ismerik fel, hogy a társadalmi-gazdasági össz-teljesítmény legalább 90%-át a "versenyzők" legfeljebb 10%-a produkálja, és ha ezt a 10%-ot teljesen de-motiválttá tesszük, akkor ezzel az össztársadalmi teljesítmény közel 90%-át dobjuk el... Ebbe döglöttek bele a létező szocializmusok - függetlenül attól, hogy a kezdeti, teljesen besült hadikommunista időszakok után azért általában valamilyen egyéni érdekeltséget mégiscsak próbáltak engedni - de nem eleget, nem megfelelően. De így sem tudták kiküszöbölni azt, hogy a társadalmi különbségek újra kialakuljanak - és ez morálisan szétverte a rendszert. Ez az, amit az igazi komcsik meg ződkomcsik-irigykomcsik sosem fognak megérteni...

Előzmény: szilvatövis (248272)
GPS Creative Commons License 2015.11.27 0 0 248274

 

"teljesen lemerült. Ennyi. A kis szemét rá sem engedi kapcsolni a gépre, dobhatom ki az akkupakkot."

 

Ne dobd még ki.

 

Én a telómmal jártam úgy, hogy a kurva navigáció (a HERE) aktív maradt éjszakára pedig úgy nézett ki, mint ha kilépett volna.

Csontra lemerítette az akkut reggelig - de annyira, hogy már nem is vette a töltést.

Mint ha egy fakocka lett volna az akku helyén.

 

Garis a telefon, már fenekedtem, hogy viszem vissza cserére miután hazaérek külföldről - de az esetre rá egy napra mégis felszúrtam még egyszer töltőre...és döbbenet: vette a töltést.

 

Tehát ha terheletlenül (pl. kivéve a helyéről) hagyod pihenni 1-2 napot, van esélyed, hogy újból vegye a töltést, mint rendesen.

.

Előzmény: szilvatövis (248269)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2015.11.27 0 0 248273

Nézd, ha már "tudományoskodunk", akkor az a baj, hogy egy cellánkénti menedzsment sem lát bele a cellába - és ugyan abban segíthet, hogy a mindenképpen meglévő, az eltérő öregedési görbék miatt egymástól egyre jobban el is távolodó paraméterekkel rendelkező cellákat ne egy kaptafára kezelje a töltési-kisütési menedzsment - de csodát akkor sem tud tenni. A te eseted egyébként totálisan jellemző, és nem, nem segített volna rajta az sem, ha nem hagyod kimerülni - a személyes tapasztalatom az, hogy az akkuk nagyobbik hányadának egyszerűen ennyi az élettartama. Olyan kémiai folyamatok, átalakulások zajlanak odabent az idő előre haladtával - amire nincs ráhatásunk kívülről, az optimalizált töltés-kisütés is csak késleltetni tudja, megakadályozni nem. Soha, egyetlen egy alkalommal sem kisütött, állandó, jól menedzselt csepptöltésen lévő akkuk is 4-5-6 év után mennek a kukába. Igen, van, amelyik 10 év után is jó, de az már kifejezetten ritkaság.

Ezért vagyok egyébként szkeptikus a ma futó EV-k ügyében - szerintem el fognak nemsokára kezdődni a tömeges akkuproblémák, és a mostani árak mellett az, ha 5-6-8 éves korban akkupakkot kell cserélni bennük, bizony megkérdőjelezi az egész értelmét - különösen, hogy eleve nagyon kompromisszumos megoldásokról van szó.

De nem vitatom, hogy az akkutechnológia halad, és én is úgy gondolom, hogy előbb-utóbb lesznek többszörösen ekkora kapacitású akkuk, töredék áron - és az már "belefér".

Előzmény: szilvatövis (248269)
szilvatövis Creative Commons License 2015.11.27 0 0 248272

A demokrácia is a verseny kiiktatása - no jó - erőteljes korlátozása a hatalomból.

Normális esetben, ha a természetes viselkedésformát tekintjük mérvadónak, akkor az alfahímnek kellene uralkodni a territóriuma fölött, tehát Hitler és Sztalin viselkedtek a legtermészetesebben, úgy ahogy az evolúciós nagykönyvben írva vagyon.

Előzmény: advocatusdiaboli (248268)
szilvatövis Creative Commons License 2015.11.27 0 0 248271

A háború is verseny. Verseny a javából.

Előzmény: advocatusdiaboli (248268)
GPS Creative Commons License 2015.11.27 0 0 248270

 

Tíz perc lesz feltölteni az akkukat

Egy apró csip figyeli az akku állapotát, és szabályozza a töltést. Tovább »

forrás: Index.hu

 

 

Idézet a cikkből:  "Most a töltők az akku állapotától függetlenül működnek, de a csip lehetővé teszi, hogy a két eszköz összehangolja a működését"

 

Lófaszt működnek az akku állapotától függetlenül (posztoló megj.)

.

szilvatövis Creative Commons License 2015.11.27 0 0 248269

De honnan tudjátok, hogy mennyi "képesség" van benne?

Látott már valaki olyan akkucsoportot amit ideális körülmények között használtak egy teljes életcikluson keresztül?

Mert innen kellene kiindulni szerintem, nem az elcseszett mindennapi tapasztalatokból.

 

Nekem például van egy Lenovom, amit használok vagy 5-6 éve. Az akkuja még teljesen jó volt. Nemrég véletlen félig lemerülten alvóba küldtem és pár napig nem volt bekapcsolva, teljesen lemerült. Ennyi. A kis szemét rá sem engedi kapcsolni a gépre, dobhatom ki az akkupakkot.

Előzmény: advocatusdiaboli (248266)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2015.11.27 0 0 248268

A versenyt mindig azok gyűlölik a legjobban - akik alulmaradtak benne.

 

Nomármost az rendben van, hogy a versenyt korlátozzuk annyira, hogy tisztességesnek legyen mondható, ahogy az is, hogy a "nyereményeket" úgy osztjuk el, hogy a "futottak még" kategória se járjon rosszul, és a kimondott vesztesek se lehetetlenüljenek el.

De azt már kipróbáltuk - nem is egyszer - hogy milyen, ha a versenyt teljesen kiküszöböljük - és akkor leáll minden, ez tehát nem járható. A lúzerek pedig mindig picsogni fognak, nekik mindig kevés lesz, ami nekik jut. Nem kell ezzel törődni - mióta lemásztunk a fáról, azóta ez megy, és ez fog menni a jövőben is - nincs jelentősége...

Előzmény: GPS (248265)
manta-z Creative Commons License 2015.11.27 0 0 248267

Falról (hacsak nem matt fekete) elég jól visszapattan az infra, csak kellő teljesítmény kell hozzá és itt csak mW tartományról kell beszélni.

Volt egy nagyon lagyamatag TV távirányítóm, kicsit belepiszkáltam, hogy nagyobb legyen a teljesítménye, gyakorlatilag teljesen mindegy a szobán belül milyen irányba és hová tartom, mindig veszi a TV a jelét. 

Előzmény: Törölt nick (248260)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2015.11.27 0 0 248266

Persze, én is azt mondtam, hogy ami képesség-kapacitás eleve benne sincs a cellákban - azt a legkifinomultabb mikro-menedzsment sem fogja onnan előcsalni..

És ami a mostaniakban benne van - az még egyszerűen kevés. Mind kapacitásban, mind élettartamban kevés.

Előzmény: manta-z (248264)
GPS Creative Commons License 2015.11.27 0 0 248265

 

"Oke (Z)komchi, vissza vonom. majd a piac "eldönti" a dolgokat."

 

ZKomcsi olvtársnak pont az nem tetszik, hogy a piac mondjon meg ezt-azt.

 

Mert a piac kegyetlen és lelketlen és csak az ár/érték hányadban versenyképes árukat favorizálja - ami korszerűtlen, drága, vagy csak simán szar - azt könyörtelenül kiejti a pixisből.

 

1) És ez nem jó így mert mindenkinek kell egy munkahely és egy fizetés - attól függetlenül, hogy mit vagy mennyiért gyárt.


2) És az sem jó, hogy nem lehet tudni legalább 5 évre előre hogy mit és mennyit fognak gyártani valamiből - hanem ide-oda kell kapkodni, meg újítgatni állandóan - attól függően, hogy a "nagyhatalmú piac" pont mit igényel / moment.


3) Az meg pláne nem jó, hogy hiába gyártunk valami bevált dolgot évek óta - bármikor jöhet egy konkurens aki jobbat, vagy olcsóbban gyártja ugyanazt - és akkor piac nélkül marad az addig jólmenő termékünk.

 

Így valahogy?

.

 

Előzmény: .m.1710. (248263)
manta-z Creative Commons License 2015.11.27 0 0 248264

Nagyon sok olyan kütyü van már amiben benne van a cellánkénti menedzsment ennek kifejezetten akkor van komoly jelentősége ha gyors töltés történik, de ettől nem lesz hosszabb önmagában egy adott elemi cella élettartama, csak a lehetőség adódik meg egyáltalán a forszírozott gyorstöltésre komolyabb műszaki anomáliák (mint pl tűz, azonnali tönkremenetel) nélkül, olyan alkalmazásoknál ahol több cella sorosan van kapcsolva. A gyorstöltés alapban erősen csökkenti a cellák élettartamát és a mostani akkutechnológián semmilyen elektromos menedzsment nem fog ilyen szempontból segíteni. Kb annyi előnyét látom, hogy nem 45 perc hanem 15 perc alatt fog feltöltődni a mobilod akkuja, de 1-2 év alatt így is úgyis kuka. Amúgy már számos mobiltelefon is alapban balanszírozott töltést használ.... 

Előzmény: advocatusdiaboli (248236)
.m.1710. Creative Commons License 2015.11.26 0 0 248263

Oke (Z)komchi, vissza vonom.

majd a piac "eldönti" a dolgokat.

Előzmény: zöldkomcsi. (248262)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2015.11.26 0 1 248262

Világos. de hol írom én, hogy a zöldkomcsi különb innen vagy onnan vagy amonnan akárkinél? Sőt egyáltalán kiről miről írok én minősítéseket, hogy jó vagy nem jó?

Azt hirdetem, hogy ez így fenntarthatatlan. Meddig működik? Működhet az még sokáig is...vagy nem is.... ezek generációkon áthúzódó dolgok voltak mindég is, egy egy ember az életében nem sokat lát belőle (ha csak ki nem fog valamit, rosszkor rossz helyen vagy ha csak nem nyert a lottón)  és nem is gyorsul semmit, ugyan úgy változik a világ mint az ó-korban, 1-2 generáció kellett akkor is, ezen nem lehet gyorsítani szélesesebb sávú akármivel se.

Előzmény: .m.1710. (248256)
szilvatövis Creative Commons License 2015.11.26 0 0 248261

Másnak is eszébe jutott az ukrán-orosz vs. szír-török párhuzam.

 

Moszkva beletenyerelt a törökök Ukrajnájába

Nem nézte jó szemmel Törökország a párizsi merényletek után Moszkva és Washington közeledését. Ankara a Szu-24-gyel mindenkinek jelezte: számolni kell vele a szíriai rendezésben. Tovább »

forrás: Index.hu

Törölt nick Creative Commons License 2015.11.26 0 0 248260

Nem uj talalmany, regota letezik:

https://en.wikipedia.org/wiki/Free-space_optical_communication

Viszont kozvetlen ralatas kell, otthoni hasznalatnal ezt nem fogjak tudni megoldani szerintem.

Előzmény: _Berci (248239)
Salvor2 Creative Commons License 2015.11.26 0 0 248259

Hat felfegyverzett torok harci gep sertette meg a gorog legteret. Gorog gepeket kudtek ellenuk, "harc" (dogfight) is volt. Kar, hogy nem lottek le oket.

 

Putyin: az IS torok penzbol finanszirozza az europai terrorcselekmenyeit. Ma egy Belgiumba tarto torok fegyverszallitmanyt kapcsoltak le az olaszok. Lehet, hogy nem csak penzzelik a terroristakat.

 

Egyesek szerint Erdogan fia az IS fo finanszirozoja:

http://www.zerohedge.com/news/2015-11-25/meet-man-who-funds-isis-bilal-erdogan-son-turkeys-president

 

Az oroszok kozvetlenul a torok-szir hatart bombazzak. Tipp: azt varjak, hogy elveszitsek a torokok a fejuket, es elsuthessek vegre az S400-at, ami maris uzemel.

szilvatövis Creative Commons License 2015.11.26 0 0 248258

Bocs, rosszat nyomtam. Tehát:

 

Annak vallja magát:

I have also long advocated nuclear power as the most rational solution to secure, affordable and low carbon generation.

http://euanmearns.com/green-gone/#more-11071

http://euanmearns.com/energy-matters-2050-pathway-for-the-uk/

Előzmény: szilvatövis (248257)
szilvatövis Creative Commons License 2015.11.26 0 0 248257

Annak valja magát:

I have also long advocated nuclear power as the most rational solution to secure, affordable and low carbon generation.

 

Előzmény: kobab (248255)
.m.1710. Creative Commons License 2015.11.26 0 0 248256

Hiába (Z)komchi neked csak a szád jár, hogy jön a Kapitalista ravatala, közben "fogyasztasz" mind egy kis magyar kapitalist

ráadásul te is a piac vagy

Előzmény: zöldkomcsi. (248246)
kobab Creative Commons License 2015.11.26 0 0 248255

Az oldal névadója nem nukis bár a társaság persze lehet.

http://euanmearns.com/about-euan-mearns/

 

Nukis oldalnak ez az igazi: http://thebreakthrough.org/

 

Ez meg az álmodozó nukis, de az évek során úgy látom itt is az olvasó igénye dominál egyre jobban a címlapon. http://nextbigfuture.com/

Előzmény: szilvatövis (247799)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2015.11.26 0 0 248254

Egyrészt igaza van, már lehet, hogy semmit nem lehet tenni, csak egyéni megoldás van, ez a világ már fejjel rohan neki a kőfalnak, csak az a baj, hogy olyan meg nem létezik. )-:

Előzmény: kobab (248253)
kobab Creative Commons License 2015.11.26 0 0 248253

Sajnálom.

Előzmény: hóbaesett (248151)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!