vagy Hammert kell venni :)))
igaz, hogy sokat zabál, de mindenhol előzékenyen beengednek, ott parkolsz ahol akarsz, mert se elvontatni, se kerékbilincset nem tudnak rátenni :))))
a sebességhatárok soxor tényleg alul vannak méretezve, csak azért, hogy jól meg lehessen büntetni, az amúgy is halom adót nyögöt, csontig kiszipolyozott autóst
"Máig sem tudom, hogyan úszta meg baleset nélkül, mert évekig így közlekedett, nemegyszer a vasúti átjáró után kérdezve meg, hogy piros volt-e, vagy fehér, mert nem emlékezett rá."
Ahogyan azok a "jó sofőrők", akik szerint kell egy kis gyorshajtás, hogy megtanuljanak jól vezetni és akik szerint a szabályok (pl sebességhatárok) a bambákra vannak méretezve...
Nagyapám egyik testvére meg vadászpilóta volt az 50-es években, aztán mikor később vett egy autót, mindig úgy vezetett, hogy a "lába közé" vette a felező szagatott vonalat (mint a kifutópályán) és úgy ment. Ha jöttek szembe lehúzódott, ha előzni akartak akkor is. De amúgy mindig. MOndjuk a 60 as évek forgalmában még ez nem okozott akkora gondot, bár emlékeim szerint még a 80.as években is így járt:)
épp a hétvégi események tükrében jegyeztem meg a páromnak, lehet, hogy le kellene cseréni a kocsinkat egy pótos IFA-ra, aztán azzal szemben vagánykodhatnának a hölgyek-urak....
Itt sem volt többről, mint 2-300 méterről szó, hogy eljussanak az utca végére.
Az, hogy szabálytalanul megy, már nem is meglepő, de ezt a fajta, "ha kell, még beléd is megyek" arroganciát még szoknom kell...
Illetve dehogy kell, csak félek, előbb-utóbb szakad a cérna.
Reggelente mikor dolgozni megyek, szoktam latni egy holgyet aki egy Poloval lelkesen tolat vegig az egyiranyu utcan, mivel ha a jo iranyba indul a parkolojatol, akkor 300 metert kell kerulnie. En meg azon vigyorgok, hogy tok potyara kinlodik a tolatassal, mert ugyanolyan szabalytalan, mintha orral elore menne a rosz iranyba.
alapvetően én is úgy gondolom, hogy ha lenne rá garancia, hogy az ilyen állatok kizárólag magukat ölik meg, felőlem száguldozhatnának ezerrel is akár....
Néhány napja egy egyirányú utcában kezdek balra húzódni, mert majd balra mennék. Látom, hogy szemből egy orrán törött ford indul velem szemben befelé a piros ejnyével szemben. Leállok, hogy most akkor mi van. A faszi is lassít, de aztán gázt ad és tökrömet tükrével hátranyomva megy tovább, mint ha én lennék neki útjában. Egy pillanatig (többig) eszembe jut, hogy ha lenne kellő szerszámom, gyűrném még a karosszériáját egy kicsit tovább, ha már úgyis törött, de eszembe jut, hogy az autó kölcsönben van nálam, nem kellene megöletnem sem magam, marad, hogy qrvaanyázok csendben magamban. A vezető egyébként egy 20-25 közötti takony. Csak remélni tudom, hogy 1x majd egy fa állítja meg, s nem fog ártatlanokat gyilkolni.
Triumphator igazad van,de mibe kerül ez nekünk?
Megállni tilos (csak a járdán kiegészítő tábla után megálltam a leálló sávba minden nap.14 figyelmeztető cetli után feljelentés 1x 2x 3x.Közben beszéltem 8 feljelentést tevő járőrrel,írtam a közlekedési alosztály vezetőjének,helyettesének is,a szabálysértési előadó után a közút kezelőkkel majd a közlek felügyelet főnökével beszéltem.SZOMORÚ,de egyikük se tudta mit jelent a kihelyezett tábla.Kiderült,hogy a szabsértések elbírálására használt,A KÖZÚTI KÖZLEKEDÉS SZABÁLYAI ÉS ÉRTELMEZÉSÜK című kis rendőrségi könyv ebben az esetben hibás.Lényeg,hogy 2 (kettő)teljes év után kezemben a papír nem követtem el szabálytalanságot.Kis városunkba nem ez az egyetlen megállni tilos tábla ahol jogtalanul büntettek a rendőrök.Persze a büntetett autósok is hibásak mert egyikük se tudta az adott helyen érvényes szabályt csak elfogadta a rendőr véleményét.
szintén hétvége, 6-os út: egy Skoda taxi jön utánam kilométereken keresztül, kb. 200-250 méterre lemaradva.
egyszercsak történik valami, felzárkózik mögém (magyarán: belebújt a s*ggembe), majd egy 150 méterre szembejövő sornál kirakja az indexet és elindul, majd visszarántja.
elmegy a kocsisor, megint jönnek szembe, nyomja neki, mint az állat, alig fér vissza, megelőz.
10 kilométer múlva, Dunaújváros előtt ott zötyög előttem 50 méterrel, kb. 90-es sebességgel...
hazafelé egy percen belül két satufék, szembejövők miatt, akik agyatlanul előznek. a második egy 60 éves manyus, Golffal. alig fér vissza, se előttem, se mögöttem 300 méteren belül egy lélek sem...
A hétvégén utazgattam egy kicsit. Odafelé vagy tíz kilométer. A lámpánál utolér egy BMW a zöldnél áthúz a záróvonalon a szembejövő sávba és megelőz. Közben mobiltelefonozik.
Kb. két kilométerrel odébb. Három sávos út, szemből két sáv a felfele jövőknek. A dombtető nem belátható, ezért záróvonal. Aki itt megelőz, az szintén egy BMW.
A visszafele út nyugodtabb volt. Az emelkedő után látom a tükörben, hogy egy Audi nagyon igyekszik. Sorra előzi az autókat. (Egyébként szabályosan). Engem is egy viszonylag egyenes szakaszon minden nehézség nélkül otthagy. Még egy autót tud megelőzni. A körgyűrű lámpáinál ennek az autónak a hossza a köztünk lévő távolság. :-)))
egy közlekedőnek szvsz nincs joga, hogy az adott pillanatban a rá érvényes szabályokat felülbírálja "közlekedésbiztonsági" szempontból sem. tartsa be az adott szabályt, majd utána érdeklődjön, reklamáljon, stb.
"A "rendorelbujik" ugyanis altalaban a kintfelejtett 60-as es 40-es tablanal szokott felbukkanni."
erre is irtam a javaslast, roppant mod elosegitene a kozlekedesben resztvevok reszerol a pozitiv hozzaallast, ha minden "kinnfelejtett" tabla eseten megtehetnek a bejelentest, es a "kinnfelejto" ceg alkalmankent ugy egymisi kornyeken fizetne egy birsagot...
es ugyanezt ugy altalaban is a tablakkal, eloszor jogszabaly irja mar le, hogy hova milyen tablat kell tenni, de nem am mesejelleggel, hanem colstokkal merheto modon, utszelesseg, utfestes, belathato utszakasz, ilyesmik figyelembevetelevel, utfelbontaskor lezart utszakasz szele-hossza, aztan ezen szabalyokrol lehessen vitatkozni, autos erdekvedok kontra rendorok kontra utepitok meg aki erintve van, de az aktualis ervenyes szabalyt, aki nem tartja be, azt buntetni, momentan a segedmunkas ha csak 20-as tablat talal a raktarban, azt rakja ki, ha negyvenest, akkor azt, ha mindkettot, akkor azt, amelyik kozelebb van a raktar bejaratahoz, hogy ne kelljen annyit cipelni, na, ha van egy egzakt merheto szabaly, es az utepito ceg nem tartja magat ehhez, akkor durr neki egy kiados birsagot lakossagi bejelentes alapjan..
Ez igy azert mar a demagogia kategoriajaba tartozik. A "rendorelbujik" ugyanis altalaban a kintfelejtett 60-as es 40-es tablanal szokott felbukkanni. Ami egyertelmusiti, hogy ott semmifele kozlekedesbiztonsagi szempont nem jatszik, csak kaszalni akarnak.
Két áldozatát hátra hagyva menekült el a gyorshajtó
június 22. 13:11
[Havaria]
Két ember vesztette életét egy közúti balesetben Szilvásvárad és Bükkmogyorósd között - tudta meg a HavariaPress. A rendőrség vizsgálata szerint egy Opel - gyorshajtás miatt - az út jobboldali töltésének ütközött, majd visszacsapódott a menetiránnyal szemben. A balesetben az autó négy utasa közül egy 20 éves lány és egy 25 éves férfi életét vesztette, illetve egy 23 éves nőt életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. Az autó sofőrje elmenekült a helyszínről, ezért az Egri Rendőrkapitányság országos körözését rendelte el és eljárást indított ellene.
Ott volt a végén a szmájli. Amíg Lamperth a belügyminiszter, addig it nem lesz nagy változás. Ha nincs politikai akarat, akkor hiába várod a váltást. Márpedig nehezen hinném el Lamperthról, hogy komolyan meg akarná reformálni a rendőrséget, és tényleg vissza akarná szorítani a rendőrségen belüli korrupciót.
Gyorshajtás esetém épp, hogy csak a számlaszámukat nem adják meg a rendőrök...
Az utakon tpasztalható ököljog és rendezetlenség, az "aszcsinázokamitkakarok" mentalitás az mind mind következménye annak, hogy akiket magunk fölé válsztunk azok így viselkednek egymással és velünk. A fejétől bűzlik a hal c. népi igazság ismét beigazolódni látszik.
Amig az egyszerű autós azt látja, hogy mindenki mindent megúszhat, bármit megtehet, mindenki önmagáról gondoskodjon, akkor ez meg fog látszani a munkáján, a mentalitásán és a vezetési stílusán is.