Keresés

Részletes keresés

bubu001 Creative Commons License 2008.04.20 0 0 7345
A bodza a kedvencem, bár mostanában jó a birs és a muskotályos szőkő is.
Előzmény: comad (7343)
bubu001 Creative Commons License 2008.04.20 0 0 7344
Nincs kedved egy rövid(?) élménybeszámolót írni róla egy pálinkákákkal foglalkozó oldalra írni?
Előzmény: comad (7336)
comad Creative Commons License 2008.04.20 0 0 7343
Az első málna, a hetedik bodza.
Előzmény: Roy.K (7342)
Roy.K Creative Commons License 2008.04.20 0 0 7342
Az első meggy, a hetediket én sem látom...
Előzmény: Törölt nick (7338)
schlumberger Creative Commons License 2008.04.20 0 0 7341
Hajrá!
Előzmény: Misku (7340)
Misku Creative Commons License 2008.04.20 0 0 7340
eszt=ezt
Misku Creative Commons License 2008.04.20 0 0 7339

Urak !

Kézi főzőkészülék gyönyörűen elmosva, tavalyi borral feltöltve, finoman tüzelve és 'cérnaszálszerűen' folyik a hegy leve, némileg átalakítva!Alig vártam már eszt a pillanatot, no meg azt, hogy az elfogyott pálinkámat pótoljam végre.

'jobb lét-vagy jó lét'

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.20 0 0 7338
Hát..végem van!!! Ez a sorozat még így képen nézegetve is kellemes érzés, hátmég  végigkóstolgatni!!! Látom,  a birs a nyerő, az elsőt és a hetediket sajnos  nemtudom elolvasni.
Előzmény: comad (7336)
comad Creative Commons License 2008.04.20 0 0 7337
Ja! Az árakat ne kérdezzétek.
comad Creative Commons License 2008.04.20 0 0 7336
No tegnap megvolt a Pálinkafesztivál. Sajnálhatjátok, hogy nem voltatok ott (bár még ma is van). Már akárhanyadik éve ott vagyok, igaz, hogy 7 óra autózás oda-vissza, de megéri. Íme a zsákmány egy berettyóújfalusi kocsma asztalára kipakolva (azon felül, amit ott megittam, persze).
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.20 0 0 7335

Üdv.--SM--

A szűrővel kapcsolatban még nincs semmi tapasztalatom, mert mikorra elkészültem vele,  már csak a tisztázás volt hátra.  Az elsö igazi próba, tán' majd a vadcseresznyével lesz.

Előzmény: snapszmester (7334)
snapszmester Creative Commons License 2008.04.19 0 0 7334
Néhány dologban nem értek egyet Feribával, ezért az a kérésem tudasd milyen tapasztalatokat szereztél a szűrővel kapcsolatban.
Előzmény: Törölt nick (7332)
Feriba51 Creative Commons License 2008.04.19 0 0 7333
Üdvözöllek Kibé!
Úgy látom nagyon kitartó vagy (eddig is ezt láttam) és végig viszed, amit elkezdtél. Hát milyen lehet az a sarmás pálinka??? De tudod mit, nem is olyan nagyon vagyok kiváncsi a leirtak után :-)))))) Csak arra vigyázz, hogy egy év mulva jusson eszedbe, hova ástad. Nagy kár lenne, ha elfeledkeznél róla! :-))))) Ha az utókor találná meg, gondolhatod milyen véleménye lenne rólunk.:-))))))))
Csodálom a barkácsszenvedélyed! Azt csak remélni tudom, hogy most egy hiábavaló készüléket gyártottál, a kozmaolajszűrőt. Ezt azért merem remélni, mert, ha megmaradsz a lassú párlási technológiánál, akkor talán nem lesz szükséged kozmaolajszűrőre.
Most, hogy tőletek tanulok ezt-azt valahogy jobban odafigyelek, hogy mit csinálok én és hogyan csinálják mások. Két barátommal beszélgettünk, akik bérfőzdében főznek. Bizony ők elmondták, hogy ott úgy tüzelnek, ahogy birja a hűtő. Az nem számit hogy zubog csak ne legyen langyos a pálinka miután áthalad egy több hektóliteres hűtőn. Persze állandó vizcserélés mellett. Na ide már elkelne egy kozmaolajszűrő, de persze ők nem is hallottak ilyesmiről. Igen ők literre dolgoznak, nincs idő pepecselni, de mi azt hiszem magunknak jobban ráérünk.:-)))))))
Jó nedűt!
Előzmény: Törölt nick (7332)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.19 0 0 7332

--T.FERIBA--

Most lett kész a sarmás!!!  Az eredmény: 30l anyagból 1,5l 60%-os  kissé furcsa,hagymás ízű lé csepegett le. Azt hiszem,  rajtamkívül  kóstoláskor,  mindenki kiköptevolna ,de gondoltam, nem úgy van az,  hisz' a  ""saját gyermekem"". Már ázik benne az u.o szedett  sarmáslevél, 1hét múlva teszek bele ánizsmagot. Kb 1hónap áztatás után szűrés, majd beásom a pince homokjába 1év  pihenőre. Sajnos,már nincs lehetőségem a terméket "lemeóztatni", hisz'  a recept igazi tudója (Jordánpapa)  már  "odafenn" zugfőzöcskézik :-(((

Mivel lendületben voltam, még átengedtem az új készüléken is, és régi rozsdamentesben is, néhányliter bodzapálinkát, a visszahigítás után. Kiváncsi voltam az r.m-ben és a rézben főzött anyag külömbségére. Hát van külömbség, a "rezes" még így frissen is jóval simább,bodzaízűbb.

Üdv!

Előzmény: Feriba51 (7298)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.18 0 0 7331

Sz,tem  ha a főzetőd "csak" fínom,  bodzaízű pálinkát akar, jó ötlet az almával a bodzavirágot, együtterjeszteni. Ha a bodzavirág gyógyhatását akarja kihasználni, akkor ebbe a pálinkába,

 áztasson még b.virágot. Mivel szakaszosan virágzik, kb 1 hónapig,  az árnyékosabb helyekről később is szedhető.

Az én módszerem, bodzapálinkába áztatok virágot. A pincében lapít egy "demizson"

1 éves saját bodzapálinka, várja a virágokat.

--ATIS-- Majd ebből küldök neked.

Hogys' mint van, a gyönyörűséges, kicsiBODZA???

Előzmény: snapszmester (7328)
comad Creative Commons License 2008.04.18 0 0 7330
Én kész páleszbe tettem bodzavirágot, nekem bejött.
Előzmény: snapszmester (7328)
Feriba51 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 7329
Valamikor réges régen, én gyengébb minőségű borokba tettem bodzavirágot (száritott). Nagyon kellemes "muskotály" izt és aromát adott a bornak. Igaz, két három hónap után már alig érzett a pancsolás jótékony hatása.
Szerintem ha elegendő virágot tesztek az almacefrébe nagyon jótékonyan hat a cefrére, de, hogy mi marad a főzés után, az már nagy kérdés.
Ha arra gondolunk, hogy a bodzpálinkát is bodzavirággal "ágyasitják", akkor nem sok.
Na, jónedűt nektek!
Előzmény: snapszmester (7328)
snapszmester Creative Commons License 2008.04.18 0 0 7328
Üdv Uraim!
Főzetőmben felmerült a gondolat a bodzavirág izesítéssel kapcsolatban.
A kérdésem: csinált valaki cefrét virág ízesítéssel és mi lett az eredménye? Alma cefrébe tenne virágot.
Segítsetek kitalálni mit tegyünk.
sasabá Creative Commons License 2008.04.18 0 0 7327

Hello!

Textilpelenka duplán tök.megoldás.

Üdv:sasabá

Előzmény: Törölt nick (7325)
szilvafan Creative Commons License 2008.04.17 0 0 7326

heló,

 

szerintem nagyon jól mutat.

én örülnék, ha saját kezűleg ilyet tudnék gyártani. Gratulálok.

Szűrőnek tökéletes a "régi tipusú " mosható pelenka.

üdv, szilva

Előzmény: Törölt nick (7325)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.17 0 0 7325

Üdv.

Elkészült az oil.szűrőm. Igaz "....kissé sánta,kissé púpos....", de saját gyártmány.

Középen a két rács  közé kell,   majd  v,mi  szűrő anyagot  becsiptetni. Szerintetek mit? Kávéfilter,géz...???  Remélem működik :-)

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.17 0 0 7324
Itt mindig van valaki :-))
Előzmény: tarité (7323)
tarité Creative Commons License 2008.04.17 0 0 7323

Milyen sűrün szoktatok fennlenni a forumon

és milyen időkben

 

Előzmény: tarité (7322)
tarité Creative Commons License 2008.04.17 0 0 7322

Köszönöm a hasznos tanácsaidat Snapszmester!

Megfogadom őket....

Hamajd netközelbe leszek és ha nemtudok vmit akkor majd jelenkezem!

Tovvábbi szép napot mindenkinek

Üdvözlettel:tarité

 

Előzmény: snapszmester (7293)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.17 0 0 7321
Helló Csülök ! A receptjeid közül a harmadikat a múlt évben én is megcsináltam.  Nagyon kellemes itóka volt,  sajnos  ( .."Ma már csak emlék....") Kicsit erősebbre hagytam, így nem csak a hölgyeknek ízlett. Sz,tem nagy sikered lesz vele.
Előzmény: csülök2 (7312)
leveliro Creative Commons License 2008.04.17 0 0 7320
Én a múltkor kipróbálam az egyik kedves fórumtársunk által reklámozott házi "martinit." Mindent a recept szerint csináltam, de qrva szar lett. (Nem bor vagy pálinka volt a receptben, hanem kristálycukor. Na, ettől lett a felejthetetlen "házi pálinka" ízesítésű, amit egyik barátom csak "házi szőttes"-ként becéz. (Itt a jó szar háznál kínáltra gondolok)).
Ez egy időre elvette a kedvemet ezektől a katyvaszoktól. Unikumot meg egyébként igyon, akinenek két anyja van.

Talán igazi borral belevágok még, mert a nőknek is akarok kedveskedni egy kicsit a családban.
hhx Creative Commons License 2008.04.17 0 0 7319
Ha így van, gyorsan le kell rajta engedni pár köbmétert, hogy megtérüljön a beruházás :)
Előzmény: Aparátmester (7317)
comad Creative Commons License 2008.04.17 0 0 7318
Dehogy epruvetta. Az teljesen zárt, a pillanatnyi szeszfokot méri. Amire én gondolok, azt úgy képzeld el, mint egy nagy gömbcsapot, aminek a tengelyén egy 0,04 l-es üreg van. Amikor elfordítod a kart, kifolyik, egy forgódobos számláló pedig számolja, hányszor fordítod el.
Epruvetta:
Előzmény: Aparátmester (7317)
Aparátmester Creative Commons License 2008.04.17 0 0 7317
A mintavevő ami nem más mint egy epruvetta !Külön kell engedályezni kb 2milló forintért engedélyezi a vpop!Nem csak agárdon van ilyen!De azon sz én tudomásom szerint nincs mérő!Azért kerül ennyibe az engedély!
Előzmény: comad (7308)
csülök2 Creative Commons License 2008.04.17 0 0 7316

Hello!

 

 

Örülök,hogy tetszik. Sokat keresgéltem mindenfelé, mire mindezt összeollóztam..... Szeptemberben esküvönk lesz, arra akarok diólikört készíteni......vagy 8-10 litert......szerencsére be lehet vinni röviditalt.....saját témával itatni a rokonságot......nagyon büszke lennék magamra, ha mindenki szeretné-dicsérné......minden összevaló ázódik vagy 2 hete, már csak a dióra várok...........

 

 

Szóval remélem segítettem

Előzmény: Törölt nick (7313)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!