Az enyémet szerintem már nem éri meg polírozni, nemsokára megy a festőhöz és szép új fényt kap, legalábbis remélem.
Tegnap mentem vele kb. 100km-et, megint kicsit csöpög az olaj a motorból, hétvégén meg kell néznem, plusz a kormányösszekötőnél lévő 2db porvédő gumit is cserélnem kell, mert szét vannak repedve.:o(
Ha az állam tőlem legombol kb. 60ezer Ft-ot egy ugyanennyibe kerülő autó munkaképessé tételéért, addig szemrebbenés nélkül fogom az Autóklubbos meghatalmazást használni és nem fogok azzal foglalkozni, hogy eredeti-e rajta az aláírás. Sajnos ilyen világban élünk, adok-kapok...
Ez egy meghatalmazás féle, amit elvileg a tulajdonostól kapsz, vagyis neki kéne meghatalmaznia téged, hogy használhatod az autót. Jelen esetben az Autóklubbos hölgy töltötte ki, ráírta az összes adatot, plusz 2 tanú is kell hozzá.
Nekem még nincs sem eredetvizsgám, sem átírásom...:o(
Mi az a vagyonszerzési illeték??? Minek kell új forgalmi?
Az üzembentartóit az Autóklubban tudják kiállítani, 625Ft, egy kis keményfedelű papírocska, lepecsételik, aláírják, 2 tanú kell hozzá és ennyi. Addig sem kell átírni...
Közben levizsgázott a 120-as és elkészült rá a zöldkártya is, összesen 20ezer Ft-ért. Vettem 625Ft-ért egy hivatalos AutóKlubos üzembentartóit, ezzel decemberig közlekedhetem legálisan, átírás nélkül...
Vettem bele egy gyönyörű kardánboxot és üléshuzatot, a box 500Sk, a huzat 900Sk volt és tök méretpontos, 105 és 120-ra való!
Látnám, ha a képet megjelenítené.... Most valami gáz lehet a honlappal.
Tárolni csak az utcán, mondjuk anyámnál lehetne a kertbe kocsibeálló alá tenni, de az ugye 25km tőlem.....Tehát ha alkatrészbázisnak megmarad a régi, akkor az ott lenne letárolva.
Hát 17 ezret mutat. Viszont ez GLS műszerfal, asszem, szóval az aminek Kerek mutatói vannak, Víz, Seb,Ford,Nafta. Szal ha ez nem gyári, akkor a fene tudja mennyi van benne.
A motor tük jól húz, és nagyon simán megy. A futómű nem ráz, nem húz sehová. Szal ha menni kell, akkor egy klasszissal jobb, mint a régim. Az új korában ( mármint amikor 6 évesen hozzám került) 100 felett már rohadtul rázott, csinálhattak a futóművel, vagy a kerekekkel bármit.....A kuplung mintha eléggé fent fogna, de a régiben ott egy alig használt szerkezet, meg tárcsa. Igaz annak a műtétje elég húzós munkadíjat takar. A régi szerelőmmel ez a baj, hogy csak számlára dolgozik, és 3000 vagy 3500 a rezsióradíja. A tulaj egy most már nyugdíjas elég idős, már nem aktív szerelő, akinek már csak egy alkalmazottja van, de egy nagyon szépen felszerelt 2 emelő állásos, fékpróbapados kis műhelyben. és mindíg előveszi a normakönyvét. A múltkor ecsetelte, hogy a sebváltó ki/be 6 óra normaidős.... Tán 1 vagy 2 éve cserélte a régiben a kuplungszerkezetet, és akkor volt az, hogy tizen egynehány év után előszőr csinált valami számla nélkül, mert már annyit rágtam a fülét, hogy belement. Azóta egyszer sem. Van ilyen. Amikor még aktív volt sem ment bele számla nélküli dolgokba, most meg idős fejjel már nem hiányzik neki semmi izgalom. A régin a főfékhenger nem lehet idősebb 2 évesnél, de amilyen vaskalapos az öreg, a cserébe biztos nem megy bele. Mondjuk érthető. Remélem tizen néhány ezerből meg lehet úszni....
Gondolom a fék nem lehet akkor probléma, mármint a javítása. Hány kilométer van az autóban? Milyen a futómű? A motor indul rendesen/szépen jár/elég erős? Majd lefényképezhetnéd és mutathatnál pár képet. Amúgy gratulálok hozzá!;o)
Köszi, hogy megnézted a szőnyeget! Az új kocsidban is csak gumi van?
Naszóval megvan a gép. :) vagy :( megy szépen simán , nagyon kellemes 100-as utazósebességet csinál, nem ráz, és akkor még nem hangos. Belül nagyon szép, kívől egy kis optikai tuningot igényel. A nyári gumik eléggé haloványak, de a felnije olyan mint a gyári, csillog villog az eredeti bevonat rajta. Szerencsére a régi nyári gumija tök OK. A téli alig használt, annak a felnije kicsit rozsdás. Ami a :( , hogy afék egy nagy szar. Ezt először a hegyről lefelé éreztem. A múlt héten a mikor kipróbáltam, éreztem, hogy nem annyira jó, de most határozottan kaki volt. nagyon kell nyomni, és amikor megállok, és nyomva tartom, akkor folyamatosan szuszog. majd a másik fórumon megkérdezem , hogy mire számítsak.
A szőnyeget megnéztem, csak a gumi van meg, sajnálom.
Úgy látom ez elég gyakori Skodás probléma, de eddig én még nem találkoztam vele. Sajnos ezek elég bonyolúlt módszerek, de kénytelen leszek megcsinálni, mert idegesít, hogy nem működik a ventillátor.:o(
3 féle módszerről tudok: - vizet lereszt, fűtőtest leszed... szívás - ponthegesztés lefúr, lemez felhajt... sokaknak nem teszik Én így csináltam: lemez a ventillátor rögzítő csavarok felett megfúr, csavarokat kicsavar, lemez jobb oldali szélét felhajt, fűtőtestet lecsvaroz és amennyire a csövek engedik leereszt, ventillátort kibújtat...
Persze, képen minden csalóka, nekem kicsit gyanúsan csillog a gép, plusz nem tetszik rajta a vonóhorog és az állítólagos ablaksötétítés. Viszont eléggé egyben lévőnek néz ki és az ülések is szépek. A Te 105-ösödben milyen állapotban vannak az ülések?
Á ez nem az. Már lefixáltam egyet a múlt héten. Az nem néz ki kívülről ilyen babán, legalább is polír nélkül , úgy ahogy láttam. Csak a régi kocsim is ilyen színű, és hát így látszólag nagyon szép. Reggel BKV-zom, csak du kuksizom meg a szőnyeget.