Keresés

Részletes keresés

Delila10 Creative Commons License 2013.03.19 0 0 20756

Kitettem egy fájlt, aminek a C1:N2 tartománya mutatja meg, melyik címletből mennyit kérj.

A letöltő link http://data.hu/get/6333345/Kp_cimletezo.xls

Előzmény: rolee81 (20755)
rolee81 Creative Commons License 2013.03.19 0 0 20755

Oké, bocs ha nem részletesen fogalmaztam.

Leírom részletesen:

Egy munkahelyen van mondjuk 20fő dolgozó. Ennek a 20 főnek van 20féle munkabére.

Egy program elkészíti a fizetési listát PDF formátumba a 20 névvel és összeggel.

Mivel minden mubnkabér szinte más összegű, eddig egyenként kicímletezem mindegyiknek a bérét, és utána összegzem hogy a bankból milyen címletekből mennyit kérjek ki, hogy a fizetést előre ki tudjam borítékolni. Elég időigényes munka hogy 20 embernek egyenként számolgatom ki a címletét és utána ezt a 20 fajta címletet még összegeznem is kell.

Erre kellene nekem egy olyan excel program, amibe (mondjuk az "A" oszlopba) beillesztem egymás alá a 20 ember bérösszegét (amit kimásolok a PDF-ből) és a program kiszámolja személyenként a címleteket és a végén összesíti. Ezt az összesített címletet kérem le a banktól, és így biztos mindenkinek külön tudom borítékolni a fizuját.

Remélem részletes voltam. :)

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (20754)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2013.03.19 0 0 20754

Kérlek, fogalmazd meg pontosabban, mit szeretnél. Olvasd el a topikcím alatti segítséget is.

Előzmény: rolee81 (20753)
rolee81 Creative Commons License 2013.03.19 0 0 20753

Kérdésem lenne hozzáértőktől.

Címletezőre lenne szükségem, de olyanra ami több számot tud címletezni nem csak egyet. Magyarul beillesztek egy oszlopba 20-30 számot egymás alá és a program kiszámolja ennek a 20-30 számnak a címletét.

Előre is köszönöm a cegítségeket.

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2013.03.19 0 0 20752

Csak részben. A filmek és zenék felvétele a rádióból-tévéből, megvásárolt példányról történő lemásolása magáncélra legális. A letöltése viszont egy szürke zóna, kivéve a legális letöltésre felrakott műveket, ugyanis ezek általában eleve illegálisan vannak feltéve, tehát már a forrástól nem tiszta. Nincs sehol leírva, hogy ez legális lenne, csak éppen jelenleg nem üldözik.

Előzmény: Törölt nick (20751)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.19 0 0 20751

Tudomásom szerint filmek és zenék letöltése otthoni, magáncélú felhasználásra megengedett, legalábbis a magyar törvények szerint. Ugyanez nem igaz a szoftverekre.

A magánemberek ellenőrzésének valóban kicsi az esélye, de azt tudnod kell, hogy pl. az indexfórumos, indafosos regisztrációd pillanatától kezdve minden lélegzetvételed elektronikusan dokumentálva van, visszakereshető, és az ISP adataival kombinálva valós személyhez köthető.

Folyamatosan rettegni egy letöltött kalózprogram miatt irreális, de kitenni a táblát, hogy "emberek, én kalóz office-t használok" szintén nem túl bölcs.

Persze vannak, akik az extrém sportokat kedvelik :)

Előzmény: _321 (20750)
_321 Creative Commons License 2013.03.19 0 0 20750

Oké, de nyilván az egész Ncore nem jogtiszta, a filmek, a zenék, a programok letöltése meg főleg nem az. Az ilyen torrentoldalak, fájlcserélők álnéven netező felhasználói milliónyian mind folyamatosan attól rettegnek szerte a világban, hogy egyszer csak rájuk rúgja az ajtót néhány egyenruhás, vagy hogy több tíz-százezer forintra megbüntetik őket? Értem én, hogy mi a különbség a boltban vásárolt és a netről letöltött Microsoft (meg a jogdíjas filmek, zenék) között, és ha jól tudom, van különbség az otthoni, magáncélú felhasználás meg a további terjesztés, jogosulatlan pénzszerzés között, de az ilyen, magánemberek ellen irányuló ellenőrzéseknek valóban van realitása?

Előzmény: KelemenGy (20749)
KelemenGy Creative Commons License 2013.03.19 0 0 20749

Pl. mert nem jogtiszta? A nem jogtisztaság egyéb következményeit már gondold ki magad. Van valamid, amiért pénzt szoktak kérni, te meg nem fizettél érte s nem ajándék volt...

Előzmény: _321 (20748)
_321 Creative Commons License 2013.03.18 0 0 20748

Miért is?

Előzmény: Retro Image (20747)
Retro Image Creative Commons License 2013.03.18 0 0 20747

Merész dolog ezt így reklámozni.

Előzmény: _321 (20746)
_321 Creative Commons License 2013.03.18 0 0 20746

Kár, mert az a címem ezer éve nem él... :( Írok a másik címemről.

Amúgy muszáj volt nekiállnom dolgozni, ezért letöltöttem az NCore-ról a 2003-as verziót, telepítettem, és úgy néz ki, működni fog. Otthonos érzés. Az Open Office-t is megtartom, hátha hasznát veszem még.

Előzmény: pimre (20745)
pimre Creative Commons License 2013.03.18 0 0 20745

Ezekre privátban válaszoltam.

Előzmény: _321 (20744)
_321 Creative Commons License 2013.03.18 0 0 20744

Fent vagyok az NCore-on. Most nézem, hogy milyen verziók vannak fent. Van sima Microsoft Office 2003, meg van Professional SP3 X86, ezeket töltötték le a legtöbben, gondolom, nem lehetnek rosszak.
Ha letöltöm és telepítem, az op. rendszer simán befogadja majd? (XP Professional van a gépemen)Nem fog hibaüzeneteket küldeni, hogy nem jogtiszta? Nem fog kódot kérni?

Előzmény: pimre (20741)
Retro Image Creative Commons License 2013.03.18 0 0 20743

Erre jó lehet, amit a 20500-ban írtam. Annyi különbséggel, hogy a clsApp kódlapjára ezt kell bemásolni:

Public WithEvents App As Application

Private Sub App_WorkbookOpen(ByVal Wb As Workbook)
    Dim A As Long, p As String
    If Left(LCase(Wb.Name), 8) = "personal" Then Exit Sub
    A = MsgBox("Megnyitás csak olvasásra?", vbYesNo)
    If A = vbYes Then
        Application.EnableEvents = False
        p = Wb.FullName
        Wb.Close
        App.Workbooks.Open Filename:=p, ReadOnly:=True
        Application.EnableEvents = True
    End If
End Sub

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (20738)
Retro Image Creative Commons License 2013.03.18 0 0 20742

A 2003-as Office-t lehet éppenséggel elavultnak nevezni, de csak abból a szempontból, hogy az újabbak bizonyos funkcióit nem tudja, és ezért nem mindig lehet megnyitni vele újabb verziókban készült dokumentumot. Még akkor sem, ha az egyébként nagyon hasznos kompatibilitási csomagot telepíted. Ettől eltekintve szerintem a 2003-as szinte mindent tud, amire szükség van.

Ezzel együtt én nem ragszkodnék a 2003-ashoz, pont azért, mert ciki és körülményes, ha nem tudod megnyitni a fájlokat, amiket kapsz.

Venni ma már csak 2007-est vagy újabbat lehet, felszereltségtől függően kb.20-40 ezerért. Ebben annyira azért nem vagyok otthon, de egy gyors keresés ezt adta ki.

Letölteni bármit le lehet. Az MS Office letöltésének két bukkanója van. Az egyik, hogy nem legális, és akár még gond is lehet belőle. A másik, hogy a tört verziók gyakran vírusosak. Az "informatikus haver ráér és telepít" megoldás hasonló kockázatokkal jár. Gondolom, az informatikus haver is kalózpéldányt rakna fel, mert haverságból nem szokás több 10 ezer forintos programokat adományozni. Legfeljebb ő a vírusokra is gondol, és olyan programot rak fel, ami szerinte nem fertőzött. :o)

Szürkezónás megoldás lehet az, ha virtuális gépre telepítesz legális próbaverziót, amit aztán a próbaidőszak leteltével újra kell telepíteni. Ez mondjuk egy VirtualBox-os guest gépnél, ahol pillanatképet készíthetsz a telepítés előtti állapotról, és oda 10 sec alatt vissza tudsz állni, kb. 10 perc munka kéthavonta.

Előzmény: _321 (20739)
pimre Creative Commons License 2013.03.18 0 0 20741

Én még ma is a 2003-ast használom, és semmi bajom vele. Valószínűleg elboldogulnék az újabb verziókkal is, de nem szeretem őket.

A letöltést illetően nem vagy fenn véletlenül az ncore-on? Vigyázz, csak az ncore.cc a jó: https://ncore.cc/ !

Ha van barátod, aki fenn van, az tud küldeni meghívót (idegentől ne fogadj el!)

Szóval, ha van hozzáférésed, onnan le tudod tölteni bármelyiket.

Az eredeti boltban valahol 30.000 Ft felett kezdődik.

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2013.03.18 0 0 20740

Tudásban jobb az újabb (akkor már inkább 2010, mint 2007), viszont a kezelőfelülete borzalmas. Annak, aki gyorsan dolgozik billentyűkombinációkkal, és nem előbb nyúl az egérhez, aztán kezd gondolkodni, hogy mit is akar, sokkal kényelmesebb a 2003-as, ezért használjuk még páran itt.

_321 Creative Commons License 2013.03.18 0 0 20739

A leírtak alapján mindenképpen a Microsoft felé hajlok, már csak az a kérdés, hogy melyik verziót javasoljátok?

Nekem a 2003-as Ms Office volt az abszolút kedvencem, de mivel az egy 10 éves program, gondolom, ma már elavultnak számít... Vagy nem?

Tudok letölteni bármilyen Ms Office-t netről? (Nem próbaverziót, hanem teljeset.) Vagy várjam meg, amíg egy informatikus haver ráér és telepít nekem? Mennyire drága megvenni egy erdeti programot?

Előzmény: Retro Image (20729)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2013.03.18 0 0 20738

Köszi! Viszont akkor nem tudom használni a gyorslistát a kerek gomb alatt.

Előzmény: Törölt nick (20737)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.18 0 0 20737

Meg hát! :)

Excelből kell indítani a megnyitást, és amikor a fájlt kiválasztod, a megnyitás gomb jobb szélén van egy lenyíló, abból ki lehet választani a csak olvasásra opciót. Ha így nyitod meg, a következő ember meg tudja nyitni írásra. Legalábbis sajátgépen, két Excel példánnyal így működött, gondolom hálózattal, különböző júzerekkel is így megy...

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (20736)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2013.03.18 0 0 20736

Úgy látszik, jó vagyok olyan kérdésekben, amikre senki nem tud válaszolni.

Itt a következő: meg tudom-e elsőnek nyitni a táblázatot csak olvasásra, hogy ha az nyitja meg nálam később, aki írni is akar bele, akkor neki simán menjen? Tehát mintha én lennék a második.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (20692)
kezdos Creative Commons License 2013.03.18 0 0 20735

Bocsánat az ellentmondásokért, a 2.-at már a főnököm írta össze.

A megoldás egy beosztáskezelő program lesz ha találok. Gyorsabb és olcsóbb megoldás lesz.

Előzmény: Törölt nick (20727)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.18 0 0 20734

Hát, most nem sorolnám fel az összes zsákutcát, amibe belefutottam, de maga az algoritmus nagyon egyszerű:

1. Használd a makrórögzítőt.

2. Keress az interneten segédanyagot. (Ebből van rengeteg, egyik jobb, mint a másik, csak egyik sem tartalmazza pont azt, amire szükséged lenne.)

3. Nézegess fórumokat.

4. Kísérletezz.

A LibOffice-nak remek makrórögzítője van, nagyon szépen rendezett kódot ír, csak éppen gyakran használhatatlan. Nem a konkrét objektumokkal dolgozik, hanem mindent UNO service-eken keresztül old meg, ami szép és jó, csak baromi nehéz visszaszerezni belőle objektumhivatkozásokat, hogy azokkal tovább tudj dolgozni.

Rákerestem arra, hogy LibreOffice basic reference, és találtam egy ilyet:

http://api.libreoffice.org/docs/common/ref/com/sun/star/module-ix.html

Megörültemm neki, mert úgy tűnt, hogy ez a LibOffice Basic teljes dokumentációja. Megnéztem, megpróbáltam kiokosodni belőle, és ezennel virtuálisan leborulok a Microsoft VBA súgó készítői előtt. Ég és föld a különbség a kettő között.

Találtam a neten valami kódfordítót is, ami állítólag azt tudja, hogy beadod neki a VBA kódot, és kidobja a Basic kódot. A legegyszerűbb Range műveletekre is befuccsolt.

Az egyik fórumon találtam egy kérdést, ami kb. egybevágott azzal, amit én is kérdeztem volna. Két oldalon keresztül olyan válaszokat kapott, hogy "tanulj fiam, és aztán magad is meg tudod majd oldani". Míg végül a kérdező kifakadt, hogy mit szórakoznak vele, mi a f@cér nem képes senki megmondani, hogy hogy kell megcsinálni. Szóval közel sincs ott olyan jólét, mint itt, ahol készregyártott kódokat kap az ember...

Végül találtam egy fickót, valami bolgár és Andrew Pitonyak a neve, aki egy egészen használható doksit írt, példákkal fűszerezve.

http://www.pitonyak.org/OOME_3_0.pdf

Ebből végül sikerült kinyerni az infót, amivel összeraktam a programot.

Előzmény: mimi_bacsi (20733)
mimi_bacsi Creative Commons License 2013.03.18 0 0 20733

Szia Jimmy!

Most volt alkalmam kipróbálni az általad feltett makrót és csodálatosan - ahogy szerettem volna - fut! :-))

Nagyon köszönöm a munkádat, szeretném, ha lenne rá módom, hogy megtudjam, hogy készítetted!

Előzmény: Törölt nick (20732)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.16 0 0 20732

Próbáld ki ezt:

Sub Osszesites2
    Dim Doc as object
    Dim CopyTo As New com.sun.star.table.CellAddress
    Dim CopyFrom As New com.sun.star.table.CellRangeAddress
    Dim i As Long

Doc = ThisComponent
    If Not Doc.Sheets.hasByName("Összesítés") Then
       Doc.Sheets.insertNewByName("Összesítés", 0)
    End If
    For i = 1 to Doc.Sheets.GetCount-1
        with CopyFrom
            .Sheet = i
            .StartColumn = 0
            .StartRow = 0
            .EndColumn = GetLastUsedColumn(Doc.Sheets.GetByIndex(i))
            .EndRow = GetLastUsedRow(Doc.Sheets.GetByIndex(i))
        end with
        with CopyTo
            .Sheet = 0
            .Column = 0
            .Row = GetLastUsedRow(Doc.Sheets.GetByIndex(0))+1
        end with
        Doc.Sheets.GetByIndex(0).copyRange(CopyTo, CopyFrom)
    Next
End Sub

Function GetLastUsedColumn(oSheet) As Integer
  Dim oCursor
  oCursor = oSheet.createCursor
  oCursor.GotoEndOfUsedArea(True)
  GetLastUsedColumn = oCursor.RangeAddress.EndColumn
End Function

Function GetLastUsedRow(oSheet) As Integer
  Dim oCursor
  oCursor = oSheet.createCursor
  oCursor.GotoEndOfUsedArea(True)
  GetLastUsedRow = oCursor.RangeAddress.EndRow
End Function

Remélem, jó lesz, mert 6 órás (kutató)munkával raktam össze (Excelben 10 perc lett volna), ráadásul kezdetleges és nem rugalmas, de az van.

Lényeges, hogy a munkalapok index-szel vannak meghivatkozva, ezért az Összesítés nevű munkalapnak mindig a legelső (nullás) pozícióban kell lennie.

A program úgy is hozza létre, csak később sem szabad elmozgatni.

Előzmény: mimi_bacsi (20699)
Retro Image Creative Commons License 2013.03.16 0 0 20731

OOPs.

Javítottam, most már publikus. De küldtem is mailt.

Előzmény: ypolito (20730)
ypolito Creative Commons License 2013.03.16 0 0 20730

Nem publikus a mail címed. Küldj egyet légy szíves: lenkei83@gmail.com

Előzmény: Retro Image (20725)
Retro Image Creative Commons License 2013.03.16 0 0 20729

Bizony, bizony, ahogy SK mondja. A mi istenünk a Microsoft. OpenOffiszos eretnekségnek, bálványimádatnak itten helye nincs :o)

Komolyra fordítva, mérlegelni kell az előnyöket és a hátrányokat. Az OpenOffice vs MS Office pro és kontra érveket sokhelyütt leírták már, és most itt egyet emelnék ki.

Mind az MS Office, mind az OpenOffice (és a LibreOffice is) támogatja a makróprogramozást. Csakhogy az MS Office-t kiegészítő VBA makrónyelvet sokkal többen ismerik, mint az OO Basic-et. Míg MS Office VBA kérdésben 100-an tudnak neked segíteni, OO Basicben maximum 1-en, és ahogy nézem, az az egy nincs itt ezen a fórumon :o)

Előzmény: _321 (20726)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2013.03.16 0 0 20728

Ugye tudod, hogy ez legalább 50%-ban vallási kérdés? Majdnem olyan, mint a Fradi vagy Dózsa.

Előzmény: _321 (20726)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.16 0 0 20727

Retro_Image-nek igaza van. Ha azt akarod, hogy valaki foglalkozzon a kér(d)éseddel, ne pénzt ajánlj fel, hanem pontosan, érhetően határozd meg a megoldandó feladatot és a helyes megoldás kritériumait. Ahhoz senkinek sincs kedve, hogy bogarásszon egy ellentmondásokkal teli hozzászólást.

Előzmény: kezdos (20698)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!