Keresés

Részletes keresés

unartis Creative Commons License 2005.06.07 0 0 6582

Mióta gyűröd a játékot,

Úgy igazán?

...

Nagyon jó ez a játék, tetszik a játékmenet, no meg a hódítás, kereskedelem is jó+ a diplomácia is megteszi, bele kukantottam a Civ4-ről készült képekre, a grafikája szokatlannak tűnik(abszolut felülnézet=így akartak 3D hatást elérni), ezért első látásra furcsa és zavaró de majd meglátjuk milyen lesz a gyerek!

Előzmény: tofe99 (6580)
mzprox Creative Commons License 2005.06.07 0 0 6581

Mint említettem nekiálltam a gotm15-nek, Demigod fokozaton a visszatöltéseket nem korlátozva. Visszaolvasva láttam, hogy Tofe99-nek volt egy elég maximalista játéka, gondoltam versenyzek vele egy kicsit :). Bár én nem használok save-game editor-t és nem állítgattam semmit az alapfelálláson (preserve random seed pl.)

Tofe! Tényleg befejezted 1340-ben? kigyűjtöttem pár részt a hozzászólásaidból:

340AD van, demokráciát fejlesztek, majdnem 90 kp jön körönként, ha jól emlékszem 5500 körül van Babylon...

Én is épp a a demokráciát kezdtem el kutatni 340-ben és a kulturális pontom 91-92 körönként, de Babylon még csak kb 5000. Jobban indultál volna? Én 3600 Bc építettem meg a templomot :), utána sorban az összes elérhető csodát. Egyébként a science leader szerintem túlságosan tápos dolog ahhoz képest, hogy random.

Olyan 120 körül van a cpt-m. Ahogy számolgattam 1400 után nem sokkal meglehet a 20k. Ja, és már megvan a 2 SGL-em a ToE-hez, meg a Hooverhez.

Igen ez reálisnak tűnik, mert én kiszámoltam, hogy kb 140-150 ctp-t kellene elérnem ÁTLAGOSAN 250-től 1340-ig, hogy addigra meglegyen a 20k, és ez eléggé reménytelen :)

No, mindent-kihasználós 20k GOTM15 játékom végére értem. Sokat melóztam vele, majdnem 44 órát írt ki a végén.
1340AD Demigod, 8287 pont, 166 cpt a végén

Biztosan 1340-re lett meg? :), hogyan gyorsult fel ennyire a kultúrális növekedés?

Előzmény: tofe99 (6076)
tofe99 Creative Commons License 2005.06.07 0 0 6580
Kösz, este gyilkolok...

Egyébként érdekes dolgot vettem észre, ami kicsit hihetetlen is számomra. Ebben a topicban ez az 1230. hozzászólásom. Mi a fenét pofáztam én ennyit???
Előzmény: unartis (6579)
unartis Creative Commons License 2005.06.07 0 0 6579

Sok sikert ehez a

nagyratörő offenzivához, sajnos mostanában nincs időm a civ3-hoz sok dolog adódik(államvizsga -miegymás) ezért néha a fórumon kisérem figyelemmel az eseményeket, de nemsokára én is bele lendülök a világhóditó hegemóniába, addig némi finomítás a játékon.

Előzmény: tofe99 (6578)
tofe99 Creative Commons License 2005.06.07 0 0 6578
OFF

Az utóbbi 479 év... :)

ON

1110AD:
A japán délnyugati csücskébe telepített "pihenővárosom" váratlanul hasznosnak bizonyult. Kulturális terjeszkedése folytán benyúlt a határom Kínába, hozzávetőleg a Kamcsatka-félszigetnél 2 mező erejéig, úgyhogy stratégiát váltva telepítettem oda egy várost, ami kiindulópontja lesz a 4-5 kör múlva kezdődő Kína elleni inváziómnak.
Már felállt egy infantry és egy cavalry army (tank csak kb 15 kör múlva lesz), illetve városaim köpik kifelé az arty-kat.

Persze amikor ilyen szépen eltervezek mindent, akkor szól közbe a német... Megpróbált partraszállni nálam 1 cavalry-val, meg 2 MI-vel, 1 egység veszteséggel szépen hazaküldtem őket. Viszont így kirobbantottam a világháborút, szövetségre léptem az oroszokkal, indiával, és a zulukkal. Embargóztam is velük, de sajna nem szabadult fel a még hiányzó 2 luxuscikkből 1 sem...

Kína hamarosan bekapcsolódik, már embargót kötöttek ellenem a németekkel.
Mindenesetre ez most pont jókor jött, mert még jobban lelassította a fejlődésüket.
Nálam a németek, Kína és Oroszország a 3 legfejlettebb tudományos nép, az ipari korból van nekik Nationalism, és Medicine. Slussz. Most ketten a kommunizmusra gyúrnak, a németek meg a fasizmusra. Nekem ezzel szemben pár kör múlva kész a combustion, tehát nincs messze a tank illetve a bombázó.

Kínát 2-3 kör alatt megszabadítom 5-6 városától, és akkor megpróbálok egymezős-szigetes-városátadós békét kötni. Még vigyázni kell az emberek lelkére is, mert ugyan az Universal Suffrage nemsoká kész, még mindig republic-ban vagyok. Ráadásul most mindenki háborúzik, nem tudom mikorra lesz kommunizmus. Lehet, hogy csak 15-20 kör múlva.
Előzmény: unartis (6577)
unartis Creative Commons License 2005.06.07 0 0 6577

Hi!

Talán méltoztatnál jobban figyelni!

Te mint nagy játékos biztos tudsz egy két jó tippet a játékkal kapcsolatban

A kritikádhoz csak annyit hogy, a parlament=nagycsoda, csökkenti a korrupciót az adott nemzetben amelyik felépíti, boldogság bónuszokat is ad, mert ugye egy európai pályán, hogy néz ki egy azték templom, vagy egy tiltott palota(Kína)(igaz emez kicsi csoda), tervben van még a Mátyás templom is mint a"magyar civilizáció" csodája. A magyar nép terjeszkedő és tudományos(elvégre eljöttünk idáig az Urál hegység mellől, és van valami gogyink is), igaz az utóbbi 85 év történelmi és diplomáciai kudarc!!!!!, de azért még itt vagyunk........

Előzmény: Master Szaki (6562)
mzprox Creative Commons License 2005.06.06 0 0 6576
Nem mindig rossz, ha a többiek szedik fel a goody hut-ot. Amikor találkoztam az amerikaiakkal már megvolt nekik a ceremonial burial, amit elüzleteltem és odaadtam az inkáknak. Köv!. körben az inkáknak megvolt a miszticizmus (vagy mi :) ), ezt valószínűleg egy hut-ból kapták.
Előzmény: sztyopka_remixx (6574)
billy76 Creative Commons License 2005.06.06 0 0 6575
Nálam az első harcos azonnal elindul, a Kaliforniai és az Oregoni (sac/kb) GH-t is elérem, bár változó h mit kapok: volt w, volt settler, volt tudomány és sajna sokszor barbár...
Előzmény: sztyopka_remixx (6574)
sztyopka_remixx Creative Commons License 2005.06.06 0 0 6574

Igen ott van, meg 1 még feljebb, de azt korábban eléri az emreikai scout. 1 körrel :(

esetleg azt kipróbálom, hogy rögtön öda indítom, akkor mi lesz

Előzmény: mzprox (6571)
eisx Creative Commons License 2005.06.06 0 0 6573
Ilyen azt hiszem nálam is volt preserve random seed mellett. Ráléptem egy GH-ra, harcos. Nem kell. Egykörös visszatöltés, hoppá, hülyeséget termel az egyik városom (arra már nem emlékszem egység építésről váltottam épületépítésre, vagy fordítva), átállítom. A következő körben na jó, felderítőnek mégis jó lenne az a harcos, GH-ra rálép tudományt ad. Azóta se sikerült ezt még egyszer megcsinálnom.
Előzmény: mzprox (6571)
mzprox Creative Commons License 2005.06.06 0 0 6572

Hétvégén elkezdtem játszani a Gotm15-el a 20k-s célt tűzve ki. A fővárost egyenesen a tehén mellé raktam szerintem ott van a legjobb helyen. Mivel négy goody hut van a főváros közelében persze nem bírtam ki visszatöltés nélkül játszani :). Eredmény: két tech, két settlers :).  Most 300-ban vagyok AD. 83 körönkénti kultúrával és nem sokára kész lesz a Kopernikusz, rákövetkező körben a ...majd valami... a science leader már türelmetlenül várakozik :). eddig összesen 4 (azaz négy) science leader-t kaptam :DDD. Felépült 7 ókori csoda + kettő középkori. Elég mázlista állás....

mzprox Creative Commons License 2005.06.06 0 0 6571

A legfontosabb tényező a goody hut-oknál az, hogy konkrétan melyik körben veszed fel. +PLUSSZ+ egyéb ismeretlen faktorok. pl. konkrét megfigyelés: üzleteltem valakivel, köv körben goody hut adot egy találmányt. Ha nem üzleteltem köv körben barbárok voltak ott. Itt is látszik, hogy komoly előnyt jelent ha valaki állást töltögetve játszik, mint ahogyan én játszom manapság :).

Majd  a következőt megpróbálom 0 visszatöltéssel játszani (már sikerült úgy is nyernem párszor). A kevés töltögetés és a körönkénti optimalizáció között szerintem nehéz meghúzni a határt, ezért vagy 0. vagy akármennyi töltéssel érdemes játszani (persze ezekbe nem számít bele a játék szüneteltetése csak a végén el kell menteni és onnan folytatni.)

Ebben a játékban én csak egy GH-t találtam. Hol van a másik elérhető? (É-Amerika NY.-i partján lévőről tudok.)

Előzmény: sztyopka_remixx (6568)
mzprox Creative Commons License 2005.06.06 0 0 6570

Ez szerintem nem így van, bár nincs kizárva. Azt mindenesetre megfigyeltem, hogyha egy körben kettő hut-ot is felvehetek, akkor lényegtelen, hogy melyiket veszem fel előbb uazokat kapom.

Másik megfigyelés: sosem azt a találmányt kapod, amit ép kutatsz. (tehát, ha nem tetszik a kapott találmány válts át arra és kapsz egy másikat.)

Előzmény: iloz (6569)
iloz Creative Commons License 2005.06.05 0 0 6569

A barbár falvakból kinyerhető dolgok asszem előre rögzítettek. Tehát megvan az, hogy az 50-ből mondjuk 5-ben van tech, 10-ben pénz, 2-ben telepes, 8-ban harcos, a többiben csak barbárok. Az viszont nincs meghatározva, hogy konkrétan melyikben mi van, bármelyikben lehet bármi, ez a véletlenen múlik. Így aztán a kezdőlépésektől függ, hogy miket kapsz.

Mondjuk egy 1. típusú kezdés azt eredményezi, hogy a többi civ csomó jó dolgot szed ki a falvakból, úgyhogy mire te odajutsz, neked már csak rosszra van esélyed.

Egy másik, 2. típusú kezdés esetleg juttathat neked 1 techet, vagy egy telepest, és biztos van egészen mázlis kombináció is.

Előzmény: sztyopka_remixx (6568)
sztyopka_remixx Creative Commons License 2005.06.04 0 0 6568

No nagyon gyúrtam a republicra. ie 750 tellett tőlem. Pedig azt gondoltam, hogy elhúztam nagyon.

Nekem a GH csak skilled warriort adott. a felsőt meg nem érem el, mert az amerikai felderítő gyorsabb. Ti elértétek mindkettőt? Miért nem ad nekem techet? Az baj, hogy 90-100%-on van a tudomány?

Százbolha Creative Commons License 2005.06.03 0 0 6567

Master Szaki

"Szerintem valójában akkor nem 190, hanem 1190 volt nálam az idő."

1. Az ábrákon jól látszik AD190.

2. Az ábrákon jól látszanak azok az egységek, amelyekhez Replac.Parts kell.

Csak gratulálni tudok ehhez az álláshoz!!!!

Százbolha

Előzmény: Master Szaki (6532)
Master Szaki Creative Commons License 2005.06.03 0 0 6566
Az igazság az, hogy sosem nézem az időt, azt tudom, hogy rengeteg kört lejátszottam. És időben is sok volt. Most 7végén nem lesz időm. :-(
Előzmény: mzprox (6564)
Master Szaki Creative Commons License 2005.06.03 0 0 6565
Transzportjaim vannak.... már. és még 4 kör és lesznek tankjaim is, ha bírja pénzügyileg a birodalmam. :-)
Előzmény: mzprox (6564)
mzprox Creative Commons License 2005.06.03 0 0 6564

Muhahahahhaahhah :)))))

Már meg akartalak gyanusítani, hogy valami cheat programot használtál, ugyanis kiszámoltam, hogy _még óriási mázlival_ se juthattál el idáig 190-re. Egyszerűen túl sok egységed van ahhoz képest, hogy a városaidban nagyon kevés a produkció és túlságosan nagyok az városaid, ahol nincsen igazán sok kaja. Mindenesetre az elmúlt két éjszaka próbálkoztam valahogy én is elérni a republicot 3000-re ( :-D),  de legalábbis még korábban, de sehogy se ment.... Azért nem rossz állás, hódításban jóval előbbre vagy mint én 1190-ben, de technoloógiában nem. Ilyenkor én már tankokat pakoltam a transzportokra.

Előzmény: Master Szaki (6563)
Master Szaki Creative Commons License 2005.06.03 0 0 6563
Szerintem valójában akkor nem 190, hanem 1190 volt nálam az idő.
Előzmény: mzprox (6556)
Master Szaki Creative Commons License 2005.06.03 0 0 6562

Ez lenne a Magyar csoda? Miért nem a halászbástya, vagy Máriapócs?

A parlament csoda? :-) Csoda hogy még áll? :-)

Lehetne például a gellért-hegyi barlang-alagút rendszer.

Előzmény: unartis (6560)
Master Szaki Creative Commons License 2005.06.03 0 0 6561

Ez valami BUG lehet. 6 kör után 1250-et ír ki a gép.

Amúgy elfoglaltam Berlint, Lipcsét, Pekinget. A kínaiak váratlanul hadat üzentek, holott barátkoztak velem elötte.

Előzmény: mzprox (6556)
unartis Creative Commons License 2005.06.02 0 0 6560

Üdv!

Örülök hogy tetszik az újítás, igaz nem nagyon látszik ezeken a képeken.

A kárpátmedencébe én urániumot, búzát, lovat és erdélybe sót(luxus cikk), raktam, hiszen a középkor sóbányái jelentős bevételt jelentettek a királyoknak, most készül az európa térképem ott minden jó lesz, így helyi jellegű errrások(racka juh, magyar-szürke marha és helyi nyersanyagok itt majd jobban fér mint a világtérképemen.

A magyar nagycsoda a képen látható:

1. kép:(Parlament)

Előzmény: Törölt nick (6538)
unartis Creative Commons License 2005.06.02 0 0 6559

Hello!

Kösz a kritikát értem mi a probléma, de úgy látszik ez a honlap lekicsinyíti a képeket és tényleg alig látszik rajta valami, talán segíthetnél abban ,hogy méretben maradjanak a képek ne zsugorodjon azáltal, hogy felteszem, te milyen megoldással küldöd el a képeket(persze ha küldesz). Láttam sokan egy másik oldalról teszik ezt ezzek a képek játék méretűek

előre is kösz!

Unartis

Előzmény: Master Szaki (6521)
mzprox Creative Commons License 2005.06.02 0 0 6558
Legyártani egy jaguár warrior-t az 10 kör, léphetsz vele 10-et (max 20 mezőt) és máris letelt az ezer év. És akkor a városod őrizetlen ésatöbbi ésatöbbi :)). egyébként hány db. goody hut-ot lehet felveni az elején? én csak egyet találtam..
Előzmény: Arilian (6557)
Arilian Creative Commons License 2005.06.02 0 0 6557
Hát brutál mákkal esetleg meglehet, 3000, re ehez kell pár hut amitekket ad és jókat, akkor már csak a filozófiát kell neked... én code of lawsot voltmár hogy kaptam hutból pl. az mindjárt vagy 20 kör.
mzprox Creative Commons License 2005.06.02 0 0 6556
AD 190 az ha jól számolom a 137. kör, nálad is annyi? :)
Előzmény: Master Szaki (6555)
Master Szaki Creative Commons License 2005.06.02 0 0 6555
Lehetséges, hogy nem 3000 volt, de elég korán sikerült felfedeznem. Őszintén szólva nem igazán néztem az időt, ezért is lepődtem meg, hogy még csak AD 190-ben járok.
Előzmény: tofe99 (6548)
Attiska Creative Commons License 2005.06.02 0 0 6554
mzprox,

Double Your Pleasure, azaz! ) De amint látom, a Conquests-hez már a Rise And Rule jár.
Előzmény: mzprox (6528)
tofe99 Creative Commons License 2005.06.02 0 0 6553
Télleg, igazad van. Már emlékszem. Goody hut-ból kaptam... Még mérgelődtem is, hogy ha ezt tudom, 0-ra rakom a tudományt az elejétől. Persze akkor nem biztos, hogy megkaptam volna.
Előzmény: mzprox (6552)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!