A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
jajj, hát te egy tündér vagy:))
már sokkal jobb:)
Reggel a benzinkútnál ugyan kaptam egy ajándék energia italt, de meg se kottyant:)))
Mellesleg olyan ize volt mint egy kóla és egy bazooka rágógumi keveréke, megspékelve egy kis kávéaromával:)) brrrr:))
cserébe elárulom, hogy csak a hőkezelt tejszin nem ugrik össze a tömény alkoholtól:)
Átrándultunk egy kis szépségápolás után, hm? :) A Tschibonak van vaníliaaromás kávéja, azt ittam a hétvégén, úgyhogy most virtuálisan csinálok neked egyet és küldöm :).
Persze, amúgy is jobban csípem az írt. (személy szerint a Jameson a favorit) de nem volt otthon, elfogyott! ez meg (jd) volt. jobb mint a tisztaszesz :)
Na tegnap meg is csináltuk első ír-kávénkat, magyarosan.
(Sok lett a viszki benne, de nem panaszkodom. :)
Finom volt.
Asszongya: fagyi, jackdaniels, kofé, tejszín(csak kellett volna, de nem volt otthon, brühühühü)
és így össze-visza. (a tüzesvízzel vigyázni kell, mert nem mindegy mennyit tesz beléje az ember. Épp csak egy csipetnyit kell. Csak az íze végett. Picit. így.
Tényleg nagyon-nagyon finom volt.
Van otthon egy doboz Segafredo. és mondjuk glennfiddich-vel biztosan...nyammm....
És éldegélünk csendesen, a fák és madarak között...
Akkor - tudom off nagyon -, de udv-udv. Anno en is sokat arenaztam, ugy egy evig. (Egy Gandalf nevu emberre is emlekszel tan? A ferjem.) Aztan ugy elzullott az arena, tele lett kiskoru orultekkel :-( Na, mindegy, remelem, jol vagy, elsz-virulsz, stb. Mas kozhelyet nem akarok elsutni itt, elvegre ez egy kaves topic!
Annyi minden jot osszeirtatok itt, majd meghalok egy jo eros feketeert. Foleg az afgan herceg receptje tetszett, ki fogom probalni. Az ir kaverol pedig annyit, hogy szuletesi helyen, az ir Foynes nevu varoskaban minden evben rendeznek ir kave fozo versenyt. Tavaly a nyertes holgy allitolag ir asvanyvizet hasznalt a fozeshez, ezert lett a kaveja olyan mesteri.
Egerben voltam párszor a múlt héten, és jártam a Café Arabica kávéházban, ahol mindenféle finomabbnál finomabb és drágánál drágább kávékat lehet iszogatni és venni, háromféle pörköléssel.
Fejfajasra csak nagyon ritkan veszek be gyogyszert. Jo par evvel ezelott egy ismerosom a citromos kavet javasolta. Azota ha tehetem igy mulasztom el a fajdalmat.
Egy csesze kaveba ugy natur cukor es tej nelkul, belecsavarok cca. egy negyed citrom levet. Az ize borzalmas, rovid ideig se kopni, se nyelni, de elmulik tole a fajdalom. Utana par korty viz es minden rendben van.
Andorrában ittunk 1 KVt, dobozán egy ember volt kalapban... valami admirális, vagy micsoda. Nem jut észembe az ő neve. De finomat csináltak belőle. Ez az egy újdonság van, otthon találtam egy doboz Segafredot is. Legalább most nyugtunk lesz egy darabig.