Keresés

Részletes keresés

andzsin Creative Commons License 2001.05.01 0 0 1443
Kedves Kiran,

Ha ez így van és "csak" kénytelenek voltak besorolni Kheopszhoz, akkor mi a jó.....-ért nem ismerik el, hogy tévednek? Megmondom: mert túl sok minden más ún. tényt is meg kellene cáfolniuk, magyarul: magukat köpnék szembe, ezt pedig senki sem szereti.
Rendben van. A piramist felépítették valahogy, mert ott van. Inkább piramisokat, mert ott vannak. Az egyiptológusok egy része ma már hajlandó beismerni azt, hogy "fogalmunk sincs hogyan csinálták". Hát így szokott ez kezdődni. Ezt hívják paradigmaváltásnak a jó öreg Thomas Kuhn után.
Úgy néz ki, hogy a piramisok és maga a Szfinx komplett egészet képviselnek. és ugye a Szfinx nem Hafré/Khephrén/ mása?( :)) ) Én nem szeretnék azokkal a tekintélyes geológusokkal vitába szállni, akik kutatási engedélyt kaptak arra , hogy megvizsgálhassák a Szfinxet, csak amikor bizonyos kényelmetlen dolgokra jöttek rá, akkor egyszer csak viszzavonták az engedélyüket a lá Hawass. Milyen érdekes. Mintha ez történt volna Gantenbrinkkel is. Hogy Schor-ról már ne is beszéljek. Nem furcsa ez egy kicsit?
Ezenkívül az általad említettek valóban igazak: a könyv 75%a a vitáról magáról szól. Amiből fényesen kiviláglik, hogy Mr. Hawass az íróasztaláért hajlandó megfordítani köpönyegét a fényes szelek irányába.
És még egy: a szerző maga is volt lent az ún. Ozirisz sírban, mi több fényképek is készültek. A radar világosan kimutatta, hogy a szarkofágfedél alatt további alagút van a Szfinx irányába. Arról meg már régóta tudunk, hogy mértek ki ilyen kamrákat a Nagy Piramis körül is és benne is, ahogy a Szfinx alattiakat tagadták, úgy tagadják ezeket is. De nem kell sok időnek eltelnie és "véletlenül" azokat is fel fogják fedezni. Ebben biztos vagyok.
Egyébként jellemző Hawass arcátlanságára, hogy magának tulajdonítja az Ozirisz-sír felfedezését. Look: http://guardians.net/hawass/osiris1.htm

UI: az csak egy dolog, hogy a piramis építését tegyük fel elfogadjuk, hogy meg lehetett csinálni, de ezzel még semmit sem magyaráztunk meg. Hol az ún. szarkofág teteje? Volt e neki egyáltalán? Ha volt hová lett? Miért nincs egy árva hieroglifa sem a piramisokban? Miért olyan a NAgy Galéria kiképzése, amilyen? Miért kellett Hufunak Gizába "költöznie" Szakkarából (Dahsurból)? /Ott van az apja, Sznofru piramisai./ És még sorolhatnám.

Kúper Creative Commons License 2001.04.28 0 0 1442
Egy mai hír a sg-n:

"Archeológusok bejelentették, a mai Peru területén olyan ősi várost fedeztek fel, melyet a hatalmas Egyiptomi piramisokkal építhettek egyidőben. Az új felfedezést, mely az Andok lejtőin elterülő Caral sivatagban található, Krisztus előtt 2600 és 2000 között építhették. Ez a dátum sokkal korábbi, mint ahogy az Új Világ komplex társadalmának kialakulását eddig gondolták..."

Nem akarom idecopyzni az egészet, a teljes cikk itt van némi képekkel...

myb_soft Creative Commons License 2001.04.27 0 0 1441
Üdvözletem..

Köszönöm a bíztatást..
Jó , nem piramis-témában fogok írni, csak a már említett Baráth Tibor -féle könyvből néhány általa felállított elméletet tárnék elétek, melyben azt vitatja , hogy az egyiptomi nyelv nagyon sok dologban egyezik az ősi magyar nyelvvel, amit rengeteg példával bizonygat. Ő egyébként egyiptológus - és nyelvészprofesszor is , így nekem eléggé hitelesnek tűnik. Ő írja azt is, hogy némely sírfelirat megértéséhez már régen is magyar nyelvészek segítségét kérték, mert a szöveg logikáját csak ők voltak képesek megérteni,mivel szintén ragozó módszerrel voltak írva!
Kitér az egykori nagytudású emberekre is , akik ősi felirat szerint magyarul írtak...
Eléggé meglepő dolgokat ír, majd scannelek,és linkelek.....majd az ünnepek után..

Addig is üdv.

Ors.

andzsin Creative Commons License 2001.04.26 0 0 1438
ÜDV a tisztelt társaságnak, látom sikerült új témákkal is megpezsdíteni a topicot, mióta eltűntem, talán csak a javára válik. Az elmúlt egy évben újabb könyvek jelentek arra nézve, hogy mit is higyjünk ezzel az egésszel kapcsolatban. Azt látom, hogy az Orion rejtélyt többé kevésbé kiveséztétek, de a Titkos Kamráról szó sem esett. Titkos Kamra=Hall of Records azaz Feljegyzések Csarnoka. Kíváncsi lennék azok véleményére, akik olvasták a könyvet.
Számomra egyre nyilvánvalóbb, amit már kb. egy éve is jeleztem. Gantenbrink felfedezett valamit és nem engedik vissza. Évek óta vár, de semmi. Ugyanez történik a Szfinx alatti üregekkel.Zahi Hawass a gizai ásatások teljhatalmú ura megakadályoz minden olyan ásatást, amely megkérdőjelezné a másik oldal állításait. Pedig valamikor ő is a Bauval féle elméletet fújta csak hát jöttek a fényes szelek és az íróasztal magasáért bizony le kell mondani bizonyos dolgok nyilvános hangoztatásáért. Az én "szüvem" csak azért szomorú, amiért minden más hasonló dolog miatt is: egy teljhatalmú lobbi megakadályozza azt, hogy fény derülhessen egy - talán - magasabbrendű igazságra. A helyzet hasonló ahhoz, amint az ti is bizonyára tudjátok, a nagy kőolajkitermelő cégek minden erővel megakadályozzák azt, hogy az alternatív energiaforrások széles körben elterjedjenek, vagy megvásárolják a találmányt és jó mélyre elsüllyesztik vagy a keményebb módszerektől sem riadnak vissza.
Amint már azt jeleztem, erős a gyanúm, és persze hasonló helyzetben én is így viselkednék valószínűleg, mert gyarló ember vagyok magam is, tehát erős a gyanúm arra, hogy a konzervatív tudósok féltik az asztalukat és a katedrájukat ezért minden eszközt bevetnek arra nézve, hogy nevetségessé tegyék ezeket az embereket. Mert bármi, elég egy aprócska felfedezés és romba dől az egyiptomi kronológia magával rántva a többi kényes témát is. Hacsak valami egetrengető nem történik valószínű, hogy nem fog kiderülni semmi. Persze lehet, hogy a szkeptikusoknak van igazuk és nincs is semmi, ami kiderülhetne. Persze ebben erősen kételkedem. Valami nem stimmel és sok minden nem stimmel az ókori Egyiptom körül, és ezt már a nem annyira "fafejű" egyiptológusok is elismerik, hogy vannak bizonyos kérdések, ahol csak feltételezésekre vannak utalva.

SZámomra továbbra is rejtély, hogy a IV. dinasztia elős fáraói mi a jó fenének bányásztattak és dolgoztattak fel 9millió köbméter követ? Az hogy előtte miért nem azt talán megértem, de hogy leszoktak erről a szokásukról a fáraók? És ugye ott van az a szempont is, hogy bár még a legelső piramis, Dzsószeré a legépebb - thanx to Imhotep - a Hui ill. Sznofru által épített piramisok korántsincsenek ilyen fényes állapotban, a gizai piramisok után épültek, meg pláne nincsenek jó bőrben. Elfelejtették hogyan kell piramist építeni? Ezenkívűl hogy lehet az, hogy néhány próbálkozás után /Szehemhet, Hui, Sznofru/ egyszercsak kinő a földből egy ízig-vérig tökéletes építmény /a számmisztikát most hagyjuk, állítólag minden építménybe bele lehet magyarázni azt 30-40 összefüggést, ami a Nagy Piramisból fakad/, amelynek nincsenek írásos emlékei, az egyik legnagyobb kőépítmény amit ember valaha emelt, és nem írnak róla az ókori egyiptomiak, a piramisban magában egy darab graffiti sincsen csak amit a turisták hagynak a falakon, Khufuról meg szintén nem tudunk oly sokat, ami miatt megérdemelné a piramist /ez inkább II. Ramszeszt illezné, ha már itt tartunk/, azonkívül ha jól tudom, bár cáfoljatok meg, a C14-es vizsgálat egy bizonyos idő után erősen torzíthat, és ezt alapvető bizonyítékként feltünteni arra nézve, hogy X ezer éve épült a piramis...hát nem tudom.

outdownS Creative Commons License 2001.04.26 0 0 1437
Akkor a meglepetés már megvolt.... (-:)

Hozhatsz ám valami új témát is, nem kell mindig csak piramis!

Előzmény: myb_soft (1436)
myb_soft Creative Commons License 2001.04.26 0 0 1436
Jó napokat..

Akkor nincs más hátra mint előre, megpróbálom összeszedni magamat és esetleg én is írok valami komolyabbat....aztán lehet kritizálni.
Off
Kiran ,megnéztem még milyen topicokhoz szóltál hozzá.....hát nem erre számítottam..:-)))))))))
On

A mérnöki dolgokkal hadilábon állok,így ezen részek vitatását inkább a mérnökre bíznám.:-))
Akkor én most utánanézek a piramisépítés miértjének, aztán majd jövök..

Ors.

Előzmény: Törölt nick (1435)
myb_soft Creative Commons License 2001.04.25 0 0 1434
Ave mindenkinek!

Ugye nem állt meg a topic, mert én nagyon örültem , amikor rátaláltam. Sajnálnám, ha elsüllyedne.
A múlt héten olvastam először , igy még nem értem a végére, de szeretnék mostantól én is írni ide, ha befogad ez az 'összeszokott' csapat.:-)))))
Csak , hogy ne maradjanak megvitatlan kérdések.
Le kell vernem a port eme ismereteimől, ami nálam is Danikennel indult, aki eléggé vitatható magyarázatokkal állt elő némely dologról, de csak ő volt az ,aki felnyitotta az én szememet is néhány érdekes dologra.
Kiran:
Nagyon tetszenek az igényes tanulmányaid, gyűjtöm és terjesztem "őket"!!!
Apropó, mikor lebbented le a fátylat a szellőzőjáratok rejtélyéről? Nagyon érdekelne, mert amit én tudok róla, az kb. annyi ,mint ami már volt említve....azaz a léleknek szánt csillagtérkép, amolyan mini kreszpálya a forgalomba lépés előtt. Merthogy állítólag a szellőzőjáratok kijáratának meghosszabításával egy csillaghoz jutunk......
No én ezzel úgy vagyok, hogy pl-a göncölszekér mai képe csak nekünk ilyen. Régen is más volt, és majd később is másmilyen lesz. Ami ma nem oda mutat ahová kéne, az vvalszleg ezért van. Ezért én még elmerengenék az Orion-rejtélyen is.........

Most épp a Baráth -féle magyar őstörténetről szóló könyvet forgatom, és sok ide is tartozó dologra akadtam. Meg szeretném vitatni majd , kíváncsi vagyok a véleményekre!

Addig is térjen vissza ide az erő , hívjuk Imhotepet....... :-)))))))))))))))

GALA Creative Commons License 2001.04.20 0 0 1433
Csak a Discoveryt tudom említeni. Azon több 1 órás műsor is ezzel foglalkozott, van benne egy nagyon jópofa orosz csillagász, Potapenko vagy hasonló.
Előzmény: paul2 (1432)
paul2 Creative Commons License 2001.04.20 0 0 1432
Kedvem lenne utánanézni a dolognak, ha valami referenciát adnál, ahol elindulhatok, annak örülnék.
Előzmény: GALA (1430)
GALA Creative Commons License 2001.04.20 0 0 1431
Ja a nyálképzést úgy értettem , hogy attól fut össze a nyál a szájban , és sajna de nem a száraz fizikaórától. Ez lehet egyéni szoc probléma , én sosem bírtam.
Előzmény: paul2 (1429)
GALA Creative Commons License 2001.04.20 0 0 1430
Én ezeket többek között a NASA csillagászainak interjuiban hallgattam , angolul, ergo még csak nem is a magyar szinkron kavart.
Ők is azt mondták , nem azt kapták ,amit vártak. Sőt, először attól féltek mindneki kiröhögi őket, kidobták az eredményeiket, mert a Tudományt az ellenkezőt Állította. Aztán ,amikor 3 ,4 egymástól független csoport is ugyanazt hozta ki,akkor meg hirtelen rájöttek : hát hoppá ezt Einstein 225 éve is megmondta, hát persze, hogy ez a Tudományos Igazság.( amit Einsein élete legnagyobb tévedésésnek nevezett.)
Szóval én ebben nem azt látom, hogy nem cáfolja önmagát. Meg azt sem , hogy tudná mi van.
Előzmény: paul2 (1429)
paul2 Creative Commons License 2001.04.20 0 0 1429
Gumicsont: erősíti a rágóizmokat, a fogakat, stb.

A lényeg, és ezt valahogy képtelen vagyok elmagyarázni, hogy a tudomány nem cáfolja önmagát.
Amikor a hír úgy szól, hogy "X Y tudós megállapította, hogy az Univerzum zsugorodni fog, szemben a korábbi állítással, miszerint végtelenre tágulna", akkor a szokásos műszenzációról van szó.
A tudományos állítás ugyanis ennél kevesebb és több is: "A sötét anyag tömegének figyelembevételével az Univerzum össztömege a kritikusnál nagyobbra adódik."
Csakhogy ebből legfeljebb egy Acta Physica vagy hasonló című tudományos folyóiratban lehet főcímet csinálni, hozzánk már úgy jut el, hogy "Nagy bumm után nagy reccs". Oké, de nem ez a tudomány, ennek a hülyeségét, következetlenségét, önmagát agyoncsapó szenzációit ne a tudomány számlájára írjuk!

"Egyébként ugy tudom most már rég nem a neutrino a téma , hanem a sötét anyag és a vákumenergia"
Nem véletlenül hoztam a neutrínót példának, az már némileg letisztult.
A "sötét anyag" léte elég logikus, semmi különös nincs benne, csak a tömegét nehéz megbecsülni, a vákuumenergia szóval meg igen óvatosan bánok, mert leginkább olyanok emlegetik, akik még az áltudományban is sarlatánok. (Kivételek lehetnek - és vákuumenergia is, csak a kivétel igen ritka, vákuumenergiát meg tudtommal még senki nem detektált ellenőrizhető módon)

Előzmény: GALA (1426)
GALA Creative Commons License 2001.04.20 0 0 1427
Remélem nem idegesítettelek fel?
Az valóban sux ha mindenki eltűnik, ezért jöttem vissza :-)))

A fizikaórával az a baj , hogy sokan ezt nem szeretnék követni.Kérdés , hogy senki sem ?

Kár, hogy a jelzett infókrol nem tudtam , érdekelt volna.
Az azért érdekelne , hogy egy színvonalas discovery leadja , amit egy átlagos magyar mérnök is meg tud cáfolni...

Előzmény: Törölt nick (1424)
GALA Creative Commons License 2001.04.20 0 0 1426
A gumicsont váltja ki a nyálképzést nem ?

Én nem azt a felszíni dolgot akartam kihozni, hogy nem tudja . Hanem azt , hogy éppen a tudomány cáfolja önmagát.
Tudom, hogy az univerzum dolog régóta feltételezett, Einstein is hol ezt mondta róla, hogy élete tévedésének nevezte , aztán most megint igaznak tűnik.
( Egyébként ugy tudom most már rég nem a neutrino a téma , hanem a sötét anyag és a vákumenergia )

A lényeg , hogy amikor billegett minden billenését be is tudták bizonyítani...csak azt nem tudjuk mi van valójában.

Előzmény: paul2 (1423)
paul2 Creative Commons License 2001.04.20 0 0 1423
Gumi a csont, de valamiért szeretjük ; - )
Szerintem teljesen téves megközelítése a tudománynak, és az áltudománynak, ha az egyes megállapításaikra (azaz a tudományos és "tudományos" tényekre) koncentrálunk.

A tudomány és az áltudomány közötti különbség, hogy a tudomány logikusan építkezik, állításait soha nem tekinti véglegesnek.

Példaként nézzük az általad említett tágulást.
- ősi kérdés: mi van az égen?
1. megállapítás, a hagyományos csillagászat megfigyelései alapján: van egy Univerzum (azaz vannnak csillagok, melyek galaxisokba szerveződnek, ezek távolsága mérhető, stb)
- kérdés: milyen tulajdonságaikat tudjuk megismerni?
2. megállapítás, a színképelemzések nyomán: az Univerzum anyaga egységes, mert mindenhonnan az ismert elemek színképe látszik.
- kérdés: biztosan pontosan olyan a színkép, mint a Földön? (hiszen éppen az eltérés adhatja az új felfedezést)
3. megállapítás, a színképeltolódások felfedezése nyomán: a galaxisok távolodnak, és sebességük a távolságukkal arányos (az állítás második fele nam annyira közismert, de a mérések ezt is mutatják, és lényeges is a dolog)
- egy természetesen adódó kérdés: hogyan változik ez a tágulás?
4. megállapítás, a fizika általános törvényszerűségei alapján: az Univerzum tömegétől függ.

A lényeg, hogy a kérdésekre nem a mérések adják a választ, hanem az azokból levonható következtetések. A 4. megállapítás már évtizedek óta ismert és érvényes. A továbblépéshez az Univerzum tömegére volna szükség, amit csak becsülni tudunk. (Nem te meg én, hanem a tudomány)
Érdekes - és talán véletlen, talán nem - de már az első becslések is azt mutatták, hogy ez a tömeg annak a határértéknek a közelében van, amelyiknél kisebb a végtelen tágulást, a nagyobb a véges idő utáni összehúzódást jelenti.

A becslések finomodását olyan események segítették, mint a neutrínó felfedezése. (A neutrínó 20 éve még hipotetikus részecske volt, bizonyos jelek alapján feltételezték, keresték is szorgalmasan, de az akkori eszközökkel nem találták) Lényeg, hogy a becslések továbbra is a határérték környékén "billegnek", de elég felszínes dolog ebből csak azt meglátni és kiemelni, hogy "az Univerzum ma éppen összemegy, tegnap még tágult, holnapra mit találnak ki?"

Szóval a tudomány lényege, hogy továbbfejleszti az állításait.

Előzmény: GALA (1422)
GALA Creative Commons License 2001.04.19 0 0 1422
Én -ha beletartozom az alternatívok közé-azért álltam le a vitával( mellesleg időhiánymiatt is ) , mert kicsit öncélúnak tünt a tudomány mint olyan boncolgatása.Bár erre többen is vevők voltak.
Én nagyon becsülendőnek vélem, hogy nekiálltál levezetni mit lehet megcsinálni.
Ezzel csak az volt a bajom ( de nem akartam tovább gerjeszteni) , hogy minden elméletet a maga idejében az adott tudomány elfogadottan tudott bizonyítani, amig saját maga meg nem döntötte saját magát. Ergo amit ma bebizonyítasz , holnap lehet épp magad fogod elvetni.( hogy ne menjünk messzebb az először állandó , majd összeomló Univerzum ma éppen végtelenül tágul...)
Akkor beleszólásaim kicsit arra csúsztak el mintha a Tudomány egyszerű hülyeségnek tartanám. Nem , de totumfaktumnak sem. A Nagybetűs Igazságnak meg aztán végképp nem, és akkor még a (")kutatók(") egyedi pro/kontra okait nem is feszegettem.

(-ben , aki nem fizikus , hogyan vitázzon veled pl egy olyan kérdésben , hogy az x piramisban levő szarkofágot, mai technikával is lehetetlen-közeli lenne olyanra csiszolni ? Vagy hogy magyaráztad azt a bibit , hogy nem a legmodernebb piramisok a legépebbek, legidőtállóbbak , legfejlettebbek. Olyan mintha nem tanulnának az építők, hanem felejtenének. Szerintem alapvetően ezek a kérdések , nem az , hogy hogyan viszünk fel 3 tonnás köelemeket 50 méter magasra.Bocs.)

Előzmény: Törölt nick (1416)
paul2 Creative Commons License 2001.04.19 0 0 1421
Akkor egy hír erejéig vissza a hatmillió tonnás kedvencekhez:

http://www.spiegel.de/wissenschaft/0,1518,128988,00.html

A lényeg: Francine Darmon és Jaques Bardot francia kutatók (vagy "kutatók"- nem tudom) 12 év alatt egy halom olyan jelet találtak, mely további titkos járatokra és esetleg eddig fel nem fedezett síramrára utal. Ezt 16-án sajtókonferencián jelentették be Párizsban.

Az ismert járatok fugázása és valami kövön talált jelölés az, ami szerintük nyomra vezet. Hawass viszont legyint az egészre.

Előzmény: Törölt nick (1420)
Duda Creative Commons License 2001.04.19 0 0 1419
Aha.
Szerintem csak az idod pocsekolod ott, mert azt IRL kell megtenni.
Előzmény: webvandor (1418)
webvandor Creative Commons License 2001.04.19 0 0 1418
Duda
A Törzsasztalon kívül más, sokkal specifikusabb asztalok, poontosabban szólva ágyak is vannak, és a pejoratívnak tartott, de igen találó nevű Törzságy ( alias HUSZ )az, ahol szintén fontos tudományos fejtegetésekkel vagyunk elfoglalva, egyebek közt a női lélek boncolgatásával. :-)))
Előzmény: Duda (1417)
Duda Creative Commons License 2001.04.17 0 0 1417
"mert máshol érdekesebb dolgok mennek"

Hol?

Előzmény: Törölt nick (1416)
webvandor Creative Commons License 2001.03.21 0 0 1415
kiran:
nagyon elhanyagolod mostanában a kőfejtő és szállító tevékenységedet ! A piramis ott áll szerkezetkészen, a belső berendezés meg csak várja, várja, hogy megépítsed. Nameg a "szellőzés" !
ks Creative Commons License 2001.03.08 0 0 1413
kiran,

szivesen fogalkoznék én is a témával olyan mélységben és terjedelmben, mint te, de sajnos az időm nem engedi. Majd talán nyáron jobban bele tudok merülni a témába.
Egyébként nyár elején utazok Kínába üzlet ügyben, de a kellemest összekötve a hasznossal, mindenképpen szeretnék a kínai piramisokhoz is elutazni. Akinek bővebb infoja van ezzel kapcsolatban, annak nagyon örülnék.
üdv
ks

ks Creative Commons License 2001.03.08 0 0 1411
kedves topictársak,
még valamikor az ősszel téma volt a piramisépítéskor használt szerszámok illetve technológiák.
Az alábbi link érdekes információkat tartalmazz ezzel kapcsolatban:
http://users.net2000.com.au/~fmetrol/petrie/c19.html#132
üdv
ks
Csekk Creative Commons License 2001.03.07 0 0 1409
Hát én lehet, hogy levagyok maradva, és ma már általánosabban elfogadott az, hogy az élet keletkezése mint olyan, az nem kivételes eset, vagy esetek a világegyetemben, ... hanem általános, vagyis az élet maga, szinte egyidős az univerzummal.
Na mindegy, találtam egy jó "Mars" képet, nézzétek meg!!!
Előzmény: webvandor (1408)
webvandor Creative Commons License 2001.03.07 0 0 1408
Csekk
Tulajdonképpen senki, aki valamelyest művelt természettudományi szempontból, nem kétli hogy van élet a földön kívül. Én se kétlem. Csak az van hogy a Mars hiába lehetett alkalmasabb régen, mármint évmilliókkal ezelőtt alkalmasabb az életre mint most, a Föld akkor is 100x alkalmasabb. Emiatt az élet megjelenése és fejlődése is sokkal valószinűbb volt itt. Ezért nem értem, hogy hogyan jönnek a marslakók a piramisok témájához. Az még rendicsek hogy millió vagy százezer éve jártak itt idegen lények de a piramisok legromantikusabb esetben is csak 10000 évesek.
Nem?
webvándor
Előzmény: Csekk (1407)
Csekk Creative Commons License 2001.03.04 0 0 1407
:)
kevés az időm az olvasásra, anélkül meg nemlehet vitázni, ill. nem érdemes :o)
""...Csak az a felfoghatatlan számomra, hogy mi a fenét segít nekünk az FÖLDI ÉLET keletkezésének megértésében.."""
Hát egy olyan mobil agyú manyusnak, mint amilyen én vagyok ez egy igen komoly támogatás a tudomány oldaláról.
Én már igen régóta sejtem és időnként állítom is, hogy pld az idegeneket sem azért nem találjuk, mert nincsenek, hanem azért, mert a fajfejlődésben még nem értük el azt a szintet ahol egyáltalán észlelési adatokhoz tudunk jutni.
Bár én még sohasem láttam semmit amre ráfoghattam volna, hogy na ez ufó volt, de ettől függetlenül érzem, hogy a hívők egy jelentős része átélte amit állít. Na meg az archeo érdekességeket sem lehet csak úgy az asztal alá seperni.
Ez a hír amit beidéztem megerősít abban, hogy az élet nem a földön fejlődött ki, így az itt eltelt 3,5 milliár éves evolúciós időt nyugodtan szorozhatjuk akár hárommal vagy néggyel.
Az evolúciós hadszinteret pedig kitolhatjuk a naprendszeren kívülre, bármeddig.
Előzmény: Törölt nick (1406)
Csekk Creative Commons License 2001.03.02 0 0 1405
Ezt most olvastam a jövőnéző hirlevelében:

*****
A felfedezés azt sugallja, hogy a Marson valóban létezett élet, amikor a bolygó még melegebb és nedvesebb volt, sőt, a kutatók egyre inkább hajlanak arra a merész feltételezésre, hogy a földi élet is a Marsról származik, bár ezt a feltevést még semmilyen konkrét bizonyíték nem támasztja alá.
(Space.com, Financial Times - jövőnéző)
*******

:o)
??

webvandor Creative Commons License 2001.02.19 0 0 1403
outdownS:
Az engem is mulattat némileg, hogy ha a levegőt (gázokat) vagy a vizet vezethetnénk a nyilvánvalóan tökrepedezett csöveken, akkor a lélek vajon miért nem szivárog el? :))))
De abban viszont helyt kell adni kiran megjegyzésének, hogy az ókoriak vallási hiedelmeit semmi értelme kétségbe vonni. Még szerencse, hogy nem egy jelenkori vallásról van szó, mert akkor még etikátlan is lenne.

Kiran:
Láttam azt a müszaki rajzot amit mondasz, de azt nem tudtam levenni, mert valami speciális pluginnel müxik. De amúgy sincs igazán időm a képekkel foglakozni, pedig már én is létesítettem egy honlapot szintén az extrán, ahol te is vagy.
De szívesen átengedem neked, hogy a szellőzőjárat-témát kivesézzed, úgy tünik, tengernyi időd van. :))))

webvándor

outdownS Creative Commons License 2001.02.19 0 0 1401
Kedwes Webwandor!

Ha jobban belegondolunk, a "Lélekcsatorna" is képtelenség! Mert egy valamirevaló lélek vagy olyan anyagtalan, hogy bármely résen, bármely irányban elszivárog, vagy, ha olyan madárformáju, mint ahogyan az egyiptomiak az egyik lelket elképzelték, jól beleütközött volna a lezárásokba. (-:)

Előzmény: webvandor (1400)
webvandor Creative Commons License 2001.02.19 0 0 1400
Igen, egyrészt magán az Upuaut honlapon is megígérik, és mintha máshol is szó lett volna róla.

Na akkor hogy ne csak Kiran erőltesse magát, lefordítottam és ideírom annak a fejtegetésnek, ami az "Upuaut project" honlapon van.

Upuaut a neve annak a kicsi robotnak, amit Rudolf Gantenbrink mérnök és csoportja épített a Nagypiramis" szellőzőjáratának kitisztítására. Eközben fedezték fel a nevezetes ajtót is. De itt most csak pár pontban arról lesz szó, hogy vajon mi lehetett a célja a szellőzőjáratoknak:

1) valódi levegőcserélő szellőzők.
A válasz nyilvánvaló NEM. Például az alsók (a királynőkamrából) ZÁRTAK voltak. A fölsők viszont, amik tényleg nyitottak, beengedték volna a denevéreket, kígyókat, egereket, patkányokat. Ez nyilván nem lehetett célja, ha a fáraó múmiáját kellett megóvni mindentől.

2) Csillagok fénye részére.
NEM! A csatornák iránya többször megtörik. Az alsó végük pedig átmegy vízszintesbe kb 2m-es szakaszon.

3) Vízcsatornák.
Képtelenség! Minden járat rendelkezik folytonossági hiánnyal, tehát a beöntött víz elfolyt volna a repedéseken. De különben is a fáraó holttestének semmi sem árt jobban, mint a nedvesség.

4) Energiacsatornák.
Egyes elméletek szerint a Khufu piramis egyfajta hidrogéntermelő üzem lehetett Ez viszont ellentmond az utóbbi 100 év régészeti eredményeinek. Ráadásul a csatornák nem voltak tömítettek, tehát bármi anyag elszivárgott volna belőlük.

5) csatorna a "lélek" számára
Ez a legvalószínűbb magyarázat, a rendelkezésre álló adatok alapján. Legalábbis az egyiptomiak vallásos hiedelmeivel összhangban van.

webvándor

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!