Keresés

Részletes keresés

M.I. Creative Commons License 2005.08.25 0 0 5733
Ja! Egy kérdés:
Azt olvastam valahol, hogy a polgárháború előtt a cári hadseregben állítólag az volt a szokás, hogy ha valakit elő akartak léptetni egy alakulatnál akkor az alakulat tisztjei titkos szavazáson választották ki, hogy melyiküket léptesse elő az előljáró. Nem a legjobban nyaló és nem a legjobb ivócimbora lépett elő, hanem az akinek a vezetése alatt a többiek harcba mertek menni.

Ez igy volt tényleg?
Mert szerintem nagyon jó ötlet!
Nálunk sem ártana bevezetni!
Előzmény: M.I. (5732)
M.I. Creative Commons License 2005.08.25 0 0 5732

Sziasztok megpróbálok többeknek is válaszolni:

A két alkesz tiszt nálunk akikről írtam nagyrészt azért ivott mert náluk sokkal kutyaütőbb szarháziak náluk jobban érvényesültek.
Bármilyen csontrészegek voltak tudtuk őket tisztelni nem csak azért, mert csontrészegen is kenték vágták a szakterületüket, de főleg azért mert emberileg is alkalmasak voltak.!
Amikor az kellett elvittek olyan menetgyakorlatra, hogy az izzadtság és a por híg sárként folyt le az arcunkon, és a só trikón, ingen keresztül kiverte a zubbonyunkat hónalj környékén, de amikor kellett feltétlenül kiálltak mellettünk!

Az iskolai hazafias nevelésnek nem sok értelmét látom. A kishapsik hat évesen kerülnek oda. Addigra az alapvető mentalitásuk értékrendjük kialakult.
A hazaszeretetet, a hajlandóságot az ország védelmére, otthon kell beléjük oltani. Néhány kivételes tanár persze segíthet, de ez a család feladata alapvetően!
Ahogyan tisztességre becsületre is otthon kell(ene) nevelni őket.

Én a nemzetigárdanemzetőrség stb dologról azt gondolom, hogy a svájci lenne az ideális. (Esetleg a svéd de arról még sokkal kevesebbet tudok)
De sajnos biztos vagyok abban, hogy ma Mo.-n nem működne.
Előzmény: Hamburger2 (5719)
Némedi László __ Creative Commons License 2005.08.25 0 0 5731
van az 6milla is per fő
Előzmény: Tiger205 (5726)
Kuruc71 Creative Commons License 2005.08.25 0 0 5730

Egy elvi kérdés :

HA meglenne valamilyen úton egy századra való felszerelés ( ruha, bakancs, majrékupak, gázálarc, inert AK 47, 4 szakaszrádió, 1 szd rádió.

Akor van annak valami akadálya, hogy akár mint hagyományőrző egyesület létre hozzunk egy civil alapú alkulatot? Természetesen deklaráltan az MH-et, és a honvédelmet szolgáló célokkal.

Hogy csináljunk valamilyen komoly munkát is esetleg ????

Előzmény: Tiger205 (5728)
Némedi László __ Creative Commons License 2005.08.25 0 0 5729
mit jelent a Cost: egyszeri felszerlés, havi költség??
Tiger205 Creative Commons License 2005.08.25 0 0 5728

Szia!

Ezt csak saccolni lehetne!

HA!!!!

Ha pl. megválaszolod a hárommal ezelőtti hozzászólásom 3b/ 3d/ 3e/ 3g és 3l/ pontjait!

:o)

akkkor - talán!!!

üdv:

TGR

Előzmény: Kuruc71 (5727)
Kuruc71 Creative Commons License 2005.08.25 0 0 5727

Szia TIGER205

Szerinted egy NG század felszerelésének miből kéne állnia ?

ruha, fegyver, komunikáció, szállítóeszköz, stb ?

Tiger205 Creative Commons License 2005.08.25 0 0 5726

Sziasztok!

Remélem nem leszek "túl" szakbarbár, ez egy ksi "kedvcsináló" a gondolkodásra (Hamburgernek, főleg!!!)

US ARMY

INFANTRY BATTALION - INFANTRY DIVISION (LIGHT)

Base TOE (BTOE), Objective TOE (OTOE).

MISSION

To close with and destroy the enemy by means of fire and
maneuver in order to destroy or capture him, or to repel his
assault by fire, close combat, and counterattack.

Felépítés

1x  Headquarters and  Headquarters Company          180 fő
3x  Rifle Company                                                        129 fő / szd.

EQUIPMENT

BTOE                                              OTOE
Machine Gun, Cal .50,Flex 20         Machine Gun, Cal 50,Flex  15
Machine Gun, cal 7.62       18         Machine Gun, Grenade      14
                                                      40MM, MK-19
Machine Gun, 5.56 MM      68         Machine Gun, 5.56 MM       72
M249                                              M249
Mortar, 60 MM                     6         Mortar, 60 MM                     6
Mortar, 81 MM                     4         Mortar, 81 MM, M252           6
                                                      Mortar, 66 MM                      6
Tracker IR GM SU-36         18         AntiTank Set, Command     18
                                                      Launch Unit
Truck, Amb, 4 Litter             4        Truck, Amb, 4 Litter               4
1 1/4T, HMMWV                             1/4T, HMMWV
Truck, Util, 1 1/4T,              26       Truck, Util, 1 1/4T                30
HMMWV                                         HMMWV
Truck, Util, TOW                 20       Truck, Util, TOW                   20
Carrier, ARMD                               Carrier, ARMD
Truck, Cargo, 2 1/2T          15       Truck, Cargo, 4X4,               02
6X6                                               Expanded

PERSONNEL  OFF/WO/NCO/ENL//AGGR)

BTOE STR        35/0/176/356//567  

OTOE STR        35/0/176/356//567  

COSTS  - Inf Bn (Light)

Personnel        $17,221,049        $17,221,049     (3,444,209,800 HUF)
Equipment       $20,917,077        $20,917,077     (4,183,415,400 HUF)
Total                $38,138,126        $38,138,126     (7,627,625,200 HUF)

Azaz egy katona járulékokkal, bruttó bérrel, lakahtási, élelmezési stb. költséggel  együtt  odaát havi kb. 506,000 Forintba kerül átlagosan...

Hát, ez egyáltalán sem sok nem????

Kiváncsi lennék (persze ez titkos) mi itthon ez a mutató, és a personnel/equipment arány....)

üdv:

TGR

Tiger205 Creative Commons License 2005.08.25 0 0 5725

Hali!

Amúgy ezt olvastátok már?

vigyázat: hosszú!

De nagyon érdekes.

a visegrádi országok hadi(ipari) elemmzése részletesen.

üdv:

tGR

http://www.iss-eu.org/occasion/occ54.pdf

belic Creative Commons License 2005.08.25 0 0 5724
Hello!

A lufik könnyen kipukkadnak.

A repuloknek rendszeresen le kell szallniuk, ami kozben vedtelenek, a foldi radarok eleve vedtelenek (pl. egy aknavetotamadassal szemben, amit igazan nem nehez osszehozni), ugyhogy szerintem a "lufik" nem rosszabbak ezeknel.

Bel
Előzmény: artillery (5720)
Tiger205 Creative Commons License 2005.08.25 0 0 5723

"A lufik könnyen kipukkadnak."

Azért nem annyira, nézzed emg, hogy az ötvenes években a NATO felderítő propagandaszótó lufik kipukkasztása milyen nehéz feladat volt az akkori légierőnknek...

üdv:

tGR

Előzmény: artillery (5720)
Tiger205 Creative Commons License 2005.08.25 0 0 5722

Hali!

Nos, a kérdés a tojás/tyúk esete:

Aki jó katonatiszt (lenne) azért piál-e, mert felette a sok kőbunkó megakadályozza ebben ileltve ellehetleníti hogy az legyen, vagy rájött, hogy a "haza védelme" meg a "mindent meg akarok tanulni, jó harcos akarok lenni" mentalitás mehnnyire nem igaz a HT állományon belül

VAGY

azért iszik mert a többiek is azt teszi és jó.

elöbbi esetben gyenge, de megérthető...nagyon nehéz úgy monszunnal szembe vizelni, hogy egy idő után ne unjad meg: folyton te leszel pisis....

utóbbi esetben gyenge, és nem megérthető hozzáállás, de gyakori - birkaeffektus...

szerintem

üdv:

TGR

Előzmény: Hamburger2 (5719)
Tiger205 Creative Commons License 2005.08.25 0 0 5721

Hali!

Nekem kicsit más az elképzelésem a jövő háborújáról.

1/

Remélem a mi földünkön vagy 80 évig ilyen nem lesz

2/

Ha lesz, akkor a "hagyományos" szárazföldi és légi összecsapások ideje elég korlátozott lesz, a tartalékososk mozgósítása előtt is véget érhet akár.

De mosz akkor egy kicsit komolyan!

3/

ha így van, akkor AZT kell kitalálni, hogy :

3a/ tényleg kellenek-e tartalékosok

3b/ ha igen milyen feladatra 

3c/ alkalmasak-e az erőforrások (Humán és felszerelés) ezen feladat végrahajtására

3d/ még egyszer - hol tároljuk a felszerelést úgy, hogy a tartalékos minden körülmény között hozzájusson IDŐBEN (Svájci példa életképes lenne-e itthon, vagy mindem harmadik eladná a fegyvert, minden második meg azzal lövöldözne hétvégénm a haverok előtt (haverokkal))

3e/ milyen fegyver/felszerelés kell PONTOSAN az ilyen feladatokra, kitől milyen áron lehetne a legkönnyebben/leggazdaságosabban beszerezni

3f/ ki tartana kiképzést és milyen gyakorisággal a tartalékosoknak

3g/ hol tartanák ezt a kiképzést

3h/ ki készítené fel az új tapasztalatok alapján (továbbfejlesztés) a modern harcra a vezetői állományt

3i/ hogyan (ki, kivel, mikor, milyen gyakran gyakorolva ezt) tartaná a kapcsoaltot a tartalékos é a MH alakulatok között

3j/ ki gyakorolna előljárói jogokat a tartalékososk felett

3k/ őket ki ellenőrizné (Parlament HB, vagy HM, vagy BM, vagy Nemzetbiztonsági Kabinet, vagy a Nőtanács)

3l/ MINDEZ EGGYÜTT

--- mennyibe kerülne 

--- mikorra lenne megvalósítható

--- milyen adatbátzis alapján kikből épülne

--- milyen marketing munkát követelne meg (marketing és PR terv)

--- hivatalos szibten milyen támogatás kellene

--- média/sajtó szinten milyen támogatás érhető el és hogyan

--- utóbbi alapján a közvélemény mennyire állítható az ügy mellé (mostani esőzések kapcsán pl. egy szívszorító történet ahol a gumicsizmás riporternő könnyekkel kűzdve bemutatja a tartalékos alakulatot, mely megmentette az öreg nénit a sodró kiáradt patakból)

egy ilyen stratégia kidolgozásában megvalósításában szívesen részt vennék (ötletekkel, stb) én is.

Ez eddig a kutyát sem érdekelte.

Hisz kinek lenne érdeke politikailag - azaz lehet-e ebből olyan nyereséget (anyagi vagy politikai) kovácsolni, hogy megérje "fajsúlyos" embernek az ügy mellé állni?

üdv:

tGR

Előzmény: artillery (5717)
artillery Creative Commons License 2005.08.25 0 0 5720
Na.

Taxxx!

Mr. Hawk-ról az fog kiderülni, hogy jóval határozottabban, ám ugyanúgy semmitmondóan kavarja majd a szart, mint elődei.

Belic!

A lufik könnyen kipukkadnak.

Cifu!

Egyetértek. Rosszul írtam, egy gép valóban kevés. Amúgy a D-verzió csak 2011-ben kerül a saját flottához, gondolom addigra kiagyalják majd hozzá az export-feltételeket is. Mi meg addig is gyűjtünk.

Üdv!
Hamburger2 Creative Commons License 2005.08.25 0 0 5719

Szervusz M.I.!

Nem akarom kétségbe vonni az Általad írtakat, mert fiatal tisztként hasonlókat tapasztalatam én is. A mi zászlóaljunknál meg tudtam számolni egy kezemen, hogy hányan voltunk, akik nem piáltunk rendszeresen. De sietve hozzá szeretném azt is tenni, hogy mára a helyzet lényegesen javult. Nem, nem azt mondtam, hogy a jelenség megszűnt, hanem azt, hogy sokat javult! Nem tudom, hogy hol és mikor voltál katona, de abban biztos vagyok, hogy nem az én alegységemnél!

Üdv: Hamburger

Előzmény: M.I. (5716)
lordhell Creative Commons License 2005.08.25 0 0 5718
Azér nem mindegy ki fekszik melettem, az árokban. Az életem nem bízom egy abszolulte megbízhatatlan emberre.
Előzmény: artillery (5717)
artillery Creative Commons License 2005.08.25 0 0 5717
Üdv!

M.I.:

"A hazafias nevelést nem az iskolában kell kezdeni, hanem a seregben az oda nem való emberek kigolyózásával."

Ha a hazafias nevelés nem kezdődik el már az iskolában, akkor később a seregben jóval több embert fognak kigolyózni, mert nem oda valók. Nem csoda, hisz nem úgy nevelték őket. Egy háborúban, amikor mindenki kell, akkor meg ugysem válogathatsz, hogy ki kerül melléd. Egy, a hazát valamire is értékelő, normálisan nevelt ember, vagy egy gyenge, píszes zöld, vagy egy beszívott ultraszabad diszkópatkány. A lehető leghamarabb el kell kezdeni a nevelést. Természetesen a neveléshez még nagymértékeben hozzájárul a szülők hozzáállása. Ami sajnos egyre romló tendenciát mutat. Belegondolni is rossz, hogy milyen szülő lesz a most felnövekvő generáció. Persze kivételek itt is lesznek.

Üdv!
Előzmény: M.I. (5716)
M.I. Creative Commons License 2005.08.25 0 0 5716
Fefe:
"Azt, hogy a többi ht. mit gondol, azt én nem tudhatom. De a saját tapasztalatom a civilek többségéről (és itt is tisztelet a kivételnek!!!) magas ívben tesz a honvédelemre.

Érdemes lenne elgondolkodni, hogy miért? Biztosan van mindenkinek ötlete, gondolata."

Igen van.
Pl. amikor bevonultam 105-en kerültünk kopaszok a zászlóaljhoz.
Ebből legalább százan úgy gondoltuk, hogy jó katonái leszünk az országnak, megtanulunk mindent amit lehet, hogy ha egyszer neaggyisten szükség lesz ránk hasznunkat lehessen venni!
Napokon belül rá kellett jönnünk arra, hogy nem azért vagyunk itt!
Azért voltunk ott, mert alibi kellett a hivatásosoknak, hogy miért kapják a fizetésüket.
Pontosan a tisztek voltak azok akik a legmagasabbról szartak arra, hogy tanuljunk valamit!

Persze Taxxx majd mindjárt mondja, hogy mert nem volt pénz!
Azokat a dolgokat amiknek a megtanulásához, gyakorlásához egy fillér nem kellett volna miért nem tanították meg nekünk?
Azért nem mert a hivatásosok nagyobb része mind emberileg mind szakmailag alkalmatlan volt a feladata ellátására!
Nem kell az alkoholizmust hibáztatni! A zászlóalj két legjobb katonája volt a két legkeményebb alkoholista! Viszont volt olyan aki egy kortyot soha nem ivott de egy rakás sz*rt se ért mint katona!

Azoktól a civilektől akiknek ilyen és hasonló tapasztalataik vannak a hivatásos katonákkal komolyan azt várod, hogy lelkesedjenek?

Lehet köpködni a tábornokokra meg a miniszterekre de ők csak a jéghegy csúcsa!

A hazafias nevelést nem az iskolában kell kezdeni, hanem a seregben az oda nem való emberek kigolyózásával. Ha a hadsereg olyan emberekből áll akiket lehet becsülni akkor a civilek becsülni fogják őket.

Előzmény: Fefe952 (5712)
Farkas Roland Creative Commons License 2005.08.25 0 0 5715

A neten keresgettem egy kabulban velem egyidőben szolgált kanadai CIMIC-es, Dave Myles századost, aki tartalékos volt egyébként.

találtam róla egy cikket.

tudjátok mi történt vele?

visszament civilbe, abba amiből eljött. egy nagyváros, Victoria földalatti infrastruktúráját menedzseli. a cikk arról szól, hogy visszatérése után a polgármesteri hivatal nagygyűlésén bejelentette, hogy felterjeszti a város vezetését a "tartalékos katonai szolgálatot legjobban támogató város" (szabadfordításban)állami kitüntetésre!!!!!!

a 4.1-es pontban olvashatjátok:

http://www.city.victoria.bc.ca/contentmanager/minutes/min050407_ctw.pdf

lehet így is... roland

lordhell Creative Commons License 2005.08.25 0 0 5714

Régi gyakorlókat májusban lehett venni a krb-ben csekkkönyvre. De lehet azóta kifogytak

Előzmény: Törölt nick (5711)
Fefe952 Creative Commons License 2005.08.25 0 0 5712
Azt, hogy a többi ht. mit gondol, azt én nem tudhatom. De a saját tapasztalatom a civilek többségéről (és itt is tisztelet a kivételnek!!!) magas ívben tesz a honvédelemre.

Érdemes lenne elgondolkodni, hogy miért? Biztosan van mindenkinek ötlete, gondolata. Egyrészt egyáltalán nem éreznek vestélyt. A terrorizmust nem tekintik valós veszélyhelyzetnek, meg aztán: azt majd biztosan a rendőrség kezeli. stb. stb. De talán az is számít, hogy a katonák hogyan viszonyulnak a civilekhez? Nem a felső szint, hanem úgy egyénileg. Amikor egy civil mondjuk egy rendezvényen kér valami banális dolgot (pld: szeretnék kérni egy létrát, hogy felállhassak reá, mert úgy jobban látok [direkte írtam, mert ez marhaság], akkor nem azt mondja a kollega, hogy hát hozzá magadda, ha kell. Hanem a lehetőségeihez mérten segít. Talán a nyár elején (?) volt egy kommunikációs tréning a parancsnokok részére. Nem olvastam annak a folytatásást, gondolom nyár végén újra indul. Mert nagyon ráférne mindenkire, aki valamilyen szinten kapcsolatba kerül a (civilekkel - bocs) az adófizető állampolgárokkal. Mert szerintem nem a nagy, díszes rendezvények növelik a honvédség imázsát, hanem éppen az ilyen apró, mindennapi - és jó - kapcsolatok.

Hogy ne szaporítsam a hozzászólásaim számát:
Tájékoztatlak benneteket, hogy augusztus 26-án átadják Veszprémben a Levéltár új épületét. Hogy miért érdekes? Mert a volt Jutasi Altisztképző épületében kapott helyett. Az igazgató - megérdemli, hogy megnevezzem: Madarász Lajos - ragaszkodott, hogy eredeti állapotába legyen felújítva. Emellett (saját kezdeményezésére) egy R. Kiss Lenke szobrot állíttat fel az intézet udvarán a háborúban elsett jutasi tiszthelyettesek és oktatóik emlékére. Ezt is 26-án avatjuk. Ha erre jártok, érdemes megnézni. Nem kell belépőt kérni.
Fefe
Előzmény: Hamburger (5699)
lordhell Creative Commons License 2005.08.25 0 0 5710

Azér a mai gyakszi hagy maga után kívánni valót. A nyári az könnyen szakad, terepre abszolulte alkalmatlan, a normál gyakszi se jobb, könnyen fakul, és varrás foszlik. De ezér praktikusabbak mint a régi. Csak az a fránya minősége ne lenne.

És ha lehetne kapni!!! Talán májusban voltam KRB-ben nyári gyakszit venni, és olyan parancs volt a falon kiakasztva, hogy égenkállt a kevés hajam is. A szövege kb.: a honvédségnek rendkívül megterhelő a külföldi szolgálat ellátása ezér megtiltják a nyári gyakorló árusítását. EZ A GÁZ!!!!! Ha lehet is kapni gyakorlót vagy bakancsot nagyritkán, akkor tuti nincs a mértemben (54). Azóta nem is voltam KRB-ben.

Előzmény: Tiger205 (5705)
-Survivor Creative Commons License 2005.08.24 0 0 5709
"...Szeritnem amúgy a mai gyakorló is megteszi, mert pl. tudok pár "civilt" én is, aki hobbiból tart (?) ilyet, de pont Hamburgerrel láttunk ilyet teherautósofőrön, én azóta kamionoson, traktoroson, útépítő munkáson, stb....
Szval hordják ezt kérem idekünt is....."

persze, hogy hordjak! mert praktikus, kenyelmes, elfer minden a zsebekben, etc.!
gyakorlatilag mindenfele hadi-gyakorlo-terep ruhazat megveheto es beszerezheto barki szamara.
en kb.10-12 evvel ezelott pl. vettem egy komplett ex NDK-s hadigyakorlo oltozeket. rendkivul jol tervezett es praktikus volt nagyon jo megoldasokkal. ( osszehasonlithatatlanul jobb es celszerubb volt minden teren, mint a nehai MN hadigyakorlo. ) evekig jartam benne az erdoket, hegyeket.
aztan a kovetkezo kedvencem egy kontinentalis terep mintazatu US Army hadigyakorlo lett....olyan trukkos a mintazata, hogy akarhova lottyent veletlen a kave vezetes kozben, gyakorlatilag azonnal a minta szerves reszeve es eszrevehetetlenne valt. a mostani az mar nem kimondottan katonai...egy realtree mintazatu Commander oltozek. de esetlegesen leendo partizanoknak, utszeli erdokbol leskelodo sniperoknak, RPG-seknek tokeletes.
:-)

S.

Tiger205 Creative Commons License 2005.08.24 0 0 5708

OFF:

Kuruc!

Remélem jössz 3-án a "harc"-ra, és 10-én a HT DU-ra!

TGR

ON:

Tiger205 Creative Commons License 2005.08.24 0 0 5707

Mármint arra céloztam, hogyha netán balhé lenne, akkor egy horgász mai szerkóban a pecabotos tokkal könnyen az "ellenség" hadifogolytáborában végezheti...

Az egyenruha varázsa, illetve aki nem hordja az irreguláris, de aki hordja az biztos reguláris?

C. doktori disszertációm alapgondolatait rakosgatom ösze segítségetekkel)   :o)

Amúgy, Roland, Kuruc!

Ha FEFE szakival, aki azért mégis elismert és kedvelt volt társai közt (vagy nem, Fefe?) így bánnak - akkor szerintetek ki az a volt HT, aki hajlandó botladozó civelek élén életét kockáztatni? Ha békében így bánnak a leszereltekkel (Roland mit is mondtál a búcsúajándékodról ?) akkor háborúban ne számítson rájuk a HM vezetése.

...sajnos....

...de ez van.

Minek hadakozni! Nincs ellenségkép!

Nekik sincs ellenségképük, de ha van, az bizony lehet, hogy éppen Farkas Roland, meg a többiek!

(bár az tizedes volt, nem százados, buhahahaha)

TGR

Előzmény: Kuruc71 (5706)
Kuruc71 Creative Commons License 2005.08.24 0 0 5706

Talán Marcaliban még van számottevő mennyiség. Talán !

De abban igazad van TIGER205 hogy az elterjedt hobbyterepruhakultúra ad létjogosutságot a mai rendszeresített gyakorlónak.

üdv : Kuruc71

Tiger205 Creative Commons License 2005.08.24 0 0 5705

Mennyi 65M lehet még?

amikor én bent voltam, 1991 - akkor már a sötétzöldekre cseréltük a enkem sokkal jobban tetsző (és puhább) régi világoszöldeket...

Szeritnem amúgy a mai gyakorló is megteszi, mert pl. tudok pár "civilt" én is, aki hobbiból tart (?)  ilyet, de pont Hamburgerrel láttunk ilyet teherautósofőrön, én azóta kamionoson, traktoroson, útépítő munkáson, stb....

Szval hordják ezt kérem idekünt is...

TGR

Előzmény: Hamburger (5700)
Tiger205 Creative Commons License 2005.08.24 0 0 5704

Pont ezt akartam pont most írni!

Gondolatolvasás????

TGR

Előzmény: Némedi László __ (5703)
Némedi László __ Creative Commons License 2005.08.24 0 0 5703

"Egyébként ma közölték velem finoman a régi munnkahelyemen (toborzó), hogy talán nem kellene be-be néznem. Elmentem, hát isten hírével. Legalább tudom hol a helyem. "

hová is vezetne, ha az emberek érdeklődnének a katonaság dolgai iránt... :o))

Előzmény: Fefe952 (5702)
Fefe952 Creative Commons License 2005.08.24 0 0 5702
Amikor elolvastam az írásaitokat (éppen megúntam a focimeccset), a magyar foci állpota jutott eszembe. No nem azért, hogy azt a hasonlatot vonam le, hogy minden magyar ember ért a fichoz, csak aki csinálja, az nem. Egészen más. El kellene kezdeni újra építeni az alapokról. Vagyis a kisiskolásoknál kezdeni a honvédelmi-hazafias nevelést, megfelelő alapokat rakni, és arra építeni a többit. És természetesen a megfelelő jogszabályi háttér kialakítása, hogy ne csak a hazafiság legyen a motiváció, hanem a tiszta, világos állapotok arra az esetre, ha valaki arra vetemedik, hogy feláldozza a szabadidejét stb. "egy kis katonásdira".
Egyébként ma közölték velem finoman a régi munnkahelyemen (toborzó), hogy talán nem kellene be-be néznem. Elmentem, hát isten hírével. Legalább tudom hol a helyem.
Elq...vult a világ!
Fefe
Előzmény: Hamburger (5699)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!