Egy darabig eltűntem, egyrészt sok dolgom volt, másrészt sajnos múlt héten szerdán összetörték az autómat. Nem adták meg a jobb kezet, 1m körüli kár a vége. Azóta nincs autóm... Nem is tudom mikor lesz...
Elmentem ma megnézni életem első ceed-jét!Tényleg jó autó!!:) Viszont egyre jobban tetszenek a proceed-ek!Van valakinek ilyen is?:) Mennyibe fáj a forgalombahelyezés??Vagy ez is kereskedőfüggő?Nem akarok 20 kereskedőt végigjárni,úgyhogy ha van valakinek tuti tippje,segitsen!!A Kia Szabó szimpatikus...Ja,a proceedhez nem jár alukerék alapból,ugye?Köszi a segitséget!!:)
Most olvastam hogy átvetted a várva várt autót./nem volt netem egy pár napig/
Gratulálok és sok-sok km kívánok.Sajna nekem már két hete húzódik, az autó papirjait intézik a vonohorog műszaki okm.iroda stb.De azért rendesek voltak mert adtak addig egy Peugeot 307 1,6-ost .Addig ezt hajtom.
A hűtővizem a normál min és max között volt, inkább a max-hoz közelebb mégis csobogott. A visszatérő csőből érkező víz csobogott, amint beleömlött a kiegyenlítőben lévő vízbe. Ezt a csurgást, csobogást hozta be a víz a kesztyűtartó mögé.
Ezért volt nehéz rájönni a hibára, mert mindenki buborékot és levegős radiátort gyanított.
A kiegyenlítő vízszintjét egy újjnyival megemelve elhagyta a csobogást.
Bocsánat, hogy kijavítalak, de nem mindegyik GPS-nél kell perceket várni, mire megtalálja a műholdakat. A HTC, és Mio modellekben van egy quickGPS nevű program, ami internetről letölti az ephemeris adatokat (pár napig jó), és egyből megtalálja a műholdakat. Ha most kéne új GPS-Telefont vennem, akkor valószínűleg egy HTC Kaiser-t vennék a T-mobilnál (MDA Vario III), ami egy kiváló készülék, és gond nélkül fut rajta az iGO.
"elég idétlenül van megoldva, h mindig kéri a várost is" Ez egész addíg így van, amíg fel nem rakod a phi38 nevű skint. Az ugyanis a város bekérésekor először felkínálja a korábban megadott településeket, és csak akkor kell beírni, ha nincs benne a listában. Ez a skin egyéb extrákat is előcsalogat a 720-asból, amik gyárilag is benne vannak, csak nincs meg rá a gomb. Érdemes kipróbálni, ha nem tetszik, vissza lehet rakni a gyárit, vagy egy másikat.
Szia! Igen, ez a hideg start jelenség, ilyenkor nehezebben pozícionálja magát a műszer. Persze, biztos vannak az IGO-hoz hasonlóan jó szoftverek, inkább azt mondanám, hogy az általam látottak közül ez a legjobb.
Bocs, hogy belevau, de nekem pl a Nokia 6110 Navigator vált be Garmin Mobil XT térképpel, mert így nem kell két kütyűt cipelnem magammal.
Néha kicsit lassan talál holdat, de az azért van, mert érzékeny arra, hol kapcsoltam ki meg be.
Mondjuk ez igaz minden GPS-re. Ha máshol kapcsolod be, mint ahol ki, a vevőnek végig kell zongorázni az összes frekit a műholdakért.
Persze erre vannak kerülő megoldások. Van szoftver amely eltárolja a műholdak állását, illetve letölthetők ezek az adatok és van szoftver, ahol ha kb tudod hol vagy és megadod ezt a térképen, akkor 100x gyorsabban talál holdat, mintha nem.
Egyetlen dologban nem mindegy: egy jó PNA télleg arra van kihegyezve hardverileg is, szoftverileg is. Nekem van mind2, BT GPS + Axim X50V, Mio 720. A Miot könnyebb kezelni KIVÉVE a cím megadását (elég idétlenül van megoldva, h mindig kéri a várost is), PDAval meg nehezebb bánni, rosszabb minőségűek a tartozékok (tartó, ilyesmi). Nem nagyok a különbségek, de vannak.
Szerintem a legjobb kombináció: PDA-IGO. Könnyebb, olcsóbb frissítés, ha kell resetelés. De ha szoftver, kizárólag IGO (miomap, az gyakorlatilag ugyanaz) Nagyon sok ratyi PNA-t láttam rettenetes szoftverrel, nem éri meg a végletekig spórolni.
Látod, látod, nem kell 100 rugó egy jó cucchoz. Az említett JBL GTQ erősítő 1 €uróért lelt gazdára. Szallítással, utalással meglehet úgy 6.000Ft a bruttó ára. A hangja fantasztikus. Volt ilyenem, 4* valódi 60 Watt!
A kiegyenlítőben nem csoboghat a víz, mert az nincs nyomas alatt. Üzemmelegen a kiegyenlítő nem vesz részt a rendszerbnen. Ha alacsony a kiegyenlítőben a szint, akkor valóban nem valósul meg a kiegyenlítés. Ez lehet magyarázat a buborékok képződésére.
Egyik srác olyan bőrt írt a C520-ra, hogy ihaj. Gyakorlatilag teljes PDA-t csinált a C520-asból. Egyébként ezek is PDA-k, csak a windows start menü helyett az autostartba be van rakva egy MIO menü, és az indul el. Aki ügyes, ezt addíg reszelgeti, míg megjelenik a start menü. De nekem erre nincs szükségem, mert csak GPS-nek és kihangosítónak akarom használni.
A kiegyenlítő tartályban kellett még egy újjnyi vizet rátölteni.
Hihetetlen, hogy mennyire behozta a hangot a víz .
A kiegyenlítőben csobogott, de úgy hallottuk, mintha a kesztyűtartó mögött csobogna.
Szerintem nyissunk egy gyermekbetegségek topicot, ahol szerepelhetne a csobogás, hátsó ajtó, rángatás, hátsó telók stb. együttesen a konkrét megoldással.