Keresés

Részletes keresés

Hamburger Creative Commons License 2003.11.07 0 0 719
Szia Corporal!

Ennyit a sajtó gyorsaságáról. Ha jól emlékszem, kb. 2 hónapja történt az ese, rögtön azután, hogy kiment a kontingens.

A sebességgel kapcsolatban elég érdekes. Sebességgel védekeznek a támadások ellen?! A klíma valóban eléggé rontja a motor teljesítményét. Én úgy hallottam, hogy rossz helyre kötötték be. A gondot én abban látom, hogy "kutyafuttában" történt a felkészítés és nem volt idő a csapatpróbára.

Az Iraki BTR-kben szerintem nem volt légkondi.

Üdv: Hamburger

Előzmény: corporal (710)
Tiger205 Creative Commons License 2003.11.06 0 0 718
Hallo Corp!

1/
Tisza: Apámtól...ő honnan? ki tudja
Urban Legend?
De mesélt a Budaörsnél a város felé kígyózó (órákig mozdulatlanul álló) (szerinte legalább 100 db-os) hk-oszlopról nov 3-án, azt se' hittem neki, azt nem kiderül, hogy igaza volt?

2/
Maradjunk annyiban, hogy a német légierő teljesítményéről a keleti fronton nem lehet egyöntetűen negatívan nyilatkozni - OK?
A légiharc győzelem arány pl. szerintem beszédes szám, azt is nézzük meg!
Ennyi erővel a német páncélosokat is le lehetne hunnyogni...hasonó arány mellett/miatt.

3/
Debrecen, persze!
Hetvenes évekig (Jak 28 is volt tudtad?)
Meg utána Kunmadarason Európa legnagyobb felderítő ezrede Szu-24 és Szu-17 madarakkal.
Debrecenben akkor már Mig-27 volt ugye?

4/
Ki tud bővebbet a Kossuth téren kiállított képen szereplő műszaki hk-ról és magyar T-54-ről?
Számvéber Norbert szerint valszeg zsákmányolt orosz darabok...

5/
Mikor rendszeresítették a BTR-152 és T-54 típusokat?
Nekem '48 (T-54) és '51 (BTR-152) van meg.
Egyetértetek?

üdv:
TGR

ui:
A C+D-n kiállított daru simán átpakol egy BTR-80-ast egyik oldaláról a másikra!
T-72-t meg álló lánctappal becsörlőz...
Persze német gép.
S nem NDK-s.
(nem vagyok német-imádó (tényleg nem!!), de a gépeik azért...)

Tiger205 Creative Commons License 2003.11.06 0 0 715
Hello!

Corporal, van két átadó belépőm, holnap még jó!
:o)

A Gubacsi híd azért jó nagy köpés a Kiliántól..
szvsz nem csak a Csepel Művek, hanem a Tököli reptér felé vezető út is fontossá tette a hídat (mint csepelimondok ilyeneket).

Azért a 3,000 t /rg csak 3,000 kg lenne, akkor meg igen sekély...(azt még a Tu-2 is tudta.) Meg nem volt ez valami precíziós bombázó. Szóval nem baj, ha visszafordítottaá. Senkinek sem.

A szovjetek egy db. vegyes nehhézhk/rohamloveg ezredet vetettek be a Corvin köznél, amelyben valóban IS-3M és ISU-152K volt. Amúgy minden hk. vagy Gépesített ho.-nak elvielg volt egy ilyen ezrede (44-46 hk +21 rolg).

Il-128R nem később lett rendszeresítve?
De az alap-bombázó simán repkedhetett...
Az egyik tisza híd fölött is lelőtt volna ilyet magyar MiG-15 ???? vagy nem?

A kolibris könyvet én is szerette, 13 évesen. Azért nem hivatkoznék rá mint szakirodalomra. Bár az említett harcjármű valóban szerepel ott (illusztrációként, ha jól emlékszem a vontatott löveeg leírásásval).

Megjegyzem, hogy az orosz mértékegységek igenis évszázadok óta hasonlítanak az angolszászra, lásd a 7,62 mm és cm valamit a 203 mm teületét (inch illetve vonás).

A légierő mint önnálló fegyvernem az I. VH óta?
Szegény Michell de örült volna. Az USAF is a II. VH után alakult meg!
Nem is beszélve más országokról.

A németek légi tevékenységét azért nem írnám ennyire le sztálingrád után keleten, csak két nevet említenék:
Hartmann és Udel.
352 légigyőzelem és xxx hk. a számlájukon.

MÉG A LÉGIERŐ TERÉN ANNYIRA ELHANYAGOLT MAGYAR FRONTON IS MEG TUDTÁK NÉHA ZAVARNI AZ OROSZOKAT, GONDOLOK ITT A DUNAI ÁTKELÉSRE PL.
Bocs a nagybetűért, késő van.

üdv:
TGR

üdv:
TGR
üdv:
TGR

M.S.B. Creative Commons License 2003.11.06 0 0 714
Köszönöm.
Előzmény: Hamburger (704)
M.S.B. Creative Commons License 2003.11.06 0 0 712
Azt hiszem, ilyenkor kellene a fejét venni annak, aki a riporter egyszerű kérdésére (hogy az irakiaknak hasonló járművekkel miért nincs gondjuk) nem válaszol semmi értelmeset, csak egy cinikus "ők otthon vannak"-al intézi el...
Előzmény: corporal (710)
kavkaz Creative Commons License 2003.11.06 0 0 708
Légifölény, tankok. Ugyan, a reform után marad az airsoft!

http://airsoft.kerekperec.hu/

kiskorúbézoltán Creative Commons License 2003.11.06 0 0 707
"Az aknavető az egyik legpontosabb tüzérségi fegyver.A meredek röpálya miatt már akár 2-3 lövésből is telibe lehet találni egy embert is."

Legalább egy ":)"-t tehettél volna a végére , jelezve , hogy ezt te sem gondolod komolyan . Mert , ugye nem ?

Előzmény: HUNTERKILLER (706)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.11.06 0 0 706
"egyedül az aknavetők alkalmazhatósága felől vannak kétségeim: relatíve pontatlan fegyverek"-ne haragudj de ez egy oltári nagy baromság.
Az aknavető az egyik legpontosabb tüzérségi fegyver.A meredek röpálya miatt már akár 2-3 lövésből is telibe lehet találni egy embert is.Ráadásul a kis kaliberű 60mm-80mm-40mm-es változatok könnyen rejthetőek,és nagyon mobil fegyverek.
Egyedül azzal van a probléma ,hogy a kilőtt gránát esetleg látható a levegőben ,és a kilövés+gránát fütyülése előbb hallható mint a becsapódás.De ha kézifegyverekkel fektetve van az ellenség akkor már könnyű célpont.
Előzmény: mcpie (705)
mcpie Creative Commons License 2003.11.06 0 0 705
Nemhiába kerülték a városi harcot az amerikaiak Irakban... :)
Egyébként: logikusak az okfejtéseid, egyedül az aknavetők alkalmazhatósága felől vannak kétségeim: relatíve pontatlan fegyverek, így városi harcban, ahol tipikusan közel vannak egymáshoz a harcoló-felek, közvetlen támogatásra nemigen lehet használni. Maximum az ellenfél ismert(?) összevonási területeit, raktárait, stb. lehet abajgatni velük. SZVSZ. :)
Előzmény: M.S.B. (702)
Hamburger Creative Commons License 2003.11.06 0 0 704
Sok, jó gondolatot sikerült összeszedned!

Hamburger

Előzmény: M.S.B. (702)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.11.06 0 0 703
Ez mind szép és jó!De lássuk csak 1999-et.A NATO légi háborút indít jugoszlávia ellen.A NATO jelentések sorra 200-300 páncélos kilövéséről és 400 löveg megsemmisítéséről szólnak.Amikor bevonulnak találnak valami 13 harckocsironcsot.És volt olyan amikor az úttestre fektetett műanyag fóliákat bombáztak szét mint hk menetoszlopot.
Viszont tény hogy az erőműveket,hidakat,olajfinomítókat,elektromos elosztótelepeket el tudták találni (plussz a kínai követséget,meg néhány tucat teljesen érdektelen utat)
Előzmény: corporal (691)
M.S.B. Creative Commons License 2003.11.06 0 0 702
Az alapmű, amit unguided másolt be, arról szólt, hogyan kell elfoglalni egy várost úgy, hogy minimális áldozatok legyenek. Mivel arról szól, hogy el kell foglalni egy várost (és utána csak a mikéntjét tárgyalja), így én is erre reagáltam. Tehát el kell foglalni. Ezért nem értem igazán, miért hozzák itt többen fel a légifölényt, mint ami mindent megold. Fontos eleme a győzelemnek, nem vitatom. Megpróbáltam megvilágítani, szerintem miért nehéz kivívni egy ellenséges város felett, valamint azt is, hogy a légifölény birtoklása miért nem jelent automatikus győzelmet. Szép, ha csak mi repülünk és senki más, de semmilyen repülőgép, helikopter nem foglal el egy házat, csatornarendszert. Oda be kell menni, ennek a mikéntjére voltak/vannak észrevételeim.

Ha egy olyan nagy gép, mint az AC-130, egy irányba köröz, akkor millió vakfoltja van, amit nem lát, a kiszámítható mozgása miatt olyan, mint egy ülő kacsa. Nem vitatom, töméntelen infracsapdája van, de semmi sem 100%. Nyilván nem akkor célszerű rá elengedni valamit, amikor az összes nagy tűzerejű fegyvere felém néz. Hogy felérne egy támogató századdal? Egy problémát látok ebben. A támogató század több géppel repül, sokkal könnyebben támadnak egyszerre több célpontot szimultán, és egyúttal osztják meg ezzel az ellenfél légvédelmi tüzét. Abban sem vagyok biztos egyébként, hogy egy több helyen lángoló városban könnyű megtalálni valakit infrával.

Harckocsit mozgásképtelenné lehet tenni úgy is, ha a lánctalpa sérül meg. Nem hiszek az ilyesfajta legendákban, hogy az M1-est csak hátulról lehet mozgásképtelenné tenni. Ha történetesen egy tetőről lőnek rá egy rakétát, annak a jóval vékonyabb tetőpáncélzattal kell megküzdenie, és nem a frontpáncéllal. Lehet támadni a futóművet is, csatornafedeleknél elhelyezett robbanóanyaggal, vagy egyszerűen egy jól irányzott RPG-vel. Ha pedig gyalogsági kíséret van, akkor a gyalogsági szállító harcjárművek szinte kínálják magukat (vékonyabb páncélzat, nagyobb veszteségeket lehet okozni, ha éppen tele van katonákkal, stb.). Igen, lehet kopogtatni 120mm-es harckocsilöveggel is a gyanúsnak vélt házak ajtaján. Ugyanakkor fenntartom, amit a booby trapről írtam, nevezetesen, hogy nem a védekező fél az, akinek minden házat ellenőriznie kell, hogy nincs e benne rossz szándékú valaki. Nem művészet telepakolni egy házat robbanóanyaggal, a felső szintről rálőni egy sorozatot a közeledőkre, és aztán elpucolni a hátsó ajtón. Ők pedig gondolkodhatnak, bemennek-e, hagyják-e a hátukban az épületet, ahonnan rájuk lőttek. Természetesen fel is robbanthatják jó messziről, beterítve mindent romokkal, fedezékeket gyártva ellenfelüknek, ezzel saját dolgukat nehezítve. Kívülről megmászni egy házat kötelekkel, egy ellenséges városban nekem öngyilkosságnak tűnik.

Az éjjellátó. Nem láttam még messziről se. De hogy csak az amerikai hadseregnek lenne??? Jópár hozzászólással korábban emlegették a mi határőrségünk cuccait. Ha pedig nekünk van, akárkinek lehet egy jó darab.

Az aknavető, mint meredek röppályájú fegyver szintén kínálja magát városi alkalmazásra. Egy szűk utcából, belső udvarból sütik el, amire épp nem lát rá tökéletesen fentről senki, nehéz lehet bemérni, honnan is engedték el az aknát. Természetesen itt sem kell megvárni, míg a támadók számára nyilvánvaló lesz az aknavető helye, lehet vele mozogni máshová.

Előzmény: savaz (679)
Allesmor Obranna Creative Commons License 2003.11.06 0 0 699
Poén lenne, ha kiderülne, hogy a magyarok lőttek le először sugárhajtóműves felderítőgépet!
(feltéve, ha magyarok lőtték le)
Allesmor Obranna Creative Commons License 2003.11.06 0 0 697
És volt még ott egy ISz-3M is.
Ez volt az a harckocsi, amely olyan csúnyán szét van robbantva, és amely jelenet igen gyakran látható a sok az Üllői úti helyzetet ábrázoló fotón.
Allesmor Obranna Creative Commons License 2003.11.06 0 0 696
Érdekes ez az 56.
Állitólag a Gubacsi hídnál lelőttek egy Il-28-ast.
Erről egyelőre ennyit tudok, remélem ti többet,
1956-ban egyébként a kérdés tisztázása céljából három, vagy négy hadosztálynyi erő jött ide. Mind a mai napig tisztázatlan, hogy a 44-45-ös ostrom emléke miatt, vagy az esetleges nemkívánatos nyugati reakció miatt voltak ennyien.

A corporal-féle hajóágyús traktor valójában egy 203-as (203.4mm) löveg volt traktor alvázon, itt is használták, innen erednek az időnként a budai vár környékén megtalálható 110 kilós betonromboló gránátok.
A Kolibri-könyvek sorozat "Győzelem fegyverei" kötetében olvasni róla, illetve a "Második világháború képekben" című kétkötetesben találni sok képet róla a sztori vége felé.
Érdekes, hogy ez az egyébként angolszász űrméret még egyszer megjelenik a szovjet haderőben, a nyolcvanas években hadrendbe állított 2S7-jelő önjáró lövegnél. Kipróbálták Csecsenföldön is.
Apropó csecsenek! Érdekesnek találtam, hogy nagyban folyik a vita a hk kontra város témában, és senki sem hozta fel a csecsenföldi háború dicsőséges decembervégi nagy blamázsát.

Hamburger Creative Commons License 2003.11.06 0 0 694
Szervusztok!

Ha pontosan elolvassátok a hozzászólásomat, akkor talán ki fog derülni, hogy nem azt mondtam, hogy a Molotov-koktél semmire se jó, de igazán manapság valóban csak a vakításra, illetve, ha elfelejtik légmentesen zárni a réseket, akkor bizony be is csoroghat érzékeny helyekre. 56-ban az én ismereteim szerint is még csak 54-esek voltak itt.

A TU-2 valóban nem TU-4!

Az is bizonyára ismert, hogy a Corvin közben és a Killián-laktanyában elhelyezett magyar erők között enyhén szólva nem volt "felhőtlen" a kapcsolat. A korabeli fotókat vizsgálva a Corvin közben volt még néhány nehezebb eszköz is. Most nincsenek előttem a képek, de egy légvédelmi gépágyú és egy 122-es tarack is rémlik. Ez különösebben nem oszt, vagy szoroz a teljesítményükön!

A légierő mindenhatóságáról csak annyit, hogy meg kellelen vizsgálni a koszovói válság során mutatott teljesítményt is, ahol a preciziós fegyverrendszerek meglehetősen sok "kollaterális" sérülést okoztak, mert egyszerűen nem mehettek olyan alacsonyra, ahonnan valóban precízen alkalmazhatták volna a fegyvereiket. Féltek a csöves és passzív légvédelemtől.

Noha való igaz, hogy hőképes felderítő eszközökkel szinte minden lövést fel lehet deríteni, ennek ellenére vannak még problémák a tökéletes működésben. Gyakran még a felhős égbolt is akadályt jelenthet a "szuper" fegyvereke alkalmazásában. A hőképek, TV- és lézervezérlésű fegyverek ellen elég biztató eredménnyel lehet alkalmazni ún. fémes ködöket, amelyek persze szintén nem mindenhol elterjedtek.

Az éppen említett mogadishu-i eset is mutatja, hogy annak is van határa, hogy a korszerű technika mekkora számbeli fölényt képes kompenzálni. Ha csak a puszta számokat nézzük, akkor amerikai sikernek vehetjük a dolgot, de ha azt nézzük, hogy elérték-e a céljukat, akkor?

Az oroszok éjjellátó-kapacitását közel sem becsülném le. Személyi éjjellátókat még a 90-es évek elején is lehetett kapni egyes magyar "zsibiken". Valószínűleg közel sem olyan mértékben rendelkeznek ilyenekkel, mint az amik, de biztosak lehetünk benne, hogy a legkorszerűbb eszközeiket már ellátták ilyen eszközökkel is.

Üdv: Hamburger

Yosser2 Creative Commons License 2003.11.05 0 0 692
Az igazi légi fölény, egy tank a kifutópálya közepén. Nem tudom kimondta, de nagyon igaza volt :)
Előzmény: corporal (691)
Tiger205 Creative Commons License 2003.11.05 0 0 690
Idézném egyik Tom Clancy (?) könyvből két iráni tábornok viccet mesél (amerikai légifölény mit ér, ha övék a térség összes reptere és a szárazföldi áttörésüket nem lehet megállítani (hiszik a kis buták! egy amerikai könyvben !). Szóval:

"két orosz tábornok beszélget a NATO elleni győzelmi vacsorán PÁRIZSBAN:
- Te! És végül a légi háborút ki is nyerte meg?"

üdv:
TGR

Tiger205 Creative Commons License 2003.11.05 0 0 689
Hello!

A Tu-2-t éppen akkor vonták ki az alakulatoktól (miután az utolsó raktári darabokat eladták a magyaroknak, akik IL-28 sugárhajtásúra ácsingóztak). Könnyűbombázó volt ,bár szvsz jó konstrukció. Tupoljev még a háború elején tervezte a Gulág-on, de csaka avégére kezdték gyártani (volt elég Lend-Lease A-20 és B-25 meg Pe-2).

A T-55 (ha igaz) 1961-ben lett rendszeresítve, úgyhogy valóban nem sok lehetett 56-ban itt.

A parlament előtti tablón volt pár jó kép látttátok?
Pl.:
a Kossuth zászlós illetve címeres T-54-esek (magyar)
a T-54 kijön a kiliánból (magyar)
A T-34 beszakadva a kisföldalatti lejárójába (orosz(?))
a műszaki Hk magyar zászló alatt
a T-54 vezette Btr-152 sor az Andrássy (bocs, Népköztársasá) (Bocs, Sztálin) úton. A 152-esek még a korai, tető nélküli darabok.

AC-130 egy irányban kőröz, ettől valóban védtelen. De pontos. De tűzereje kivált egy támogató repülőszázadot. Szerintem nem rossz darab.

Nehéz-ágyúk városi harcban, nos , ez a németeknek előbb megvolt (mi nem?) de nekik (sem) jött be.
Mindenesetre nem a leghumánusabb megoldás. Talán hatásos.
egy epület romhalmaza amúgy szintén elég jól védhető. Megoldás a teljes vaporizálás lenne nem?
Ha már el kell foglalni azt a nyüves várost. De el kell???

üdv:
TGR

kavkaz Creative Commons License 2003.11.05 0 0 688
Ha jól tudom, az októberi harcokban gyakran beküldték a tankokat gyalogság nélkül. Ez is egy oka a felkelôk sikereinek.
Előzmény: corporal (682)
unguided Creative Commons License 2003.11.05 0 0 686
corporal
"A Corvin közben néhány puskás civil ..."
Plusz egy jól beállított 76mm-es pt. ágyú. Úgy tudom, olyan kis lukon (falak, oszlopok között) lőttek ki, hogy még az ágy célzója sem látta a célpontot, hanem egy másik helyen elhelyezett megfigyelő intésére tüzeltek, pont a hk.-ik védtelen oldalába, a kerekek fölött.

"Ezzel durrantottak oda, ha egy házban nagyon morcosak voltak a fritzek. Aztán a helyét elnevezték valamilyen térnek, és mentek tovább."
:DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Előzmény: corporal (682)
savaz Creative Commons License 2003.11.05 0 0 685
Azt azért tudni illik, hogy a Corvin közzel szemben ott volt a Kilián laktanya, ahol volt tank meg páncéltörő ágyú is. Szóval nem csak puskájuk volt meg kolotov koktél
Előzmény: corporal (682)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.11.05 0 0 684
Az a Tu-2-es kötelék Tu-4-esekből állt.És asszem jugoszlávia felől közelítettek.

Az előbb ki kellett volna raknom a szmájlit.

De néhány érdekes dolgot így is megtudtam.
Érdekes ez az 56 dolog.89-előtt szinte tízezrével voltak "a szocialista hazáért" kitüntetéssel bírók.
Jelenleg szinte mindenki szabadságharcos (tisztelet a kivételnek).

Ép ma ecsetelte az egyik tanárom 56-os élményeit+véleményét.Érdekes volt,főleg úgy hogy tudom mi történt valójában! :-)

Előzmény: corporal (682)
savaz Creative Commons License 2003.11.05 0 0 681
http://www.spectrumwd.com/c130/image2/c130_587.jpg
http://www.spectrumwd.com/c130/gunship5.htm
Előzmény: savaz (680)
savaz Creative Commons License 2003.11.05 0 0 680
http://members.aol.com/samc130/horsemen.html
Előzmény: M.S.B. (666)
savaz Creative Commons License 2003.11.05 0 0 679
Nem láttad még a Blue Angels-ből Fat Albert bemutatóját :-).
Összehangolt támadás ellen összehangoltan szokás védekezni:
Fönt 3000 m-en egy predator minimum 2 infravörös kamerával figyel. Légvédelmi rakétát és pct rakétát nem igazán lehet zárt térből indítani (különben befűt, de nagyon). A predator érzékeli az indítás hőképét, vagy egy gépágyú torkolattüzét és küldi a koordinátákat amásik AC-130-nak, vagy a fedező repülőgépeknek, helikoptereknek és már úton is van a válasz.
Nincs lelőhetetlen repülőgép, nincs kilőhetetlen tank, de vannak szituációk, amikor nagyon nem érdemes próbálkozni.

Egy M-1-et mozgásképtelenné lehet tenni RPG-vel, ha közelről a seggébe trafálsz, többször. De nagyon nehéz pontosan célozni, ha van mögötte egy szakasz gyalogos is. A városi harcban mindenesetre nem a harckocsik mennek elöl, hanem a gyalogság. A Hk csak akkor jön elő a fedezékből, ha a gyalogságot megakaszja egy orvlövész, vagy géppuskafészek. Mogadishuban az amcsik igencsak hátrányos helyzetben voltak, mégsem vesztettek egyetlen HMMW-t sem, pedig az nem tank, alig van páncélozva.

Egy házat meg lehet mászni kívülről kötelekkel is, és ahol egy 120 mm-es skulóval kopogtatnak, ott tárulnak az ajtók és hiába a booby trap.

Az, hogy láttál már orosz éjjellátós távcsövet, az nem jelenti azt, hogy fel is tudna szerelni egy teljes Specnaz ezredet könnyű, egész éjszaka hordható éjjellátóval, ami nem akadályoz a fegyverhasználatban.

Amúgy te kockáztatnád az életedet, ha anélkül is elérheted céljaidat? Majd hülyék lesznek nappal alacsonyan odamenni, ha éjszaka magasról is azt bombáznak, amit akarnak. A légifölény azt jelenti, hogy nem tudnak ebben megakadályozni, és még jelentős veszteséget sem tudnak okozni. Bár valaki azt állította, hogy a teljes légi fölény az egy tank a kifutópályán (nem tudja valaki, hogy ezt ki mondta?).

Előzmény: M.S.B. (666)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.11.05 0 0 678
Én konkrétan arra az akcióra gondoltam ,amikor a repülőtéren az éjszaka kellős közepén el akarták foglalni a diktátor gépét (hogy ne menekülhessen).
A néhány őr viszont visszalőtt és leszedtek egy csomó SEAL-t.Az őröknek néhány kalasnyikovon és pisztolyon kívül nem volt semmijük.A SEAL-ok meg teljes felszerelésben.

Az AC-130-as felvételein csak a SEAL-ok látszanak néha,vagy azok sem.

Előzmény: kavkaz (677)
kavkaz Creative Commons License 2003.11.05 0 0 677
M551-es és M113-as lövésszállítóval megoldották. Plusz helikopterek és AC-130. De az ellenállás mérsékelt volt, "panami srácok" meg alig.

Így könnyű...

Előzmény: savaz (675)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.11.05 0 0 676
"Tudtommal már a T-55-ös is rezisztens volt rá."
Több száz 56-os szabadságharcos állítja ugyanennek az ellenkezőjét.
Előzmény: unguided (673)
savaz Creative Commons License 2003.11.05 0 0 675
"The United States suffered 23 KIA and 324 WIA, with estimated enemy casualties around 450"

Gondolom nem mind a 23 volt seal.
http://www.globalsecurity.org/military/ops/just_cause.htm

Nincs meg az a video?

Előzmény: HUNTERKILLER (669)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!