Kedves Nikon és nem Nikon felhasználók! Itt lehet sörösüveget törni egymás fején, ha valaki nem ért egyet a másik véleményével fotózás ügyében. Értelmes megbeszéldének indul, kérem, értelmes emberek értelmes hozzászólásaival emeljék a Korcsma színvonalát... Sértődni lehet, de nem érdemes.
Kérem a tisztelt italozókat, hozzászólásban megjelenő, később látható képet csak indokolt esetben illesszetek be nagy méretben.
A Korcsmalakóknak fenntartott galéria itt érhető el.
Ide tölthetőek fel, nézhetőek meg a tagok képei.
Nálam ez kissé meghasonlás, mivel tv-nél dolgozom, videotechnikával, pontosabban utómunkával/vágással foglalkozom, tehát azt közel sem mindhatom, hogy "nem érdekel" a videotechnika, bár sajnálatosan az utóbbi időben a világ "nagy csodái" sem érdekelnek annyira.
Viszont a DSLR viszonylatban egyáltalán nem érdekel a videózás. Persze, az 5dmk2-vel készült Vincent LaForret filmjét én is megnéztem, de eddig sem és ezután sem lesz szempont egy fotógép kiválasztásakor, hogy milyen a video tudása. Amit videózok a magam örömére, arra nekem a gopro tökéletesen megfelel.
Ráadásul megsúgom (bár ez nem titok), hogy a VB-n már a 4K-s technika is debütál. Azt nem tudom, hogy most van-e 3D, de igazán az a technológia valahogy nagyon mellékvágánynak tűnik, legalábbis tv-technikailag mindenképp, hiszen készülékek vannak, BlueRay-en még film is akad, de élő adás szinte semmi.
Sőt, ahogy tudom, az USA-ban már a 3D mozik is sorra zárnak be.
Persze tudom h itt milleres tetelek vannak, csak mindig racsodalkozok, amikor meglatok egy lassitott felvetelt egy telibefotozott focistarol. Nem vagyok nagy focis, csak eb-vbt nezek, azt is csak ahogy idom engedi. A felso kamerak is mokasak, amik a palya folott van/vannak.
nem vagyok sportfan ezert csodalkozom ra ezekre a dolgokra most A vb idejen.
kinek szurkoltok amugy? Nekem szimpik kis nem europai csapatok, costa rica, equador, ghana, stb. Konkretan nem szurkolok senkinek, de megerdemli par europai csapat hogy igy jartak, nem remekelnek. Brazilok sem mondjuk.
Azt se feledjétek, hogy egy HD videó optika több milla! Meg igen komoly méret is, persze, ami nem kézikamerához van. A frontlencsék mérete kb egy lapostányérnyi, de belül az összes lencsetag is vmi hasonló.
Ezeken olyan komoly zoom-ok vannak, hogy el sem hinnénk. És persze a kamerák zajszűrése real-time működik!
50-es optikák:
Sajnos 1.8-asom már nincs, de 1.4-es van 2 is, egy G-s, meg egy AI-s. És most, hogy ennyire sokat foglalkozik ezekkel mindenki, kedvet kaptam, hogy összehasonlítsam végre őket. Úgyhogy a hét végére várhatók majd a tesztképek.
Az egesz palya es lelato be van kamerazva. Szerintem van par ember aki csak a lelaton kavar es csak a nezoket filmezi a kis szines bevagasokert. A kapukon is vannak kamerak. A palya felett is rohangal egy-ketto.
A meccsről jut eszembe. Elnéztem tegnap, meg korábban is a meccseken azokat a kamera képeket. Hát nagyon kemények. Ilyen minőséget amit azok adnak. telibeveszik a focisták fejét a másik végéről a pályának, mindezt gyönyörű rajzzal, háttérrel. Meg amikor a lelátón a szurkolókat is veszik. Nem semmi.