Az igaz, hogy az alap pro_ceed elég közel áll a normál ceed-hez műszaki tartalomban. Viszont a futómű hangolása nem ugyanaz mint a ceed-nek, ez az eltérő méretek és kisebb súly miatt is kellett. Ha meg sport plusz csomagot veszel akkor közvetlenebb kormányt, 17 colos kerekeket és az alap pro_ceed-hez képest keményebb lengéscsillapítókat kapsz. Ez ezért nem csak optika. Jobban kanyarodik és jobb az úttartása, cserébe a michelin gumik zajosak és nagy a gördülési ellenállásuk. Ami ugyan nem műszaki tartalom de 80 kilóval könnyebb a sima ceed-nél a kocsi. Szóval ha pusztán a műszaki tartalmat nézzük akkor a futómű és kormányzás terén kapsz pluszt.
Gyere és regisztrálj be Te is a Cee'd tulajok által üzemeltetett, és sokak látogatott Ceedservice fórumra, ahol tematizált formában olvashatsz az autóról.
Elsősorban a forma tér el, a sima 5 ajtós a Pro Cee'd 3. A másik dolog, hogy a Proból nincsen fapados verzió. Ha jól emlékszem azonos felszereltségi szinteken 100e Ft a különbség.
sziasztok! nagyon megtetszett a Cee'd, erösen elgondolkoztam rajta hogy egy ilyen autó lesz a következő. Egy valami nem tiszta elöttem, mi a különbség a Cee'd és a proCee'd között szon kivül hogy az egyik 5,másik 3 ajtós? nem tudom a pro miért kerül fél millával többe...
Egyetértek, hogy végsebesség közelében értelmetlen tartósan autózni, bár a balesetek túlnyomó többsége nem emiatt, hanem relatív gyorshajtás miatt következik be. Például a megengedett sebességet át sem lépi, de olyan a látási viszony , hogy már az is sok egy belátható előzéshez. Ha valamihez, főleg ahhoz kéne felnőni sok közúti őrültnek, hogy legyen türelme és esze ehhez!
(Most értem haza a 4-es főúton mentem 100 km-t, de ne tudd meg..)
Ennek a dízel motornak 4000-es fordulaton vége van, szofter ide vagy oda. Egyébként sincs semmilyen befolyással a szoftver csere a végsebességre. Nem a teljes motorvezérlést írja át (még szerencse) . Jó érzésű ember 3000-es utazón jár vele pályán. 3500 felett semmi értelme tartósan menni vele ha hosszabb távon is meg akarod tartani a kocsit.
A végsebesség hajhászás az én szememben tipikus farokhosszabbító dolog. Az teljesen ok, hogy valaki ki akarja próbálni mit tud a gépe, de tartósan végsebesség környékén hajszolni a gépet csak hogy elmondhassuk, hogy lehagytunk egy swift-et sztem 0 értelme van. Aztán a gokart pályán meg kiderül a sok nagymenőröl, hogy egy kanyart sem tudnak bevenni.
De GPS szerint reálisan kb. 180 a vége az 1.6 Crdi-nek, pedig nekem Pro_ceed-em van, ami ugye könnyebb mint az 5 ajtós, de a 130-140-es utazóval bőven elég a kocsi. Lassan leszokik a magyar nép is a gyorshajtásról, csak kell még egy pár tragédia meg még szigorúbb de főleg következetes magyar rendőrség.
Segítségre volna szükségem! SW-hez bal hátsó, alsó lámpát keresek. Egy baromarcú nekivágott valamit és betörte. Ebből van már utángyártott, vagy olcsón gyári? Tud valaki törött autóról ahonnan megvehetném?
El is felejtettem a külső antennával kapcsolatban: 5000 ft-ért vettem, simán csatlakozattam a géphez, máneses, kirakom a tetőre, minimum 2x-es jelerősség.
Jó estét! Ma felvettem a küzdelmet a rágcsálók ellen. Egy kis gyerekzokniba kutyaszőrt tömtem, és ezt a motortérbe drótoztam. Remélem megvéd. Sokszor látom a lomposfarkú nyesteket az autók közt ólálkodni. A motortakaró műanyag burkolaton is látszik, hogy odajár valaki, ha nincs a gép a garázsban. Lehet, hogy csak macska, nemtudom. Ti védekeztek? Van valami hivatalosabb formája ennek, ami kapható valahol?
de a 160-s utazónál többet tartani szerintem nincs értelme - legelább is ha saját hosszú távra tervezett autóról van szó - az meg kényelmesen megy még tartalék is marad, akkor meg minek?!
Júniusi a CRDIm, és az első útjaim egyike Németországba vezetett. Alig vártam, hogy 1500km-ig eljussak (magamban ezt a "bejáratási" határt adtam meg), és kipróbálhassam a végét. Sajnos, ez már Németországban sem egyszerű, a zsúfolt autópályák miat, de többször sikerült átlépnem (óra szerint) a 200at. A GPSem viszont még soha nem mutatott ennyit, igaz, hogy valami miatt mindig fékeznem kellett, mielőtt éreztem volna, hogy már itt a vége.
És ha minden áron végsebességet akartok mérni azt javslom GPS -el tegyétek, mert szinte minden típuson csal az óra /Lacettin nem!/, ekkora sebességnél olyan 20 -s körül.
Szerintem olyan 190 km/h a reális, de nekem mondjuk pont mindegy,
Egyébként az 1,8 tdi ford mondeónak 205 a vége a navigáció szerint. az 1.6 Octávia tur pedig 200 után még menne, az óra szerint:)